- SOCIAL - Mania

  • Το νηπιαγωγείο των έμφυλων διακρίσεων που έγινε viral

    Στην εποχή των social media τίποτα δε μένει κρυφό. Κι αν πολλές φορές τα πράγματα παίρνουν ανεξέλεγκτες και λάθος διαστάσεις, κάποια άλλα μπαίνουν στη σωστή τους διάσταση και οι... κατεργάρηδες στον πάγκο τους.

    Ο λόγος αυτή τη φορά για νηπιαγωγείο της χώρας που κατάφερε να γίνει viral όχι για καλό, αλλά εξαιτίας των έμφυλων διακρίσεων που προωθεί ξεκάθαρα με χαρτί οδηγιών που μοίρασε στους γονείς.

    Σ' αυτό εμφανίζεται να ξεχωρίζει τα μικρά αγόρια από τα κορίτσια, λέγοντας προς τους γονείς των πρώτων να φέρουν μαζί τους όποιο παιχνίδι επιθυμούν, αλλά στους δεύτερους διευκρινίζει πως τα θηλυκά νήπια και μόνο μπορούν να έχουν μαζί τους συγκεκριμένα παιχνίδια, δηλαδή κουζινικά ή πλαστικά φρούτα ή ζωάκια.

    Τη λίστα έδωσε στην δημοσιότητα με ανάρτησή της η σελίδα "Όλα τα παιχνίδια για όλα τα παιδιά" της καθηγήτριας του ΑΠΘ Δήμητρας Κογκίδου και το "κράξιμο" προς τους άγνωστους (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) "παιδαγωγούς" που επέλεξαν έτσι να περάσουν σε νήπια τις απόψεις τους για τη θέση του άντρα και της γυναίκας στην κοινωνία είναι... αλύπητο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ