- SOCIAL - Mania

  • O έρωτας και η... σοκολάτα δεν κάνουν διακρίσεις

    lacta3.jpeg

    Μια καμπάνια διαφορετική μα τόσο αληθινή και πάνω απ' όλα με σωστό timing έβγαλε στον αέρα η Lacta. 

    Ενόψει του Αγίου Βαλεντίνου, η διάσημη σοκολάτα με σλόγκαν #ActforLove (Δράσε για την αγάπη) και πρωταγωνιστές αληθινά ζευγάρια που μοιάζουν διαφορετικά, αλλά τελικά σε τίποτα δε διαφέρουν απ' όσους "πιπιλάνε" τα τσιτάτα περί "νορμάλ" και μη, κατάφερε να ταράξει τα νερά, να αποθεωθεί, να γίνει viral και φυσικά να έχει και τις γνωστές αντιδράσεις των γνωστών τύπων που δεν αναγνωρίζουν σε κανέναν "μη νορμάλ" κανένα δικαίωμα.

    Κι επειδή πολλά γράφτηκαν, πολλά ακούστηκαν και ως συνήθως τα μισά ήταν φέικ νιουζ, δεν πρόκειται ούτε για καμπάνια ομοφυλόφιλων ούτε για τίποτα τέτοιο, αλλά για έναν ύμνο στον έρωτα, που από τη φύση του, την ίδια τη ζωή, δεν κάνει διακρίσεις.

    Η σοκολάτα Lacta, λοιπόν, στην καμπάνια της που κάνει θραύση επέλεξε τέσσερα ομόφυλα ζευγάρια, τρία ανδρών και ένα γυναικών θέλοντας να καταρρίψει τα στερεότυπα στην αγάπη. Επίσης, επέλεξε ζευγάρια, όπου το ένα μέλος είναι διαφορετικού χρώματος, παραολυμπιονίκες, αλμπίνο και άλλους. Όλοι τους είναι ερωτευμένοι και δέχτηκαν να λάβουν μέρος στην καμπάνια με το άλλο τους μισό.

    lacta1.jpeg
    lacta2.jpeg

    Η Lacta εμπνέεται από τις ιστορίες αγάπης και μας καλεί να αγκαλιάσουμε όλες τις γεύσεις της αγάπης: «Η αγάπη δεν έχει χρώμα, ηλικία, εθνικότητα και φύλο. Δεν έχει κανόνες και όρους. η αγάπη δεν κάνει διακρίσεις. Κάθε ερωτευμένο ζευγάρι την αισθάνεται διαφορετικά. γι’ αυτό και η αγάπη δεν έχει μόνο μία γεύση, αλλά αμέτρητες, που όλες αξίζουν να τις αγκαλιάσουμε.»

    Κι επειδή κάποιοι (ήθελαν κι) έπεσαν από τα σύννεφα και μόνο σε εμπάργκο δεν κάλεσαν, να θυμίσουμε πως στη διαφήμιση δεν υπάρχει παρθενογένεση και πως η Benetton καλούσε δεκαετίες πριν με τις θρυλικές αφίσες της να καταρρίψουμε τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις. 

    30 χρόνια μετά κάποιοι δεν προχώρησαν ούτε βήμα. Πάλι καλά να λέμε που είμαστε μόνο 30 χρόνια πίσω, γιατί μερικές φορές η απόστασή μας από τον κόσμο μοιάζει αιώνας.

    Δείτε το βίντεο:


    O… ανθηρόστομος

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ