- SOCIAL - Mania

  • Το twitter στην υπηρεσία των "άστεγων" εκπαιδευτικών

    Το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια με τη... μόδα του Airbnb το οποίο εκμεταλλεύονται διάφοροι αφήνοντας άστεγους από τους μόνιμους κατοίκους των μεγαλουπόλεων αλλά κυρίως των νησιών μέχρι τους αναπληρωτές που καλούνται να ταξιδέψουν στα ειδυλλιακά -κατά τα άλλα- μέρη της χώρας μας αλλά δε βρίσκουν σπίτι να μείνουν, ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο για τη δύναμη του ίδιου του μέσου το twitter.

    Μια καθηγήτρια, λοιπόν, η οποία πήγε στη Σαντορίνη ως αναπληρώτρια αλλά στάθηκε αδύνατο να βρει στέγη 30 τετραγωνικών που να μην έχει μηνιαίο ενοίκιο όσο δύο μισθοί, έγραψε το πρόβλημα στο twitter, μιλώντας για αισχροκέρδεια και δηλώνοντας πως "Λυπάμαι αλλά εξαιτίας της αισχροκέρδειας σας ας μείνουν τα παιδιά σας χωρίς καθηγητές.". 

    Το τιτίβισμά της έγινε viral, με αποτέλεσμα να παρέμβει και να της απαντήσει η ίδια η υπουργός παιδείας, που υποσχέθηκε να βρει λύση.

    «Είμαστε σε επικοινωνία από την αρχή της περιόδου με τις Δημοτικές Αρχές και δη στις περιοχές με έντονη τουριστική κίνηση δεδομένων των δυσκολιών στην ανέρευση στέγης σε λογικά οικονομικά πλαίσια» απάντησε στο tweet της καθηγήτριας η Νίκη Κεραμέως και λίγο αργότερα επανήλθε με νέο τιτίβισμα, ενημερώνοντας πως "Μόλις ξαναμίλησα με τον δήμαρχο Σαντορίνης και 1) θα δοθεί ειδικό επίδομα, ενισχυμένο από πέρυσι, στους αναπληρωτές για τον σκοπό αυτό και 2) έχει ζητηθεί η συνδρομή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την ανέρευση κατοικιών».

    Δείτε τα tweets:


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ