TAYTOTHTA

TAYTOTHTA

Makthes.gr

Επωνυμία επιχείρησης : «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»

ΑΦΜ 800978495, ΔΟΥ ΦΑΕ Θεσσαλονίκης

Διεύθυνση: Καθολικών 4, 54625, Θεσσαλονίκη, Τηλέφωνο: +30 2316-005050, email: info@makthes.gr

Ιδιοκτήτης - Δικαιούχος domain name: «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»

Νόμιμος Εκπρόσωπος : Λεωνίδας Φάκας, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Δ.Σ.

Σύμβουλος Έκδοσης: Μιχάλης Αλεξανδρίδης

Διευθύντρια: Μαρία Μπέλλου

Διευθυντής Σύνταξης: Εύρης Τσουτσουμής

Διαχειρίστρια: Μαρία Μπέλλου

Δήλωση αποστολής

Στόχος του Makthes.gr είναι να παρέχει λεπτομερή και ευρεία ενημέρωση στους αναγνώστες του. Παρέχει ένα προσεκτικά επιλεγμένο μείγμα πληροφοριών, άρθρων, αναλύσεων, και απόψεων.

Το Makthes.gr παρέχει πολύπλευρη ενημέρωση, ενώ με το συστηματικό διαχωρισμό των ειδήσεων σε αυτές τις ενότητες, επιδιώκει να εξασφαλίσει ότι οι αναγνώστες ενημερώνονται σφαιρικά αλλά και με λεπτομέρεια.

Για το Makthes.gr, είναι εξαιρετικά σημαντικό να διαχωρίζει όχι μόνο τις ενότητες της ενημέρωσης αλλά και το είδος των κειμένων που δημοσιεύει. Σε αυτό το πλαίσιο, πάντοτε προσθέτει τίτλους - ετικέτες για να ξεκαθαρίζει αν ένα κείμενο πρόκειται για ενημερωτικό άρθρο, ανάλυση ή άποψη. Στόχος είναι να υπάρχει πλήρης διαύγεια, ώστε ο αναγνώστης να μπορεί να ξεχωρίζει την αντικειμενική πληροφόρηση από την υποκειμενική.

Πολιτική Ηθικής

Το Makthes.gr καθοδηγεί τους δημοσιογράφους του να εργάζονται με βάση τις παρακάτω βασικές αρχές:

  • Ο δημοσιογράφος πρέπει να είναι ειλικρινής, δίκαιος και αφοσιωμένος στην συλλογή, αναφορά και ερμηνεία των πληροφοριών.
  • Πάνω από όλα, το Makthes.gr είναι υπόλογο στους αναγνώστες του. Ενθαρρύνουμε τους αναγνώστες να επικοινωνούν με τη σύνταξη και να συντάσσουν επιστολές στον διευθυντή.
  • Το Makthes.gr είναι πλήρως αφοσιωμένο στη διατήρηση της συντακτικής του ανεξαρτησίας.
  • Ο δημοσιογράφος του Makthes.gr ψάχνει συνεχώς δεδομένα, έρευνες και αντικειμενικά στοιχεία, ώστε να εμπλουτίζει το δημοσιογραφικό του έργο.
  • Όπου εκφράζει την υποκειμενική του γνώμη ή ερμηνεία, ο δημοσιογράφος του Makthes.gr οφείλει να είναι διαυγής και ξεκάθαρος πως πρόκειται για προσωπική του άποψη και όχι αντικειμενική πληροφόρηση.

Πολιτική Διαφορετικότητας

Στα πλαίσια των αρχών της αμεροληψίας και της ποικιλίας των αναλύσεων και απόψεων, το Makthes.gr δηλώνει πλήρως δεσμευμένο στην καλλιέργεια ενός εργατικού δυναμικού βασισμένου στην διαφορετικότητα. Οι δημοσιογράφοι του Makthes.gr αντικατοπτρίζουν το ευρύτερο φάσμα της κοινωνίας, δίχως διακρίσεις λόγω φύλου, κοινωνικής τάξης, γενιάς, σεξουαλικού προσανατολισμού ή πολιτικής άποψης, και η διοίκηση εργάζεται σκληρά ώστε να διασφαλίσει την ποικιλομορφία στο προσωπικό και το περιεχόμενο που δημοσιεύει. Αντικατοπτρίζοντας αυτές της διαφορές, το Makthes.gr στοχεύει στην καλύτερη κάλυψη και την οικοδόμηση μιας πιο ενημερωμένης και ευρείας δημοσιογραφικής κοινότητας.

Πολιτική Διόρθωσης

Το Makthes.gr δεσμεύεται να διορθώνει άμεσα οποιαδήποτε λάθος πληροφορία στα ενημερωτικά του κείμενα, ανεξαρτήτως του μέγεθος του σφάλματος. Σε περίπτωση που το προσωπικό μας αντιληφθεί κάποιο μικρό σφάλμα, η διαδικτυακή εκδοχή του κειμένου αλλάζει εντός ολίγων λεπτών και η αλλαγή σημειώνεται ξεκάθαρα. Σε περίπτωση σφάλματος εξαιρετικά μεγάλου βαθμού, το Makthes.gr ενδέχεται να δημοσιεύσει σχετικές επιστολές αναγνωστών. Αν κάποιος αναγνώστης ενδιαφέρεται να αναφέρει κάποια λάθος πληροφορία, μπορεί να επικοινωνήσει άμεσα με την γραμματεία του Makthes.gr.

Εταιρική Δομή

Η εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» και η ιστοσελίδα Makthes.gr ανήκουν στην εταιρεία με την επωνυμία «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Α.Ε.». Σκοπός της εταιρείας είναι η έκδοση κυριακάτικης εφημερίδας, περιοδικών, ειδικών εντύπων και η λειτουργία της ιστοσελίδας Makthes.gr.

Πολιτική Επαλήθευσης

Το Makthes.gr δεσμεύεται να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για τη δημοσίευση επαληθευμένων πληροφοριών και γεγονότων. Λαμβάνουμε πολλά βήματα για να εξασφαλίσουμε την ακρίβεια και διερευνούμε κάθε γεγονός με λεπτομερείς ερωτήσεις και σκεπτικισμό. Κάθε δημοσίευση περνάει από λεπτομερή έλεγχο, όχι μόνο από τον υπεύθυνο δημοσιογράφο, αλλά και από τη συντακτική ομάδα.

Όπου είναι δυνατόν, επαληθεύουμε τα την πληροφορία με γνώμη εμπειρογνωμόνων και καταστούμε σαφές ποιος παρέχει τις πληροφορίες. Καθοδηγούμε την δημοσιογραφική και συντακτική μας ομάδα να θέτουν τα ακόλουθα ερωτήματα για τον έλεγχο των πληροφοριών και την αναζήτηση της αλήθειας:

  • Από πού πηγάζει η πληροφόρηση;
  • Πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την ακρίβεια της πληροφορίας;
  • Υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία;
  • Ποια είναι η πηγή και πώς γνωρίζει η πηγή τις πληροφορίες;
  • Υπάρχουν υποστηρικτικά έγγραφα ή πηγές;

Πολιτική Προστασίας Πηγών

Στο πλαίσιο της οικοδόμησης μιας σχέσης εμπιστοσύνης με τους αναγνώστες του, το Makthes.gr προσπαθεί να δημοσιεύει σχεδόν πάντα τις πηγές των πληροφοριών που λαμβάνει. Ωστόσο, αναγνωρίζει πως υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις όπου οφείλει να προστατεύσει την πηγή, είτε για να εξασφαλίσει μεγαλύτερη και καλύτερη ενημέρωση είτε για να προστατεύσει με γνώμονα τη δημοσιογραφική δεοντολογία την ασφάλεια της πηγής. Το Makthes.gr είναι ιδιαίτερα προσεκτικό σε περιπτώσεις που η πηγή ενδέχεται να αντιμετωπίσει νομικό κίνδυνο ή κίνδυνο ασφαλείας λόγω των πληροφοριών που παρείχε.

Παράλληλα, η συντακτική και δημοσιογραφική ομάδα της φροντίζει να διασταυρώσει τις πληροφορίες που λαμβάνει, με πυξίδα πάντα τη σχέση αξιοπιστίας με τους αναγνώστες.

Πολιτική Υπογραφών

Το Makthes.gr δεν προσθέτει τις υπογραφές των αρθρογράφων και συντακτών του σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει πρωτογενές υλικό ή έρευνα και τα κείμενα είτε προέρχονται από ένα συγκεκριμένο πρακτορείο ειδήσεων ή σύνθεση διαφόρων πρακτορείων ή μεταφράσεις ξένων μέσων με τα οποία συνεργαζόμαστε.

Συμμόρφωση με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334

Η εταιρεία «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Α.Ε.» ως δικαιούχος του ιστοτόπου Makthes.gr δηλώνει ότι είναι συμμορφωμένη με την Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής, της 1ης Μαρτίου 2018, σχετικά με μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο και ότι λαμβάνει μέτρα για την αφαίρεση και διαγραφή κάθε μορφής παράνομου περιεχομένου για την άρση κάθε ενδεχόμενης δυσμενούς συνέπειας για τους χρήστες, για άλλους θιγόμενους πολίτες και επιχειρήσεις, αλλά και για την κοινωνία στο σύνολό της. Παράνομο περιεχόμενο, κατά την έννοια της Σύστασης θεωρείται κάθε πληροφορία που δεν συνάδει με το ενωσιακό δίκαιο ή το δίκαιο του ενδιαφερόμενου κράτους μέλους.

Το Makthes.gr σεβόμενο την ελευθερία της έκφρασης και πληροφόρησης σε συνδυασμό με τη νομοθεσία για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, τον ανταγωνισμό και το ηλεκτρονικό εμπόριο, λαμβάνει αποτελεσματικά και κατάλληλα μέτρα προκειμένου αφενός μεν να προληφθεί η υποβολή κακόπιστων αναγγελιών και άλλων μορφών καταχρηστικής συμπεριφοράς, αφετέρου δε να διασφαλίσει την αποτελεσματική αφαίρεση παράνομου περιεχομένου.

Το Makthes.gr κατά την τήρηση της Σύστασης και τηρώντας την αρχή της αναλογικότητας έχει το δικαίωμα να αρνείται δημοσιεύσεις που κρίνει ότι αποτελούν παράνομο περιεχόμενο ή και να διαγράφει αντίστοιχο περιεχόμενο χωρίς να ενημερώνει τους χρήστες ή να λαμβάνει την άδειά τους στο πλαίσιο των προνοητικών μέτρων για την αντιμετώπιση του παράνομου διαδικτυακού περιεχομένου που εκτίθενται στη Σύσταση.

Το Makthes.gr δικαιούται να αναμορφώνει την παρούσα σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες Συστάσεις ή τα ληφθέντα από την πολιτεία νομοθετικά μέτρα.