Αφιερώματα

Αφιέρωμα: Ανακαλύψτε τις ωραιότερες και πιο γλυκές Χριστουγεννιάτικες γεύσεις στην Θεσσαλονίκη

Ένα εορταστικό ταξίδι στον παράδεισο των γλυκών απολαύσεων στην πόλη

 19/12/2022 13:50

Αφιέρωμα: Ανακαλύψτε τις ωραιότερες και πιο γλυκές Χριστουγεννιάτικες γεύσεις στην Θεσσαλονίκη

Τα ζαχαροπλαστεία είναι ένας αγαπημένος προορισμός που κανένας ποτέ δεν αρνήθηκε να επισκεφτεί, και ειδικά την περίοδο των γιορτών, μοιάζει με μονόδρομος!

Στη Θεσσαλονίκη, που ούτως ή άλλως έχει παράδοση στο καλό φαγητό και στο γλυκό, το μόνο δύσκολο είναι να… διαλέξεις ανάμεσα στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία.

Εγγυόμαστε για τα παρακάτω, αφού κάθε μπουκιά από τα γλυκά τους είναι ένα μικρό ταξιδάκι ως τον παράδεισο!

Ζαχαροπλαστεία Μίλτος

-HkANg.jpg

Τα ζαχαροπλαστεία Μίλτος αποτελούν πλέον μία «παράδοση» στην πόλη της Θεσσαλονίκης και αναπόσπαστο κομμάτι των πιο γλυκών στιγμών και εορτών μας από το 1976.

Εδώ αισθανόμαστε πως τα χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα είναι φτιαγμένα με περίσσια αγάπη και αποπνέουν σπιτική θαλπωρή, γι΄αυτό και δεν λείπουν ποτέ από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας.

Τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες των ζαχαροπλαστείων Μίλτος είναι κομμάτι των παιδικών μας χρόνων και αναμνήσεων, με τη χαρακτηριστική μυρωδιά του φρέσκου βουτύρου να μιλά στην καρδιά μας. Γεύσεις κλασικές, χριστουγεννιάτικες που αγαπάμε από παιδιά, με την προσθήκη ωστόσο και νέων γεύσεων και συνδυασμών.

Από τις πιο αγαπημένες μας παραλλαγές είναι η νέα συνταγή του «Μίλτου» – τα μελομακάρονα με γέμιση κάστανου και σοκολάτα υγείας, μία γευστική «έκρηξη» που θα γίνει αναπόσπαστο μέρος των φετινών Χριστουγέννων. Επίσης, μία νέα γευστική έκπληξη είναι η τούρτα και η πάστα μελομακάρονο! Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:
Κεντρικό – Στέλιου Καζαντζίδη 37, Θέρμη | Τσιμισκή 82, Κέντρο | Κ. Καραμανλή 35 | Δελφών με Μαρτίου | Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 10Α, Καλαμαριά | Ελ. Βενιζέλου 8, Βότση | Αλ. Παπαναστασίου 133, Χαριλάου | Γιάννη Αγγέλου 13, Χαριλάου | Γ. Γεννηματά 34, Άγιος Ιωάννης | Ανθέων 24, Περαία

Choureal

choureal.jpg

Το «Choureal» παραμένει μοναδικό στη Θεσσαλονίκη κι ας έχει αποκτήσει, πλέον και δεύτερο κατάστημα, στην οδό Βενιζέλου. Δεν υπάρχει αντίστοιχος γλυκός προορισμός με απόλυτη εξειδίκευση στα choux, άλλος χώρος όπου το προφιτερόλ έχει εξ’ ολοκλήρου την τιμητική του ως «tailor – made» προϊόν και γι’ αυτό, έχει μπει στις καρδιές μας για τα καλά.

Με τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά να πλησιάζουν, τα αγαπημένα προφιτερόλ του κι άλλες χριστουγεννιάτικες γεύσεις, έρχονται να εμπλουτίσουν το γευστικό πάνελ των γιορτών μας.

Οι ιδρυτές του «Choureal» αγαπούσαν το προφιτερόλ και θέλησαν να του δώσουν τη δική του θέση και το δικό του χώρο στην αγορά της Θεσσαλονίκης και να μας μυήσουν και στην ιστορία του, που ξεκινά γύρω στο 1530, ως εφεύρεση του Ιταλού ζαχαροπλάστη Panterelli, που έφερε στη Γαλλία από τη Φλωρεντία, η Αικατερίνη των Μεδίκων. Ο ίδιος θεωρείται ο «πατέρας» της «ζύμης εν θερμώ» - το μετέπειτα pâte à choux - που αργότερα ο Γάλλος Chef Marie – Antoine Carême είχε την ιδέα να γεμίσει με σαντιγύ και κρέμα πατισερί, δημιουργώντας το προφιτερόλ, στη σύγχρονη μορφή του. Η ίδια η λέξη, σήμαινε αρχικά ένα είδος μικρής ανταμοιβής, οπότε και προσφερόταν ως επιβράβευση.

Το νέο κατάστημα του «Choureal», που άνοιξε μέσα στο 2022 στο νούμερο 20 της Ελευθερίου Βενιζέλου, είναι άλλη μια γλυκιά προσθήκη στην πόλη, που συγκεντρώνει, κυριολεκτικά, ουρές πελατών καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:

Παλαιών Πατρών Γερμανού 9 Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 252766
Βενιζέλου 20, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 285353

Ζαχαροπλαστείο Χατζής

-EzKYC.jpg

Tα ζαχαροπλαστεία Χατζή έχουν μία πολύ μακρά ιστορία στην πόλη της Θεσσαλονίκης, καθώς λειτουργούν από το 1908 μέχρι και σήμερα, αδιάκοπα. Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, ξεκίνησαν να «μαθαίνουν» στους Θεσσαλονικείς τα πολίτικα γλυκά, μαγεύοντάς τους με γεύσεις και αρώματα μίας άλλης εποχής, συνεχίζοντας μέχρι και σήμερα να αποτελούν σημείο-κλειδί για όλους εμάς που τιμούμε τα αυθεντικά, παραδοσιακά σιροπιαστά και τις μοναδικές κρέμες.

Στην περίοδο των Χριστουγέννων τα ζαχαροπλαστεία Χατζή μάς ταξιδεύουν νοερά στα καλντερίμια της Πόλης και τους «μάστορες» των ζαχαροπλαστείων της, που με τη μαεστρία και την τέχνη τους, δημιουργούν γευστικά θαύματα, στα οποία δεν έχουμε παρά να υποκλιθούμε.

Στα ζαχαροπλαστεία Χατζή θα βρείτε τα πιο γευστικά μελομακάρονα, που μοσχοβολάνε κανέλα και γαρύφαλλο, σε συνδυασμό με το πλούσιο σιρόπι τους. Θα τα βρείτε είτε στην παραδοσιακή τους μορφή, με μέλι και καρύδια, είτε σε αυτή με επικάλυψη σοκολάτας.

Μην παραλείψετε να δοκιμάστε τους κουραμπιέδες με φρέσκο βούτυρο και καβουρδισμένο αμύγδαλο, αλλά και τη λαχταριστή βασιλόπιτα του «Χατζή», για να ξεκινήσετε τη νέα χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Θεμιστοκλή Σοφούλη 73, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 417808

Ζαχαροπλαστεία Γαβανάς

-yoFJC.jpg

Το Ζαχαροπλαστείο «Γαβανά» μετακόμισε μέσα στο 2022 και το βρίσκουμε, πλέον, στην Ιπποκράτους 8 με Περικλέους γωνία, στην Κηφισιά, με το δεύτερο κατάστημά του στην πόλη της Θεσσαλονίκης να παραμένει, σταθερά, στη Μάρκου Μπότσαρη 44 με Δελφών.

Η οικογενειακή παράδοση που ξεκίνησε, το 1992, ο ιδρυτής της εταιρείας Φίλιππος Γαβανάς, ιδρυτής τότε του πρώτου αρτοποιείου του στο χωριό της Γαλάτιστας Χαλκιδικής, συνεχίζεται σταθερά από τη δεύτερη γενιά, με όλο και περισσότερα προϊόντα. Ειδικά τις ημέρες των γιορτών, οπότε και τα γλυκά έχουν την τιμητική τους, ακόμη παραπάνω.

Η εταιρεία «Γαβανάς», έχει τη δική της φιλοσοφία: να παρασκευάζει παραδοσιακά προϊόντα, με τις πιο καινοτόμες μεθόδους, τα πιο σύγχρονα μηχανήματα και τεχνικές, στοχεύοντας στο «πάντρεμα» της τεχνολογίας, με τα χαρακτηριστικά της τοπικής παράδοσης. Έχοντας αναγνωριστεί, πλέον, ευρέως, διαθέτει σήμερα δέκα αρτοζαχαροπλαστεία στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική.

Τι βρίσκουμε σε αυτά; Ψωμιά, βουτήματα, τσουρέκια, σιροπιαστά εμπνευσμένα από Ανατολή, γαλλική patisserie και δικό τους εξαιρετικό παγωτό, όλα προσαρμοσμένα στις πιο σύγχρονες τάσεις και προδιαγραφές, ώστε να ικανοποιούν τις υψηλές προσδοκίες των καταναλωτών. Δείτε περισσότερα…

Για τις γιορτές των Χριστουγέννων, το Ζαχαροπλαστείο «Γαβανας» διαθέτει, όπως κάθε χρόνο, όλη τη γκάμα των προϊόντων της εποχής. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:

Ιπποκράτους 8 με Περικλέους, Κηφισιά Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 445450
Μάρκου Μπότσαρη 44 με Δελφών Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 837779

Σαν Πετιμέζι

petimezi.jpg

Τα αρτοζαχαροπλαστεία Σαν Πετιμέζι είναι μία σύγχρονη επιχείρηση με μεγάλη ιστορία στον χώρο της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής. Όλα ξεκίνησαν πριν από 40 χρόνια το 1982 από τον πατέρα Χουβαρδά, σε εργαστήριο ζαχαροπλαστικής στη Νεάπολη.

Πολύ γρήγορα μεταφέρθηκαν και επεκτάθηκαν ως ζαχαροπλαστεία Χουβαρδάς και από το 2010 μετονομάστηκαν σε «Σαν Πετιμέζι», με ένα όνομα…γλυκό που γράφει ήδη τη δική του ιστορία στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με 4 πλέον καταστήματα σε Νεάπολη, Ηλιούπολη, Χαριλάου και Καλαμαριά.

Όλα αυτά τα χρόνια παραμένει αναλλοίωτη η ποιότητα και η νοστιμιά των προϊόντων. Γι’ αυτό και έχουν καταφέρει να κερδίσουν μία θέση στις γλυκές προτιμήσεις της Θεσσαλονίκης.

Χαρακτηριστικό όλων των καταστημάτων είναι το χαμόγελο και η ευγένεια του προσωπικού, που θα σε εξυπηρετήσει με την καλύτερη διάθεση.

Τα ζαχαροπλαστεία Σαν Πετιμέζι έχουν ένα αναμφισβήτητο best seller: τη σοκολατόπιτα! Ήταν μάλιστα αυτοί που πριν μία δεκαετία ξεκίνησαν το αγαπημένο σερβίρισμά της σε πήλινο. Μέχρι τότε συνηθίζονταν να την δίνουν σε κομμάτι όπως το κέικ. Εδώ την έβαλαν σε πήλινο και έγινε ανάρπαστη. Κι έκτοτε φυσικά υιοθετήθηκε από όλους. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:

Ανδρέα Παπανδρέου 249, Νεάπολη Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 611165

Στρ. Μακρυγιάννη 70, Ηλιούπολη Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 589888

Εθν. Αντιστάσεως 45, Καλαμαριά Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 450888

Αλ. Παπαναστασίου 59, Χαριλάου Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 912948

Γλυκισματοποιείον Stratis

stratis.jpg

Η παράδοση συναντά τις σύγχρονες τάσεις της ζαχαροπλαστικής στο Γλυκισματοποιείον - μα τι λέξη – «Stratis», στην Αντιγονιδών και το καθιστά μία από τις καλύτερες επιλογές για τις ημέρες των γιορτών, για ορισμένα από τα γευστικότερα γλυκά του κέντρου, σε έναν χώρο με παράδοση δεκαετιών.

Στο Γλυκισματοποιείον «Stratis» έχουν βαλθεί να κάνουν τις μέρες μας πιο όμορφες και νόστιμες, συνεχίζοντας τη μεγάλη παράδοση της ζαχαροπλαστικής που η οικογένεια Αλτίνογλου ξεκίνησε το 1969 στην πλατεία Αγίας Σοφίας, με τη δεύτερη γενιά Ζαχαροπλαστών να έχει παραλάβει τα ηνία, παραμένοντας σταθερή στις παραδοσιακές αξίες, τις οποίες και παρουσιάζει, πλέον, με σύγχρονη ματιά.

Εδώ, οι σύγχρονες τάσεις της ζαχαροπλαστικής «δένουν» με την «παραδοσιακή» αύρα. Ειδικά τις ημέρες των γιορτών που πλησιάζουν, το Γλυκισματοποιείον «Stratis» προσφέρει όλα τα πατροπαράδοτα γλυκά των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Στις πολλές προτάσεις του βρίσκει κανείς, τα μελομακάρονα, είτε στην κλασσική τους γεύση, είτε με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος, σοκολάτας υγείας και λευκής σοκολάτας, αλλά και την πατροπαράδοτη βασιλόπιτα, φτιαγμένη από τους «τεχνίτες» του εργαστηρίου του, με την ίδια παραδοσιακή συνταγή εδώ και δεκαετίες: μαχλέπι, κακουλές, φρέσκο βούτυρο και μαστίχα Χίου τα βασικά συστατικά της, που κάνουν το χώρο να «μοσχομυρίζει» γιορτές. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αντιγονιδών 12, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 548708

Μελί Μελί στο Δημαρχείο

meli.jpg

Τον Ιανουάριο του 2012 άνοιξε πρώτη φορά τις πόρτες του το Μελί Μελί κοντά στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης. Σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης, στη Βασιλέως Γεωργίου 14Α, ένας όμορφος και προσεγμένος χώρος γεμάτος λαχταριστές λιχουδιές.

Τα τραπεζάκια έξω σε περιμένουν όλο το χρόνο, να απολαύσεις το πρωινό ή το

καφεδάκι σου ή ένα σνακ στο διάλειμμά σου, καθώς εδώ θα βρεις από πολυάριθμες επιλογές πρωινού έως και φρεσκομαγειρεμένα φαγητά, σαλάτες και κρύα σάντουιτς.

Για να ξεκινήσεις τη μέρα σου με τον καλύτερο τρόπο, το αρτοζαχαροπλαστείο Μελί Μελί στο Δημαρχείο σε περιμένει από νωρίς το πρωί με εξαιρετικό αρωματικό καφέ Illy, 100% Arabica, και μεγάλη ποικιλία από αλμυρές και γλυκές λιχουδιές.

Εδώ θα βρεις πλήρη γκάμα ψωμιών, όπως Αγιορείτικο, με προζύμι, ζέας, και πολλά ακόμη, αλλά και τα διάσημα και αγαπημένα πεϊνιρλί του, χειροποίητα, σε ποικιλία γεύσεων. Φυσικά, δεν λείπουν οι χειροποίητες πίτες, τα κέικ, τα τσουρέκια και τα κουλουράκια για να συνοδεύσεις γλυκά το πρωινό σου.

Στο Μελί Μελί στο Δημαρχείο, αναμφίβολα τα γλυκά κλέβουν την παράσταση.

Όλα φτιαγμένα από τους ίδιους, με τα καλύτερα υλικά, και σε ποικιλία που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς. Δεν χρησιμοποιούν μίγματα, αλλά δουλεύουν μόνο με συνταγές κι αυτό φαίνεται στη γεύση. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βασ. Γεωργίου 14Α

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 870100

Ζαχαροπλαστείο Καραγιάννης

-44fCJ.jpg

Το ζαχαροπλαστείο Καραγιάννης γράφει τη δική του γλυκιά ιστορία στη Θεσσαλονίκη, εδώ και 50 χρόνια. Μια οικογενειακή επιχείρηση, όπου η αγάπη και το μεράκι για τα γλυκά μεταλαμπαδεύεται από γενιά σε γενιά, με την ποιότητα πάντα αδιαπραγμάτευτη. Τα τελευταία δύο χρόνια βρίσκεται στην οδό Ευζώνων, γλυκαίνοντας μας με τις λαχταριστές δημιουργίες του.

Τα τρίγωνα Πανοράματος του Καραγιάννη είναι ξακουστά σε όλη την πόλη. Είτε τα επιλέξεις στην κλασική τους εκδοχή, με το τραγανό φύλλο κρούστας και την πλούσια γέμιση με αφράτη κρέμα, είτε δοκιμάσεις αυτά με επικάλυψη σοκολάτας και την ίδια γέμιση κρέμας, το σίγουρο είναι ότι δεν θα θέλεις να σταματήσεις! Άλλωστε, είναι ένα από τα γλυκά για τα οποία φημίζονται εδώ και τόσα χρόνια.

Στο ζαχαροπλαστείο «Καραγιάννης», το Armenonville έχει τη δική του, ξεχωριστή και πρωταγωνιστική θα λέγαμε θέση. Απλό ή με σοκολάτα, αλλά και σε σύγχρονες εκδοχές όπως το semi freddo black forest, το semi freddo gianduja και το semi freddo tiramisu, όλα φτιαγμένα με τη μυστική, αυθεντική συνταγή. Μοναδικές γεύσεις που σου συστήνουμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις!

Φτιαγμένο πάντα με τα καλύτερα υλικά, το Armenonville εδώ διατηρεί και μία φοβερή πρωτιά: ο πατέρας, Γιώργος Καραγιάννης, είναι εκείνος που έβαλε για πρώτη φορά καραμελωμένο αμύγδαλο στο αρμενοβίλ, απογειώνοντάς το και εδραιώνοντάς το σε αυτή την πλέον αγαπημένη εκδοχή που το συναντάμε. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ευζώνων 50

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 845289

Royal Patisserie

royal.jpg

Το Royal Patisserie έχει τη δική του γλυκιά ιστορία στη ζαχαροπλαστική, που ξεκίνησε από το μακρινό 1970, στη Νεάπολη, όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα.

Με την πάροδο των χρόνων, ήρθαν πολλές αλλαγές. Η επιχείρηση περνούσε από γενιά σε γενιά και εκσυγχρονιζόταν. Νέες συνταγές, νέες ιδέες, νέες προσθήκες προϊόντων. Αυτά όμως που παραμένουν αναλλοίωτα από τότε είναι η εξαιρετική ποιότητα και η αγάπη για το γλυκό.

Στην Ανδρέα Παπανδρέου 44 θα βρεις έναν όμορφο, ζεστό χώρο, γεμάτο γλυκιές δημιουργίες φτιαγμένες με πολύ μεράκι και μόνο με τα καλύτερα υλικά. Όλα χειροποίητα και πάντα ολόφρεσκα, πλημμυρίζουν τον χώρο μυρωδιές και εικόνες, που σε συνεπαίρνουν με το που θα μπεις στο χώρο! Το ανοιχτό εργαστήριο είναι σαν ένας μαγικός κόσμος μέσα σε σύννεφα άχνης και μυρωδιές από βανίλια, βούτυρο, μπαχαρικά και φρούτα, τον οποίο μπορείς να θαυμάσεις κι εσύ και να διαπιστώσεις ιδίοις όμμασι ότι όλα είναι χειροποίητα.

Στο Royal Patisserie θα βρεις μία πολύ μεγάλη ποικιλία γλυκών, για όλα τα γούστα. Είτε είσαι λάτρης του κλασικού, παραδοσιακού, είτε σου αρέσει να δοκιμάζεις πιο σύγχρονες γεύσεις, είσαι στο σωστό μέρος.

Τα σιροπιαστά με φρέσκο βούτυρο και ροδοψημένα, τα βουτήματα, τα κέικ, τα τσουρέκια, τα κεράσματα… Και φυσικά οι υπέροχες πάστες και τούρτες.

Η ποικιλία στις πάστες ξεπερνάει τα 20 διαφορετικά είδη, από τις κλασικές και αγαπημένες όπως η σοκολατίνα, η αμυγδάλου, ο μπαμπάς, μέχρι πιο σύγχρονες γεύσεις. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ανδρέα Παπανδρέου 44, Νεάπολη

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 626737

Ζαχαροπλαστεία Μουμουλίδης

-GXOrx.jpg

Η ίδρυση της εταιρείας «Μουμουλίδη Ζαχαροπλαστική» χρονολογείται από το 1979, με τον κ. Ηλία Μουμουλίδη, να είναι αυτός που με πολλή προσωπική δουλειά, μεράκι, αλλά και προσήλωση στην ποιότητα των πρώτων υλών κατάφερε να δημιουργήσει ένα ζαχαροπλαστείο που αποτελεί εδώ και χρόνια σημείο αναφοράς για τη δυτική Θεσσαλονίκη, καθώς έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη του κόσμου.

Το ζαχαροπλαστείο Μουμουλίδη μετρά πλέον 43 χρόνια ζωής στην περιοχή της Νεάπολης στη Θεσσαλονίκη, ενώ τη σκυτάλη της επιχείρησης έχουν πάρει πλέον τα παιδιά του κ. Μουμουλίδη, τα οποία, με εφόδιο τις γνώσεις του, συνεχίζουν με την ίδια αφοσίωση την παράδοση του πατέρα τους, αλλά παράλληλα εξελίσσουν την τέχνη της ζαχαροπλαστικής, προσαρμόζοντάς την στις απαιτήσεις της εποχής.

Οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι μία ιδιαίτερη περίοδος για το ζαχαροπλαστείο Μουμουλίδη, καθώς το εργαστήριό του δεν σταματά να δουλεύει λεπτό, με τους έμπειρους ζαχαροπλάστες του να δημιουργούν τις γλυκές πανδαισίες που θα μας συντροφεύσουν σε όλες τις οικογενειακές στιγμές των εορτών.

Μελομακάρονα απλά και με επικαλύψεις, κουραμπιέδες, βασιλόπιτες παραδοσιακές και γεμιστές, πανετόνε, σιροπιαστά και σοκολατένιες χριστουγεννιάτικες δημιουργίες. Όλα τους – το καθένα με τον δικό του μοναδικό τρόπο – βάζει τη δική του πινελιά στις στιγμές μας, αποτελώντας εδώ και χρόνια «σταθερά» στο εορταστικό οικογενειακό τραπέζι. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Λεωφόρος Ανδρέα Παπανδρέου 176, Νεάπολη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 617684

Patisserie Αντωνιάδης

.jpg

Τα Patisserie Αντωνιάδης «καλλιτεχνούν» από το 2005 στον χώρο της ζαχαροπλαστικής, καταφέρνοντας να εδραιωθούν σε αυτήν την τόσο απαιτητική αγορά, λόγω της εξαίρετης τεχνικής τους και της υψηλής ποιότητας των πρώτων υλών τους.

Σίγουρα αποτελούν έναν από τους πιο γλυκούς προορισμούς καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ωστόσο η μαγεία των δημιουργιών τους απογειώνεται κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Στις περιποιημένες βιτρίνες του μπορείτε να βρείτε προϊόντα ζαχαροπλαστικής που θα κλέψουν τις εντυπώσεις στα εορταστικά σας τραπέζια και μάλιστα, με απόλυτα προσιτές τιμές. Με την εμπειρία και τη σωστή καθοδήγηση από το προσωπικό του καταστήματος, θα επιλέξετε τις γεύσεις και τις υφές που σας αρέσουν και θα δημιουργήσετε με τη σειρά σας μία ονειρική ατμόσφαιρα για τους καλεσμένους σας ή θα προσφέρετε ένα «κόσμημα» ζαχαροπλαστικής ως δώρο στους αγαπημένους σας.

Μελομακάρονα, κουραμπιέδες, τσουρέκια, βασιλόπιτες και πανετόνε με αποξηραμένα φρούτα, είναι μόνο μερικές από τις επιλογές σας. Θα τα βρείτε είτε στην κλασική τους μορφή, είτε σε παραλλαγές, με λαχταριστές σοκολατένιες επικαλύψεις, αλλά και γεμίσεις. Από τα πιο αγαπημένα μας εορταστικά γλυκίσματα είναι τα μοναδικά του μελομακάρονα, αλλά και το αφράτο τσουρέκι με γέμιση κάστανο. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:
Πολυτεχνείου 34, Ελευθέριο Κορδελιό Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 769741
Κομνηνών 71, Ωραιόκαστρο Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 696951

Ζαχαροπλαστείο Απόστολος

-E1Fn5.jpg

Το ζαχαροπλαστείο Απόστολος έχει γράψει τη δική του μοναδική ιστορία στηδυτικήΘεσσαλονίκη και δη, στην περιοχή του Κορδελιού – μια ιστορία γεμάτη αγνή αγάπη και μεράκι για τη ζαχαροπλαστική.

Εμπνευστής και δημιουργός του καταστήματος, ο κ. Απόστολος Τακούδας, που αποτελεί από μόνος του μία πηγή έμπνευσης για τη δουλειά και το ταλέντο του στην τέχνη της ζαχαροπλαστικής. Ο ίδιος γαλουχήθηκε από μικρός στα εργαστήρια διαφόρων ζαχαροπλαστείων σε Ελλάδα και Κύπρο, έχοντας από μικρό παιδί ως όνειρό του τη δημιουργία του δικού του καταστήματος, όπου θα μπορεί να στεγάσει την αγάπη και το μεράκι για την τέχνη του. Σίγουρα, ο δρόμος δεν ήταν εύκολος, ωστόσο, όπως φαίνεται, τα κατάφερε περίφημα. Οι κόποι του απέδωσαν και από το 1980 μέχρι και σήμερα το ζαχαροπλαστείο του έχει γίνει σημείο αναφοράς για ολόκληρη τη δυτική Θεσσαλονίκη και όχι μόνο.

Η αγάπη του κ. Τακούδα για το επάγγελμα δεν θα μπορούσε να μην περάσει και στα τρία παιδιά του, που από μικρά μεγάλωσαν στο πλάι του, μέσα στο εργαστήριο του ζαχαροπλαστείου, θαυμάζοντας την τέχνη του πατέρα τους. Τα παιδικά μάτια, τα γεμάτα θαυμασμό, έδωσαν τη θέση τους στον επαγγελματισμό και τη σκληρή δουλειά και τώρα, η δεύτερη γενιά της οικογένειας παίρνει σιγά σιγά τη σκυτάλη, δίνοντας τη δική της φρέσκια ματιά, έχοντας όμως πάντοτε συνοδοιπόρο τον πατέρα τους, με τις συμβουλές και την εμπειρία του. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ανδρέα Πανανδρέου 52, Ελευθέριο Κορδελιό
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 766320

Merchic

merchic.jpg

Το Ζαχαροπλαστείο «Merchic», που λειτουργεί από το 2019 στο Κορδελιό, χαρακτηρίζεται από πολλούς ως ένας «κρυμμένος θησαυρός».

Στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου 25, όταν κάποιος το επισκεφθεί, εύκολα θέλει να περάσει ξανά και ξανά από το μικρό, περιποιημένο αυτό κατάστημα, που θα έλεγε κανείς ότι ειδικεύεται στα πουράκια – έχει πολλές διαφορετικές επιλογές – και που τώρα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, πέρα από τα υπόλοιπα προϊόντα του με τα οποία θα μας περιμένει, ξεχωρίζει για το τσουρέκι κάστανο, που είναι τόσο νόστιμο και περιζήτητο, που συχνά αντικαθιστά την παραδοσιακή βασιλόπιτα.

Το «Merchic» ανήκει σε μία οικογένεια με εμπειρία ετών σε αντίστοιχους χώρους, που αποφάσισε να μετρήσει τα δικά της βήματα στη ζαχαροπλαστική. Η φιλοσοφία του βασίζεται στην προσφορά όσο το δυνατόν πιο ιδιαίτερων προϊόντων, λόγω και της προηγούμενης εμπειρίας που υπάρχει, πάντα σε value for money επιλογές και με πρώτες ύλες, ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά.

Στις βιτρίνες του, ξεχωρίζουν τα σπέσιαλ πουράκια, μία ποικιλία από τα γνωστά σε όλους, κλασσικά πουράκια, που εδώ βγαίνουν σε πολλές διαφορετικές γεύσεις κι αποτελούν ένα καθαρά δικό τους προϊόν.

Mπισκότο με bueno, ταχίνι και σοκολάτα, φράουλα, espresso, φυστικοβούτυρο, βύσσινο ή mix, με ποικιλία γεύσεων, αποτελούν ιδανική επιλογή για ατομικές δοκιμές, δώρα και κεράσματα για κάθε περίπτωση κι έναν από τους βασικούς λόγους, που θα θέλει κανείς να επισκεφθεί ξανά το «Merchic». Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μεγάλου Αλεξάνδρου 25, Κορδελιό
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 283479

Ζάννας – Γλυκά όπως παλιά

-zA1Xk.jpg

Το Ζαχαροπλαστείο «Ζάννας γλυκά όπως παλιά», είναι η ζωντανή απόδειξη του ότι όταν μια οικογένεια ενώνει τις δυνάμεις της επιχειρηματικά και δημιουργικά, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι φρέσκο - αν κι... "όπως παλιά" - τίμιο και κάτι που ίσως να χρειαζόταν η Θεσσαλονίκη, στο χώρο των σιροπιαστών κι όχι μόνο.

Με πρωταγωνιστή την τουλούμπα σε κάθε της μορφή, η οικογένεια Ζάννα έχει εισάγει στην αγορά της πόλης τη δική της πρόταση για αγαπημένες, παραδοσιακές γεύσεις, που παρουσιάζει με τη δική της ματιά και με τα πιο αφράτα, ποιοτικά υλικά. Τις προτείνουμε ειδικά για τις ημέρες των γιορτών, που όλοι ψάχνουμε το καλύτερο για το τραπέζι μας.

Το Ζαχαροπλαστείο «Ζάννας γλυκά όπως παλιά» άνοιξε στην Καρόλου Ντηλ απέναντι από το 15ο Γυμνάσιο – Λύκειο την τελευταία ημέρα του 2021 κι έκτοτε, έχει αγαπηθεί από πολλούς πελάτες του κέντρου κι όχι μόνο, αφού το εργαστήρι του κι επίσης σημείο πώλησης, βρίσκεται στο Παλαιόκαστρο και είναι ιδιαίτερα αγαπητό στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Ήδη, από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της επιχείρησής της, η ιδιοκτήτρια οικογένεια – που είχε προηγούμενη εμπειρία στο χώρο και θέλησε, πλέον, να κάνει κάτι δικό της - έχει δείξει το μεράκι και την αγάπη της για ό,τι δημιουργεί, μέσα στον μικρό μεν, φιλόξενο δε αυτό χώρο, όπου η τουλούμπα και τα τουλουμπάκια, αναδεικνύονται καθημερινά στο βασικότερο προϊόν, όντας το best seller του καταστήματος. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:
Καρόλου Ντηλ 29, Κέντρο Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 054727
Παύλου Μελά 14, Παλαιόκαστρο Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2315 538816





























Τα ζαχαροπλαστεία είναι ένας αγαπημένος προορισμός που κανένας ποτέ δεν αρνήθηκε να επισκεφτεί, και ειδικά την περίοδο των γιορτών, μοιάζει με μονόδρομος!

Στη Θεσσαλονίκη, που ούτως ή άλλως έχει παράδοση στο καλό φαγητό και στο γλυκό, το μόνο δύσκολο είναι να… διαλέξεις ανάμεσα στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία.

Εγγυόμαστε για τα παρακάτω, αφού κάθε μπουκιά από τα γλυκά τους είναι ένα μικρό ταξιδάκι ως τον παράδεισο!

Ζαχαροπλαστεία Μίλτος

-HkANg.jpg

Τα ζαχαροπλαστεία Μίλτος αποτελούν πλέον μία «παράδοση» στην πόλη της Θεσσαλονίκης και αναπόσπαστο κομμάτι των πιο γλυκών στιγμών και εορτών μας από το 1976.

Εδώ αισθανόμαστε πως τα χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα είναι φτιαγμένα με περίσσια αγάπη και αποπνέουν σπιτική θαλπωρή, γι΄αυτό και δεν λείπουν ποτέ από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας.

Τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες των ζαχαροπλαστείων Μίλτος είναι κομμάτι των παιδικών μας χρόνων και αναμνήσεων, με τη χαρακτηριστική μυρωδιά του φρέσκου βουτύρου να μιλά στην καρδιά μας. Γεύσεις κλασικές, χριστουγεννιάτικες που αγαπάμε από παιδιά, με την προσθήκη ωστόσο και νέων γεύσεων και συνδυασμών.

Από τις πιο αγαπημένες μας παραλλαγές είναι η νέα συνταγή του «Μίλτου» – τα μελομακάρονα με γέμιση κάστανου και σοκολάτα υγείας, μία γευστική «έκρηξη» που θα γίνει αναπόσπαστο μέρος των φετινών Χριστουγέννων. Επίσης, μία νέα γευστική έκπληξη είναι η τούρτα και η πάστα μελομακάρονο! Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:
Κεντρικό – Στέλιου Καζαντζίδη 37, Θέρμη | Τσιμισκή 82, Κέντρο | Κ. Καραμανλή 35 | Δελφών με Μαρτίου | Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 10Α, Καλαμαριά | Ελ. Βενιζέλου 8, Βότση | Αλ. Παπαναστασίου 133, Χαριλάου | Γιάννη Αγγέλου 13, Χαριλάου | Γ. Γεννηματά 34, Άγιος Ιωάννης | Ανθέων 24, Περαία

Choureal

choureal.jpg

Το «Choureal» παραμένει μοναδικό στη Θεσσαλονίκη κι ας έχει αποκτήσει, πλέον και δεύτερο κατάστημα, στην οδό Βενιζέλου. Δεν υπάρχει αντίστοιχος γλυκός προορισμός με απόλυτη εξειδίκευση στα choux, άλλος χώρος όπου το προφιτερόλ έχει εξ’ ολοκλήρου την τιμητική του ως «tailor – made» προϊόν και γι’ αυτό, έχει μπει στις καρδιές μας για τα καλά.

Με τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά να πλησιάζουν, τα αγαπημένα προφιτερόλ του κι άλλες χριστουγεννιάτικες γεύσεις, έρχονται να εμπλουτίσουν το γευστικό πάνελ των γιορτών μας.

Οι ιδρυτές του «Choureal» αγαπούσαν το προφιτερόλ και θέλησαν να του δώσουν τη δική του θέση και το δικό του χώρο στην αγορά της Θεσσαλονίκης και να μας μυήσουν και στην ιστορία του, που ξεκινά γύρω στο 1530, ως εφεύρεση του Ιταλού ζαχαροπλάστη Panterelli, που έφερε στη Γαλλία από τη Φλωρεντία, η Αικατερίνη των Μεδίκων. Ο ίδιος θεωρείται ο «πατέρας» της «ζύμης εν θερμώ» - το μετέπειτα pâte à choux - που αργότερα ο Γάλλος Chef Marie – Antoine Carême είχε την ιδέα να γεμίσει με σαντιγύ και κρέμα πατισερί, δημιουργώντας το προφιτερόλ, στη σύγχρονη μορφή του. Η ίδια η λέξη, σήμαινε αρχικά ένα είδος μικρής ανταμοιβής, οπότε και προσφερόταν ως επιβράβευση.

Το νέο κατάστημα του «Choureal», που άνοιξε μέσα στο 2022 στο νούμερο 20 της Ελευθερίου Βενιζέλου, είναι άλλη μια γλυκιά προσθήκη στην πόλη, που συγκεντρώνει, κυριολεκτικά, ουρές πελατών καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:

Παλαιών Πατρών Γερμανού 9 Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 252766
Βενιζέλου 20, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 285353

Ζαχαροπλαστείο Χατζής

-EzKYC.jpg

Tα ζαχαροπλαστεία Χατζή έχουν μία πολύ μακρά ιστορία στην πόλη της Θεσσαλονίκης, καθώς λειτουργούν από το 1908 μέχρι και σήμερα, αδιάκοπα. Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, ξεκίνησαν να «μαθαίνουν» στους Θεσσαλονικείς τα πολίτικα γλυκά, μαγεύοντάς τους με γεύσεις και αρώματα μίας άλλης εποχής, συνεχίζοντας μέχρι και σήμερα να αποτελούν σημείο-κλειδί για όλους εμάς που τιμούμε τα αυθεντικά, παραδοσιακά σιροπιαστά και τις μοναδικές κρέμες.

Στην περίοδο των Χριστουγέννων τα ζαχαροπλαστεία Χατζή μάς ταξιδεύουν νοερά στα καλντερίμια της Πόλης και τους «μάστορες» των ζαχαροπλαστείων της, που με τη μαεστρία και την τέχνη τους, δημιουργούν γευστικά θαύματα, στα οποία δεν έχουμε παρά να υποκλιθούμε.

Στα ζαχαροπλαστεία Χατζή θα βρείτε τα πιο γευστικά μελομακάρονα, που μοσχοβολάνε κανέλα και γαρύφαλλο, σε συνδυασμό με το πλούσιο σιρόπι τους. Θα τα βρείτε είτε στην παραδοσιακή τους μορφή, με μέλι και καρύδια, είτε σε αυτή με επικάλυψη σοκολάτας.

Μην παραλείψετε να δοκιμάστε τους κουραμπιέδες με φρέσκο βούτυρο και καβουρδισμένο αμύγδαλο, αλλά και τη λαχταριστή βασιλόπιτα του «Χατζή», για να ξεκινήσετε τη νέα χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Θεμιστοκλή Σοφούλη 73, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 417808

Ζαχαροπλαστεία Γαβανάς

-yoFJC.jpg

Το Ζαχαροπλαστείο «Γαβανά» μετακόμισε μέσα στο 2022 και το βρίσκουμε, πλέον, στην Ιπποκράτους 8 με Περικλέους γωνία, στην Κηφισιά, με το δεύτερο κατάστημά του στην πόλη της Θεσσαλονίκης να παραμένει, σταθερά, στη Μάρκου Μπότσαρη 44 με Δελφών.

Η οικογενειακή παράδοση που ξεκίνησε, το 1992, ο ιδρυτής της εταιρείας Φίλιππος Γαβανάς, ιδρυτής τότε του πρώτου αρτοποιείου του στο χωριό της Γαλάτιστας Χαλκιδικής, συνεχίζεται σταθερά από τη δεύτερη γενιά, με όλο και περισσότερα προϊόντα. Ειδικά τις ημέρες των γιορτών, οπότε και τα γλυκά έχουν την τιμητική τους, ακόμη παραπάνω.

Η εταιρεία «Γαβανάς», έχει τη δική της φιλοσοφία: να παρασκευάζει παραδοσιακά προϊόντα, με τις πιο καινοτόμες μεθόδους, τα πιο σύγχρονα μηχανήματα και τεχνικές, στοχεύοντας στο «πάντρεμα» της τεχνολογίας, με τα χαρακτηριστικά της τοπικής παράδοσης. Έχοντας αναγνωριστεί, πλέον, ευρέως, διαθέτει σήμερα δέκα αρτοζαχαροπλαστεία στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική.

Τι βρίσκουμε σε αυτά; Ψωμιά, βουτήματα, τσουρέκια, σιροπιαστά εμπνευσμένα από Ανατολή, γαλλική patisserie και δικό τους εξαιρετικό παγωτό, όλα προσαρμοσμένα στις πιο σύγχρονες τάσεις και προδιαγραφές, ώστε να ικανοποιούν τις υψηλές προσδοκίες των καταναλωτών. Δείτε περισσότερα…

Για τις γιορτές των Χριστουγέννων, το Ζαχαροπλαστείο «Γαβανας» διαθέτει, όπως κάθε χρόνο, όλη τη γκάμα των προϊόντων της εποχής. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:

Ιπποκράτους 8 με Περικλέους, Κηφισιά Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 445450
Μάρκου Μπότσαρη 44 με Δελφών Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 837779

Σαν Πετιμέζι

petimezi.jpg

Τα αρτοζαχαροπλαστεία Σαν Πετιμέζι είναι μία σύγχρονη επιχείρηση με μεγάλη ιστορία στον χώρο της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής. Όλα ξεκίνησαν πριν από 40 χρόνια το 1982 από τον πατέρα Χουβαρδά, σε εργαστήριο ζαχαροπλαστικής στη Νεάπολη.

Πολύ γρήγορα μεταφέρθηκαν και επεκτάθηκαν ως ζαχαροπλαστεία Χουβαρδάς και από το 2010 μετονομάστηκαν σε «Σαν Πετιμέζι», με ένα όνομα…γλυκό που γράφει ήδη τη δική του ιστορία στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με 4 πλέον καταστήματα σε Νεάπολη, Ηλιούπολη, Χαριλάου και Καλαμαριά.

Όλα αυτά τα χρόνια παραμένει αναλλοίωτη η ποιότητα και η νοστιμιά των προϊόντων. Γι’ αυτό και έχουν καταφέρει να κερδίσουν μία θέση στις γλυκές προτιμήσεις της Θεσσαλονίκης.

Χαρακτηριστικό όλων των καταστημάτων είναι το χαμόγελο και η ευγένεια του προσωπικού, που θα σε εξυπηρετήσει με την καλύτερη διάθεση.

Τα ζαχαροπλαστεία Σαν Πετιμέζι έχουν ένα αναμφισβήτητο best seller: τη σοκολατόπιτα! Ήταν μάλιστα αυτοί που πριν μία δεκαετία ξεκίνησαν το αγαπημένο σερβίρισμά της σε πήλινο. Μέχρι τότε συνηθίζονταν να την δίνουν σε κομμάτι όπως το κέικ. Εδώ την έβαλαν σε πήλινο και έγινε ανάρπαστη. Κι έκτοτε φυσικά υιοθετήθηκε από όλους. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:

Ανδρέα Παπανδρέου 249, Νεάπολη Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 611165

Στρ. Μακρυγιάννη 70, Ηλιούπολη Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 589888

Εθν. Αντιστάσεως 45, Καλαμαριά Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 450888

Αλ. Παπαναστασίου 59, Χαριλάου Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 912948

Γλυκισματοποιείον Stratis

stratis.jpg

Η παράδοση συναντά τις σύγχρονες τάσεις της ζαχαροπλαστικής στο Γλυκισματοποιείον - μα τι λέξη – «Stratis», στην Αντιγονιδών και το καθιστά μία από τις καλύτερες επιλογές για τις ημέρες των γιορτών, για ορισμένα από τα γευστικότερα γλυκά του κέντρου, σε έναν χώρο με παράδοση δεκαετιών.

Στο Γλυκισματοποιείον «Stratis» έχουν βαλθεί να κάνουν τις μέρες μας πιο όμορφες και νόστιμες, συνεχίζοντας τη μεγάλη παράδοση της ζαχαροπλαστικής που η οικογένεια Αλτίνογλου ξεκίνησε το 1969 στην πλατεία Αγίας Σοφίας, με τη δεύτερη γενιά Ζαχαροπλαστών να έχει παραλάβει τα ηνία, παραμένοντας σταθερή στις παραδοσιακές αξίες, τις οποίες και παρουσιάζει, πλέον, με σύγχρονη ματιά.

Εδώ, οι σύγχρονες τάσεις της ζαχαροπλαστικής «δένουν» με την «παραδοσιακή» αύρα. Ειδικά τις ημέρες των γιορτών που πλησιάζουν, το Γλυκισματοποιείον «Stratis» προσφέρει όλα τα πατροπαράδοτα γλυκά των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Στις πολλές προτάσεις του βρίσκει κανείς, τα μελομακάρονα, είτε στην κλασσική τους γεύση, είτε με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος, σοκολάτας υγείας και λευκής σοκολάτας, αλλά και την πατροπαράδοτη βασιλόπιτα, φτιαγμένη από τους «τεχνίτες» του εργαστηρίου του, με την ίδια παραδοσιακή συνταγή εδώ και δεκαετίες: μαχλέπι, κακουλές, φρέσκο βούτυρο και μαστίχα Χίου τα βασικά συστατικά της, που κάνουν το χώρο να «μοσχομυρίζει» γιορτές. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αντιγονιδών 12, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 548708

Μελί Μελί στο Δημαρχείο

meli.jpg

Τον Ιανουάριο του 2012 άνοιξε πρώτη φορά τις πόρτες του το Μελί Μελί κοντά στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης. Σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης, στη Βασιλέως Γεωργίου 14Α, ένας όμορφος και προσεγμένος χώρος γεμάτος λαχταριστές λιχουδιές.

Τα τραπεζάκια έξω σε περιμένουν όλο το χρόνο, να απολαύσεις το πρωινό ή το

καφεδάκι σου ή ένα σνακ στο διάλειμμά σου, καθώς εδώ θα βρεις από πολυάριθμες επιλογές πρωινού έως και φρεσκομαγειρεμένα φαγητά, σαλάτες και κρύα σάντουιτς.

Για να ξεκινήσεις τη μέρα σου με τον καλύτερο τρόπο, το αρτοζαχαροπλαστείο Μελί Μελί στο Δημαρχείο σε περιμένει από νωρίς το πρωί με εξαιρετικό αρωματικό καφέ Illy, 100% Arabica, και μεγάλη ποικιλία από αλμυρές και γλυκές λιχουδιές.

Εδώ θα βρεις πλήρη γκάμα ψωμιών, όπως Αγιορείτικο, με προζύμι, ζέας, και πολλά ακόμη, αλλά και τα διάσημα και αγαπημένα πεϊνιρλί του, χειροποίητα, σε ποικιλία γεύσεων. Φυσικά, δεν λείπουν οι χειροποίητες πίτες, τα κέικ, τα τσουρέκια και τα κουλουράκια για να συνοδεύσεις γλυκά το πρωινό σου.

Στο Μελί Μελί στο Δημαρχείο, αναμφίβολα τα γλυκά κλέβουν την παράσταση.

Όλα φτιαγμένα από τους ίδιους, με τα καλύτερα υλικά, και σε ποικιλία που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς. Δεν χρησιμοποιούν μίγματα, αλλά δουλεύουν μόνο με συνταγές κι αυτό φαίνεται στη γεύση. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βασ. Γεωργίου 14Α

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 870100

Ζαχαροπλαστείο Καραγιάννης

-44fCJ.jpg

Το ζαχαροπλαστείο Καραγιάννης γράφει τη δική του γλυκιά ιστορία στη Θεσσαλονίκη, εδώ και 50 χρόνια. Μια οικογενειακή επιχείρηση, όπου η αγάπη και το μεράκι για τα γλυκά μεταλαμπαδεύεται από γενιά σε γενιά, με την ποιότητα πάντα αδιαπραγμάτευτη. Τα τελευταία δύο χρόνια βρίσκεται στην οδό Ευζώνων, γλυκαίνοντας μας με τις λαχταριστές δημιουργίες του.

Τα τρίγωνα Πανοράματος του Καραγιάννη είναι ξακουστά σε όλη την πόλη. Είτε τα επιλέξεις στην κλασική τους εκδοχή, με το τραγανό φύλλο κρούστας και την πλούσια γέμιση με αφράτη κρέμα, είτε δοκιμάσεις αυτά με επικάλυψη σοκολάτας και την ίδια γέμιση κρέμας, το σίγουρο είναι ότι δεν θα θέλεις να σταματήσεις! Άλλωστε, είναι ένα από τα γλυκά για τα οποία φημίζονται εδώ και τόσα χρόνια.

Στο ζαχαροπλαστείο «Καραγιάννης», το Armenonville έχει τη δική του, ξεχωριστή και πρωταγωνιστική θα λέγαμε θέση. Απλό ή με σοκολάτα, αλλά και σε σύγχρονες εκδοχές όπως το semi freddo black forest, το semi freddo gianduja και το semi freddo tiramisu, όλα φτιαγμένα με τη μυστική, αυθεντική συνταγή. Μοναδικές γεύσεις που σου συστήνουμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις!

Φτιαγμένο πάντα με τα καλύτερα υλικά, το Armenonville εδώ διατηρεί και μία φοβερή πρωτιά: ο πατέρας, Γιώργος Καραγιάννης, είναι εκείνος που έβαλε για πρώτη φορά καραμελωμένο αμύγδαλο στο αρμενοβίλ, απογειώνοντάς το και εδραιώνοντάς το σε αυτή την πλέον αγαπημένη εκδοχή που το συναντάμε. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ευζώνων 50

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 845289

Royal Patisserie

royal.jpg

Το Royal Patisserie έχει τη δική του γλυκιά ιστορία στη ζαχαροπλαστική, που ξεκίνησε από το μακρινό 1970, στη Νεάπολη, όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα.

Με την πάροδο των χρόνων, ήρθαν πολλές αλλαγές. Η επιχείρηση περνούσε από γενιά σε γενιά και εκσυγχρονιζόταν. Νέες συνταγές, νέες ιδέες, νέες προσθήκες προϊόντων. Αυτά όμως που παραμένουν αναλλοίωτα από τότε είναι η εξαιρετική ποιότητα και η αγάπη για το γλυκό.

Στην Ανδρέα Παπανδρέου 44 θα βρεις έναν όμορφο, ζεστό χώρο, γεμάτο γλυκιές δημιουργίες φτιαγμένες με πολύ μεράκι και μόνο με τα καλύτερα υλικά. Όλα χειροποίητα και πάντα ολόφρεσκα, πλημμυρίζουν τον χώρο μυρωδιές και εικόνες, που σε συνεπαίρνουν με το που θα μπεις στο χώρο! Το ανοιχτό εργαστήριο είναι σαν ένας μαγικός κόσμος μέσα σε σύννεφα άχνης και μυρωδιές από βανίλια, βούτυρο, μπαχαρικά και φρούτα, τον οποίο μπορείς να θαυμάσεις κι εσύ και να διαπιστώσεις ιδίοις όμμασι ότι όλα είναι χειροποίητα.

Στο Royal Patisserie θα βρεις μία πολύ μεγάλη ποικιλία γλυκών, για όλα τα γούστα. Είτε είσαι λάτρης του κλασικού, παραδοσιακού, είτε σου αρέσει να δοκιμάζεις πιο σύγχρονες γεύσεις, είσαι στο σωστό μέρος.

Τα σιροπιαστά με φρέσκο βούτυρο και ροδοψημένα, τα βουτήματα, τα κέικ, τα τσουρέκια, τα κεράσματα… Και φυσικά οι υπέροχες πάστες και τούρτες.

Η ποικιλία στις πάστες ξεπερνάει τα 20 διαφορετικά είδη, από τις κλασικές και αγαπημένες όπως η σοκολατίνα, η αμυγδάλου, ο μπαμπάς, μέχρι πιο σύγχρονες γεύσεις. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ανδρέα Παπανδρέου 44, Νεάπολη

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 626737

Ζαχαροπλαστεία Μουμουλίδης

-GXOrx.jpg

Η ίδρυση της εταιρείας «Μουμουλίδη Ζαχαροπλαστική» χρονολογείται από το 1979, με τον κ. Ηλία Μουμουλίδη, να είναι αυτός που με πολλή προσωπική δουλειά, μεράκι, αλλά και προσήλωση στην ποιότητα των πρώτων υλών κατάφερε να δημιουργήσει ένα ζαχαροπλαστείο που αποτελεί εδώ και χρόνια σημείο αναφοράς για τη δυτική Θεσσαλονίκη, καθώς έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη του κόσμου.

Το ζαχαροπλαστείο Μουμουλίδη μετρά πλέον 43 χρόνια ζωής στην περιοχή της Νεάπολης στη Θεσσαλονίκη, ενώ τη σκυτάλη της επιχείρησης έχουν πάρει πλέον τα παιδιά του κ. Μουμουλίδη, τα οποία, με εφόδιο τις γνώσεις του, συνεχίζουν με την ίδια αφοσίωση την παράδοση του πατέρα τους, αλλά παράλληλα εξελίσσουν την τέχνη της ζαχαροπλαστικής, προσαρμόζοντάς την στις απαιτήσεις της εποχής.

Οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι μία ιδιαίτερη περίοδος για το ζαχαροπλαστείο Μουμουλίδη, καθώς το εργαστήριό του δεν σταματά να δουλεύει λεπτό, με τους έμπειρους ζαχαροπλάστες του να δημιουργούν τις γλυκές πανδαισίες που θα μας συντροφεύσουν σε όλες τις οικογενειακές στιγμές των εορτών.

Μελομακάρονα απλά και με επικαλύψεις, κουραμπιέδες, βασιλόπιτες παραδοσιακές και γεμιστές, πανετόνε, σιροπιαστά και σοκολατένιες χριστουγεννιάτικες δημιουργίες. Όλα τους – το καθένα με τον δικό του μοναδικό τρόπο – βάζει τη δική του πινελιά στις στιγμές μας, αποτελώντας εδώ και χρόνια «σταθερά» στο εορταστικό οικογενειακό τραπέζι. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Λεωφόρος Ανδρέα Παπανδρέου 176, Νεάπολη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 617684

Patisserie Αντωνιάδης

.jpg

Τα Patisserie Αντωνιάδης «καλλιτεχνούν» από το 2005 στον χώρο της ζαχαροπλαστικής, καταφέρνοντας να εδραιωθούν σε αυτήν την τόσο απαιτητική αγορά, λόγω της εξαίρετης τεχνικής τους και της υψηλής ποιότητας των πρώτων υλών τους.

Σίγουρα αποτελούν έναν από τους πιο γλυκούς προορισμούς καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ωστόσο η μαγεία των δημιουργιών τους απογειώνεται κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Στις περιποιημένες βιτρίνες του μπορείτε να βρείτε προϊόντα ζαχαροπλαστικής που θα κλέψουν τις εντυπώσεις στα εορταστικά σας τραπέζια και μάλιστα, με απόλυτα προσιτές τιμές. Με την εμπειρία και τη σωστή καθοδήγηση από το προσωπικό του καταστήματος, θα επιλέξετε τις γεύσεις και τις υφές που σας αρέσουν και θα δημιουργήσετε με τη σειρά σας μία ονειρική ατμόσφαιρα για τους καλεσμένους σας ή θα προσφέρετε ένα «κόσμημα» ζαχαροπλαστικής ως δώρο στους αγαπημένους σας.

Μελομακάρονα, κουραμπιέδες, τσουρέκια, βασιλόπιτες και πανετόνε με αποξηραμένα φρούτα, είναι μόνο μερικές από τις επιλογές σας. Θα τα βρείτε είτε στην κλασική τους μορφή, είτε σε παραλλαγές, με λαχταριστές σοκολατένιες επικαλύψεις, αλλά και γεμίσεις. Από τα πιο αγαπημένα μας εορταστικά γλυκίσματα είναι τα μοναδικά του μελομακάρονα, αλλά και το αφράτο τσουρέκι με γέμιση κάστανο. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:
Πολυτεχνείου 34, Ελευθέριο Κορδελιό Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 769741
Κομνηνών 71, Ωραιόκαστρο Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 696951

Ζαχαροπλαστείο Απόστολος

-E1Fn5.jpg

Το ζαχαροπλαστείο Απόστολος έχει γράψει τη δική του μοναδική ιστορία στηδυτικήΘεσσαλονίκη και δη, στην περιοχή του Κορδελιού – μια ιστορία γεμάτη αγνή αγάπη και μεράκι για τη ζαχαροπλαστική.

Εμπνευστής και δημιουργός του καταστήματος, ο κ. Απόστολος Τακούδας, που αποτελεί από μόνος του μία πηγή έμπνευσης για τη δουλειά και το ταλέντο του στην τέχνη της ζαχαροπλαστικής. Ο ίδιος γαλουχήθηκε από μικρός στα εργαστήρια διαφόρων ζαχαροπλαστείων σε Ελλάδα και Κύπρο, έχοντας από μικρό παιδί ως όνειρό του τη δημιουργία του δικού του καταστήματος, όπου θα μπορεί να στεγάσει την αγάπη και το μεράκι για την τέχνη του. Σίγουρα, ο δρόμος δεν ήταν εύκολος, ωστόσο, όπως φαίνεται, τα κατάφερε περίφημα. Οι κόποι του απέδωσαν και από το 1980 μέχρι και σήμερα το ζαχαροπλαστείο του έχει γίνει σημείο αναφοράς για ολόκληρη τη δυτική Θεσσαλονίκη και όχι μόνο.

Η αγάπη του κ. Τακούδα για το επάγγελμα δεν θα μπορούσε να μην περάσει και στα τρία παιδιά του, που από μικρά μεγάλωσαν στο πλάι του, μέσα στο εργαστήριο του ζαχαροπλαστείου, θαυμάζοντας την τέχνη του πατέρα τους. Τα παιδικά μάτια, τα γεμάτα θαυμασμό, έδωσαν τη θέση τους στον επαγγελματισμό και τη σκληρή δουλειά και τώρα, η δεύτερη γενιά της οικογένειας παίρνει σιγά σιγά τη σκυτάλη, δίνοντας τη δική της φρέσκια ματιά, έχοντας όμως πάντοτε συνοδοιπόρο τον πατέρα τους, με τις συμβουλές και την εμπειρία του. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ανδρέα Πανανδρέου 52, Ελευθέριο Κορδελιό
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 766320

Merchic

merchic.jpg

Το Ζαχαροπλαστείο «Merchic», που λειτουργεί από το 2019 στο Κορδελιό, χαρακτηρίζεται από πολλούς ως ένας «κρυμμένος θησαυρός».

Στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου 25, όταν κάποιος το επισκεφθεί, εύκολα θέλει να περάσει ξανά και ξανά από το μικρό, περιποιημένο αυτό κατάστημα, που θα έλεγε κανείς ότι ειδικεύεται στα πουράκια – έχει πολλές διαφορετικές επιλογές – και που τώρα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, πέρα από τα υπόλοιπα προϊόντα του με τα οποία θα μας περιμένει, ξεχωρίζει για το τσουρέκι κάστανο, που είναι τόσο νόστιμο και περιζήτητο, που συχνά αντικαθιστά την παραδοσιακή βασιλόπιτα.

Το «Merchic» ανήκει σε μία οικογένεια με εμπειρία ετών σε αντίστοιχους χώρους, που αποφάσισε να μετρήσει τα δικά της βήματα στη ζαχαροπλαστική. Η φιλοσοφία του βασίζεται στην προσφορά όσο το δυνατόν πιο ιδιαίτερων προϊόντων, λόγω και της προηγούμενης εμπειρίας που υπάρχει, πάντα σε value for money επιλογές και με πρώτες ύλες, ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά.

Στις βιτρίνες του, ξεχωρίζουν τα σπέσιαλ πουράκια, μία ποικιλία από τα γνωστά σε όλους, κλασσικά πουράκια, που εδώ βγαίνουν σε πολλές διαφορετικές γεύσεις κι αποτελούν ένα καθαρά δικό τους προϊόν.

Mπισκότο με bueno, ταχίνι και σοκολάτα, φράουλα, espresso, φυστικοβούτυρο, βύσσινο ή mix, με ποικιλία γεύσεων, αποτελούν ιδανική επιλογή για ατομικές δοκιμές, δώρα και κεράσματα για κάθε περίπτωση κι έναν από τους βασικούς λόγους, που θα θέλει κανείς να επισκεφθεί ξανά το «Merchic». Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μεγάλου Αλεξάνδρου 25, Κορδελιό
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 283479

Ζάννας – Γλυκά όπως παλιά

-zA1Xk.jpg

Το Ζαχαροπλαστείο «Ζάννας γλυκά όπως παλιά», είναι η ζωντανή απόδειξη του ότι όταν μια οικογένεια ενώνει τις δυνάμεις της επιχειρηματικά και δημιουργικά, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι φρέσκο - αν κι... "όπως παλιά" - τίμιο και κάτι που ίσως να χρειαζόταν η Θεσσαλονίκη, στο χώρο των σιροπιαστών κι όχι μόνο.

Με πρωταγωνιστή την τουλούμπα σε κάθε της μορφή, η οικογένεια Ζάννα έχει εισάγει στην αγορά της πόλης τη δική της πρόταση για αγαπημένες, παραδοσιακές γεύσεις, που παρουσιάζει με τη δική της ματιά και με τα πιο αφράτα, ποιοτικά υλικά. Τις προτείνουμε ειδικά για τις ημέρες των γιορτών, που όλοι ψάχνουμε το καλύτερο για το τραπέζι μας.

Το Ζαχαροπλαστείο «Ζάννας γλυκά όπως παλιά» άνοιξε στην Καρόλου Ντηλ απέναντι από το 15ο Γυμνάσιο – Λύκειο την τελευταία ημέρα του 2021 κι έκτοτε, έχει αγαπηθεί από πολλούς πελάτες του κέντρου κι όχι μόνο, αφού το εργαστήρι του κι επίσης σημείο πώλησης, βρίσκεται στο Παλαιόκαστρο και είναι ιδιαίτερα αγαπητό στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Ήδη, από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της επιχείρησής της, η ιδιοκτήτρια οικογένεια – που είχε προηγούμενη εμπειρία στο χώρο και θέλησε, πλέον, να κάνει κάτι δικό της - έχει δείξει το μεράκι και την αγάπη της για ό,τι δημιουργεί, μέσα στον μικρό μεν, φιλόξενο δε αυτό χώρο, όπου η τουλούμπα και τα τουλουμπάκια, αναδεικνύονται καθημερινά στο βασικότερο προϊόν, όντας το best seller του καταστήματος. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:
Καρόλου Ντηλ 29, Κέντρο Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 054727
Παύλου Μελά 14, Παλαιόκαστρο Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2315 538816





























ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία