Γλυκισματοποιείον «Stratis»: Χριστούγεννα με την παράδοση να συναντά τη σύγχρονη ζαχαροπλαστική
12/12/2022 17:25
12/12/2022 17:25
Η παράδοση συναντά τις σύγχρονες τάσεις της ζαχαροπλαστικής στο Γλυκισματοποιείον - μα τι λέξη – «Stratis», στην Αντιγονιδών και το καθιστά μία από τις καλύτερες επιλογές για τις ημέρες των γιορτών, για ορισμένα από τα γευστικότερα γλυκά του κέντρου, σε έναν χώρο με παράδοση δεκαετιών.
Στο Γλυκισματοποιείον «Stratis» έχουν βαλθεί να κάνουν τις μέρες μας πιο όμορφες και νόστιμες, συνεχίζοντας τη μεγάλη παράδοση της ζαχαροπλαστικής που η οικογένεια Αλτίνογλου ξεκίνησε το 1969 στην πλατεία Αγίας Σοφίας, με τη δεύτερη γενιά Ζαχαροπλαστών να έχει παραλάβει τα ηνία, παραμένοντας σταθερή στις παραδοσιακές αξίες, τις οποίες και παρουσιάζει, πλέον, με σύγχρονη ματιά.
Εδώ, οι σύγχρονες τάσεις της ζαχαροπλαστικής «δένουν» με την «παραδοσιακή» αύρα. Ειδικά τις ημέρες των γιορτών που πλησιάζουν, το Γλυκισματοποιείον «Stratis» προσφέρει όλα τα πατροπαράδοτα γλυκά των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Στις πολλές προτάσεις του βρίσκει κανείς, τα μελομακάρονα, είτε στην κλασσική τους γεύση, είτε με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος, σοκολάτας υγείας και λευκής σοκολάτας, αλλά και την πατροπαράδοτη βασιλόπιτα, φτιαγμένη από τους «τεχνίτες» του εργαστηρίου του, με την ίδια παραδοσιακή συνταγή εδώ και δεκαετίες: μαχλέπι, κακουλές, φρέσκο βούτυρο και μαστίχα Χίου τα βασικά συστατικά της, που κάνουν το χώρο να «μοσχομυρίζει» γιορτές.
Τόσο στην κλασσική παραδοσιακή της γεύση, όσο και με επικάλυψη λευκής σοκολάτας και γέμιση κάστανου ή με επικάλυψη σοκολάτας και γέμιση πραλίνας, η βασιλόπιτά του ξεχωρίζει, για τη νοστιμιά της.
Το πάνελ των γιορτινών προτάσεων συμπληρώνουν οι μυρωδάτοι κουραμπιέδες, με φρέσκο βούτυρο κι ολόκληρο καβουρδισμένο αμύγδαλο. Τις ημέρες που παρασκευάζονται, όλο το τετράγωνο μοσχομυρίζει.
Μεταξύ των καλύτερων λιχουδιών του «Stratis», ιδανικών για το τραπέζι των γιορτών, συγκαταλέγονται τα τρίγωνα Πανοράματος, με τη βελούδινη κι αρωματική με κρόκο Κοζάνης κρέμα τους και το τραγανό, βουτυρωμένο φύλλο Βηρυτού, που γεμίζονται επί τόπου την ώρα της παραγγελίας και προσφέρουν μοναδικά γαστρονομικά ταξίδια.
Red velvet και carrot cake, αλλά και προφιτερόλ και μιλφέιγ - που φτιάχνονται επί τόπου, μπροστά στον πελάτη - σε ατομική και οικογενειακή συσκευασία αποτελούν, εκτός άλλων, ιδανικά δώρα για τις ημέρες των γιορτών και φυσικά και για όλη την υπόλοιπη χρονιά. Το ίδιο και τα κέικ σοκολάτας με oreo, που ανήκουν στις νέες προτάσεις του καταστήματος.
Για πιο ειδικές περιστάσεις, υπάρχουν πάντα οι τούρτες: παιχνιδιάρικες τούρτες 3D, που φτιάχνονται με επιδεξιότητα και μεράκι στο εργαστήριο της επιχείρησης κι ευφάνταστες τούρτες ενηλίκων, διατίθενται καθημερινά και για κάθε περίσταση.
Το «Stratis», ενδείκνυται για μία στάση για γλυκό μαζί με τον καφέ, όπως στα παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία. Πάστες, σιροπιαστά, καζάν ντιπί κι άλλα πολίτικα γλυκά, βουτήματα, χειροποίητοι λουκουμάδες.
Και φυσικά η μπουγάτσα με κρέμα και τυρί – στην οποία υπάρχει εμπειρία από τη δεκαετία του ’60 όταν, στο πρώτο κατάστημα στην Αγίας Σοφίας, πέρα από τις κλασσικές γεύσεις τυρί, κρέμα, κιμά και σπανάκι τη σέρβιραν και σκέτη, μόνο με φύλλο – όπως και οι άλλες χειροποίητες πίτες του, παραδοσιακές, με χωριάτικο φύλλο, που «δένουν» αρμονικά σε μία εμπειρία που «μυρίζει» Θεσσαλονίκη από τα παλιά.
Μπορεί να έχουν αλλάξει πολλά από το ξεκίνημα της επιχείρησης, αυτό που δεν άλλαξε, ωστόσο, είναι η εμμονή στην ποιότητα, το μεράκι και η πίστη στην παραδοσιακή τέχνη ανοίγματος του φύλλου της μπουγάτσας, που με το τραγανό της φύλλο και παρασκευασμένη βάσει της πατροπαράδοτης συνταγής και ποιότητας, είναι ιδανική για πρωινό όλο το χρόνο. Την προτιμάμε και για τις ημέρες των γιορτών.
Tip 1: Όλα τα προϊόντα του «Stratis» αποστέλλονται και με delivery, μέσω της e-food και της Wolt.
Tip 2: To Γλυκισματοποιείον, είναι ανοιχτό Δευτέρα έως Κυριακή, από τις 07.00 έως τις 24.00.
Διεύθυνση: Αντιγονιδών 12, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 548708
Η παράδοση συναντά τις σύγχρονες τάσεις της ζαχαροπλαστικής στο Γλυκισματοποιείον - μα τι λέξη – «Stratis», στην Αντιγονιδών και το καθιστά μία από τις καλύτερες επιλογές για τις ημέρες των γιορτών, για ορισμένα από τα γευστικότερα γλυκά του κέντρου, σε έναν χώρο με παράδοση δεκαετιών.
Στο Γλυκισματοποιείον «Stratis» έχουν βαλθεί να κάνουν τις μέρες μας πιο όμορφες και νόστιμες, συνεχίζοντας τη μεγάλη παράδοση της ζαχαροπλαστικής που η οικογένεια Αλτίνογλου ξεκίνησε το 1969 στην πλατεία Αγίας Σοφίας, με τη δεύτερη γενιά Ζαχαροπλαστών να έχει παραλάβει τα ηνία, παραμένοντας σταθερή στις παραδοσιακές αξίες, τις οποίες και παρουσιάζει, πλέον, με σύγχρονη ματιά.
Εδώ, οι σύγχρονες τάσεις της ζαχαροπλαστικής «δένουν» με την «παραδοσιακή» αύρα. Ειδικά τις ημέρες των γιορτών που πλησιάζουν, το Γλυκισματοποιείον «Stratis» προσφέρει όλα τα πατροπαράδοτα γλυκά των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Στις πολλές προτάσεις του βρίσκει κανείς, τα μελομακάρονα, είτε στην κλασσική τους γεύση, είτε με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος, σοκολάτας υγείας και λευκής σοκολάτας, αλλά και την πατροπαράδοτη βασιλόπιτα, φτιαγμένη από τους «τεχνίτες» του εργαστηρίου του, με την ίδια παραδοσιακή συνταγή εδώ και δεκαετίες: μαχλέπι, κακουλές, φρέσκο βούτυρο και μαστίχα Χίου τα βασικά συστατικά της, που κάνουν το χώρο να «μοσχομυρίζει» γιορτές.
Τόσο στην κλασσική παραδοσιακή της γεύση, όσο και με επικάλυψη λευκής σοκολάτας και γέμιση κάστανου ή με επικάλυψη σοκολάτας και γέμιση πραλίνας, η βασιλόπιτά του ξεχωρίζει, για τη νοστιμιά της.
Το πάνελ των γιορτινών προτάσεων συμπληρώνουν οι μυρωδάτοι κουραμπιέδες, με φρέσκο βούτυρο κι ολόκληρο καβουρδισμένο αμύγδαλο. Τις ημέρες που παρασκευάζονται, όλο το τετράγωνο μοσχομυρίζει.
Μεταξύ των καλύτερων λιχουδιών του «Stratis», ιδανικών για το τραπέζι των γιορτών, συγκαταλέγονται τα τρίγωνα Πανοράματος, με τη βελούδινη κι αρωματική με κρόκο Κοζάνης κρέμα τους και το τραγανό, βουτυρωμένο φύλλο Βηρυτού, που γεμίζονται επί τόπου την ώρα της παραγγελίας και προσφέρουν μοναδικά γαστρονομικά ταξίδια.
Red velvet και carrot cake, αλλά και προφιτερόλ και μιλφέιγ - που φτιάχνονται επί τόπου, μπροστά στον πελάτη - σε ατομική και οικογενειακή συσκευασία αποτελούν, εκτός άλλων, ιδανικά δώρα για τις ημέρες των γιορτών και φυσικά και για όλη την υπόλοιπη χρονιά. Το ίδιο και τα κέικ σοκολάτας με oreo, που ανήκουν στις νέες προτάσεις του καταστήματος.
Για πιο ειδικές περιστάσεις, υπάρχουν πάντα οι τούρτες: παιχνιδιάρικες τούρτες 3D, που φτιάχνονται με επιδεξιότητα και μεράκι στο εργαστήριο της επιχείρησης κι ευφάνταστες τούρτες ενηλίκων, διατίθενται καθημερινά και για κάθε περίσταση.
Το «Stratis», ενδείκνυται για μία στάση για γλυκό μαζί με τον καφέ, όπως στα παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία. Πάστες, σιροπιαστά, καζάν ντιπί κι άλλα πολίτικα γλυκά, βουτήματα, χειροποίητοι λουκουμάδες.
Και φυσικά η μπουγάτσα με κρέμα και τυρί – στην οποία υπάρχει εμπειρία από τη δεκαετία του ’60 όταν, στο πρώτο κατάστημα στην Αγίας Σοφίας, πέρα από τις κλασσικές γεύσεις τυρί, κρέμα, κιμά και σπανάκι τη σέρβιραν και σκέτη, μόνο με φύλλο – όπως και οι άλλες χειροποίητες πίτες του, παραδοσιακές, με χωριάτικο φύλλο, που «δένουν» αρμονικά σε μία εμπειρία που «μυρίζει» Θεσσαλονίκη από τα παλιά.
Μπορεί να έχουν αλλάξει πολλά από το ξεκίνημα της επιχείρησης, αυτό που δεν άλλαξε, ωστόσο, είναι η εμμονή στην ποιότητα, το μεράκι και η πίστη στην παραδοσιακή τέχνη ανοίγματος του φύλλου της μπουγάτσας, που με το τραγανό της φύλλο και παρασκευασμένη βάσει της πατροπαράδοτης συνταγής και ποιότητας, είναι ιδανική για πρωινό όλο το χρόνο. Την προτιμάμε και για τις ημέρες των γιορτών.
Tip 1: Όλα τα προϊόντα του «Stratis» αποστέλλονται και με delivery, μέσω της e-food και της Wolt.
Tip 2: To Γλυκισματοποιείον, είναι ανοιχτό Δευτέρα έως Κυριακή, από τις 07.00 έως τις 24.00.
Διεύθυνση: Αντιγονιδών 12, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 548708
ΣΧΟΛΙΑ