ΑΠΟΨΕΙΣ

Τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις

 04/08/2021 12:00

Καλό μας μήνα και εύχομαι να προχωρήσουμε βήμα-βήμα προς την βελτίωση των δεικτών της πανδημίας και την απαλλαγή μας από αυτήν. Προς το παρόν έχει εμβολιαστεί πλήρως ποσοστό 56% των ενηλίκων, υπολογίζουμε ότι έχει κάλυψη λόγω νόσησης (διπλάσιο των κρουσμάτων μείον τους θανάτους) τουλάχιστον 10% του πληθυσμού των ενηλίκων, έχει εμβολιαστεί με πρώτη δόση 7,2% του πληθυσμού των ενηλίκων. Το άθροισμα είναι κοντά στο 75%. Αλλά: ο αριθμός όσων εμβολιάζονται με πρώτη δόση κάθε μέρα μειώνεται αναλογικά από 30 χιλιάδες ανά ημέρα μέχρι 23 Ιουλίου σε 20 χιλιάδες ανά ημέρα την εβδομάδα αυτή. Έτσι είναι αβέβαια η συνέχεια.

Σε όλους αυτούς που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί θα πρέπει να προσθέσουμε τους παράνομα ή έστω για λόγους πολιτικής ορθότητας χωρίς έγγραφα διαμένοντες στην χώρα -σχεδόν 1 εκατομμύριο που πρέπει κάπως να αντιμετωπιστεί η κατάσταση τους, και από τον προς εμβολιασμό πληθυσμό να αφαιρέσουμε όσους έχουν απογραφεί το 2011 και έχουν φύγει από την χώρα και όσους στο ενδιάμεσο αντικατέστησαν στον πληθυσμό όσους πέθαναν από το 2011 μέχρι σήμερα. Από όσους ενηλικιώθηκαν πρέπει να αφαιρεθούν όσοι έφυγαν στο εξωτερικό. Δύσκολοι υπολογισμοί που πρακτικά θα απαντηθούν με την γενική απογραφή πληθυσμού που πρέπει να γίνει -και κατά την ταπεινή γνώμη μου έπρεπε ήδη να έχει γίνει για να γίνουν οι υπολογισμοί αυτοί.

Αλλά χρειάζεται πολιτική βούληση για να λυθούν και άλλα θέματα. Όταν ακούμε ότι μέσω των μεταλλάξεων θα γίνει παιδική ασθένεια που δεν θα καλύπτεται από τα εμβόλια πρέπει να προχωρήσουμε σε εμβολιασμό των παιδιών. Με το ζόρι; Όπως απαγορεύεται να καπνίζει κάποιος σε κλειστούς χώρους και σε μέσα μεταφοράς έτσι απλά πρέπει να απαγορευτεί να μπαίνει ανεμβολίαστος σε αίθουσες για μάθημα. Πραγματικά πως θα αναγκαστούν οι εκπαιδευτικοί και το λοιπό προσωπικό των σχολείων να εμβολιαστούν όταν δεν εμβολιάζονται οι μαθητές υποχρεωτικά; Οι μαθητές έχουν πιθανότητα να πεθάνουν 6 στις 100 χιλιάδες. Δηλαδή και όλοι να κολλήσουν θα πεθάνουν 133 από αυτούς. Αντίστοιχα οι φοιτητές και οι συνομήλικοι τους πιθανότητα 5 στις 10 χιλιάδες. Δηλαδή αν κολλήσουν όλοι θα πεθάνουν το πολύ 1.000 από αυτούς. Παρασέρνοντας άλλες 400 χιλιάδες Έλληνες που θα κολλήσουν από αυτούς που κόλλησαν. Ευτυχώς το 75% των υπολοίπων έχει εμβολιαστεί και έτσι θα παρασύρουν 100 χιλιάδες.

Αξίζει να πειθαρχήσουμε στους κάθε λογής γιατρούς του διαδικτύου που επικαλούνται διάφορες ανοησίες; Φυσικά τα διάφορα κόμματα που χαρίζουν θέσεις στα ΑΕΙ μετά τις απαλλαγές και την σεισάχθεια (που τα θυμάμαι…) και σε κάθε ευκαιρία τονίζουν τον ναρκισσισμό του Έλληνα και της Ελληνίδας δεν θέλουν να στηρίξουν την υποχρέωση εμβολιασμού στους φοιτητές και τους μαθητές. Θα είναι υπεύθυνοι για αυτές τις 100 χιλιάδες που θα πεθάνουν. Τι λένε; Ας εμβολιαστούν αυτοί αυτοβόλως! Είμαι βέβαιος ότι η δεύτερη φορά που προσδοκούν -κάτι σαν την δευτέρα παρουσία δεν θα συμβεί.

Θα δείξει. Μην τους κάνετε την χάρη. Εμβολιαστείτε!

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στη 1 Αυγούστου 2021