ΑΠΟΨΕΙΣ

«Πράσσειν άλογα» οι (και) «πράσινες σημαίες» του ΣΥΡΙΖΑ

 25/07/2019 15:01

Αδιάκοπη είναι τις τελευταίες ημέρες η παρέλαση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από τις εκπομπές στα ΜΜΕ. Απύθμενη και η αλαζονεία τους. Εμφανίζονται σαν να κέρδισαν τις εκλογές. 

Σαν να μην άλλαξε τίποτε. Σαν να μην τους πέταξε ο λαός από την κυβέρνηση. Δείχνουν να μην τους ενδιαφέρει το 40% των ψηφοφόρων που ψήφισαν ΝΔ και το 20% που ψήφισαν τα άλλα κόμματα της Βουλής. Για τους Συριζαίους υπάρχει μόνο το 31,5%, που τους ψήφισε. Όλοι οι άλλοι είναι ανύπαρκτοι. Και από αντιπολίτευση; «Να φάν’ κι οι κότες»! 

Η χώρα, λέει, έγινε… Βόρεια Κορέα, επειδή η ΕΡΤ «πέρασε» (προσωρινά) στον πρωθυπουργό. Ξεχνώντας πού είχε «περάσει» όλα αυτά τα χρόνια. Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι ετοιμάζεται να «ξεπουλήσει» τη ΔΕΗ, αυτοί που την είχαν παραλάβει με κέρδη 100 εκατ. ευρώ και την παρέδωσαν με χρέη κοντά στο ένα δισ.

Κατηγορούν την υπουργό Παιδείας ότι ανακάλεσε την απόφασή τους για ίδρυση Νομικής σχολής στην Πάτρα, μία απόφαση την οποία είχαν λάβει 20 ημέρες πριν από τις εκλογές, χωρίς καμία μελέτη και χωρίς να λάβουν υπ’ όψιν τους την αρνητική εισήγηση της ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων της χώρας και τους προβληματισμούς που είχαν εκφράσει τα υφιστάμενα Τμήματα Νομικής σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και, κυρίως, στην Κομοτηνή.

Και βρέθηκαν και μερικοί να υποστηρίξουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του 31,53% τώρα θα κατεβάσει ξανά το λαό στους δρόμους. Ο ΣΥΡΙΖΑ της αντιπολίτευσης όμως, αυτός του 31,53%, καλείται για πρώτη φορά στην ιστορία του να κάνει κάτι που δεν έχει ξανακάνει. Να μην είναι κόμμα αντίδρασης, να μην επενδύει πολιτικά στην οργή, στα χάλια της χώρας και στις πλατείες των αγανακτισμένων.

Καλείται να παράγει πολιτική, να προτείνει λύσεις, ένα σχέδιο για τη χώρα.

Και θα πρέπει, αν πράγματι θέλει, να αλλάξει τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας, να αποφασίσει τι θα κάνει όταν ο κ. Μητσοτάκης φέρει στη Βουλή τα δύο πρώτα νομοσχέδια για την κατάργηση του ασύλου και την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Η απλή αναλογική ήταν ένα εργαλείο του ΣΥΡΙΖΑ, για να προκαλέσει στο μέλλον προβλήματα στη ΝΔ, που ερχόταν στην εξουσία. 

Αυτός ήταν ο στόχος και απλώς παρουσιάστηκε με το αφήγημα ενός παλαιού ονείρου της αριστεράς περί αναλογικής εκπροσώπησης της βούλησης του λαού. 

Τώρα όμως, έχοντας ένα 31,53%, θα πρέπει να αναρωτηθούν οι «σύντροφοι» αν θα πρέπει να έρχονται πια κόντρα με το σύνολο των πολιτών, που τάσσεται κατά του ασύλου και αν τους συμφέρει, αν συμφέρει στη χώρα, η… ακυβερνησία. Από τη στιγμή μάλιστα που «αποκήρυξαν» διά στόματος κ. Τσίπρα το ΠΑΣΟΚ και τις «πράσινες σημαίες» του Κινήματος, υιοθετώντας τις «πράσινες από το χρώμα της οικολογίας»… «Πράσσειν (και όχι πράσινα) άλογα» δηλαδή…

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 21 Ιουλίου 2019