ΑΠΟΨΕΙΣ

Ώστε βάφει και το ΥΜΑΘ η Νοτοπούλου…

 05/11/2018 08:00

Όταν είχε ανακοινωθεί η μετακίνηση της Κατερίνας Νοτοπούλου από το γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη στο υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης (στο πλαίσιο του τελευταίου ανασχηματισμού) το facebook Θεσσαλονίκης, Αθηνών και περιχώρων βρήκε τη χαρά του.

Τι της έσυραν δεν λέγεται, πόσο μάλλον δεν γράφεται. Το μεγάλο κακό που έκανε (πέραν του ότι έλαβε χαρτοφυλάκιο όπως και πολλοί άλλοι μη εκλεγμένοι) είναι ότι διανύει τα πρώτα της -άντα και είναι όμορφη.

Σύμφωνα με τη φεϊσμπουκική ανθρωποφαγία, αν είσαι 30, γυναίκα και καλλίπυγος, δεν είναι δυνατόν να είσαι μορφωμένη, ικανή και άξια να ανέβεις με την αξία σου κι όχι με ξένες πλάτες. Φυσικά και δεν ισχύει το προηγούμενο. Όπως και δεν ισχύει ότι όποιος ή όποια δεν έχει αγγίξει τα 40 είναι εξ ορισμού πιο ικανός να αναλάβει κυβερνητικό θώκο και καλύτερος από κάποιον 60άρη. Ούτε επιλέγουμε τον μικρότερο, για να έχει άφεση ευθυνών με βάση τη γνωστή ρήση Βερναρδάκη για τον 44χρονο πρωθυπουργό μας.

Για το δεύτερο που έχει να απολογηθεί η Κ. Νοτοπούλου σύμφωνα με τους ιππότες του διαδικτύου, είναι ότι προσλήφθηκε με δίμηνη σύμβαση στην καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να απασχοληθεί στο γραφείο του τότε δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» Τριαντάφυλλου Μηταφίδη.

Οποία έκπληξις! Στις φοβερές αυτές συμβάσεις έργου που ανακαλύφθηκαν για να εξυπηρετούν τους κατά καιρούς εργοδότες και λιγότερο τους εργαζόμενους, έχουμε υπογράψει οι περισσότεροι ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Στην ΕΡΤ3 των αρχών της χιλιετίας που διανύουμε έχω υπογράψει συμβάσεις που υπέκρυπταν δημοσιογραφικό έργο, αλλά όχι ακριβώς αυτό που παρήγαγα. Φυσικά ανάλογα λειτουργούσε και η TV100.

Το τελευταίο σφάλμα της Νοτοπούλου είναι ότι βάφει το ΥΜΑΘ με απευθείας ανάθεση και κόστος περίπου 18.000 ευρώ. Δεν ανακάλυψε όμως η Νοτοπούλου τις συμβάσεις έργου, ούτε τις απευθείας αναθέσεις για ποσό μικρότερο των 20.000 ευρώ. Η κυβέρνηση την οποία υπηρετεί δεν βελτίωσε την κατάσταση και σε αυτούς, όπως και σε πολλούς άλλους καίριους τομείς που στοιχειώνουν την καθημερινότητα του πολίτη. Γι’ αυτό όμως θα κριθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (όπως κρίθηκαν κι οι άλλοι) και το πολιτικό προσωπικό που την υπηρετεί. Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά. Και η Νοτοπούλου φυσικά. Αλλά με διαφορετικά κριτήρια, όχι με αυτά που ορίζει το κάθε facebook animal.


*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ"