ΑΠΟΨΕΙΣ

Και όμως, δεν παίρνουν όλοι οι έφηβοι εμβολιασμένοι τα 50 giga

 25/10/2021 19:00

«Θα προσφέρουμε 50 δωρεάν gigabyte data στο κινητό τους» σε όσους εφήβους 15 έως 17 ετών θα έχουν εμβολιαστεί».

Κυριάκος Μητσοτάκης, Θεσσαλονίκη 11 Σεπτεμβρίου

«Η ραγδαία φθορά Μητσοτάκη, η οργή των νέων και οι λογαριασμοί δεν ανακόπτονται με data».

ΣΥΡΙΖΑ, γραφείο Τύπου 11 Σεπτεμβρίου

«Με το freedom pass για τους εφήβους ηλικίας 15-17 ετών με τη δωρεάν παροχή 50GB, οι νέοι θα μπορούν τα πάρουν όλα μαζί, αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα έπαιρναν 10GB κάθε μήνα και για διάστημα 5 μηνών».

Κυριάκος Πιερρακάκης, ΑΝΤ1, 30 Σεπτεμβρίου.

Όπως είναι γνωστό στην Ελλάδα του 2021, οι 15χρονοι δεν έχουν τη δυνατότητα να διαχειρίζονται προσωπική περιουσία. Αν μία γιαγιά, για παράδειγμα, κληροδοτήσει στα ανήλικα εγγόνια της ένα διαμέρισμα, αυτό το διαχειρίζονται οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους μέχρι τα ανήλικα να πάψουν να είναι ανήλικα.

Πρώτα βγάζουν δίπλωμα για μηχανάκι στα 16 με την υπογραφή του κηδεμόνα, μετά, σε λίγο, θα βγάζουν δίπλωμα στα 17, μετά αν γίνουν εκλογές, θα ψηφίζουν, αλλά ενοικιαστή σε διαμέρισμα τους δεν θα μπορούν να βρουν, ούτε ενοίκιο να πάρουν πριν τα 18. Αν ήταν 18, θα έπαιρναν τα 150 ευρώ. Και πάλι καλά δηλαδή διότι στο «αν έχεις τύχη» με τον Ντίνο Ηλιόπουλο, η κούκλα ανιψιά του Ρώσου εμιγκρέ, θα έπαιρνε την διαχείριση της περιουσίας της στα 21.

Και βεβαίως και ΑΦΜ στα 15 να έχουν, κινητό, έστω καρτοκινητό, δεν θα μπορούν να αγοράζουν. Διότι καμία εταιρεία δεν τους εμπιστεύεται. Γι’ αυτό και ο Πιερρακακης φρόντισε η αίτηση για τα 50 giga να γίνεται με το ΑΦΜ του κηδεμόνα, δηλαδή αυτού που έχει εγγυηθεί για να πάρει τηλεφωνική γραμμή κινητού ο ανήλικος. Διότι καμία εταιρεία κινητής δεν δίνει κινητό σε ανήλικο που περνά έξω από υποκατάστημα της. Γι’ αυτό λοιπόν τα ανήλικα αδέλφια έχουν (καρτο)κινητό με ένα ΑΦΜ.

Μόνο που κάποιες από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ισχυρίζονται ότι έχουν εγκύκλιο από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σύμφωνα με την οποία πρέπει να διαθέτουν τα 50 giga σε ένα κινητό ανά ΑΦΜ. Άρα αν δύο αδέλφια είναι στην ηλικία 15-17 ετών και έχουν εμβολιαστεί αμφότερα, τα 50 giga τα παίρνει το ένα από τα δύο. Γιατί; Γιατί έτσι.

Πιθανόν να έχει προχωρήσει τόσο πολύ η στατιστική στην Ελλάδα που σε συνδυασμό με την υπογεννητικότητα να έχει διαπιστωθεί, τεκμηριωμένα πάντα, ότι ελάχιστες οικογένειες κάνουν παιδιά με διαφορά ηλικίας 2 ετών. Αλλά και ελάχιστες να το κάνουν, κρίμα δεν είναι το άλλο παιδί της οικογένειας, που έχει επίσης εμβολιαστεί να μην παίρνει τα 50 giga, που εξήγγειλε ο ίδιος ο πρωθυπουργός;

Και δεν είναι γελοίο η αξιωματική αντιπολίτευση να καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι θέλει με τα 50 giga, να ανακόψει την οργή των νέων;

Γιατί η μόνη οργή είναι των νέων που δεν πήραν τα 50 giga αν και είχαν εμβολιαστεί. Κάποιος να το πει στον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι στον Πιερρακάκη που κάποιος το είπε, ακόμη περιμένει απάντηση. Πως περιμένει να μάθει και πόσοι έφηβοι 15-17 δεν πήραν τα 50 giga και γιατί.

Κι αυτός που περιμένει τι να κάνει; Να πάει στο Μαξίμου να πει προσωπικά στον Μητσοτάκη: «πρόεδρε, δεν μας κολλάνε τα giga μας!»;

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 24 Οκτωβρίου 2021