ΑΠΟΨΕΙΣ

Φθηνές προβοκάτσιες και «ακριβά στέκια»

 15/05/2022 22:00

Σε προβοκάτσια και μάλιστα «φθηνή», απέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, όσα έγιναν στο ΑΠΘ, την τελευταία εβδομάδα.

Βεβαίως το γεγονός ότι ο εργολάβος θα πληρωθεί δύο φορές για την ίδια δουλειά, δεν επιβεβαιώνει το «φθηνή» αλλά ποιος ξεχνά ότι μικροί παίζαμε ποδόσφαιρο στις αλάνες ορίζοντας σαν κανόνα, «τρία κόρνερ ένα πέναλτι». Μπορεί αν τα κάνουν λίμπα άλλη μία φορά, ο εργολάβος να κάνει μία γενναία έκπτωση.

Το ζήτημα είναι να ξέρουμε ποιοι το έκαναν. Και επειδή η αστυνομία δηλώνει ότι οι δράστες της ξέφυγαν διότι τα έσπασαν μέσα στη μαύρη νύχτα (και ίσως φορούσαν μαύρες κουκούλες), η μόνη διέξοδος μας είναι τα υπόλοιπα διαθέσιμα στοιχεία.

Δεν έχουμε πολλά! Όμως αυτά που έχουμε συντείνουν: ο κεντρικός ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «φθηνή προβοκάτσια» ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ της Θεσσαλονίκης σε επίσημη ανακοίνωση του είπε ότι «καταδικάζει τις προβοκατόρικες καταστροφές στις σχολές του ΑΠΘ».

Άρα θα ξεκινήσουμε από την εκδοχή της προβοκάτσιας, η οποία σύμφωνα με τον καθηγητή Μπαμπινιώτη, είναι «δράση η ενέργεια που έχει σκοπό να παρασύρει άτομο η ομάδα σε παράνομες η ανάρμοστες πράξεις, ώστε να εκτεθούν ή να ωφεληθούν οι αντίπαλοί της».

Αυτό έγινε δηλαδή! Κάποιοι, που δεν γνωρίζουμε, έβαλαν κάποιους που επίσης δεν γνωρίζουμε να τα κάνουν όλα ρημαδιό ώστε να ωφεληθούν οι ίδιοι.

Αυτούς τους ίδιους αποκάλυψε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης ήταν σαφής αναφορικά με όσα έγιναν στο ΑΠΘ, την προηγούμενη εβδομάδα:

«Καταδικάζουμε την καταστροφή δημόσιας περιουσίας που πραγματοποιούν ομάδες ξένες προς το φοιτητικό κίνημα».

Δηλαδή από όσα λέει ο κ. Φίλης προκύπτει ότι στο ΑΠΘ, έγινε καταστροφή δημόσιας περιουσίας, η οποία σύμφωνα με τον κεντρικό ΣΥΡΙΖΑ, ήταν μία «φθηνή προβοκάτσια» που κατά τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε «προβοκατόρικες καταστροφές στις σχολές του ΑΠΘ» που «εξυπηρετούν την προσπάθεια της κυβέρνησης».

Από όλα αυτά, προκύπτει μία λύση: Αν συλληφθούν οι φυσικοί αυτουργοί της «θερινοποίησης» του χώρου που στεγαζόταν το «στέκι του Βιολογικού», θα ομολογήσουν και θα δείξουν τους ηθικούς αυτουργούς.

Θα πουν ποιοι κυβερνητικοί παράγοντες τους έθεσαν με δόλιους τρόπους (εκβιασμούς, υποσχέσεις, προσλήψεις συγγενών, κ.λπ.) στις υπηρεσίες τους για να κάνουν τις καταστροφές στο Στέκι και να χρεωθούν όλα αυτά στον ΣΥΡΙΖΑ και σε άλλες αριστερές ομάδες.

Γιατί λοιπόν να μην ταράξουμε την κυβέρνηση στη νομιμότητα; Γιατί να μην απαιτήσουμε να συλληφθούν οι agents provocateurs, οι οποίοι συνήθως τα παίρνουν από το κράτος;

Διότι ο κ. Φίλης μας έχει διαβεβαιώσει ότι «τα σχέδια για εκτεταμένες προβοκάτσιες που απεργάζονται οι αστυνομικές αρχές σε συνεργασία με συγκεκριμένη μερίδα του ακροδεξιού και φιλοκυβερνητικού καθηγητικού κατεστημένου θα πέσουν για μια ακόμη φορά στο κενό» αλλά γιατί να πέσουν στο κενό;

Και αν έχουμε μία νέα εκδοχή της δολοφονία Λαμπράκη;

Αν υπάρξει συγκάλυψη, σε είκοσι χρόνια θα ψάχνουμε πρόεδρο της Δημοκρατίας και δεν θα βρίσκουμε…

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 15.05.2022