ΑΠΟΨΕΙΣ

Εγώ δεν είμαι με τη Δόμνα!

 23/07/2021 11:39

Διάβασα τις τελευταίες ημέρες πολλούς οι οποίοι δήλωσαν ότι ήταν «με τη Δόμνα» όταν η εφημερίδα «Μακελειό», της αφιέρωσε το πρωτοσέλιδό της για να μας ενημερώσει ότι κατά δήλωσή της, αλλάζει «τους γκόμενους σαν τα πουκάμισα».

Θέλω να καταστήσω σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι εγώ δεν είμαι με τη Δόμνα. Όχι επειδή αλλάζει «τους γκόμενους σαν τα πουκάμισα».

Αλλά επειδή δεν μ' ενδιαφέρει αν το κάνει.

Διότι δεν θέλω να κρίνω την Δόμνα από τον ρυθμό με τον οποίο αλλάζει τους γκόμενους.

Κυρίως δεν το θεωρώ κριτήριο για να σχηματίσω γνώμη για τη Δόμνα. Αυτή τη Δόμνα ή οποιαδήποτε άλλη.

Αν είμαι με τη Δόμνα επειδή ο Μακελειός την κατηγόρησε ότι αλλάζει τους γκόμενους σαν τα πουκάμισα, σημαίνει πρακτικά ότι συμφωνώ ότι το να αλλάζεις τους γκόμενους σαν τα πουκάμισα είναι κακό.

Όμως η Δόμνα, δεν είναι ούτε φίλη μας, ούτε μακρινή ξαδέλφη να την κρίνουμε με ηθικούς προσδιορισμούς που θα δικαιολογούσαν την δυσανεξία της θείας Μερόπης για την πολυγαμία.

Η Δόμνα είναι υπουργός σε μια κυβέρνηση και έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες.

Αν τις ασκεί καλά και παραγωγικά, μου είναι παντελώς αδιάφορο πως αλλάζει τους γκόμενους.

Αν δεν τις ασκεί, καλό θα ήταν να πάει σπίτι της, είτε αλλάζει τους γκόμενους σαν τα πουκάμισα, είτε έχει ορκιστεί αιώνια πίστη, είτε είναι υπό δοκιμή αδελφή σε μοναστήρι.

Ελπίζω όλοι αυτοί που είναι με τη Δόμνα, να καταλαβαίνουν, ότι όταν είναι «με τη Δόμνα», δεν δικαιώνουν τη Δόμνα, αλλά αυτόν που θεωρεί ότι την υποσκάπτει, προβάλλοντας γαργαλιστικές λεπτομέρειες για την προσωπική της ζωή.

Διότι αυτός που προβάλλει τέτοιες λεπτομέρειες σήμερα για τη Δόμνα, αύριο για την Μαίρη και μεθαύριο για την Καίτη, διαπιστώνει ξαφνικά ότι έχει ένα δυσανάλογα μεγάλο ακροατήριο, όταν μιλά για το κρεβάτι του ενός και για τους γκόμενους της άλλης.

Αν θέλουμε να προστατεύσουμε την οποιαδήποτε Δόμνα, δεν πρέπει να γίνουμε σαν κι αυτόν.

Όποιος δεν θέλει να δίνει λαβές σε οποιονδήποτε «Μακελειό» δεν χρειάζεται να είναι με τη Δόμνα. Χρειάζεται να τον ενδιαφέρει η Δόμνα μέχρι εκεί που τον αγγίζει.

Διότι εγώ δεν ξέρω καμία Δόμνα. Ξέρω την υφυπουργό Εργασίας κυρία Μιχαηλίδου. Κι αυτήν κρίνω.

Ελπίζω το ίδιο κι ο πρωθυπουργός.

Ένας υπουργός δεν χρειάζεται τον οίκτο μας, χρειάζεται τον σεβασμό μας κι αυτός είναι άσχετος και με τους γκόμενους και με τα πουκάμισα…

Το ενδεχόμενο να αλλάζει συχνά πουκάμισα, αφορά την Hugo Boss ή τη Lacoste...

* Δημοσιεύτηκε στη "ΜτΚ" στις 18.07.2021