ΑΠΟΨΕΙΣ

Δραπέτες με «κίτρινα γάντια»

 26/06/2022 22:00

Πότε θα γίνουν εκλογές;

Στις 2 Οκτωβρίου!

Και γιατί να γίνουν στις 2 Οκτωβρίου;

Και ποτέ να γίνουν;

Να γίνουν στις 9 Οκτωβρίου!

Και γιατί να γίνουν στις 9;

Αυτή είναι η πιο ωραία κολοκύθια του φετινού καλοκαιριού! Αν έβγαζε και γλυκό κολοκύθι, θα είχε επιτέλους έναν σοβαρό ανταγωνιστή, ο Στέλιος Παρλιάρος.

Όμως όπως προέκυψε από τη Γαλλία, το βασικό ερώτημα που απασχολεί την κοινωνία, δεν είναι ποτέ θα γίνουν εκλογές.

Δυστυχώς είναι «γιατί» να γίνουν! Ερώτημα στο οποίο οι Γάλλοι δεν είχαν απάντηση και παραπάνω από τους μισούς δεν πήγαν στις κάλπες.

Διότι στις μέρες μας όλα γίνονται με τηλεοπτική ταχύτητα, τόσο μεγάλη που έχουμε εξοικειωθεί μαζί της. Και έχουμε τη βεβαιότητα ότι αυτός είναι ο κανονικός ρυθμός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, π.χ., εδώ και καιρό, κατήγγειλε το σχέδιο της κυβέρνησης να εγκαταστήσει αστυνομία στα πανεπιστήμια. Το κατήγγειλε αλλά δεν συνέβη με αποτέλεσμα να διαψευστεί.

Τώρα που η αστυνομία είναι μονίμως στα πανεπιστήμια, έχουμε εξοικειωθεί και δεν μας εκπλήσσει. Μάλλον και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ ξέχασε ότι το είχε καταγγείλει. Διότι τότε δεν το πίστευε και απλώς ήθελε να κάνει εντύπωση. Τώρα δεν μας θυμίζει καν ότι το είχε πει διότι ασχολείται με την αναζήτηση της νέας υπερβολής. Που και να μην είναι υπερβολή εκστομίζεται με τέτοιο στόμφο, που υπερβολή τη θεωρεί ο αναγνώστης/ακροατής.

Σαν τη ζήλια του Σταυρίδη στα «κίτρινα γάντια».

Στο τέλος, θα προκηρύξει ο Μητσοτάκης εκλογές αλλά κανένας δεν θα πιστεύει ότι συνέβη αυτό. Γιατί ο Τσίπρας μας έχει πει άπειρες φορές ότι ο Μητσοτάκης θα κάνει εκλογές για να δραπετεύσει, ενώ ο Μητσοτάκης θα μας λέει ότι κάνει εκλογές για να τις κερδίσει.

Διότι εκλογές για να τις χάσει δεν κάνει κανένας. Και θα πιστεύουμε τον Μητσοτάκη. Διότι γιατί να κάνει εκλογές αν τις κάνει για να δραπετεύσει. Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε ότι κάθε πρωθυπουργός που σέβεται τον εθνικό ρόλο που αναγνωρίζει στον εαυτό του, τις κάνει για να μείνει.

Άλλωστε το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο πρόεδρος Ταΐπ. Κατηγορεί την Ελλάδα ότι του έχει φάει ορισμένα νησιά, αλλά δεν πάει να τα πάρει. Ευλόγως κάποιος πρέπει να τον ρωτήσει; Αφού είναι δικά του, γιατί δεν τα παίρνει; Μήπως το λέει για να δραπετεύσει;

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 26.06.2022