ΑΠΟΨΕΙΣ

Δωρεάν καταγγελίες και παραιτήσεις

 18/04/2022 14:00

Προχθές έγινε ένα συνέδριο στη Θεσσαλονίκη, το οποίο διοργάνωσε το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού & Δεξιοτήτων, ο δήμος Θεσσαλονίκης, ο δήμος Τρικκαίων, Τρικάλων δηλαδή, με θέμα «Οι πόλεις του Μέλλοντος: Σύγχρονες, Ασφαλείς και Βιώσιμες - Η ώρα της υλοποίησης».

Α, εκεί ήταν και η CISCO...

Αν και δεν γνωρίζω τις βαθιές δραστηριότητες της CISCO, η οποία ίδρυσε το αυτό το Διεθνές Κέντρο, στη Θεσσαλονίκη, τρόμαξα, διότι θυμήθηκα ότι αυτοί, η CISCO δηλαδή, είχε κάνει μία δουλειά με το ελληνικό δημόσιο, για την οποία -σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ- η υπουργός Παιδείας, κυρία Νίκη Κεραμέως είχε δεχτεί από Αρχή Προστασίας Δεδομένων, «πέντε σκαμπίλια», δηλαδή περισσότερα κι απ’ όσα έφαγε ο Κρις Ροκ, από τον Γουίλ Σμιθ.

Βεβαίως για να θυμηθώ τι έγκλημα είχε διαπράξει η CISCO αλλά ήταν ένα έγκλημα χωρίς τιμωρία, χρειάστηκε να κάνω τον Ζακ Κουστώ της θάλασσας των καταγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι έκτοτε, κανείς δεν υπέστη κυρώσεις και μάλλον ξεχάστηκε και το έγκλημα.

Διότι το μόνο έγκλημα που φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού είναι το «δωρεάν», που δεν έκανε η εταιρεία στο deal με την Κεραμέως. Αλλά αυτό αφορά τους μετόχους της εταιρείας, οι οποίοι με «δωρεάν» δουλειές ποτέ δεν θα πάρουν μέρισμα. Διότι οι εταιρείες είναι για να παράγουν κέρδη, αλλιώς τα αφεντικά τους κινδυνεύουν με διαζύγιο, όπως ο Βέγγος στην ταινία που -πλασιέ ο ίδιος- ενίσχυε οικονομικά κάτι φτωχούς, οι οποίοι δε δούλευαν, επειδή τους εξασφάλιζε τα προς το ζην.

Υποπτεύομαι ότι και από το συνέδριο που έγινε προχθές κέρδη θα έβγαλε η CISCO και θα έχει κι άλλα από ενδεχόμενη υλοποίηση του μνημονίων που υπέγραψε με τους δήμους, που συμμετείχαν στο συνέδριο.

Αλλά, το ζητούμενο είναι να βγάλουν και οι δήμοι, άρα οι δημότες, ένα κάποιο κέρδος.

Δηλαδή να καταγγέλλουμε τρεις φορές τη μέρα τον Ζέρβα διότι στην οδό Ελένης Ζωγράφου, δίπλα στα νεκροταφεία της Ευαγγελίστριας, επαναχρησιμοποίησε τους κυβόλιθους, όπως απαίτησε η αρχαιολογική υπηρεσία, αλλά να τον ρωτάμε και ποιο από τα σχέδια της CISCO θα μπορούσε να εφαρμοστεί για τη Θεσσαλονίκη και τι κάνει ο ίδιος γι’ αυτό.

Διότι ότι μία φορά έγινε και η Θεσσαλονίκη, πρωτεύουσα των Βαλκανίων, έστω των Δυτικών, και αυτό οφειλόταν στο ότι με αφορμή το συνέδριο της CISCO για «τις πόλεις του μέλλοντος» ήλθαν στη Θεσσαλονίκη, οι Δήμαρχοι των Σκοπίων, της Πρίστινας, των Τιράνων, της Αθήνας και της Λευκωσίας.

Άλλωστε ο υπότιτλος του συνεδρίου έλεγε για την ώρα της υλοποίησης.

Άντε να τη δούμε! Να γίνουμε μία σύγχρονη, ασφαλής και βιώσιμες του μέλλοντος πόλη. Πόσες πόλεις άλλωστε έχουν κεντρικά γραφεία της CISCO, όπως η Θεσσαλονίκη δύο χρόνια τώρα;

Να πηγαίνουν καλά αυτά τα γραφεία και η εταιρεία να είναι, όπως έχει δεσμευθεί, αρωγός σε προσπάθειες που έχουν ως στόχο την τεχνολογική πρόοδο και την οικονομική ανάπτυξη της Ελληνικής κοινωνίας.

Κι αν δεν το κάνει, δεσμεύομαι να ζητήσω την παραίτησης της Κεραμέως. Δωρεάν, όπως είναι μόνο οι καταγγελίες και οι διαμαρτυρίες.

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 17.04.2022