ΑΠΟΨΕΙΣ

Αισθάνομαι βαρύτητα προσβεβλημέμος όταν μου λένε ότι είμαι υποψήφιο θύμα πολιτικής εξαπάτησης

 07/07/2022 13:16

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του, πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Δεν ξέρω αν θα το τηρήσει, εγώ όταν ακούω τέτοιες δηλώσεις ικανοποιούμαι.

Ως πολίτης αισθάνομαι βαρύτητα προσβεβλημέμος όταν κατάμουτρα μου λένε πολιτικοί και συνάδελφοί μου ότι είμαι υποψήφιο θύμα πολιτικής εξαπάτησης.

Διότι τι άλλο είναι από υποκρισία τα σενάρια "μωρέ να ευχηθούμε να γίνουν λίγες πυρκαγιές χωρίς πολλούς νεκρούς, να δουλέψει ο τουρισμός, να πέσουν οι τιμές του πετρελαίου, να μην έχουν έρθει ακόμα τα κρύα και ο κόσμος χαλαρός από τα μπάνια θα μας ψηφίσει ξανά";

Ανήκω σε αυτούς που πιστεύουν ότι πρέπει να αποδεσμευθεί η διεξαγωγή εθνικών εκλογών από την εκτελεστική εξουσία, δηλαδή να μην μπορεί ο εκάστοτε πρωθυπουργός να αποφασίζει πότε θα στηθούν οι κάλπες (παλιά είχαν εξευτελίσει και το Κυπριακό μετατρέποντας το ως πρόσχημα για πρόωρη προσφυγή).

Δηλαδή να γίνει κανονας να εξαντλείται εκτός από ειδικές περιπτώσεις (π.χ. απώλεια ψήφου εμπιστοσύνης). Αν θέλει να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός, να οφείλει το κυβερνών κόμμα ή συνασπισμός κομμάτων, να επιλέξουν άλλον από την πλειοψηφία που στηρίζει την κυβέρνηηση για επικεφαλής, μέχρι την εξάντληση της θητείας.