Αφιερώματα

Αφιέρωμα: Καλοκαιρινή έξοδος στην Καλαμαριά - Γνωρίστε τα 20 από τα καλύτερα food & drink spots

Πόλος έλξης για έξοδο, γαστρονομία και διασκέδαση όλο το χρόνο

 26/06/2023 17:30

Αφιέρωμα: Καλοκαιρινή έξοδος στην Καλαμαριά - Γνωρίστε τα 20 από τα καλύτερα food & drink spots

Η Καλαμαριά τόσο στο κέντρο της, όσο και στο παραθαλάσσιο κομμάτι της, διαθέτει εδώ και χρόνια τη δική της αίγλη και τη δική της ταυτότητα, σε ότι αφορά την έξοδο, τη γαστρονομία και τη διασκέδαση στη Θεσσαλονίκη.

Το προνομιακό της σημείο και το γεγονός ότι «βρέχεται» από τη θάλασσα, την κάνει «πόλο έλξης» ειδικά τις περιόδους καλοκαιρίας, δίχως όμως να χάνει τη δυναμική της και την υπόλοιπη περίοδο.

Ο πεζόδρομος της, η αγαπημένη περιοχή της Σοφούλη, η Νέα Κρήνη με την απέραντη γαλάζια θέα και πολλά άλλα όμορφα σημεία της περιοχής, συνθέτουν ένα εξαιρετικό παζλ προτάσεων καθημερινά, για την έξοδο μας.

Πάμε να γνωρίσουμε μαζί 20 από τις καλύτερες διευθύνσεις στην Καλαμαριά, για φαγητό, ποτό και διασκέδαση!

RESTAURANTS

Marrone

marrone1.jpg

Το Marrone αποτελεί μία μοντέρνα πρόταση υψηλής γαστρονομίας στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης, που έχει καταφέρει ήδη να συγκεντρώσει λάτρεις του ποιοτικού φαγητού από κάθε πλευρά της πόλης, αποτελώντας πλέον ένα αγαπημένο σημείο συνάντησης για την περιοχή. Θα το βρείτε επί της Θεμιστοκλή Σοφούλη – σε έναν από τους ωραιότερους και πιο ιστορικούς δρόμους της Καλαμαριάς.

Δημιουργοί του είναι ο Παντελής Καφές και ο Σπύρος Βάλλας, προσωπικότητες γνώριμες στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε όλη την Ελλάδα, μέσα από την επιτυχή ποδοσφαιρική διαδρομή τους επί σειρά ετών. Οι δυο τους αποφάσισαν το 2020 να δημιουργήσουν από κοινού ένα εστιατόριο υψηλών προδιαγραφών, που θα προσφέρει ποιοτικές και δημιουργικές επιλογές τόσο σε κρέας όσο και σε ψάρι, ένα «στοίχημα» που τελικά κέρδισαν. Τις γαστρονομικές δημιουργίες του Marrone επιμελείται ο εξαιρετικά ταλαντούχος chef Κωνσταντίνος Σλαμπάκης, με οδηγούς του την άριστη τεχνογνωσία και την αγάπη για το επάγγελμά του.

Στο Marrone κυριαρχεί το ξύλο και τα γήινα χρώματα, ενώ το φως κατακλύζει τον χώρο, καθώς οι μεγάλες τζαμαρίες του καταστήματος του δίνουν αυτό το εξαίρετο πλεονέκτημα. Ένας χώρος με εξαιρετική αισθητική και ιδιαίτερο design που κερδίζει τις εντυπώσεις από την πρώτη στιγμή.

Η κουζίνα του χαρακτηρίζεται ως comfort και μεσογειακή. Σε αυτήν κυριαρχεί η ελληνική παράδοση, με σύγχρονες ωστόσο πινελιές και εκδοχές με πολλά πιάτα του να θεωρούνται πραγματικά «έργα τέχνης». Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:

Θεσσαλονίκη:
Θεμιστοκλή Σοφούλη 111, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 419179

Μήλος:
Περιοχή Πολλώνια
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22870 41159

Maiami

maiami14.jpg

Το Maiami είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης εδώ και δεκαετίες, χωρίς να έχει χάσει την αίγλη του όλα αυτά τα χρόνια.

Η ιστορία του ξεκινά νοερά από τη Σμύρνη, τη γενέτειρα του Δημήτρη Μαμάη και της οικογένειάς του, οι οποίοι έφτασαν στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης μετά τον ξεριζωμό του 1922. Μετά τον ερχομό του στην Ελλάδα, έμελλε να γνωρίσει τη σύζυγό του, Γεωργία, από το Κασσανδρινό Χαλκιδικής, με την οποία και πορεύτηκε για μια ολόκληρη ζωή.

Στον κ. Μαμάη παραχωρήθηκε τότε η έκταση απέναντι από το σημερινό Maiami, το οποίο μετέτρεψε σε καφενείο και λίγο καιρό μετά, το επέκτεινε και απέναντι, πλάι στο κύμα για τους λουόμενους.

Μεταπολεμικά, το 1945 έγινε η επίσημη έναρξη του εστιατορίου υπό την επωνυμία «Μίκρα», αφιερωμένο στις θύμησες από τη λατρεμένη Μικρά Ασία. Ένα βράδυ, σε ένα τραπέζι που έκανε ο Δημήτρης Μαμάης σε έναν στρατηγό από τα συμμαχικά στρατεύματα, εκείνος του είπε πως «εφόσον δίπλα στο εστιατόριο είναι το FloridaCamp (σημερινό εμπορικό κέντρο), τότε εδώ είναι το Μαϊάμι!». Κάπως έτσι, λοιπόν, πάρθηκε η απόφαση για τη μετονομασία και τη δημιουργία του σημερινού Maiami.

Από εκεί και έπειτα το Maiami αποτέλεσε ένα «κοσμικό εστιατόριο», ενώ από το 1995 ήταν το μέρος συνάντησης υψηλών προσώπων της πολιτικής ζωής της χώρας.

Το 2012 ανέλαβε τα ηνία του εστιατορίου η 4η γενιά των ιδιοκτητών, βάζοντας τη δική τους πινελιά, σύμφωνα με τις νόρμες της εποχής.

Η Ντίνα και η Γωγώ Τέρτση και ο Δημήτρης Μαμάης, είναι πλέον οι άνθρωποι που φροντίζουν το Maiami να βρίσκεται σταθερά στην κορυφή των προτιμήσεών μας για τις γαστρονομικές μας περιπλανήσεις. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Θέτιδος 18, Νέα Κρήνη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 447996

Βράχος

1-1Xlq7.jpg

Έχει ήλιο και ένα δροσερό αεράκι παντρεμένο με την αλμύρα της θάλασσας σε προσκαλεί σε μία όμορφη εξόρμηση για ούζο, τσίπουρο, κρασί, ψάρια, θαλασσινά και νόστιμους ψαρομεζέδες. Ο προορισμός είναι ένας και λέγεται «Βράχος». Στην περιοχής της Κρήνης, πάνω σε έναν βράχο με τρεις όμορφες διαδοχικές βεράντες πάνω στη θάλασσα και με βουκαμβίλιες να ομορφαίνουν το σκηνικό, θα βρεις αυτό το ιστορικό και αγαπημένο από Θεσσαλονικείς και όχι μόνο, εστιατόριο.

Ήταν το 1932 όταν ο προπάππους της οικογένειας Χριστοδούλου ήρθε πρόσφυγας από τη Σμύρνη κι άνοιξε στο σημείο -που αγάπησε με την πρώτη ματιά- το πρώτο καφεζυθεστιατόριο που σέρβιρε τις ολόφρεσκες γεύσεις του Θερμαϊκού. Ύστερα τα χρόνια πέρασαν και πλέον στον «Βράχο» η διάδοχη κατάσταση πέρασε στα χέρια της τέταρτης γενιάς, που διατηρεί ακόμα το ύφος, την ποιότητα, τις συνταγές από τη Σμύρνη και τη νοστιμιά τους αναλλοίωτα.

Με πολύχρονη πείρα στα ψάρια και τα θαλασσινά, η οικογένεια Χριστοδούλου ξέρει να επιλέγει τα καλύτερα της ελληνικής θάλασσας και της ελληνικής γης, προκειμένου να σερβίρει παραδοσιακές, αυθεντικές γεύσεις αξεπέραστης νοστιμιάς.

Τα πιο φρέσκα ψάρια, μικρά και μεγάλα, πάντα στην εποχή τους, τα προμηθεύονται από δικούς τους παραγωγούς, ψαράδες που έχουν γίνει πλέον μόνιμοι συνεργάτες. Κι αυτό γίνεται καθημερινά, συνεπώς κάθε μέρα η ψαριά είναι διαφορετική, η ποικιλία μεγάλη και η φρεσκάδα δεδομένη.

Τα ψάρια ψήνονται παραδοσιακά στα κάρβουνα με μαεστρία κι έτσι διατηρούνται ζουμερά και νόστιμα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μικράς Ασίας 2, Κρήνη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 447991

Χάλαρο

-2ILNu.jpg

«Χάλαρο» είναι το λειρί του κόκορα σε παλιά ελληνική διάλεκτο κι από εκεί πήρε το όνομά του το ιστορικό εστιατόριο της Θεμιστοκλή Σοφούλη, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Έχοντας ανοίξει το 1992 με εξειδίκευση στα κοτόπουλα και με το δεύτερο κατάστημα να ανοίγει τις πόρτες του το 1996 στην ίδια περιοχή, έχει εξελιχθεί πλέον σήμερα σε όλα τα επίπεδα –στην κουζίνα του, στο design του και στο service του- έχοντας ήδη τοποθετηθεί στη συνείδηση του κόσμου μεταξύ των καλύτερων και ωραιότερων εστιατορίων της πόλης, συνεχίζοντας σταθερά να παρέχει γεύσεις εξαιρετικής ποιότητας, που έχουν πλέον επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες και που εσύ μπορείς να απολαύσεις καθημερινά, με μία μοναδική θέα στη θάλασσα, όλες τις ώρες της ημέρας.

Το «Xάλαρο», το ξέρουμε όλοι. Δεκαετίες τώρα, έχει φιλοξενήσει στα τραπέζια του από οικογένειες μέχρι διάσημους επισκέπτες της πόλης, πάντα με τις καλύτερες κριτικές, αφού από το τραπέζι σου, θα φύγεις όχι απλά ευχαριστημένος, αλλά ενθουσιασμένος.

Όταν πρωτοάνοιξε το «Χάλαρο», η εξειδίκευσή του ήταν σχεδόν αποκλειστικά στα πιάτα με βάση του το κοτόπουλο. Σήμερα το μενού έχει διευρυνθεί κι εσύ μπορείς να επιλέξεις μέσα από μία ποικιλία εξαιρετικών πιάτων, prime κοπών, θαλασσινών γεύσεων και πιάτων ημέρας, που εναλλάσσονται διαρκώς, πάντα με βάση την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, με πινελιές Μεσογείου. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση καταστημάτων: Θεμιστοκλή Σοφούλη 75 & 71
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 423284

Ψαροταβέρνα Γιαλός

-wun3v.jpg

Θεωρείται εδώ και χρόνια μία από τις καλύτερες και πιο φημισμένες ψαροταβέρνες της πόλης, παιδί δυο φίλων που έδεσαν την εργατικότητα και την πείρα τους κάτω από το ίδιο όνειρο.

Ένα εστιατόριο με γευστική παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, ευγενική και φιλόξενη εξυπηρέτηση με θέα τη θάλασσα.

Ένας γιαλός που επισκεπτόμαστε όχι μόνο τα καλοκαίρια, αλλά και τους χειμώνες, μια ακτή που φιλοξένησε δικές μας στιγμές πάνω από ένα καραφάκι ούζο, ένα επιλεγμένο κρασί και αμέτρητα γευστικά πιάτα.

Και μάλιστα ψάχνουμε πάντα κάθε ευκαιρία να το επισκεφτούμε και να απολαύσουμε όλα τα καλά της θάλασσας.

Η αξία τόσα χρόνια είναι η ίδια: φρέσκο ψάρι και εκλεκτούς μεζέδες για να συνοδεύσουνε το τσίπουρο, το ούζο ή το κρασί της παρέας δίπλα στο κύματα του Θερμαϊκού. Για αυτό το λόγο δεν μαζεύει μόνο παρέες που θέλουν να το απολαύσουν αλλά και πολλά επαγγελματικά γεύματα ή σημαντικά δείπνα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ν.Πλαστήρα - Μ. Εμβολο - Ν.Α.Ο.Κ
Tηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 442121

Μέθη Bistro & Wine Bar

1-6afQw.jpg

Η μέθη είναι μία κατάσταση ευφορίας που μπορεί να οφείλεται στην κατανάλωση αλκοόλ ή σε έντονα συναισθήματα. Στη «Μέθη», ένα πανέμορφο wine bar – restaurant στην Εθνικής Αντιστάσεως στην Καλαμαριά, η ωραία και χαλαρή αυτή αίσθηση οφείλεται και στα δύο.

Ήταν περίπου το 2012 όταν η «Μέθη» από κάβα ποτών, μεταμορφώθηκε σε εστιατόριο με γευστικά και ευφάνταστα πιάτα που μπορούν να συνοδεύσουν ιδανικά μία τεράστια και πλήρως ενημερωμένη γκάμα κρασιών. Με περισσότερες από 500 ετικέτες να απαρτίζουν την κάβα του «Μέθη», οι λάτρεις του κρασιού έχουν βρει τον επίγειο παράδεισό τους.

Με εμπειρία 20 χρόνων σχεδόν, οι άνθρωποι στη «Μέθη» γνωρίζουν άριστα την τέχνη του κρασιού. Έτσι, επιλέγουν τα καλύτερα για όσους ήδη γνωρίζουν αλλά και για εκείνους που θέλουν να μάθουν.

Στις 500 και πλέον ετικέτες που υπάρχουν στην κάβα του εστιατορίου, θα βρει κανείς μία πολύ μεγάλη ποικιλία σε ελληνικές και ξένες ετικέτες, μεγάλων και μικρότερων παραγωγών.

Μάλιστα, για εκείνους που επιθυμούν ένα ποτήρι κρασί κι όχι ολόκληρη φιάλη, διατίθενται 14 διαφορετικές ετικέτες, που ανά μήνα αλλάζουν, ώστε οι πελάτες να γνωρίζουν και τις νέες προθήκες με τις οποίες συνεχώς εμπλουτίζεται η γκάμα του εστιατορίου.

Κι επειδή το κρασί είναι σοβαρή υπόθεση στη «Μέθη», για τα premium κρασιά που διαθέτει, χρησιμοποιείται το σύστημα Coravin που εξασφαλίζει την ποιότητα του κρασιού για καιρό ακόμα και μετά το άνοιγμα του.

Θα αναρωτιέται κανείς πώς μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τόσα πολλά είδη κρασιού, αλλά η «Μέθη» έχει φροντίσει και γι’ αυτό.

Όλες οι ετικέτες είναι περασμένες σε ειδική εφαρμογή, σε tablet, που φτάνει στο τραπέζι σας κι εσείς χρησιμοποιείτε τα φίλτρα ανά κατηγορία (χρώμα, ποικιλίες, παραγωγό κ.ά.) για να βρείτε αυτό που ταιριάζει στην όρεξη και τη διάθεση σας κάθε φορά. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Εθν. Αντιστάσεως 65, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 482401

Άλας

1.jpg

Το άλας της γης, απαραίτητο συστατικό στη μαγειρική κάθε λαού, είναι συνώνυμο της γεύσης, της νοστιμιάς, της ουσίας κάθε πιάτου, καθώς έρχεται να δέσει όλα τα υλικά του και να τους δώσει νόημα. Τα πιο απλά συστατικά απογειώνονται με τη σωστή ποσότητα άλατος.

Αυτό άλλωστε πετυχαίνει και ο σεφ και ιδιοκτήτης του «Άλας Restaurant», Γιάννης Γκουτνούδης, καθώς με μαεστρία απογειώνει απλά, καθημερινά υλικά και τα μετουσιώνει σε έξοχα πιάτα. Με σπουδές στη μαγειρική και 32 χρόνια εμπειρίας στον χώρο, το 2014 δημιούργησε το «Άλας», όπου κανείς μπορεί καθημερινά να απολαύσει μοναδικής γευστικής νοστιμιάς πιάτα.

Σε έναν όμορφο, μινιμαλιστικής αισθητικής χώρο, με ζεστή ατμόσφαιρα και φιλική εξυπηρέτηση, ο σεφ και οι συνεργάτες του δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες ώστε να απολαύσετε ένα υπέροχο γεύμα ή δείπνο παραδοσιακής ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας με σύγχρονες πινελιές.

Με έμφαση στις άριστες πρώτες ύλες και στόχο αυτές να αναδειχθούν σε υπέροχα γαστρονομικά πιάτα, δουλεύουν αδιάκοπα και εμπνέονται από γεύσεις απλές και καθημερινές.

Μιλώντας για άριστες πρώτες ύλες, ο σεφ επιλέγει μόνο ελληνικά προϊόντα, τα καλύτερα της ελληνικής γης. Κρέατα από κτηνοτρόφους των Σερρών, τυροκομικά προϊόντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, λαχανικά στην εποχή τους, όλα φρέσκα και προσεκτικά διαλεγμένα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βασιλίσσης Όλγας 214
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313 050300

Ουζερί Ο Σταύρος

o-stauros1.jpg

Ήταν το 1966 όταν στο κέντρο της Καλαμαριάς ξεκίνησε τη λειτουργία του το ουζερί «Ο Σταύρος».

Από το 2016 κι έπειτα το ουζερί λειτουργεί στον Άη Γιάννη Καλαμαριάς με την ίδια άριστη ποιότητα σε ψάρια και θαλασσινά, που είναι τα βασικά του μενού του. Αυτό όμως που ξεχωρίζει το ουζερί «Ο Σταύρος» εδώ και χρόνια είναι η ψαρόσουπα της ώρας. Μία ολόφρεσκη σούπα, από ψάρια εξαιρετικής ποιότητας, που μαγειρεύεται την ώρα που την παραγγέλνετε.

Σήμερα, που το ουζερί έχει περάσει στα χέρια της τρίτης γενιάς, η κουζίνα παραμένει εξαιρετική σε ποιότητα και γεύση, με τις συνταγές να συνδυάζουν το παραδοσιακό με το σύγχρονο στοιχείο, αποτελώντας ένα από τα καλύτερα εστιατόρια – ουζερί στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Τώρα που ο καιρός ζεσταίνει το υπερυψωμένο μπαλκόνι και ο όμορφος πλαϊνός κήπος του ουζερί «Ο Σταύρος» είναι ό,τι πρέπει για ψαροκαταστάσεις με ουζάκι, τσίπουρο ή κρασί. Ό,τι τραβάει η όρεξη σας θα το συνδυάσετε ιδανικά με τις υπέροχες επιλογές από το μενού του εστιατορίου.

Λόγος για να επισκεφτείτε το ουζερί «Ο Σταύρος» είναι φυσικά, η περίφημη ψαρόσουπα της ώρας, που φτιάχνεται παραδοσιακά με ολόφρεσκα ψάρια ημέρας, γαρίδες ή καραβίδες και αγνά υλικά, όπως το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο παραγωγής της οικογένειας Στεφανίδη. Σερβίρεται αχνιστή, να μοσχοβολάει θάλασσα, στην κατσαρόλα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Άρη Βελουχιώτη 18, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 410844

Ελληνική Κουζίνα Λαζαρίδη

koyzina-lazaridi1.jpg

Τα ψάρια και τα «φρούτα» των θαλασσών μας θεωρούνται από πολλούς ο θησαυρός της ελληνικής κουζίνας. Πρόκειται για μία εξαίρετης ποιότητας πρώτη ύλη, όταν πληροί τις κατάλληλες προϋποθέσεις, που στα σωστά χέρια γίνονται γευστικά θαύματα.

Η «Ελληνική Κουζίνα Λαζαρίδη» πάνω από 20 χρόνια, προσφέρει μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες στους πελάτες της, αξιοποιώντας με τον αρτιότερο τρόπο ό,τι διαθέτει η θάλασσα ανάλογα την εποχή. Σε έναν ντελικάτο χώρο, στην Νέα Κρήνη, που έχει μπαλκόνι με θέα θάλασσα, δημιουργούνται πιάτα αυθεντικής ψαροφαγίας, που στηρίζονται στην ποιότητα και τη δημιουργικότητα.

Καθημερινά, στην «Ελληνική Κουζίνα Λαζαρίδη», προμηθεύονται ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά από την ιχθυόσκαλα και από ντόπιους αλιείς της Καβάλας, της Χαλκιδικής και των γύρω περιοχών.

Κι έτσι πέρα από τις δημιουργικές παρασκευές του εστιατορίου, κάθε μέρα θα βρείτε ποικιλία σε ψάρια ημέρας, μικρά και μεγάλα, για να τα απολαύσετε εξαιρετικά ψημένα.

Γαύρος, σαρδέλα και κουτσομούρα, ροφός, στείρα, τσιπούρα, λαβράκι και σκορπίνα είναι μερικές μόνο από τις επιλογές που έχετε σε ψάρι, ανάλογα πάντα την εποχή και τον καιρό.

Από τα αγαπημένα πιάτα στην «Ελληνική Κουζίνα Λαζαρίδη» είναι τα κριθαρότα θαλασσινών, γαρίδας ή καραβίδας αλλά και η μοναδική γαριδομακαρονάδα του. Ένα πιάτο όλο νοστιμιά, απλά αλλά εξαιρετικά μαγειρεμένο.

Οι ουρίτσες πεσκανδρίτσας που εκτός από ψητές ή τηγανητές γίνονται και σαγανάκι ή μακαρονάδα είναι άλλη μια λαχταριστή πρόταση. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ν. Πλαστήρα 113, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 447477

Περί… ιχθύων

ichthyon1.jpg

Τώρα που ο καιρός ανοίγει, η όρεξη τραβάει ακόμα περισσότερο θαλασσινές γεύσεις. Φρέσκο ψαράκι, θαλασσινά και ουζάκι πλάι στη θάλασσα, στήνουν το ιδανικό σκηνικό για τις όμορφες μέρες που έρχονται. Στο «Περί… ιχθύων» μπορείτε να τα απολαύσετε όλα αυτά από τα έμπειρα χέρια των ανθρώπων του.

Με πολλά χρόνια εμπειρίας στον χώρο της εστίασης και 10 χρόνια στο «τιμόνι» του «Περί… ιχθύων», ξέρουν πως να ετοιμάσουν τα πιο φρέσκα της θάλασσας για το τραπέζι σας. Με άνετο εσωτερικό χώρο που όταν το επιτρέπει ο καιρός ανοίγει, νησιώτικο αέρα και θέα στη θάλασσα, το «Περί… ιχθύων» μοιάζει ιδανική πρόταση για ένα απολαυστικό γεύμα ή δείπνο.

Με ολόφρεσκα ψάρια από ντόπιους ψαράδες των γειτονικών περιοχών, στο «Περί… ιχθύων» φροντίζουν να φτάνουν στο πιάτο σας τα καλύτερα. Μικρά και μεγάλα ψάρια, ανάλογα την εποχή και τη διαθεσιμότητα βρίσκονται καθημερινά στα ψυγεία του εστιατορίου και ψήνονται στο τηγάνι ή στα κάρβουνα.

Τα μεγάλα ψάρια και όχι μόνο, στο «Περί… ιχθύων», ψήνονται με τον παραδοσιακό τρόπο στα κάρβουνα, κρατώντας τα ζουμιά τους κι ενισχύοντας τη νοστιμιά τους.

Πέρα όμως από τα ψάρια που είναι ο πρωταγωνιστής στο «Περί… ιχθύων», θα βρείτε και άλλες μοναδικής νοστιμιάς πιάτα. Κριθαρότο ή ριζότο θαλασσινών, γαρίδες σαγανάκι, ζυμαρικά με θαλασσινά, χταποδάκι ή καλαμάρι ψητό, μύδια αχνιστά ή σαγανάκι… Όλα μυρίζουν θάλασσα.

Μία ακόμα σπεσιαλιτέ του εστιατορίου που δεν θα βρείτε εύκολα αλλού είναι το σουβλάκι από καλαμάρι. Άριστα ψημένο και καρυκευμένο ώστε να αναδείξει τη γεύση του, έχει γίνει αγαπημένο πιάτο πολλών. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ν. Πλαστήρα 91, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 384171

qualite de vie

qualite-de-vie1.jpg

Υπάρχει ένα εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη, όπου οι γαρίδες έχουν την τιμητική τους ως concept και κυρίαρχο προϊόν στο menu κι αυτό δεν είναι άλλο από το «qualite de vie», τον καινούριο χώρο που άνοιξε στα τέλη του 2022, στο νούμερο 95 της Θεμιστοκλή Σοφούλη.

Η ανατολική Θεσσαλονίκη, πέρα από τα πολλά σημεία της για ψάρια και θαλασσινά έχει αποκτήσει, πλέον, το πρώτο – και μοναδικό μάλλον σε όλη την πόλη – απόλυτα εξειδικευμένο στο νόστιμο αυτό θαλασσινό κατάστημα, που ξεχωρίζει για την ποιότητά του, σε κάθε πτυχή του: από το ευφάνταστο και πραγματικά πρωτότυπο μενού του, μέχρι τον ίδιο το χώρο που, μίνιμαλ και φροντισμένος, προσφέρεται για αξέχαστα γεύματα.

Για την ιδιοκτήτρια του «qualite de vie», Σοφία – Μαρία Οροϊλίδου, το εστιατόριο αυτό είναι αποτέλεσμα της μετατροπής της γαρίδας, ενός θαλασσινού που δεν αγαπούσε καθόλου στο παρελθόν, σε ένα όχι μόνο αγαπημένο είδος, αλλά και σε κεντρική ιδέα μίας ολόκληρης επιχείρησης.

Είναι η απόδειξη του πώς ένα φαγητό που μπορεί να μην επιθυμούμε μπορεί, αν μαγειρευτεί και μας προσφερθεί από τα κατάλληλα χέρια, να μετατραπεί σε αγαπημένο μας πιάτο. Για την ίδια τα χέρια αυτά ήταν του πατέρα της – ο ίδιος έχει το καφέ bistro «La Cigale», λίγο πιο κάτω από το εστιατόριο, όπου μαγειρεύει τα αγαπημένα του πιάτα - που, αποφασισμένος να βρει έναν τρόπο να τις δοκιμάσει και να γίνουν το αγαπημένο της φαγητό, της έκανε ένα «έξυπνο» δώρο κατά την αποφοίτησή της: ένα μεγάλο όμορφο κουτί, που περιλάμβανε ένα πιάτο γαρίδες σαγανάκι. Τα υπόλοιπα ήρθαν από μόνα τους, αφού «αναγκάστηκε» να το δοκιμάσει και συνειδητοποίησε πόσο λάθος έκανε, που δεν το είχε κάνει τόσα χρόνια. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Θεμιστοκλή Σοφούλη 95, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 422842

Tα Φιλαράκια

ta-filarakia1.jpg

Το Νοέμβριο του 2022, η Καλαμαριά απέκτησε το δικό της στέκι για παρέες αγαπημένων φίλων, όπως ακριβώς το «Central Perk» στην αγαπημένη αμερικανική σειρά «Friends» κι αυτό δεν είναι άλλο από το μεζεδοπωλείο «Τα Φιλαράκια».

Μπροστά ακριβώς από το αναπλασμένο πάρκο της Ιωάννη Πασσαλίδη, με φόντο τα δέντρα και τη γλυκιά ατμόσφαιρα της περιοχής, μία παρέα νέων επιχειρηματιών, όλοι λάτρεις της σειράς με την οποία όλοι μάλλον μεγαλώσαμε, άνοιξε το δικό της friendly χώρο, προσαρμοσμένο περισσότερο στα ελληνικά δεδομένα και βασισμένο σε μία ιδέα, πραγματικά μοναδική.

Πρόκειται για έναν μοντέρνο χώρο, με minimal διακόσμηση, με πολλές αναφορές στην ομώνυμη σειρά κι ένα ολόκληρο μενού βασισμένο κι εμπνευσμένο από τους χαρακτήρες της που, προσεχώς θα αποκτήσει και το δικό του vintage καναπέ και το απαραίτητο τραπέζι, για να συγκεντρώνονται οι παρέες. Κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί στη Θεσσαλονίκη και που πολύ ευχάριστα υποδεχόμαστε.

Όσοι παρακολουθούσαν ή παρακολουθούν φανατικά τη σειρά, θα ξέρουν ότι κάθε χαρακτήρας έχει τις δικές του διατροφικές ιδιαιτερότητες και συνήθειες: ο Joey Τribbiani – που ποτέ δεν μοιράζεται φαγητό – λατρεύει την pizza λόγω της ιταλικής του καταγωγής, η vegan και λίγο πιο μποέμ Phoebe Buffey έχει τις δικές της ιδέες περί φαγητού, η chef Monica Geller μάλλον θα μπορούσε να τα δοκιμάζει όλα, η Rachel Green αγαπά ιδιαίτερα το fillet mignon κ.ο.κ.

Στα «Φιλαράκια» έχει διαμορφωθεί ένα ιδιαίτερο, signature menu, όπου κάθε πιάτο προέρχεται από την ψυχοσύνθεση των χαρακτήρων της σειράς. Η Phoebe έχει αποκτήσει το δικό της falafel, ο Joey– τι άλλο; - τη δική του pizza, ο Chandler Bing τα δικά του μοσχαρίσια κοκκινιστά μάγουλα σιγομαγειρεμένα με φρέσκες χυλοπίτες, η Rachel το δικό της ψαρονέφρι μενταγιόν με pesto λιαστής ντομάτας, κι εμείς ενώ τρώμε και πίνουμε, είναι σαν να έχουν μόλις περάσει όλοι οι χαρακτήρες από εκεί κι έχει μείνει ο απόηχός τους. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ιωάννη Πασσαλίδη 138, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 061320

Μεζεδοπωλείο Τρεις κι Εξήντα

ki-eksinta1.jpg

Αν υπάρχει ένα μεζεδοπωλείο στη Θεσσαλονίκη, όπου η φιλοσοφία του «τρεις κι εξήντα» τηρήθηκε πιστά, αυτό είναι – ποιο άλλο; - το «Τρεις κι Εξήντα» στην οδό Ιμέρας 2, στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, αλλά και στην Αγίας Θεοδώρας 7, πάροδο του πεζοδρόμου της Αγίας Σοφίας, στο κέντρο τη πόλης.

Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του εισήγαγε το ειδικό μενού με τη συγκεκριμένη τιμή σταθερή σε ό,τι και να παράγγελνε κανείς, εφόσον αυτό περιλάμβανε δύο πιάτα και 50ml τσίπουρο και συνεχίζει την ίδια φιλοσοφία, σήμερα στα 5 ευρώ.

Η ιστορία του «Τρεις κι Εξήντα» ξεκινάει από τα «Σαμαράκια», το ουζερί που ο ιδιοκτήτης σήμερα του μεζεδοπωλείου, Στέφανος Καρβουνιάρης, άνοιξε το Μάρτιο του 1999 στην Πυλαία, μαζί με τον τότε συνεργάτη του, Θωμά Κωσταρέλα, εμπνευσμένοι για το όνομα από τα σαμαράκια που υπήρχαν στο συγκεκριμένο δρόμο. Όπως κι εκεί, έτσι κι εδώ, τα φρέσκα υλικά, η τέχνη στο μαγείρεμα και η φιλόξενη ατμόσφαιρα ήταν και είναι, πάντα, προτεραιότητα.

Παρά το… μίνιμαλ του ονόματός του, στο «Τρεις κι Εξήντα» οι επιλογές του μενού είναι άπειρες και αγγίζουν συχνά, την πιο εκλεπτυσμένη μαγειρική, περιλαμβάνοντας ωστόσο από όλα, με τον ειδικό κατάλογο των δύο πιάτων συνοδείας τσίπουρου να παραμένει και τις τιμές να μην κυμαίνονται συνήθως πάνω από 16 με 17 ευρώ ανά άτομο.

Στα κρεατικά δοκίμασε την ταλιάτα μόσχου, συνοδεία χόρτων εποχής, μανιταριών και σως μπλε τυριού ή εάν σου αρέσουν τα καυτερά, το χοιρινό κοντοσούβλι στη σχάρα με καυτερή σάλτσα harissa - ένα πιάτο… φωτιά – το κοντοσούβλι κοτόπουλο με λευκή σάλτσα μανιταριών και κρέμας γάλακτος. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:

Ιμέρας 2 (πεζόδρομος Καλαμαριάς)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 384264

Αγίας Θεοδώρας 7, Kέντρο (πάροδος πεζοδρόμου Αγίας Σοφίας)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 279595

Το Καφενείο του Ζαφ

toy-zaf1.jpg

Είναι ωραίο όταν ανοίγουν συνοικιακά μεζεδοπωλεία κι αυτό γιατί γίνονται αμέσως στέκια κι αυτή είναι και η περίπτωση του «Καφενείου του Ζαφ», που άνοιξε στην οδό Βρυούλων στη Νέα Κρήνη, το καλοκαίρι του 2015.

Από τότε, σε καθημερινή βάση, από τις 8 το πρωί έως τις 12 το βράδυ, αποτελεί ένα σημείο συνάντησης για ανθρώπους κάθε ηλικίας, που ξεκινούν από το πρωί για καφέ κι ό,τι άλλο μπορεί να βρει κανείς σε ένα καφενείο, μέχρι κι αργά το βράδυ, οπότε και ήδη γυρίζουν στα τραπέζια μεζέδες κάθε είδους, από κρεατικά και θαλασσινά, μέχρι νόστιμα, δικά τους, χειροποίητα ορεκτικά.

Από μεράκι άνοιξε το «Καφενείο του Ζαφ» κι από εμπειρία στο χώρο του σέρβις, που οδήγησε και στη δημιουργία ενός χώρου, όπου οι γεύσεις και οι ευωδιές κυριαρχούν.

Στα τραπέζια του συχνάζουν θαμώνες κυριολεκτικά κάθε ηλικίας, από μαθητές και φοιτητές, μέχρι εργαζόμενους ή πολύ μεγαλύτερους πελάτες, που συναντώνται εκεί για το καφεδάκι ή το τσιπουράκι τους ή για να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα, στην τηλεόραση του καταστήματος.

Ο χώρος φιλόξενος και φωτεινός, με τραπέζια μέσα κι έξω κι ένα μπαρ για όσους θέλουν να απολαύσουν το ποτό και το μεζέ τους από … ψηλά, δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για όμορφα γεύματα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βρυούλων 7, Νέα Κρήνη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 488114

Food Plaza

food-plaza1.jpg

30 χρόνια έχουν περάσει από τότε που το «Food Plaza» άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στους καλοφαγάδες της Θεσσαλονίκης κι έκτοτε συνεχώς εξελίσσεται και εμπλουτίζει το μενού του με λιχουδιές για όλα τα γούστα. Και πάντα με αγάπη, μεράκι, διάθεση και χαμόγελο, είτε απολαύσετε τις νόστιμες προτάσεις του «Food Plaza» στον χώρο του, είτε στον δικό σας με delivery.

Πρόκειται για ένα σημείο συνάντησης στην Πλατεία Σκρα της Καλαμαριάς, όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν πραγματικά ό,τι τραβάει η όρεξη τους. Από το πρωί μέχρι το βράδυ, κόσμος γεμίζει τα τραπέζια του «Food Plaza», προκειμένου να απολαύσει το γεύμα ή το δείπνο του.

Όταν λέμε ότι στο «Food Plaza» μπορεί κανείς να βρει ό,τι τραβάει η όρεξη του το εννοούμε. Και όλα κινούνται γύρω από τον βασικό άξονα της ποιότητας, των πρώτων υλών και της εξυπηρέτησης.

Ξεκινάμε από τον πυλώνα του μενού στο «Food Plaza» που είναι τα σάντουιτς, σε πίτα, ψωμάκι ή τορτίγια με ό,τι κρεατικό μπορείς να φανταστείς. Γύρος, σουβλάκια, λουκάνικα, μπιφτέκια, σουτζουκάκια, μπριζολάκια και κοτόπουλο μαζί με τα υλικά της επιλογής σας… σας χορταίνουν στο άψε σβήσε. Αλλά και οι μερίδες και τα τεμάχια δεν πάνε πίσω.

Από το μενού δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα λαχταριστά burgers σε άχαστους συνδυασμούς, τα club sandwiches, τα ζυμαρικά και οι σαλάτες. Όλα τους σε γενναίες μερίδες και πεντανόστιμα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Σκρα 16, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 451400

Magic Chicken

magic-chicken1.jpg

Ένα καλοψημένο κρέας στα κάρβουνα είναι πάντα πολύ καλή επιλογή για να ικανοποιήσει κανείς την όρεξη και τη γεύση του. Όταν μάλιστα το ψήσιμο γίνεται με μαεστρία τότε λίγα πράγματα συναγωνίζονται το κρέας στα κάρβουνα.

Αυτό συμβαίνει και στο «Magic Chicken» στην Καλαμαριά, που από το 1992 καλομαθαίνει τους πελάτες του με λαχταριστά κοτόπουλα και όχι μόνο, ψημένα αριστοτεχνικά στα κάρβουνα, που όπως λέει και ο ιδιοκτήτης του, είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά.

Βρισκόμενο σε ένα όμορφο σημείο της Καλαμαριάς το «Magic Chicken» σας υποδέχεται στον άνετο εξωτερικό χώρο του στο πάρκο της Πασαλίδη, που μοιάζει σαν μία αυλή όαση ανάμεσα στα κτίρια της περιοχής, ενώ επιπλέον έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε τις γευστικές προτάσεις του τόσο με παραγγελία take away όσο και με διανομή στο χώρο σας.

Στο «Magic Chicken» λοιπόν, θα απολαύσετε ένα από τα καλύτερα κοτόπουλα στα κάρβουνα, είτε σούβλας είτε σχάρας, ψημένο σωστά, ζουμερό και με τα μπαχαρικά που του ταιριάζουν γάντι.

Είναι η σπεσιαλιτέ αυτού του ψητοπωλείου στην Καλαμαριά κι όχι μόνο για το άριστο ψήσιμό του, αλλά και γιατί όλα τα κρεατικά και οι πρώτες ύλες που επιλέγουν στο «Magic Chicken» είναι φρέσκα και επιλεγμένα προσεχτικά για την εξαιρετική ποιότητά τους.

Από τα φρέσκα κοτόπουλα που προμηθεύονται οι άνθρωποι του «Magic Chicken» θα απολαύσετε και κοντοσούβλι, κοτομπουκιές, σουβλάκι και πολλές ακόμα λιχουδιές. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ι. Πασαλίδη 134, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 446794

CAFE BAR BISTROT

Les Zazous

les-zazous-1.jpg

Στα ανατολικά της πόλης, σε ένα από τα ωραιότερα σημεία, με μαγευτική θέα, το Les Zazous ξεχωρίζει εδώ και πολλά χρόνια. Ένα all day café bar restaurant, που έχει κερδίσει το στοίχημα της αγάπης του κόσμου, παραμένοντας διαχρονικά αγαπημένος προορισμός για όλες τις ώρες της ημέρας.

Η μαγευτική του θέα στο Θερμαϊκό κόλπο και την πόλη της Θεσσαλονίκης είναι σίγουρα ένα από τα πιο δυνατά του σημεία.

Ξεχωρίζει όμως και για το άψογο service του και τον καλαίσθητο, ζεστό χώρο του, που ανακαινίσθηκε μάλιστα πολύ πρόσφατα. Ο εσωτερικός χώρος διατηρεί το ωραίο στιλ και την cozy ατμόσφαιρα, ενώ ο όμορφος εξωτερικός του χώρος μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί και τους χειμερινούς μήνες.

Έχει διαμορφωθεί κατάλληλα, ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει άνετα και ζεστά όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον καφέ, το ποτό ή το φαγητό τους σε εξωτερικό χώρο.

Είτε μέσα, είτε έξω, πάντως, το Les Zazous εκπέμπει τόσο θετικά vibes, που σε κάνει να το αγαπήσεις από την πρώτη στιγμή!

Το Les Zazous σε περιμένει από το πρωί, να απολαύσεις τον εκλεκτό, αρωματικό καφέ του, αγναντεύοντας την εντυπωσιακή θέα.

Το περίφημο brunch menu του, με τα λαχταριστά pancakes, τα αυγά Benedict κι άλλες ουκ ολίγες γλυκές και αλμυρές επιλογές σε περιμένει από το πρωί μέχρι το μεσημέρι. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Θεμιστοκλή Σοφούλη 118, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 420600

Mistral Seaside Bar

mistral-seaside-bar1.jpg

Το Mistral μετρά 30 και πλέον χρόνια επιτυχούς λειτουργίας, σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της Καλαμαριάς, αλλά και ολόκληρης της Θεσσαλονίκης, επί της οδού Τήνου 4, δίπλα στη θάλασσα. Στον ανακαινισμένο χώρο του πανέμορφου αυτού all day café bar restaurant μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας, brunch, lunch ή dinner, αλλά και το αγαπημένο σας ποτό και cocktail.

Το Mistral έχει καταφέρει να απογειώσει το concept «το νησί στην πόλη», καθώς κάθε φορά μας κάνει να αισθανόμαστε πως βρισκόμαστε σε διακοπές, προσφέροντάς μας απλόχερα την πιο υπέροχη θέα, αλλά και το πιο ωραίο ηλιοβασίλεμα στην πόλη.

Με την boho κυκλαδίτικη αισθητική του, μας μεταφέρει νοερά σε γκαλντερίμια νησιώτικα, που τα βρέχει το κύμα, ενώ το προσεγμένο design του είναι εφάμιλλο της ομορφιάς που το περιβάλλει. Ένας χώρος συνώνυμος της καλής αισθητικής που θα ζήλευαν τα καλύτερα bar restaurants της Ευρώπης και μία διαχρονικά αγαπημένη επιλογή για τους Θεσσαλονικείς, αλλά και για επισκέπτες από όλον τον κόσμο.

Στο Mistral ο καφές είναι μία μοναδική ιεροτελεστία των έμπειρων bartenders του, με θεμέλιο λίθο την κορυφαία ποιότητα της illy.

Παράλληλα, μαζί με τον καφέ σας μπορείτε να απολαύσετε και ειδικό brunch menu. Αν επιλέξετε για το πρωινό σας το american breakfast, θα το δείτε να έρχεται σε τριώροφο πλατό, απίστευτα εντυπωσιακό και χορταστικό, σαν να βρίσκεστε σε ένα ξενοδοχείο πολλών αστέρων. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Τήνου 4, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 444845

Di Noi

di-noi1.jpg

Το Di Noi café-bar βρίσκεται επί της Κομνηνών 71 στον όμορφο πεζόδρομο της Καλαμαριάς από το 2012, έχοντας καταφέρει να αποτελεί σημείο συνάντησης και στέκι για την περιοχή επί σειρά ετών. Ο λόγος; Πρόκειται για ένα συνοικιακό café bar που όλα σε αυτό είναι καμωμένα με περίσσια αγάπη και μεράκι από την ομάδα του.

Η αγνότητα στην ποιότητα των υπηρεσιών τους όσο και η έμφυτη ανάγκη τους να ευχαριστήσουν τους πελάτες τους, είναι τα σημεία-κλειδιά γι’ αυτά τα 11 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και για αυτή τη δυνατή σχέση εμπιστοσύνης που έχουν χτίσει με τους θαμώνες τους.

Το εσωτερικό του Di Noi είναι ένας ζεστός χώρος, που σε προδιαθέτει για cozy συναντήσεις με τους αγαπημένους σου ανθρώπους, ενώ τα τραπεζάκια στον εξωτερικό του χώρο στον πεζόδρομο, είναι ιδανικά τόσο για το πρωί όσο και για το βράδυ, συνοδεία δροσιστικών ροφημάτων και ποτών από τη ποικιλία που προσφέρει ο κατάλογός του.

Με χαρμάνι υψηλής ποιότητας, ο καφές του Di Noi είναι ένα must της περιοχής για απολαυστικά coffee-breaks καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, όπως επίσης και οι ολόφρεσκοι χυμοί του, ενώ στο menu του θα βρείτε και όλα τα αγαπημένα σας ποτά, μπύρες αλλά και ένα πλούσιο κατάλογο επιλογών από δροσιστικά cocktails.

Παράλληλα, η ευγένεια των ανθρώπων του, η διάθεσή τους να σας βοηθήσουν στις επιλογές σας, αλλά και γενικότερα, η άριστη εξυπηρέτηση που παρέχουν θα δημιουργήσουν τις ιδανικές συνθήκες για να απολαύσετε την έξοδο σας με την παρέα σας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κομνηνών 71, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313 026350

Café Πλατεία

cafe-platia1.jpg

Το «Café Πλατεία», στην πλατεία του Δημαρχείου της Καλαμαριάς, είναι ένας χώρος που επιβάλλεται να επισκεφθεί κανείς, κάθε ώρα της ημέρας και σε κάθε περίσταση. Πρόκειται για το δημοτικό αναψυκτήριο της Καλαμαριάς, που από το φθινόπωρο του 2022 έχει αλλάξει «πρόσωπο», περνώντας πλέον στην ευθύνη δύο γυναικών της περιοχής, που ανέλαβαν να το εμποτίσουν με τις εμπειρίες τους από ταξίδια που έχουν κάνει σε όλον τον κόσμο, αλλά και με αντικείμενα κι ατμόσφαιρα, που παραπέμπουν σε μία αγαπημένη τους σειρά, τα «Φιλαράκια».

Κι εμείς, μπαίνοντας, βρίσκουμε έναν χώρο τελείως διαφορετικό από κάθε άλλο στην ευρύτερη περιοχή του πεζοδρόμου της Κομνηνών, που μας καλεί για καφέ, brunch, κυρίως γεύματα και απολαυστικά ποτά τα βράδια.

Και οι δύο γέννημα – θρέμμα Καλαμαριάς και με μεγάλη αγάπη για τον τόπο τους, η Μαρία και η Αδαμαντία ανέλαβαν τη διαχείριση του «Café Πλατεία», θέλοντας να φτιάξουν κάτι διαφορετικό, που θα έδινε άλλη νότα και χρώμα στην περιοχή.

Ιδιοκτήτρια του Volkswagen van – bar «Miss Vanita» και λάτρης των ταξιδιών η πρώτη και η δεύτερη με αντίστοιχες ανησυχίες κι αγάπη για τις καλές γεύσεις, χωρίς να έχουν καμία προηγούμενη σχέση με την εστίαση, αλλά έχοντας υπάρξει θαμώνες και οι ίδιες του χώρου, φρόντισαν να περάσουν τις εικόνες και τις εμπειρίες τους, σε κάθε του γωνιά. Όχι μόνο με αντικείμενα από ταξίδια, αλλά και με αντικείμενα που παραπέμπουν στη γνωστή αμερικανική σειρά «Friends», τα αγαπημένα «Φιλαράκια» και κάνουν την εμπειρία ακόμη πιο οικεία, σε όσους είναι επίσης λάτρεις της.

Από τα «Φιλαράκια», είναι εμπνευσμένος γενικά ο χαρακτήρας του café και βρίσκουμε αρκετά στοιχεία που παραπέμπουν στη σειρά, όπως ο χαρακτηριστικός πράσινος, δερμάτινος καναπές που υπήρχε στο «Central Perk», το καφέ – στέκι των χαρακτήρων της σειράς και τα δύο ταμπά καθίσματα, που βρίσκονται στο χώρο. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μητροπολίτου Χρυσάνθου, Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 070738

Η Καλαμαριά τόσο στο κέντρο της, όσο και στο παραθαλάσσιο κομμάτι της, διαθέτει εδώ και χρόνια τη δική της αίγλη και τη δική της ταυτότητα, σε ότι αφορά την έξοδο, τη γαστρονομία και τη διασκέδαση στη Θεσσαλονίκη.

Το προνομιακό της σημείο και το γεγονός ότι «βρέχεται» από τη θάλασσα, την κάνει «πόλο έλξης» ειδικά τις περιόδους καλοκαιρίας, δίχως όμως να χάνει τη δυναμική της και την υπόλοιπη περίοδο.

Ο πεζόδρομος της, η αγαπημένη περιοχή της Σοφούλη, η Νέα Κρήνη με την απέραντη γαλάζια θέα και πολλά άλλα όμορφα σημεία της περιοχής, συνθέτουν ένα εξαιρετικό παζλ προτάσεων καθημερινά, για την έξοδο μας.

Πάμε να γνωρίσουμε μαζί 20 από τις καλύτερες διευθύνσεις στην Καλαμαριά, για φαγητό, ποτό και διασκέδαση!

RESTAURANTS

Marrone

marrone1.jpg

Το Marrone αποτελεί μία μοντέρνα πρόταση υψηλής γαστρονομίας στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης, που έχει καταφέρει ήδη να συγκεντρώσει λάτρεις του ποιοτικού φαγητού από κάθε πλευρά της πόλης, αποτελώντας πλέον ένα αγαπημένο σημείο συνάντησης για την περιοχή. Θα το βρείτε επί της Θεμιστοκλή Σοφούλη – σε έναν από τους ωραιότερους και πιο ιστορικούς δρόμους της Καλαμαριάς.

Δημιουργοί του είναι ο Παντελής Καφές και ο Σπύρος Βάλλας, προσωπικότητες γνώριμες στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε όλη την Ελλάδα, μέσα από την επιτυχή ποδοσφαιρική διαδρομή τους επί σειρά ετών. Οι δυο τους αποφάσισαν το 2020 να δημιουργήσουν από κοινού ένα εστιατόριο υψηλών προδιαγραφών, που θα προσφέρει ποιοτικές και δημιουργικές επιλογές τόσο σε κρέας όσο και σε ψάρι, ένα «στοίχημα» που τελικά κέρδισαν. Τις γαστρονομικές δημιουργίες του Marrone επιμελείται ο εξαιρετικά ταλαντούχος chef Κωνσταντίνος Σλαμπάκης, με οδηγούς του την άριστη τεχνογνωσία και την αγάπη για το επάγγελμά του.

Στο Marrone κυριαρχεί το ξύλο και τα γήινα χρώματα, ενώ το φως κατακλύζει τον χώρο, καθώς οι μεγάλες τζαμαρίες του καταστήματος του δίνουν αυτό το εξαίρετο πλεονέκτημα. Ένας χώρος με εξαιρετική αισθητική και ιδιαίτερο design που κερδίζει τις εντυπώσεις από την πρώτη στιγμή.

Η κουζίνα του χαρακτηρίζεται ως comfort και μεσογειακή. Σε αυτήν κυριαρχεί η ελληνική παράδοση, με σύγχρονες ωστόσο πινελιές και εκδοχές με πολλά πιάτα του να θεωρούνται πραγματικά «έργα τέχνης». Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:

Θεσσαλονίκη:
Θεμιστοκλή Σοφούλη 111, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 419179

Μήλος:
Περιοχή Πολλώνια
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22870 41159

Maiami

maiami14.jpg

Το Maiami είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης εδώ και δεκαετίες, χωρίς να έχει χάσει την αίγλη του όλα αυτά τα χρόνια.

Η ιστορία του ξεκινά νοερά από τη Σμύρνη, τη γενέτειρα του Δημήτρη Μαμάη και της οικογένειάς του, οι οποίοι έφτασαν στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης μετά τον ξεριζωμό του 1922. Μετά τον ερχομό του στην Ελλάδα, έμελλε να γνωρίσει τη σύζυγό του, Γεωργία, από το Κασσανδρινό Χαλκιδικής, με την οποία και πορεύτηκε για μια ολόκληρη ζωή.

Στον κ. Μαμάη παραχωρήθηκε τότε η έκταση απέναντι από το σημερινό Maiami, το οποίο μετέτρεψε σε καφενείο και λίγο καιρό μετά, το επέκτεινε και απέναντι, πλάι στο κύμα για τους λουόμενους.

Μεταπολεμικά, το 1945 έγινε η επίσημη έναρξη του εστιατορίου υπό την επωνυμία «Μίκρα», αφιερωμένο στις θύμησες από τη λατρεμένη Μικρά Ασία. Ένα βράδυ, σε ένα τραπέζι που έκανε ο Δημήτρης Μαμάης σε έναν στρατηγό από τα συμμαχικά στρατεύματα, εκείνος του είπε πως «εφόσον δίπλα στο εστιατόριο είναι το FloridaCamp (σημερινό εμπορικό κέντρο), τότε εδώ είναι το Μαϊάμι!». Κάπως έτσι, λοιπόν, πάρθηκε η απόφαση για τη μετονομασία και τη δημιουργία του σημερινού Maiami.

Από εκεί και έπειτα το Maiami αποτέλεσε ένα «κοσμικό εστιατόριο», ενώ από το 1995 ήταν το μέρος συνάντησης υψηλών προσώπων της πολιτικής ζωής της χώρας.

Το 2012 ανέλαβε τα ηνία του εστιατορίου η 4η γενιά των ιδιοκτητών, βάζοντας τη δική τους πινελιά, σύμφωνα με τις νόρμες της εποχής.

Η Ντίνα και η Γωγώ Τέρτση και ο Δημήτρης Μαμάης, είναι πλέον οι άνθρωποι που φροντίζουν το Maiami να βρίσκεται σταθερά στην κορυφή των προτιμήσεών μας για τις γαστρονομικές μας περιπλανήσεις. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Θέτιδος 18, Νέα Κρήνη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 447996

Βράχος

1-1Xlq7.jpg

Έχει ήλιο και ένα δροσερό αεράκι παντρεμένο με την αλμύρα της θάλασσας σε προσκαλεί σε μία όμορφη εξόρμηση για ούζο, τσίπουρο, κρασί, ψάρια, θαλασσινά και νόστιμους ψαρομεζέδες. Ο προορισμός είναι ένας και λέγεται «Βράχος». Στην περιοχής της Κρήνης, πάνω σε έναν βράχο με τρεις όμορφες διαδοχικές βεράντες πάνω στη θάλασσα και με βουκαμβίλιες να ομορφαίνουν το σκηνικό, θα βρεις αυτό το ιστορικό και αγαπημένο από Θεσσαλονικείς και όχι μόνο, εστιατόριο.

Ήταν το 1932 όταν ο προπάππους της οικογένειας Χριστοδούλου ήρθε πρόσφυγας από τη Σμύρνη κι άνοιξε στο σημείο -που αγάπησε με την πρώτη ματιά- το πρώτο καφεζυθεστιατόριο που σέρβιρε τις ολόφρεσκες γεύσεις του Θερμαϊκού. Ύστερα τα χρόνια πέρασαν και πλέον στον «Βράχο» η διάδοχη κατάσταση πέρασε στα χέρια της τέταρτης γενιάς, που διατηρεί ακόμα το ύφος, την ποιότητα, τις συνταγές από τη Σμύρνη και τη νοστιμιά τους αναλλοίωτα.

Με πολύχρονη πείρα στα ψάρια και τα θαλασσινά, η οικογένεια Χριστοδούλου ξέρει να επιλέγει τα καλύτερα της ελληνικής θάλασσας και της ελληνικής γης, προκειμένου να σερβίρει παραδοσιακές, αυθεντικές γεύσεις αξεπέραστης νοστιμιάς.

Τα πιο φρέσκα ψάρια, μικρά και μεγάλα, πάντα στην εποχή τους, τα προμηθεύονται από δικούς τους παραγωγούς, ψαράδες που έχουν γίνει πλέον μόνιμοι συνεργάτες. Κι αυτό γίνεται καθημερινά, συνεπώς κάθε μέρα η ψαριά είναι διαφορετική, η ποικιλία μεγάλη και η φρεσκάδα δεδομένη.

Τα ψάρια ψήνονται παραδοσιακά στα κάρβουνα με μαεστρία κι έτσι διατηρούνται ζουμερά και νόστιμα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μικράς Ασίας 2, Κρήνη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 447991

Χάλαρο

-2ILNu.jpg

«Χάλαρο» είναι το λειρί του κόκορα σε παλιά ελληνική διάλεκτο κι από εκεί πήρε το όνομά του το ιστορικό εστιατόριο της Θεμιστοκλή Σοφούλη, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Έχοντας ανοίξει το 1992 με εξειδίκευση στα κοτόπουλα και με το δεύτερο κατάστημα να ανοίγει τις πόρτες του το 1996 στην ίδια περιοχή, έχει εξελιχθεί πλέον σήμερα σε όλα τα επίπεδα –στην κουζίνα του, στο design του και στο service του- έχοντας ήδη τοποθετηθεί στη συνείδηση του κόσμου μεταξύ των καλύτερων και ωραιότερων εστιατορίων της πόλης, συνεχίζοντας σταθερά να παρέχει γεύσεις εξαιρετικής ποιότητας, που έχουν πλέον επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες και που εσύ μπορείς να απολαύσεις καθημερινά, με μία μοναδική θέα στη θάλασσα, όλες τις ώρες της ημέρας.

Το «Xάλαρο», το ξέρουμε όλοι. Δεκαετίες τώρα, έχει φιλοξενήσει στα τραπέζια του από οικογένειες μέχρι διάσημους επισκέπτες της πόλης, πάντα με τις καλύτερες κριτικές, αφού από το τραπέζι σου, θα φύγεις όχι απλά ευχαριστημένος, αλλά ενθουσιασμένος.

Όταν πρωτοάνοιξε το «Χάλαρο», η εξειδίκευσή του ήταν σχεδόν αποκλειστικά στα πιάτα με βάση του το κοτόπουλο. Σήμερα το μενού έχει διευρυνθεί κι εσύ μπορείς να επιλέξεις μέσα από μία ποικιλία εξαιρετικών πιάτων, prime κοπών, θαλασσινών γεύσεων και πιάτων ημέρας, που εναλλάσσονται διαρκώς, πάντα με βάση την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, με πινελιές Μεσογείου. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση καταστημάτων: Θεμιστοκλή Σοφούλη 75 & 71
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 423284

Ψαροταβέρνα Γιαλός

-wun3v.jpg

Θεωρείται εδώ και χρόνια μία από τις καλύτερες και πιο φημισμένες ψαροταβέρνες της πόλης, παιδί δυο φίλων που έδεσαν την εργατικότητα και την πείρα τους κάτω από το ίδιο όνειρο.

Ένα εστιατόριο με γευστική παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, ευγενική και φιλόξενη εξυπηρέτηση με θέα τη θάλασσα.

Ένας γιαλός που επισκεπτόμαστε όχι μόνο τα καλοκαίρια, αλλά και τους χειμώνες, μια ακτή που φιλοξένησε δικές μας στιγμές πάνω από ένα καραφάκι ούζο, ένα επιλεγμένο κρασί και αμέτρητα γευστικά πιάτα.

Και μάλιστα ψάχνουμε πάντα κάθε ευκαιρία να το επισκεφτούμε και να απολαύσουμε όλα τα καλά της θάλασσας.

Η αξία τόσα χρόνια είναι η ίδια: φρέσκο ψάρι και εκλεκτούς μεζέδες για να συνοδεύσουνε το τσίπουρο, το ούζο ή το κρασί της παρέας δίπλα στο κύματα του Θερμαϊκού. Για αυτό το λόγο δεν μαζεύει μόνο παρέες που θέλουν να το απολαύσουν αλλά και πολλά επαγγελματικά γεύματα ή σημαντικά δείπνα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ν.Πλαστήρα - Μ. Εμβολο - Ν.Α.Ο.Κ
Tηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 442121

Μέθη Bistro & Wine Bar

1-6afQw.jpg

Η μέθη είναι μία κατάσταση ευφορίας που μπορεί να οφείλεται στην κατανάλωση αλκοόλ ή σε έντονα συναισθήματα. Στη «Μέθη», ένα πανέμορφο wine bar – restaurant στην Εθνικής Αντιστάσεως στην Καλαμαριά, η ωραία και χαλαρή αυτή αίσθηση οφείλεται και στα δύο.

Ήταν περίπου το 2012 όταν η «Μέθη» από κάβα ποτών, μεταμορφώθηκε σε εστιατόριο με γευστικά και ευφάνταστα πιάτα που μπορούν να συνοδεύσουν ιδανικά μία τεράστια και πλήρως ενημερωμένη γκάμα κρασιών. Με περισσότερες από 500 ετικέτες να απαρτίζουν την κάβα του «Μέθη», οι λάτρεις του κρασιού έχουν βρει τον επίγειο παράδεισό τους.

Με εμπειρία 20 χρόνων σχεδόν, οι άνθρωποι στη «Μέθη» γνωρίζουν άριστα την τέχνη του κρασιού. Έτσι, επιλέγουν τα καλύτερα για όσους ήδη γνωρίζουν αλλά και για εκείνους που θέλουν να μάθουν.

Στις 500 και πλέον ετικέτες που υπάρχουν στην κάβα του εστιατορίου, θα βρει κανείς μία πολύ μεγάλη ποικιλία σε ελληνικές και ξένες ετικέτες, μεγάλων και μικρότερων παραγωγών.

Μάλιστα, για εκείνους που επιθυμούν ένα ποτήρι κρασί κι όχι ολόκληρη φιάλη, διατίθενται 14 διαφορετικές ετικέτες, που ανά μήνα αλλάζουν, ώστε οι πελάτες να γνωρίζουν και τις νέες προθήκες με τις οποίες συνεχώς εμπλουτίζεται η γκάμα του εστιατορίου.

Κι επειδή το κρασί είναι σοβαρή υπόθεση στη «Μέθη», για τα premium κρασιά που διαθέτει, χρησιμοποιείται το σύστημα Coravin που εξασφαλίζει την ποιότητα του κρασιού για καιρό ακόμα και μετά το άνοιγμα του.

Θα αναρωτιέται κανείς πώς μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τόσα πολλά είδη κρασιού, αλλά η «Μέθη» έχει φροντίσει και γι’ αυτό.

Όλες οι ετικέτες είναι περασμένες σε ειδική εφαρμογή, σε tablet, που φτάνει στο τραπέζι σας κι εσείς χρησιμοποιείτε τα φίλτρα ανά κατηγορία (χρώμα, ποικιλίες, παραγωγό κ.ά.) για να βρείτε αυτό που ταιριάζει στην όρεξη και τη διάθεση σας κάθε φορά. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Εθν. Αντιστάσεως 65, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 482401

Άλας

1.jpg

Το άλας της γης, απαραίτητο συστατικό στη μαγειρική κάθε λαού, είναι συνώνυμο της γεύσης, της νοστιμιάς, της ουσίας κάθε πιάτου, καθώς έρχεται να δέσει όλα τα υλικά του και να τους δώσει νόημα. Τα πιο απλά συστατικά απογειώνονται με τη σωστή ποσότητα άλατος.

Αυτό άλλωστε πετυχαίνει και ο σεφ και ιδιοκτήτης του «Άλας Restaurant», Γιάννης Γκουτνούδης, καθώς με μαεστρία απογειώνει απλά, καθημερινά υλικά και τα μετουσιώνει σε έξοχα πιάτα. Με σπουδές στη μαγειρική και 32 χρόνια εμπειρίας στον χώρο, το 2014 δημιούργησε το «Άλας», όπου κανείς μπορεί καθημερινά να απολαύσει μοναδικής γευστικής νοστιμιάς πιάτα.

Σε έναν όμορφο, μινιμαλιστικής αισθητικής χώρο, με ζεστή ατμόσφαιρα και φιλική εξυπηρέτηση, ο σεφ και οι συνεργάτες του δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες ώστε να απολαύσετε ένα υπέροχο γεύμα ή δείπνο παραδοσιακής ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας με σύγχρονες πινελιές.

Με έμφαση στις άριστες πρώτες ύλες και στόχο αυτές να αναδειχθούν σε υπέροχα γαστρονομικά πιάτα, δουλεύουν αδιάκοπα και εμπνέονται από γεύσεις απλές και καθημερινές.

Μιλώντας για άριστες πρώτες ύλες, ο σεφ επιλέγει μόνο ελληνικά προϊόντα, τα καλύτερα της ελληνικής γης. Κρέατα από κτηνοτρόφους των Σερρών, τυροκομικά προϊόντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, λαχανικά στην εποχή τους, όλα φρέσκα και προσεκτικά διαλεγμένα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βασιλίσσης Όλγας 214
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313 050300

Ουζερί Ο Σταύρος

o-stauros1.jpg

Ήταν το 1966 όταν στο κέντρο της Καλαμαριάς ξεκίνησε τη λειτουργία του το ουζερί «Ο Σταύρος».

Από το 2016 κι έπειτα το ουζερί λειτουργεί στον Άη Γιάννη Καλαμαριάς με την ίδια άριστη ποιότητα σε ψάρια και θαλασσινά, που είναι τα βασικά του μενού του. Αυτό όμως που ξεχωρίζει το ουζερί «Ο Σταύρος» εδώ και χρόνια είναι η ψαρόσουπα της ώρας. Μία ολόφρεσκη σούπα, από ψάρια εξαιρετικής ποιότητας, που μαγειρεύεται την ώρα που την παραγγέλνετε.

Σήμερα, που το ουζερί έχει περάσει στα χέρια της τρίτης γενιάς, η κουζίνα παραμένει εξαιρετική σε ποιότητα και γεύση, με τις συνταγές να συνδυάζουν το παραδοσιακό με το σύγχρονο στοιχείο, αποτελώντας ένα από τα καλύτερα εστιατόρια – ουζερί στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Τώρα που ο καιρός ζεσταίνει το υπερυψωμένο μπαλκόνι και ο όμορφος πλαϊνός κήπος του ουζερί «Ο Σταύρος» είναι ό,τι πρέπει για ψαροκαταστάσεις με ουζάκι, τσίπουρο ή κρασί. Ό,τι τραβάει η όρεξη σας θα το συνδυάσετε ιδανικά με τις υπέροχες επιλογές από το μενού του εστιατορίου.

Λόγος για να επισκεφτείτε το ουζερί «Ο Σταύρος» είναι φυσικά, η περίφημη ψαρόσουπα της ώρας, που φτιάχνεται παραδοσιακά με ολόφρεσκα ψάρια ημέρας, γαρίδες ή καραβίδες και αγνά υλικά, όπως το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο παραγωγής της οικογένειας Στεφανίδη. Σερβίρεται αχνιστή, να μοσχοβολάει θάλασσα, στην κατσαρόλα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Άρη Βελουχιώτη 18, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 410844

Ελληνική Κουζίνα Λαζαρίδη

koyzina-lazaridi1.jpg

Τα ψάρια και τα «φρούτα» των θαλασσών μας θεωρούνται από πολλούς ο θησαυρός της ελληνικής κουζίνας. Πρόκειται για μία εξαίρετης ποιότητας πρώτη ύλη, όταν πληροί τις κατάλληλες προϋποθέσεις, που στα σωστά χέρια γίνονται γευστικά θαύματα.

Η «Ελληνική Κουζίνα Λαζαρίδη» πάνω από 20 χρόνια, προσφέρει μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες στους πελάτες της, αξιοποιώντας με τον αρτιότερο τρόπο ό,τι διαθέτει η θάλασσα ανάλογα την εποχή. Σε έναν ντελικάτο χώρο, στην Νέα Κρήνη, που έχει μπαλκόνι με θέα θάλασσα, δημιουργούνται πιάτα αυθεντικής ψαροφαγίας, που στηρίζονται στην ποιότητα και τη δημιουργικότητα.

Καθημερινά, στην «Ελληνική Κουζίνα Λαζαρίδη», προμηθεύονται ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά από την ιχθυόσκαλα και από ντόπιους αλιείς της Καβάλας, της Χαλκιδικής και των γύρω περιοχών.

Κι έτσι πέρα από τις δημιουργικές παρασκευές του εστιατορίου, κάθε μέρα θα βρείτε ποικιλία σε ψάρια ημέρας, μικρά και μεγάλα, για να τα απολαύσετε εξαιρετικά ψημένα.

Γαύρος, σαρδέλα και κουτσομούρα, ροφός, στείρα, τσιπούρα, λαβράκι και σκορπίνα είναι μερικές μόνο από τις επιλογές που έχετε σε ψάρι, ανάλογα πάντα την εποχή και τον καιρό.

Από τα αγαπημένα πιάτα στην «Ελληνική Κουζίνα Λαζαρίδη» είναι τα κριθαρότα θαλασσινών, γαρίδας ή καραβίδας αλλά και η μοναδική γαριδομακαρονάδα του. Ένα πιάτο όλο νοστιμιά, απλά αλλά εξαιρετικά μαγειρεμένο.

Οι ουρίτσες πεσκανδρίτσας που εκτός από ψητές ή τηγανητές γίνονται και σαγανάκι ή μακαρονάδα είναι άλλη μια λαχταριστή πρόταση. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ν. Πλαστήρα 113, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 447477

Περί… ιχθύων

ichthyon1.jpg

Τώρα που ο καιρός ανοίγει, η όρεξη τραβάει ακόμα περισσότερο θαλασσινές γεύσεις. Φρέσκο ψαράκι, θαλασσινά και ουζάκι πλάι στη θάλασσα, στήνουν το ιδανικό σκηνικό για τις όμορφες μέρες που έρχονται. Στο «Περί… ιχθύων» μπορείτε να τα απολαύσετε όλα αυτά από τα έμπειρα χέρια των ανθρώπων του.

Με πολλά χρόνια εμπειρίας στον χώρο της εστίασης και 10 χρόνια στο «τιμόνι» του «Περί… ιχθύων», ξέρουν πως να ετοιμάσουν τα πιο φρέσκα της θάλασσας για το τραπέζι σας. Με άνετο εσωτερικό χώρο που όταν το επιτρέπει ο καιρός ανοίγει, νησιώτικο αέρα και θέα στη θάλασσα, το «Περί… ιχθύων» μοιάζει ιδανική πρόταση για ένα απολαυστικό γεύμα ή δείπνο.

Με ολόφρεσκα ψάρια από ντόπιους ψαράδες των γειτονικών περιοχών, στο «Περί… ιχθύων» φροντίζουν να φτάνουν στο πιάτο σας τα καλύτερα. Μικρά και μεγάλα ψάρια, ανάλογα την εποχή και τη διαθεσιμότητα βρίσκονται καθημερινά στα ψυγεία του εστιατορίου και ψήνονται στο τηγάνι ή στα κάρβουνα.

Τα μεγάλα ψάρια και όχι μόνο, στο «Περί… ιχθύων», ψήνονται με τον παραδοσιακό τρόπο στα κάρβουνα, κρατώντας τα ζουμιά τους κι ενισχύοντας τη νοστιμιά τους.

Πέρα όμως από τα ψάρια που είναι ο πρωταγωνιστής στο «Περί… ιχθύων», θα βρείτε και άλλες μοναδικής νοστιμιάς πιάτα. Κριθαρότο ή ριζότο θαλασσινών, γαρίδες σαγανάκι, ζυμαρικά με θαλασσινά, χταποδάκι ή καλαμάρι ψητό, μύδια αχνιστά ή σαγανάκι… Όλα μυρίζουν θάλασσα.

Μία ακόμα σπεσιαλιτέ του εστιατορίου που δεν θα βρείτε εύκολα αλλού είναι το σουβλάκι από καλαμάρι. Άριστα ψημένο και καρυκευμένο ώστε να αναδείξει τη γεύση του, έχει γίνει αγαπημένο πιάτο πολλών. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ν. Πλαστήρα 91, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 384171

qualite de vie

qualite-de-vie1.jpg

Υπάρχει ένα εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη, όπου οι γαρίδες έχουν την τιμητική τους ως concept και κυρίαρχο προϊόν στο menu κι αυτό δεν είναι άλλο από το «qualite de vie», τον καινούριο χώρο που άνοιξε στα τέλη του 2022, στο νούμερο 95 της Θεμιστοκλή Σοφούλη.

Η ανατολική Θεσσαλονίκη, πέρα από τα πολλά σημεία της για ψάρια και θαλασσινά έχει αποκτήσει, πλέον, το πρώτο – και μοναδικό μάλλον σε όλη την πόλη – απόλυτα εξειδικευμένο στο νόστιμο αυτό θαλασσινό κατάστημα, που ξεχωρίζει για την ποιότητά του, σε κάθε πτυχή του: από το ευφάνταστο και πραγματικά πρωτότυπο μενού του, μέχρι τον ίδιο το χώρο που, μίνιμαλ και φροντισμένος, προσφέρεται για αξέχαστα γεύματα.

Για την ιδιοκτήτρια του «qualite de vie», Σοφία – Μαρία Οροϊλίδου, το εστιατόριο αυτό είναι αποτέλεσμα της μετατροπής της γαρίδας, ενός θαλασσινού που δεν αγαπούσε καθόλου στο παρελθόν, σε ένα όχι μόνο αγαπημένο είδος, αλλά και σε κεντρική ιδέα μίας ολόκληρης επιχείρησης.

Είναι η απόδειξη του πώς ένα φαγητό που μπορεί να μην επιθυμούμε μπορεί, αν μαγειρευτεί και μας προσφερθεί από τα κατάλληλα χέρια, να μετατραπεί σε αγαπημένο μας πιάτο. Για την ίδια τα χέρια αυτά ήταν του πατέρα της – ο ίδιος έχει το καφέ bistro «La Cigale», λίγο πιο κάτω από το εστιατόριο, όπου μαγειρεύει τα αγαπημένα του πιάτα - που, αποφασισμένος να βρει έναν τρόπο να τις δοκιμάσει και να γίνουν το αγαπημένο της φαγητό, της έκανε ένα «έξυπνο» δώρο κατά την αποφοίτησή της: ένα μεγάλο όμορφο κουτί, που περιλάμβανε ένα πιάτο γαρίδες σαγανάκι. Τα υπόλοιπα ήρθαν από μόνα τους, αφού «αναγκάστηκε» να το δοκιμάσει και συνειδητοποίησε πόσο λάθος έκανε, που δεν το είχε κάνει τόσα χρόνια. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Θεμιστοκλή Σοφούλη 95, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 422842

Tα Φιλαράκια

ta-filarakia1.jpg

Το Νοέμβριο του 2022, η Καλαμαριά απέκτησε το δικό της στέκι για παρέες αγαπημένων φίλων, όπως ακριβώς το «Central Perk» στην αγαπημένη αμερικανική σειρά «Friends» κι αυτό δεν είναι άλλο από το μεζεδοπωλείο «Τα Φιλαράκια».

Μπροστά ακριβώς από το αναπλασμένο πάρκο της Ιωάννη Πασσαλίδη, με φόντο τα δέντρα και τη γλυκιά ατμόσφαιρα της περιοχής, μία παρέα νέων επιχειρηματιών, όλοι λάτρεις της σειράς με την οποία όλοι μάλλον μεγαλώσαμε, άνοιξε το δικό της friendly χώρο, προσαρμοσμένο περισσότερο στα ελληνικά δεδομένα και βασισμένο σε μία ιδέα, πραγματικά μοναδική.

Πρόκειται για έναν μοντέρνο χώρο, με minimal διακόσμηση, με πολλές αναφορές στην ομώνυμη σειρά κι ένα ολόκληρο μενού βασισμένο κι εμπνευσμένο από τους χαρακτήρες της που, προσεχώς θα αποκτήσει και το δικό του vintage καναπέ και το απαραίτητο τραπέζι, για να συγκεντρώνονται οι παρέες. Κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί στη Θεσσαλονίκη και που πολύ ευχάριστα υποδεχόμαστε.

Όσοι παρακολουθούσαν ή παρακολουθούν φανατικά τη σειρά, θα ξέρουν ότι κάθε χαρακτήρας έχει τις δικές του διατροφικές ιδιαιτερότητες και συνήθειες: ο Joey Τribbiani – που ποτέ δεν μοιράζεται φαγητό – λατρεύει την pizza λόγω της ιταλικής του καταγωγής, η vegan και λίγο πιο μποέμ Phoebe Buffey έχει τις δικές της ιδέες περί φαγητού, η chef Monica Geller μάλλον θα μπορούσε να τα δοκιμάζει όλα, η Rachel Green αγαπά ιδιαίτερα το fillet mignon κ.ο.κ.

Στα «Φιλαράκια» έχει διαμορφωθεί ένα ιδιαίτερο, signature menu, όπου κάθε πιάτο προέρχεται από την ψυχοσύνθεση των χαρακτήρων της σειράς. Η Phoebe έχει αποκτήσει το δικό της falafel, ο Joey– τι άλλο; - τη δική του pizza, ο Chandler Bing τα δικά του μοσχαρίσια κοκκινιστά μάγουλα σιγομαγειρεμένα με φρέσκες χυλοπίτες, η Rachel το δικό της ψαρονέφρι μενταγιόν με pesto λιαστής ντομάτας, κι εμείς ενώ τρώμε και πίνουμε, είναι σαν να έχουν μόλις περάσει όλοι οι χαρακτήρες από εκεί κι έχει μείνει ο απόηχός τους. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ιωάννη Πασσαλίδη 138, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 061320

Μεζεδοπωλείο Τρεις κι Εξήντα

ki-eksinta1.jpg

Αν υπάρχει ένα μεζεδοπωλείο στη Θεσσαλονίκη, όπου η φιλοσοφία του «τρεις κι εξήντα» τηρήθηκε πιστά, αυτό είναι – ποιο άλλο; - το «Τρεις κι Εξήντα» στην οδό Ιμέρας 2, στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, αλλά και στην Αγίας Θεοδώρας 7, πάροδο του πεζοδρόμου της Αγίας Σοφίας, στο κέντρο τη πόλης.

Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του εισήγαγε το ειδικό μενού με τη συγκεκριμένη τιμή σταθερή σε ό,τι και να παράγγελνε κανείς, εφόσον αυτό περιλάμβανε δύο πιάτα και 50ml τσίπουρο και συνεχίζει την ίδια φιλοσοφία, σήμερα στα 5 ευρώ.

Η ιστορία του «Τρεις κι Εξήντα» ξεκινάει από τα «Σαμαράκια», το ουζερί που ο ιδιοκτήτης σήμερα του μεζεδοπωλείου, Στέφανος Καρβουνιάρης, άνοιξε το Μάρτιο του 1999 στην Πυλαία, μαζί με τον τότε συνεργάτη του, Θωμά Κωσταρέλα, εμπνευσμένοι για το όνομα από τα σαμαράκια που υπήρχαν στο συγκεκριμένο δρόμο. Όπως κι εκεί, έτσι κι εδώ, τα φρέσκα υλικά, η τέχνη στο μαγείρεμα και η φιλόξενη ατμόσφαιρα ήταν και είναι, πάντα, προτεραιότητα.

Παρά το… μίνιμαλ του ονόματός του, στο «Τρεις κι Εξήντα» οι επιλογές του μενού είναι άπειρες και αγγίζουν συχνά, την πιο εκλεπτυσμένη μαγειρική, περιλαμβάνοντας ωστόσο από όλα, με τον ειδικό κατάλογο των δύο πιάτων συνοδείας τσίπουρου να παραμένει και τις τιμές να μην κυμαίνονται συνήθως πάνω από 16 με 17 ευρώ ανά άτομο.

Στα κρεατικά δοκίμασε την ταλιάτα μόσχου, συνοδεία χόρτων εποχής, μανιταριών και σως μπλε τυριού ή εάν σου αρέσουν τα καυτερά, το χοιρινό κοντοσούβλι στη σχάρα με καυτερή σάλτσα harissa - ένα πιάτο… φωτιά – το κοντοσούβλι κοτόπουλο με λευκή σάλτσα μανιταριών και κρέμας γάλακτος. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:

Ιμέρας 2 (πεζόδρομος Καλαμαριάς)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 384264

Αγίας Θεοδώρας 7, Kέντρο (πάροδος πεζοδρόμου Αγίας Σοφίας)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 279595

Το Καφενείο του Ζαφ

toy-zaf1.jpg

Είναι ωραίο όταν ανοίγουν συνοικιακά μεζεδοπωλεία κι αυτό γιατί γίνονται αμέσως στέκια κι αυτή είναι και η περίπτωση του «Καφενείου του Ζαφ», που άνοιξε στην οδό Βρυούλων στη Νέα Κρήνη, το καλοκαίρι του 2015.

Από τότε, σε καθημερινή βάση, από τις 8 το πρωί έως τις 12 το βράδυ, αποτελεί ένα σημείο συνάντησης για ανθρώπους κάθε ηλικίας, που ξεκινούν από το πρωί για καφέ κι ό,τι άλλο μπορεί να βρει κανείς σε ένα καφενείο, μέχρι κι αργά το βράδυ, οπότε και ήδη γυρίζουν στα τραπέζια μεζέδες κάθε είδους, από κρεατικά και θαλασσινά, μέχρι νόστιμα, δικά τους, χειροποίητα ορεκτικά.

Από μεράκι άνοιξε το «Καφενείο του Ζαφ» κι από εμπειρία στο χώρο του σέρβις, που οδήγησε και στη δημιουργία ενός χώρου, όπου οι γεύσεις και οι ευωδιές κυριαρχούν.

Στα τραπέζια του συχνάζουν θαμώνες κυριολεκτικά κάθε ηλικίας, από μαθητές και φοιτητές, μέχρι εργαζόμενους ή πολύ μεγαλύτερους πελάτες, που συναντώνται εκεί για το καφεδάκι ή το τσιπουράκι τους ή για να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα, στην τηλεόραση του καταστήματος.

Ο χώρος φιλόξενος και φωτεινός, με τραπέζια μέσα κι έξω κι ένα μπαρ για όσους θέλουν να απολαύσουν το ποτό και το μεζέ τους από … ψηλά, δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για όμορφα γεύματα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Βρυούλων 7, Νέα Κρήνη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 488114

Food Plaza

food-plaza1.jpg

30 χρόνια έχουν περάσει από τότε που το «Food Plaza» άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στους καλοφαγάδες της Θεσσαλονίκης κι έκτοτε συνεχώς εξελίσσεται και εμπλουτίζει το μενού του με λιχουδιές για όλα τα γούστα. Και πάντα με αγάπη, μεράκι, διάθεση και χαμόγελο, είτε απολαύσετε τις νόστιμες προτάσεις του «Food Plaza» στον χώρο του, είτε στον δικό σας με delivery.

Πρόκειται για ένα σημείο συνάντησης στην Πλατεία Σκρα της Καλαμαριάς, όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν πραγματικά ό,τι τραβάει η όρεξη τους. Από το πρωί μέχρι το βράδυ, κόσμος γεμίζει τα τραπέζια του «Food Plaza», προκειμένου να απολαύσει το γεύμα ή το δείπνο του.

Όταν λέμε ότι στο «Food Plaza» μπορεί κανείς να βρει ό,τι τραβάει η όρεξη του το εννοούμε. Και όλα κινούνται γύρω από τον βασικό άξονα της ποιότητας, των πρώτων υλών και της εξυπηρέτησης.

Ξεκινάμε από τον πυλώνα του μενού στο «Food Plaza» που είναι τα σάντουιτς, σε πίτα, ψωμάκι ή τορτίγια με ό,τι κρεατικό μπορείς να φανταστείς. Γύρος, σουβλάκια, λουκάνικα, μπιφτέκια, σουτζουκάκια, μπριζολάκια και κοτόπουλο μαζί με τα υλικά της επιλογής σας… σας χορταίνουν στο άψε σβήσε. Αλλά και οι μερίδες και τα τεμάχια δεν πάνε πίσω.

Από το μενού δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα λαχταριστά burgers σε άχαστους συνδυασμούς, τα club sandwiches, τα ζυμαρικά και οι σαλάτες. Όλα τους σε γενναίες μερίδες και πεντανόστιμα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Σκρα 16, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 451400

Magic Chicken

magic-chicken1.jpg

Ένα καλοψημένο κρέας στα κάρβουνα είναι πάντα πολύ καλή επιλογή για να ικανοποιήσει κανείς την όρεξη και τη γεύση του. Όταν μάλιστα το ψήσιμο γίνεται με μαεστρία τότε λίγα πράγματα συναγωνίζονται το κρέας στα κάρβουνα.

Αυτό συμβαίνει και στο «Magic Chicken» στην Καλαμαριά, που από το 1992 καλομαθαίνει τους πελάτες του με λαχταριστά κοτόπουλα και όχι μόνο, ψημένα αριστοτεχνικά στα κάρβουνα, που όπως λέει και ο ιδιοκτήτης του, είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά.

Βρισκόμενο σε ένα όμορφο σημείο της Καλαμαριάς το «Magic Chicken» σας υποδέχεται στον άνετο εξωτερικό χώρο του στο πάρκο της Πασαλίδη, που μοιάζει σαν μία αυλή όαση ανάμεσα στα κτίρια της περιοχής, ενώ επιπλέον έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε τις γευστικές προτάσεις του τόσο με παραγγελία take away όσο και με διανομή στο χώρο σας.

Στο «Magic Chicken» λοιπόν, θα απολαύσετε ένα από τα καλύτερα κοτόπουλα στα κάρβουνα, είτε σούβλας είτε σχάρας, ψημένο σωστά, ζουμερό και με τα μπαχαρικά που του ταιριάζουν γάντι.

Είναι η σπεσιαλιτέ αυτού του ψητοπωλείου στην Καλαμαριά κι όχι μόνο για το άριστο ψήσιμό του, αλλά και γιατί όλα τα κρεατικά και οι πρώτες ύλες που επιλέγουν στο «Magic Chicken» είναι φρέσκα και επιλεγμένα προσεχτικά για την εξαιρετική ποιότητά τους.

Από τα φρέσκα κοτόπουλα που προμηθεύονται οι άνθρωποι του «Magic Chicken» θα απολαύσετε και κοντοσούβλι, κοτομπουκιές, σουβλάκι και πολλές ακόμα λιχουδιές. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ι. Πασαλίδη 134, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 446794

CAFE BAR BISTROT

Les Zazous

les-zazous-1.jpg

Στα ανατολικά της πόλης, σε ένα από τα ωραιότερα σημεία, με μαγευτική θέα, το Les Zazous ξεχωρίζει εδώ και πολλά χρόνια. Ένα all day café bar restaurant, που έχει κερδίσει το στοίχημα της αγάπης του κόσμου, παραμένοντας διαχρονικά αγαπημένος προορισμός για όλες τις ώρες της ημέρας.

Η μαγευτική του θέα στο Θερμαϊκό κόλπο και την πόλη της Θεσσαλονίκης είναι σίγουρα ένα από τα πιο δυνατά του σημεία.

Ξεχωρίζει όμως και για το άψογο service του και τον καλαίσθητο, ζεστό χώρο του, που ανακαινίσθηκε μάλιστα πολύ πρόσφατα. Ο εσωτερικός χώρος διατηρεί το ωραίο στιλ και την cozy ατμόσφαιρα, ενώ ο όμορφος εξωτερικός του χώρος μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί και τους χειμερινούς μήνες.

Έχει διαμορφωθεί κατάλληλα, ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει άνετα και ζεστά όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον καφέ, το ποτό ή το φαγητό τους σε εξωτερικό χώρο.

Είτε μέσα, είτε έξω, πάντως, το Les Zazous εκπέμπει τόσο θετικά vibes, που σε κάνει να το αγαπήσεις από την πρώτη στιγμή!

Το Les Zazous σε περιμένει από το πρωί, να απολαύσεις τον εκλεκτό, αρωματικό καφέ του, αγναντεύοντας την εντυπωσιακή θέα.

Το περίφημο brunch menu του, με τα λαχταριστά pancakes, τα αυγά Benedict κι άλλες ουκ ολίγες γλυκές και αλμυρές επιλογές σε περιμένει από το πρωί μέχρι το μεσημέρι. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Θεμιστοκλή Σοφούλη 118, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 420600

Mistral Seaside Bar

mistral-seaside-bar1.jpg

Το Mistral μετρά 30 και πλέον χρόνια επιτυχούς λειτουργίας, σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της Καλαμαριάς, αλλά και ολόκληρης της Θεσσαλονίκης, επί της οδού Τήνου 4, δίπλα στη θάλασσα. Στον ανακαινισμένο χώρο του πανέμορφου αυτού all day café bar restaurant μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας, brunch, lunch ή dinner, αλλά και το αγαπημένο σας ποτό και cocktail.

Το Mistral έχει καταφέρει να απογειώσει το concept «το νησί στην πόλη», καθώς κάθε φορά μας κάνει να αισθανόμαστε πως βρισκόμαστε σε διακοπές, προσφέροντάς μας απλόχερα την πιο υπέροχη θέα, αλλά και το πιο ωραίο ηλιοβασίλεμα στην πόλη.

Με την boho κυκλαδίτικη αισθητική του, μας μεταφέρει νοερά σε γκαλντερίμια νησιώτικα, που τα βρέχει το κύμα, ενώ το προσεγμένο design του είναι εφάμιλλο της ομορφιάς που το περιβάλλει. Ένας χώρος συνώνυμος της καλής αισθητικής που θα ζήλευαν τα καλύτερα bar restaurants της Ευρώπης και μία διαχρονικά αγαπημένη επιλογή για τους Θεσσαλονικείς, αλλά και για επισκέπτες από όλον τον κόσμο.

Στο Mistral ο καφές είναι μία μοναδική ιεροτελεστία των έμπειρων bartenders του, με θεμέλιο λίθο την κορυφαία ποιότητα της illy.

Παράλληλα, μαζί με τον καφέ σας μπορείτε να απολαύσετε και ειδικό brunch menu. Αν επιλέξετε για το πρωινό σας το american breakfast, θα το δείτε να έρχεται σε τριώροφο πλατό, απίστευτα εντυπωσιακό και χορταστικό, σαν να βρίσκεστε σε ένα ξενοδοχείο πολλών αστέρων. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Τήνου 4, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 444845

Di Noi

di-noi1.jpg

Το Di Noi café-bar βρίσκεται επί της Κομνηνών 71 στον όμορφο πεζόδρομο της Καλαμαριάς από το 2012, έχοντας καταφέρει να αποτελεί σημείο συνάντησης και στέκι για την περιοχή επί σειρά ετών. Ο λόγος; Πρόκειται για ένα συνοικιακό café bar που όλα σε αυτό είναι καμωμένα με περίσσια αγάπη και μεράκι από την ομάδα του.

Η αγνότητα στην ποιότητα των υπηρεσιών τους όσο και η έμφυτη ανάγκη τους να ευχαριστήσουν τους πελάτες τους, είναι τα σημεία-κλειδιά γι’ αυτά τα 11 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και για αυτή τη δυνατή σχέση εμπιστοσύνης που έχουν χτίσει με τους θαμώνες τους.

Το εσωτερικό του Di Noi είναι ένας ζεστός χώρος, που σε προδιαθέτει για cozy συναντήσεις με τους αγαπημένους σου ανθρώπους, ενώ τα τραπεζάκια στον εξωτερικό του χώρο στον πεζόδρομο, είναι ιδανικά τόσο για το πρωί όσο και για το βράδυ, συνοδεία δροσιστικών ροφημάτων και ποτών από τη ποικιλία που προσφέρει ο κατάλογός του.

Με χαρμάνι υψηλής ποιότητας, ο καφές του Di Noi είναι ένα must της περιοχής για απολαυστικά coffee-breaks καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, όπως επίσης και οι ολόφρεσκοι χυμοί του, ενώ στο menu του θα βρείτε και όλα τα αγαπημένα σας ποτά, μπύρες αλλά και ένα πλούσιο κατάλογο επιλογών από δροσιστικά cocktails.

Παράλληλα, η ευγένεια των ανθρώπων του, η διάθεσή τους να σας βοηθήσουν στις επιλογές σας, αλλά και γενικότερα, η άριστη εξυπηρέτηση που παρέχουν θα δημιουργήσουν τις ιδανικές συνθήκες για να απολαύσετε την έξοδο σας με την παρέα σας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Κομνηνών 71, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313 026350

Café Πλατεία

cafe-platia1.jpg

Το «Café Πλατεία», στην πλατεία του Δημαρχείου της Καλαμαριάς, είναι ένας χώρος που επιβάλλεται να επισκεφθεί κανείς, κάθε ώρα της ημέρας και σε κάθε περίσταση. Πρόκειται για το δημοτικό αναψυκτήριο της Καλαμαριάς, που από το φθινόπωρο του 2022 έχει αλλάξει «πρόσωπο», περνώντας πλέον στην ευθύνη δύο γυναικών της περιοχής, που ανέλαβαν να το εμποτίσουν με τις εμπειρίες τους από ταξίδια που έχουν κάνει σε όλον τον κόσμο, αλλά και με αντικείμενα κι ατμόσφαιρα, που παραπέμπουν σε μία αγαπημένη τους σειρά, τα «Φιλαράκια».

Κι εμείς, μπαίνοντας, βρίσκουμε έναν χώρο τελείως διαφορετικό από κάθε άλλο στην ευρύτερη περιοχή του πεζοδρόμου της Κομνηνών, που μας καλεί για καφέ, brunch, κυρίως γεύματα και απολαυστικά ποτά τα βράδια.

Και οι δύο γέννημα – θρέμμα Καλαμαριάς και με μεγάλη αγάπη για τον τόπο τους, η Μαρία και η Αδαμαντία ανέλαβαν τη διαχείριση του «Café Πλατεία», θέλοντας να φτιάξουν κάτι διαφορετικό, που θα έδινε άλλη νότα και χρώμα στην περιοχή.

Ιδιοκτήτρια του Volkswagen van – bar «Miss Vanita» και λάτρης των ταξιδιών η πρώτη και η δεύτερη με αντίστοιχες ανησυχίες κι αγάπη για τις καλές γεύσεις, χωρίς να έχουν καμία προηγούμενη σχέση με την εστίαση, αλλά έχοντας υπάρξει θαμώνες και οι ίδιες του χώρου, φρόντισαν να περάσουν τις εικόνες και τις εμπειρίες τους, σε κάθε του γωνιά. Όχι μόνο με αντικείμενα από ταξίδια, αλλά και με αντικείμενα που παραπέμπουν στη γνωστή αμερικανική σειρά «Friends», τα αγαπημένα «Φιλαράκια» και κάνουν την εμπειρία ακόμη πιο οικεία, σε όσους είναι επίσης λάτρεις της.

Από τα «Φιλαράκια», είναι εμπνευσμένος γενικά ο χαρακτήρας του café και βρίσκουμε αρκετά στοιχεία που παραπέμπουν στη σειρά, όπως ο χαρακτηριστικός πράσινος, δερμάτινος καναπές που υπήρχε στο «Central Perk», το καφέ – στέκι των χαρακτήρων της σειράς και τα δύο ταμπά καθίσματα, που βρίσκονται στο χώρο. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μητροπολίτου Χρυσάνθου, Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 070738

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία