Restaurants

«Μέθη Bistro & Wine Bar»: Ένας παράδεισος για τους λάτρεις του κρασιού και του καλού φαγητού

Με περισσότερες από 500 ετικέτες κρασιού και ταιριαστά συνοδευτικά πιάτα

 11/04/2023 19:55

«Μέθη Bistro & Wine Bar»: Ένας παράδεισος για τους λάτρεις του κρασιού και του καλού φαγητού

Η μέθη είναι μία κατάσταση ευφορίας που μπορεί να οφείλεται στην κατανάλωση αλκοόλ ή σε έντονα συναισθήματα. Στη «Μέθη», ένα πανέμορφο wine bar – restaurant στην Εθνικής Αντιστάσεως στην Καλαμαριά, η ωραία και χαλαρή αυτή αίσθηση οφείλεται και στα δύο.

2-ELFKL.jpg
3-kBoXP.jpg
4-vC4Eh.jpg

Ήταν περίπου το 2012 όταν η «Μέθη» από κάβα ποτών, μεταμορφώθηκε σε εστιατόριο με γευστικά και ευφάνταστα πιάτα που μπορούν να συνοδεύσουν ιδανικά μία τεράστια και πλήρως ενημερωμένη γκάμα κρασιών. Με περισσότερες από 500 ετικέτες να απαρτίζουν την κάβα του «Μέθη», οι λάτρεις του κρασιού έχουν βρει τον επίγειο παράδεισό τους.

5-al7IJ.jpg
6-eZiha.jpg
7-NXuC3.jpg

Η τέχνη του κρασιού

Με εμπειρία 20 χρόνων σχεδόν, οι άνθρωποι στη «Μέθη» γνωρίζουν άριστα την τέχνη του κρασιού. Έτσι, επιλέγουν τα καλύτερα για όσους ήδη γνωρίζουν αλλά και για εκείνους που θέλουν να μάθουν.

Στις 500 και πλέον ετικέτες που υπάρχουν στην κάβα του εστιατορίου, θα βρει κανείς μία πολύ μεγάλη ποικιλία σε ελληνικές και ξένες ετικέτες, μεγάλων και μικρότερων παραγωγών.

Μάλιστα, για εκείνους που επιθυμούν ένα ποτήρι κρασί κι όχι ολόκληρη φιάλη, διατίθενται 14 διαφορετικές ετικέτες, που ανά μήνα αλλάζουν, ώστε οι πελάτες να γνωρίζουν και τις νέες προθήκες με τις οποίες συνεχώς εμπλουτίζεται η γκάμα του εστιατορίου.

8-BHV5s.jpg

Κι επειδή το κρασί είναι σοβαρή υπόθεση στη «Μέθη», για τα premium κρασιά που διαθέτει, χρησιμοποιείται το σύστημα Coravin που εξασφαλίζει την ποιότητα του κρασιού για καιρό ακόμα και μετά το άνοιγμα του.

Θα αναρωτιέται κανείς πώς μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τόσα πολλά είδη κρασιού, αλλά η «Μέθη» έχει φροντίσει και γι’ αυτό.

Όλες οι ετικέτες είναι περασμένες σε ειδική εφαρμογή, σε tablet, που φτάνει στο τραπέζι σας κι εσείς χρησιμοποιείτε τα φίλτρα ανά κατηγορία (χρώμα, ποικιλίες, παραγωγό κ.ά.) για να βρείτε αυτό που ταιριάζει στην όρεξη και τη διάθεση σας κάθε φορά.

9-g1ivZ.jpg

Pairing and sharing

Τα μεθυστικά αρώματα του κρασιού και η γεμάτη γεύση του, αναδεικνύονται όταν συνοδεύονται από τα πιο ταιριαστά πιάτα. Στη «Μέθη» γνωρίζουν πολύ καλά και την τέχνη του pairing κι έτσι έχουν δημιουργήσει ένα μενού με γεύσεις που θα αναδείξουν το κρασί και θα αναδειχθούν και οι ίδιες από αυτό.

10-mGz6Z.jpg
11-6otUq.jpg

Η sharing φιλοσοφία του εστιατορίου, με τα πιάτα όλα να μπαίνουν στη μέση, δημιουργεί μια ακόμα πιο ευχάριστη, παρεΐστικη διάθεση και την προσμονή όλων για το επόμενο πιάτο.

12-PeVU2.jpg
13-n4PnB.jpg

Αυτά που ξεχωρίζουν είναι το διαχρονικό πλέον καρπάτσιο από μοσχαρίσιο φιλέτο με παρμεζάνα και λάδι τρούφας, οι υπέροχες μπρουσκέτες σε διάφορες εκδοχές και το πλούσιο τραχανότο.

Ένα ακόμα πιάτο που ενθουσιάζει είναι το μωσαϊκό φρέσκου σολομού μαγειρεμένο σε sous vide με μαγιονέζα horseradish και tuile σπανάκι.

14-gckbh.jpg

Ευχάριστη έκπληξη είναι το μιλφέιγ κοτόπουλο με μους κοτόπουλο και κρέμα τυριού, ενώ εξαιρετική επιλογή για την μέση είναι και η ιταλική πιατέλα. Ζεστή ζύμη πίτσας και από πάνω φρέσκια μοτσαρέλα, ντοματίνια, ρόκα, προσούτο και πέστο ρόκας. Ό,τι πρέπει για το κατάλληλο συνοδευτικό του κρασιού σας.

15-XjPZb.jpg
16-MbHRT.jpg

Αυτό που δεν πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε όταν βρεθείτε στη «Μέθη» είναι τα εξαίρετης ποιότητας αλλαντικά της και τα ιδιαίτερα τυριά που έχουν επιλεχθεί για την διαφορετικότητα τους.

Να σημειωθεί πώς τα αλλαντικά κόβονται τη στιγμή που τα παραγγέλνετε σε μηχανή Berkel, με μαεστρία.

Λεπτοκομμένες φέτες από προσούτο Πάρμας, jamon iberico και jamon duroc, έρχονται στο τραπέζι με όλη τη φρεσκάδα που αναδεικνύει τη γεύση και το άρωμα τους.

17-4Zqwg.jpg

Για κλείσιμο στη «Μέθη», επιβάλλεται η σοκολατένια σφαίρα της. Με παγωτό παστέλι, που παρασκευάζεται στην κουζίνα του εστιατορίου, κορμό brownies, καραμελωμένα φουντούκια και ζεστή καραμέλα που έρχεται να λιώσει τη σοκολατένια σφαίρα, δεν μπορεί παρά να σας ενθουσιάσει.

18-gXXNE.jpg
19-76HwC.jpg

Από Τρίτη έως Σάββατο και από τις 2 το μεσημέρι μέχρι και τη 1 το βράδυ, οι άνθρωποι του «Μέθη» είναι εκεί και σερβίρουν… απόλαυση.

Tip: Ο χώρος ενδείκνυται και για lunch break ή επαγγελματικές συναντήσεις. Ένα τηλεφώνημα για κράτηση θα κάνει την εμπειρία σας μοναδική και ξεκούραστη.

20-Uyu6T.jpg
21-bqsGq.jpg


Διεύθυνση: Εθν. Αντιστάσεως 65, Καλαμαριά

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 482401

Facebook

Instagram





Η μέθη είναι μία κατάσταση ευφορίας που μπορεί να οφείλεται στην κατανάλωση αλκοόλ ή σε έντονα συναισθήματα. Στη «Μέθη», ένα πανέμορφο wine bar – restaurant στην Εθνικής Αντιστάσεως στην Καλαμαριά, η ωραία και χαλαρή αυτή αίσθηση οφείλεται και στα δύο.

2-ELFKL.jpg
3-kBoXP.jpg
4-vC4Eh.jpg

Ήταν περίπου το 2012 όταν η «Μέθη» από κάβα ποτών, μεταμορφώθηκε σε εστιατόριο με γευστικά και ευφάνταστα πιάτα που μπορούν να συνοδεύσουν ιδανικά μία τεράστια και πλήρως ενημερωμένη γκάμα κρασιών. Με περισσότερες από 500 ετικέτες να απαρτίζουν την κάβα του «Μέθη», οι λάτρεις του κρασιού έχουν βρει τον επίγειο παράδεισό τους.

5-al7IJ.jpg
6-eZiha.jpg
7-NXuC3.jpg

Η τέχνη του κρασιού

Με εμπειρία 20 χρόνων σχεδόν, οι άνθρωποι στη «Μέθη» γνωρίζουν άριστα την τέχνη του κρασιού. Έτσι, επιλέγουν τα καλύτερα για όσους ήδη γνωρίζουν αλλά και για εκείνους που θέλουν να μάθουν.

Στις 500 και πλέον ετικέτες που υπάρχουν στην κάβα του εστιατορίου, θα βρει κανείς μία πολύ μεγάλη ποικιλία σε ελληνικές και ξένες ετικέτες, μεγάλων και μικρότερων παραγωγών.

Μάλιστα, για εκείνους που επιθυμούν ένα ποτήρι κρασί κι όχι ολόκληρη φιάλη, διατίθενται 14 διαφορετικές ετικέτες, που ανά μήνα αλλάζουν, ώστε οι πελάτες να γνωρίζουν και τις νέες προθήκες με τις οποίες συνεχώς εμπλουτίζεται η γκάμα του εστιατορίου.

8-BHV5s.jpg

Κι επειδή το κρασί είναι σοβαρή υπόθεση στη «Μέθη», για τα premium κρασιά που διαθέτει, χρησιμοποιείται το σύστημα Coravin που εξασφαλίζει την ποιότητα του κρασιού για καιρό ακόμα και μετά το άνοιγμα του.

Θα αναρωτιέται κανείς πώς μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τόσα πολλά είδη κρασιού, αλλά η «Μέθη» έχει φροντίσει και γι’ αυτό.

Όλες οι ετικέτες είναι περασμένες σε ειδική εφαρμογή, σε tablet, που φτάνει στο τραπέζι σας κι εσείς χρησιμοποιείτε τα φίλτρα ανά κατηγορία (χρώμα, ποικιλίες, παραγωγό κ.ά.) για να βρείτε αυτό που ταιριάζει στην όρεξη και τη διάθεση σας κάθε φορά.

9-g1ivZ.jpg

Pairing and sharing

Τα μεθυστικά αρώματα του κρασιού και η γεμάτη γεύση του, αναδεικνύονται όταν συνοδεύονται από τα πιο ταιριαστά πιάτα. Στη «Μέθη» γνωρίζουν πολύ καλά και την τέχνη του pairing κι έτσι έχουν δημιουργήσει ένα μενού με γεύσεις που θα αναδείξουν το κρασί και θα αναδειχθούν και οι ίδιες από αυτό.

10-mGz6Z.jpg
11-6otUq.jpg

Η sharing φιλοσοφία του εστιατορίου, με τα πιάτα όλα να μπαίνουν στη μέση, δημιουργεί μια ακόμα πιο ευχάριστη, παρεΐστικη διάθεση και την προσμονή όλων για το επόμενο πιάτο.

12-PeVU2.jpg
13-n4PnB.jpg

Αυτά που ξεχωρίζουν είναι το διαχρονικό πλέον καρπάτσιο από μοσχαρίσιο φιλέτο με παρμεζάνα και λάδι τρούφας, οι υπέροχες μπρουσκέτες σε διάφορες εκδοχές και το πλούσιο τραχανότο.

Ένα ακόμα πιάτο που ενθουσιάζει είναι το μωσαϊκό φρέσκου σολομού μαγειρεμένο σε sous vide με μαγιονέζα horseradish και tuile σπανάκι.

14-gckbh.jpg

Ευχάριστη έκπληξη είναι το μιλφέιγ κοτόπουλο με μους κοτόπουλο και κρέμα τυριού, ενώ εξαιρετική επιλογή για την μέση είναι και η ιταλική πιατέλα. Ζεστή ζύμη πίτσας και από πάνω φρέσκια μοτσαρέλα, ντοματίνια, ρόκα, προσούτο και πέστο ρόκας. Ό,τι πρέπει για το κατάλληλο συνοδευτικό του κρασιού σας.

15-XjPZb.jpg
16-MbHRT.jpg

Αυτό που δεν πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε όταν βρεθείτε στη «Μέθη» είναι τα εξαίρετης ποιότητας αλλαντικά της και τα ιδιαίτερα τυριά που έχουν επιλεχθεί για την διαφορετικότητα τους.

Να σημειωθεί πώς τα αλλαντικά κόβονται τη στιγμή που τα παραγγέλνετε σε μηχανή Berkel, με μαεστρία.

Λεπτοκομμένες φέτες από προσούτο Πάρμας, jamon iberico και jamon duroc, έρχονται στο τραπέζι με όλη τη φρεσκάδα που αναδεικνύει τη γεύση και το άρωμα τους.

17-4Zqwg.jpg

Για κλείσιμο στη «Μέθη», επιβάλλεται η σοκολατένια σφαίρα της. Με παγωτό παστέλι, που παρασκευάζεται στην κουζίνα του εστιατορίου, κορμό brownies, καραμελωμένα φουντούκια και ζεστή καραμέλα που έρχεται να λιώσει τη σοκολατένια σφαίρα, δεν μπορεί παρά να σας ενθουσιάσει.

18-gXXNE.jpg
19-76HwC.jpg

Από Τρίτη έως Σάββατο και από τις 2 το μεσημέρι μέχρι και τη 1 το βράδυ, οι άνθρωποι του «Μέθη» είναι εκεί και σερβίρουν… απόλαυση.

Tip: Ο χώρος ενδείκνυται και για lunch break ή επαγγελματικές συναντήσεις. Ένα τηλεφώνημα για κράτηση θα κάνει την εμπειρία σας μοναδική και ξεκούραστη.

20-Uyu6T.jpg
21-bqsGq.jpg


Διεύθυνση: Εθν. Αντιστάσεως 65, Καλαμαριά

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 482401

Facebook

Instagram





ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία