ΑΠΟΨΕΙΣ

Βοήθεια μας

 10/11/2022 16:00

Ο κορονοϊός δεν λέει να μας αφήσει. Στα ίδια βρισκόμαστε ελπίζοντας να ανασχεθεί η πορεία. Φυσικά διάφοροι και διάφορες δεν δίνουν καμία σημασία στους περιορισμούς και οδηγίες. Κυκλοφορούν και οπλοφορούν που έλεγε το τραγούδι. 

Δεν πα να γράφει το πληροφοριακό υλικό στις στάσεις ότι πρέπει να έχουν μάσκα; Τι τους νοιάζει αυτούς! Η κεντρική θέση της Ελληνίδας και του Έλληνα ότι αυτό που θεωρεί αυτή και αυτός σωστό είναι σωστό, επικρατεί και στον κορονοϊό. Φυσικά όταν ασθενεί κατηγορεί άλλους και μέμφεται άλλους. Φταίνε όλοι οι άλλοι, όπως για όλα!

Αλλά στην επικαιρότητα μας βρίσκονται οι επαναληπτικές εκλογές στις ΗΠΑ. Εκεί 2 χρόνια μετά τις εκλογές για πρόεδρο γίνονται εκλογές ανανέωσης της Βουλής και του ενός τρίτου της Γερουσίας. 

Τυπική δημοκρατική διαδικασία! Θα πείτε τι μας νοιάζει; Όμως η πλειοψηφία των Δημοκρατικών στην Βουλή και στην Γερουσία λειτουργεί θετικά για τα συμφέροντα μας. Γιατί οι Δημοκρατικοί στέκονται αρνητικά στην Τουρκία. Και οι Ρεπουμπλικάνοι δεν ξέρουμε τι θα κάνουν. Για αυτό και μόνο.

Βουλή και Γερουσία των ΗΠΑ μπορεί να επηρεάσουν την πολιτική του Προέδρου σε πλήθος θέματα και κυρίως στην εξωτερική πολιτική και άμυνα. Δύσκολα θα επηρεάσουν την εσωτερική πολιτική. 

Αλλά Ρεπουμπλικάνοι που παραδοσιακά στρέφουν την πολιτική των ΗΠΑ στο εσωτερικό της αποκόβοντας τις ΗΠΑ από την διεθνή τους πολιτική είναι περισσότερο «επικίνδυνοι» για εμάς. Που περιμένουμε ισχυρή συνδρομή. Θα δούμε λοιπόν την επόμενη εβδομάδα.

Μέχρι τώρα ο «αριστερός» απομονωτιστής κέρδισε οριακά τον «δεξιό» απομονωτιστή στην Βραζιλία και αντίστοιχα ο «δεξιός» απομονωτιστής φαίνεται να κερδίζει στο Ισραήλ. 

Τελικά η κρίση και τα προβλήματα ωθούν τους λαούς να στραφούν στο εσωτερικό τους ξεχνώντας τι συμβαίνει γύρω τους. 

Ελπίζω να μην συμβεί και σε εμάς και ξαναπληρώσουμε την απομονωτική τάση κομμάτων και προσώπων - ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε, μόνο ας σκεφτούμε τι έγινε και πως στο Μάτι. Κανένας δεν μπορεί μόνος να τα βγάλει πέρα. Ιδιαίτερα όταν έχει σοβαρές ελλείψεις και προβλήματα.

Μπαίνοντας στον χειμώνα φοβόμαστε. Φοβόμαστε τις ελλείψεις, την πολιτική των επιγόνων του Τσάρου και της ΕΣΣΔ, την κατάσταση με την ενέργεια, τα σιτηρά και γενικά όλα τα στοιχεία της αγοράς. 

Θα περάσουμε δύσκολα. Θα βγούμε μπροστά; Θα δείξει! Με τις εκλογές μπροστά μας θα δούμε πολλά και διάφορα. Προς στιγμήν θα μελετάμε τα 51 προϊόντα του καλαθιού του νοικοκυριού, βοήθεια μας…

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 06.11.2022