ΑΠΟΨΕΙΣ

Συντριβάνι χωρίς … Μετρό και υποσχέσεις δίχως μέτρο

 07/01/2019 10:00

Ασφαλώς και δεν είναι η πρώτη φορά που ο εκλογικός κύκλος παρασύρει μια κυβέρνηση σε ακατάσχετη, χωρίς μέτρο υποσχεσιολογία και παραχολογία. Ούτε είναι η πρώτη φορά επίσης που όλα είναι έτοιμα να θυσιασθούν προς χάριν της εξουσίας. 

Να στήσεις όμως μια φιέστα μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, λίγες μέρες πριν τον ερχομό του (εκλογικού) νέου έτους , για να αναγγείλεις , έτσι χωρίς μέτρο σοβαρότητας, από τον ημιτελή σταθμό Σιντριβανίου  Μετρό στη Θεσσαλονίκη, που «θα είναι έτοιμο» το 2020 και αγορά (πάλι) 350 λεωφορείων ε, ξεπερνά τα όρια και του γελοίου, κατά πως κατάγγειλε και η αντιπολίτευση. 

Βέβαια οι Θεσσαλονικείς που ήταν να ζήσουν μία  ακόμα προσβλητική φαρσοκωμωδία με τα δήθεν "εγκαίνια του μετρό" γνωρίζουν καλά από προεκλογικές  χωρίς μέτρο υποσχέσεις, οι οποίες στην τρέχουσα προεκλογική περίοδο  έλαβαν την μορφή χιονοστιβάδας. 

Η κυβέρνηση, ακολουθώντας «ταξική», κατά πως είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός , τακτική τα δίνει όλα προκειμένου να αναστρέψει το αρνητικό γι αυτήν κλίμα. 

Ο κ. Τσίπρας παρότι γνωρίζει ότι η χώρα παραμένει μετέωρη και αμφισβητούμενη, εκτός αγορών, χωρίς πνοή, με ανάπτυξη αναιμική και δημόσια οικονομικά εύθραυστα, μοιράζει αναδρομικά, επιδόματα , κάνει προσλήψεις και υπόσχεται χιλιάδες ακόμη ,ανακοινώνει …έργα και μοιράζει παροχές στο όνομα της επισφαλούς σταθεροποίησης. 

Θα ήταν πολύ ωραία και βολικά όλα αυτά αν πράγματι ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. Αλλά δυστυχώς και γι αυτόν δεν ανταποκρίνονται.  Αν ρωτούσε π.χ. ο πρωθυπουργός τους κυβερνητικούς παράγοντες πότε έφτασε ο μετροπόντικας στον σταθμό Σιντριβάνι και πόσο χρόνο έκανε να ολοκληρωθεί το έργο, ούτε φιέστα θα οργάνωνε ούτε θα ανάγγειλε την λειτουργία του Μετρό το 2020.

Γιατί; Διότι  μόνο για το 50% του έργου  χρειάστηκαν επτά χρόνια, εκ των οποίων περίπου τα τρία χρόνια ήταν της προηγούμενης κυβέρνησης και τα σχεδόν τέσσερα της σημερινής, της δικής του. Αλλά και για να το γενικεύσουμε  παρά το success story του κ.Τσίπρα η κατάσταση κάθε άλλο παρά ρόδινη είναι, όπως θέλει να την παρουσιάζει. 

Πριν από μέρες  μάλιστα ο ΟΟΣΑ ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στη φορολογία, χάρις στην οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση για να μπορεί μετά τα πανηγυρίζει μοιράζοντας ..έργα, επιδόματα και άλλες υποσχέσεις, χωρίς μέτρο…

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 5-6 Ιανουαρίου 2019