ΑΠΟΨΕΙΣ

Μικρά και καθημερινά

 26/02/2019 21:00

Αν δεν είχαμε σοβαρότερα προβλήματα, θα μπορούσαμε να ασχοληθούμε με την άποψη του κ. Πολάκη σχετικά με τα δισ. και τα τρισ., και τις πενταροδεκάρες. Το μόνο σχόλιο που έχω να κάνω είναι ότι δεν δικαιούται κανείς να απαιτεί ισότητα στην παρανομία. Ισότητα στη νομιμότητα διακηρύσσει η δημοκρατία. Ασφαλώς ο κ. υπουργός της Υγείας δεν απαιτεί ισότητα στην παρανομία. Απλά όπως κάποιος που ελέγχεται για παράνομο παρκάρισμα αναφέρει τους άλλους που έχουν παρκάρει παράνομα, για να αποφύγει σχόλια.

Κατά τα άλλα: το σύστημα οικογενειακός γιατρός έχει πάει άπατο. Δύσκολα βρίσκεις (αν δεν έχεις εγγραφεί), δύσκολα επισκέπτεσαι το γιατρό, δύσκολα περιμένεις να γίνει κάτι. Μαθαίνω ότι για να σου δίνει ο φαρμακοποιός φάρμακα, θα πρέπει να τα γράφει (στην εποχή της ηλεκτρονικής εποχής) στο βιβλιάριο ο γιατρός. Είναι αλήθεια ότι η ηλεκτρονική συνταγογράφηση δεν ήταν και πολύ αποδεκτή από διάφορες πλευρές. Αλλά τώρα; Πάλι; Να γράφει στο βιβλιάριο και να πηγαίνεις το βιβλιάριο στο φαρμακείο; Γιατί;

Μετά έχουμε τον ΟΑΣΘ! Δεν κάνει τον κόπο να μας πει σχετικά με τα έσοδα από τις κάρτες. Μαθαίνω ότι ο αριθμός των καρτών έχει μειωθεί μετά την ανάληψη από το λαό της διοίκησης. Αληθεύει; Βλέποντας ότι ελάχιστοι ηλίθιοι κόβουμε εισιτήριο, καταλαβαίνω γιατί η διοίκηση του ΟΑΣΘ θεωρεί ότι δεν υπάρχει πρόβλημα συνωστισμού στα λεωφορεία και ίσως για αυτό αραιώνει τα δρομολόγια. Αφού δεν έχει επιβάτες, γιατί να έχει λεωφορεία; Αναρωτιέμαι, μπαίνουν ποτέ τα μέλη της διοίκησης σε λεωφορεία; Ξέρουν κάτι;

Παράλληλα έχω συγκινηθεί από τις ενέργειες του συμβουλίου συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης. Αρνείται να κάνει οτιδήποτε. Ιδρύονται ΟΣΥΘ, ΟΣΕΘ κτλ., αλλά δεν κάνουν κάτι. Έχει σελίδα φυσικά στο FB. Ίσως και twitter.

Τέλος, με ιδιαίτερη έκπληξη και χαρά διαπιστώνω ότι στο ε’ διαμέρισμα πρόκειται να ενεργοποιηθεί το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης. Επιτέλους οι πραγματικοί κάτοικοι θα παρκάρουν και οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα ολιγόωρης παραμονής. Ελπίζω γρήγορα να ενημερωθούν οι κάτοικοι και να αρχίσει η αστυνόμευση των θέσεων. Επειδή είναι ιδιαίτερα θετική η εμπειρία από το α’ διαμέρισμα ελπίζω να γίνει το ίδιο στο ε’.

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ στις 24 Φεβρουαρίου 2019