ΑΠΟΨΕΙΣ

Και η ανοχή στην ανοησία, ανοησία είναι!

 13/07/2021 16:25

Για να μην κοροϊδευόμαστε άλλο: Καμιά εκστρατεία ενημέρωσης δεν χρειάζεται για τα εμβόλια. Ό,τι ήταν να ειπωθεί, ειπώθηκε και ό,τι κατάλαβε ο καθένας κατάλαβε. Όσοι τα λένε αυτά, είτε ανήκουν στην συμπαθή τάξη των «δικαιωματιστών», είτε είναι αρνητές του εμβολίου αλλά παριστάνουν τους ψόφιους κοριούς είτε είναι απλώς ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή τύποι αδίστακτοι που προσπαθούν να υπονομεύσουν το πρόγραμμα εμβολιασμού μήπως και μέσα από την καταστροφή της κοινωνίας, τον θάνατο και την απόγνωση βρουν την ευκαιρία να επιστρέψουν στην εξουσία. Με δυο λόγια, θαυμαστές του Τσίπρα.

Οι υπόλοιποι δεν έχουν λόγο να τηρούν τα προσχήματα, γι΄ αυτό και δεν ζητούν ενημέρωση. Έχουν πεισθεί. Άλλος ότι είναι συνωμοσία των φαρμακευτικών εταιριών, άλλος ότι το τσιπάκι του Μπιλ Γκέιτς θέλει να τους αλλάξει το DNA, άλλος ότι μετά το εμβόλιο το χέρι τους θα μαγνητίζει κουταλοπίρουνα, γενικώς για όλες τις ανοησίες που διακινούνται στα social media.

H κατάσταση θυμίζει ατόφια την γελοιότητα του «αντιμνημονιακού αγώνα». Όπως τότε συναντούσες ανθρώπους που νόμιζες κανονικούς και μόλις άνοιγαν το στόμα καταλάβαινες ότι και η «καλημέρα» ήταν χαμένος χρόνος, έτσι και τώρα.

Κατά βάση πρόκειται για άτομα που αναζητούν την αυτοεπιβεβαίωση μέσα από την συνωμοσιολογία και τον ανορθολογισμό. Μέσω της αρνήσεως αποκτούν υπόσταση. Τα Facebook, Twitter κλπ όπου εύκολα βρίσκεις άλλους διακόσιους με τα ίδια μυαλά, έτοιμους να κάνουν like και retweet ο ένας στον άλλο, επιδείνωσε την κατάστασή τους.

Για την ακρίβεια οι «αρνητές» του 2021 είναι ένα από τα δύο μεγάλα υποσύνολα των «αγανακτισμένων» του 2015. Το άλλοι υποσύνολο ήταν οι «παρτάκηδες». Εκείνοι που μια χαρά καταλάβαιναν τι συνέβαινε αλλά ήλπιζαν ότι μέσα από την καταστροφή της χώρας, οι ίδιοι θα έβγαιναν κερδισμένοι ή θα ψοφούσε η κατσίκα του γείτονα. Τους έλεγες ότι θα πτωχεύσει η χώρα και σου απαντούσαν ότι έτσι θα σβηστεί το στεγαστικό δάνειο. Τους έλεγες ότι τα παιδιά τους θα στερηθούν το ευρωπαϊκό κεκτημένο και σου απαντούσαν ότι δεν θα μειωθεί η σύνταξη από τη ΔΕΗ. Τους έλεγες ότι θα καταρρεύσουν οι τράπεζες και σου απαντούσαν χαιρέκακα ότι δεν τους ενδιαφέρει γιατί δεν έχουν καταθέσεις. Αυτοί δεν είναι εναντίον των εμβολίων. Όχι επειδή στο ενδιάμεσο διάστημα ανέπτυξαν διαφορετική αντίληψη για την κοινωνική ευθύνη αλλά επειδή έχουν όσο μυαλό χρειάζεται για να φοβηθούν για τη ζωούλα τους. Ειδικά αυτούς, πάντως, δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ. Θα τους θυμόμαστε με συγκίνηση.

Η κυβέρνηση δεν έχει λόγο να ενδιαφέρεται αν οι οπαδοί του Βελόπουλου ή οι μεταμφιεσμένοι οπαδοί του Βελόπουλου που θαυμάζουν τον Πολάκη θεωρούν «εθνικό διχασμό» την διαφορετική μεταχείριση των εμβολιασμένων από τους ανεμβολίαστους. Εξίσου, δεν έχει λόγο να ενδιαφέρεται για το τι πιστεύουν οι μονίμως «ευαίσθητοι» για τα δικαιώματα (των άλλων) και οι οποίοι νομίζουν ότι ο κόσμος αρχίζει στην ΕΣΔΑ και τελειώνει στον GDPR -και όταν δεν τους βολεύει, τα ερμηνεύουν όπως τραβάει η ψυχή τους. Ούτε επιτρέπεται να περνά από το μυαλό του πρωθυπουργού ο φόβος μήπως και τον αποκαλέσουν «Ορμπάν των Βαλκανίων». Έπαινος είναι να σε αποκαλούν έτσι οι προσκυνητές του Πούτιν και του Τσάβες. Αρκετά πια με την ανοησία! Δεν γίνεται να υπάρχουν ακόμη νοσοκομεία με ανεμβολίαστους γιατρούς και νοσηλευτές ή σχολεία με αρνητές δασκάλους και καθηγητές αλλά η συζήτηση να φτάνει μόνο μέχρι το «να τους αλλάξουμε πόστο».

Ή θα κάνουν την δουλειά για την οποία προσλήφθηκαν ή θα πάνε στο σπίτι τους. Μια και καλή.

Γιατί υπάρχουν άνθρωποι που καίγονται να δουλέψουν και αξίζουν καλύτερη αντιμετώπιση!

* Δημοσιεύτηκε στη "ΜτΚ" στις 11.07.2021