ΑΠΟΨΕΙΣ

Και για γέλια και για κλάματα

 20/01/2019 20:45

Αν δεν ήταν για κλάματα, θα ήταν για γέλια. Το έργο που ανέβηκε σε πολλές πράξεις στη διάρκεια μίας ολόκληρης εβδομάδας, με έναρξη την Κυριακή και 13 (Ιανουαρίου του 2019), θα μπορούσε να είναι διασκεδαστικό αν δεν ήταν ανησυχητικό. Αν οι πρωταγωνιστές του δεν ήταν οι εκπρόσωποί μας στο κοινοβούλιο αλλά μέλη θιάσου που στοχεύει να κάνει πιο ευχάριστες τις ελεύθερες ώρες μας, όλα καλά.

Ο μικρός εταίρος αποχώρησε από τη συγκυβέρνηση των δύο, αλλά η κυβέρνηση κατάφερε να επιβιώσει, επειδή οι βουλευτές μέλη του μικρού εταίρου έμειναν φεύγοντας ή έφυγαν μένοντας. Δεν έχει σημασία πώς θα το πεις. Σημασία έχει αυτό που κατάφεραν.

Άνθρωποι που μπήκαν συγκυριακά στη Βουλή, αφού προηγουμένως είχαν ενώσει τις τύχες τους κάτω από τη στέγη κάποιου κόμματος-σημείου των καιρών, μάλιστα κόμματος που μέχρι πρότινος ήταν το ένα πόδι της κυβέρνησης, επιλέγουν να κάνουν σόλο καριέρα. Να διασφαλίσουν μεγαλύτερη ευελιξία, για να… ακολουθήσουν την καρδιά τους. 

Φυσικά το follow your heart έχει μάλλον ανιδιοτελή χαρακτήρα, όπως συμβαίνει με τα συναισθήματα, ενώ οι συγκεκριμένοι φαίνεται να οδηγούνται από τη λογική και μάλιστα στην πιο κυνική εκδοχή της. Αυτή που βάζει το προσωπικό συμφέρον πάνω από όλα.

Μόλις λάβεις τη σχετική απόφαση, τα υπόλοιπα είναι εύκολα και τα έχει διδάξει ο αρχηγός των ΑΝΕΛ. Βαφτίζεις το προσωπικό σου συμφέρον εθνικό και παίρνεις αράδα τις τηλεοράσεις, τα πάνελ και το βήμα της Βουλής, μόλις σου δοθεί η ευκαιρία, με στόχο να αποδείξεις ότι το κάνεις για το καλό της χώρας και των συμπολιτών σου και όχι για σένα και το καλό της οικογένειάς σου.

Εμείς πάλι δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε όσους ομνύουν στο καλό μας, γιατί τους έχουμε δει, τους έχουμε ακούσει και κυρίως έχουμε εντρυφήσει στην τακτική τους.

Ευκαιριακές πλειοψηφίες, πρόσκαιροι εναγκαλισμοί σκοπιμότητας, μάχες για την εικόνα και την πολιτική μακροημέρευση. Και η Χρυσή Αυγή να τρίβει τα χέρια της...

YΓ: Με απογοήτευση διαπίστωσα ότι η συζήτηση στη Βουλή, που έκλεισε την αυλαία στην πρόσφατη εθνική ιλαροτραγωδία, είχε ακροατήριο, κυρίως μαθητικό. Ελπίζω το συγκεκριμένο μάθημα να το παρακολούθησαν τα παιδιά με τη γνωστή μαθητική προσήλωση της γαλαρίας…

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 20 Ιανουαρίου 2019