ΑΠΟΨΕΙΣ

Η Κική της Αστυπάλαιας

 25/07/2022 12:46

Πρόωρες εκλογές γιοκ, λοιπόν. Εμείς σας τα λέγαμε εδώ και καιρό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δε θα λειτουργήσει ως κλασικός πολιτικός και δε θα εκτιμήσει ότι τώρα είναι για τη ΝΔ ο πιο συμφέρον πολιτικά ο χρόνος για να στηθούν κάλπες παρά το 2023. Έτσι και έγινε. Αυτό που σίγουρα μέτρησε στη σχετική απόφαση πέραν της θεσμικότητας του πρωθυπουργού είναι και το χάσιμο χρόνου της κυβερνητικής θητείας. Το είχε πει εξάλλου ο Κυριάκος Πιερρακάκης σε συνέντευξή του στη «ΜτΚ» εκείνες τις ημέρες. «Έχουμε μπροστά μας ακόμη το 25% της θητείας μας. Γιατί να το χάσουμε;» είχε δηλώσει ο θεωρούμενος και ως πιο επιτυχημένος υπουργός της κυβέρνησης. Και επιβεβαιώθηκε.

Άρα, ας χαλαρώσουμε και ας απολαύσουμε το ελληνικό καλοκαίρι. Με μια ιστορία από την Αστυπάλαια, όπου βρεθήκαμε τις τελευταίες ημέρες και όπου διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά την καπατσοσύνη του Έλληνα. Γιατί μπορεί να είμαστε σε πολλά πράγματα αρκετά χρόνια πίσω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, όμως ο Έλληνας μεροκαματιάρης είναι έτη φωτός μπροστά από τον αντίστοιχο Ευρωπαίο.

Μια τέτοια περίπτωση είναι η Κική Καλή. Είναι μια από τις δύο όλο κι όλο ιδιοκτήτριες ταξί (ηλεκτρικού, παρακαλώ) στο πράσινο νησί την οποία συναντήσαμε φτάνοντας στο αεροδρόμιο. Για κακή μας τύχη το tranfer του ξενοδοχείου που θα μας μετάφερε στη Χώρα δεν ήταν εκεί, οπότε η Κική κλήθηκε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Έλα, όμως που και αυτή είχε πάει στο αεροδρόμιο για κάποιο δικό της πελάτη… Που όμως δεν εμφανίστηκε. Έτσι μπήκαμε στο πίσω κάθισμα του ταξί και οι βαλίτσες μας στο πορτ μπαγκάζ. Τη στιγμή που ετοιμαζόμασταν να φύγουμε εμφανίστηκε και ένα ακόμη ζευγάρι που απεγνωσμένα έψαχνε και αυτό τρόπο μετακίνησης. Χωρίς πολλές κουβέντες και με τη γνωστή ελληνική προσαρμοστικότητα η Κική βόλεψε και το ζευγάρι. Λίγο στριμωχτήκαμε, αλλά όλοι είμασταν ικανοποιημένοι. Πηγαίναμε για τη Χώρα!

ghia-arthro-oikonomoy.jpg


Λίγο πριν η Κική βάλει μπρος το ταξί νέο πρόβλημα: εμφανίστηκε ο αρχικός πελάτης! «Γιατί αργήσατε;» ρώτησε με μεγάλη ψυχραιμία η Κική. Που χωρίς πολλά «αχ και βαχ» βρήκε αμέσως τη λύση.

«Έχετε δίπλωμα;» ρώτησε τους απορημένους πελάτες της. «Ναι», απάντησαν αυτοί. «Ελάτε από πίσω μου. Στην έξοδο του αεροδρομίου θα δείτε ένα κόκκινο Subaru που είναι δικό μου. Θα βάλετε τις βαλίτσες μέσα και θα με ακολουθήσετε μέχρι τη Χώρα. Το κλειδί είναι πάνω στη μηχανή», ήταν η διαταγή της Κικής που δε σήκωνε και πολλές αντιρρήσεις. Η καπάτσα Ελληνίδα είχε βρει τη λύση. Στο χάος που τόσο συχνά συναντάμε στο ελληνικό καλοκαίρι.

Επακολούθησε μια ελαφρώς φασαριόζικη διαδρομή, όπου κτυπούσαν ταυτόχρονα και τα δύο κινητά της Κικής καθώς πελάτες της αναζητούσαν για κάποια διαδρομή, ενώ ο γνωστός ενοχλητικός συναγερμός δεν έλεγε να σταματήσει, επειδή η Κική δε φορούσε τη ζώνη της. Τουτ, τουτ, τουτ… Επί 25 λεπτά…

Με αυτά και με αυτά φτάσαμε στον προορισμό μας σχεδόν χωρίς καθυστέρηση. Στο τέλος απλά αναρωτιόμουν σε ποια ευρωπαϊκή χώρα θα ζούσαμε μια τέτοια ωραία εμπειρία…

* Δημοσιεύτηκε στη "ΜτΚ" στις 24.07.2022