ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Αύγουστος ήρθε και δεν περιμένει

 12/08/2022 18:00

Ο μήνας των διακοπών ή μήπως των αποφάσεων; Την ώρα που γεμίζουμε τις μπαταρίες μας μήπως παίρνουμε υποσυνείδητα και τις πιο μεγάλες μας αποφάσεις;

Ο Αύγουστος είναι ο κατεξοχήν μήνας όπου σχεδόν το σύνολο της εμπορικής-επιχειρηματικής δραστηριότητας της χώρας, κατεβάζει διακόπτες. Έτσι έχουμε έναν μήνα καλοκαιριού, 720 ωρών δημιουργίας αναμνήσεων, 43,200 λεπτών για εικόνες που θα κουβαλάμε μαζί μας την υπόλοιπη ζωή.

Με χρήματα, χωρίς χρήματα. Με φίλους ή και χωρίς φίλους. Με το ζευγάρι, αλλά και μόνος. Με τους γονείς ή με τους γονείς των γονιών. Μικρή σημασία έχει. Ο Αύγουστος ήρθε και δεν περιμένει.

Αν ένα πράγμα μου δίδαξε το σύντομο πέρασμά μου από το Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι πως πρέπει να πιάνεις τη στιγμή από τα μαλλιά και να… βουτάς στο νερό μαζί της. Τίποτα δεν περιμένει και τίποτα δεν σου εξασφαλίζει πως το αύριο θα είναι ίδιο με το σήμερα. Και στο τέλος της μέρας που γίνεται το ταμείο, τουλάχιστον θα είσαι ικανοποιημένος πως εσύ έκανες τα πάντα. Το έζησες!

Στις διακοπές βγάζουμε τους τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή μας και τις γεμίζουμε με αυτούς που μας αγαπούν. Και αυτές οι υπέροχες στιγμές με αυτές τις αναμνήσεις μας γίνονται ενδόμυχα οδηγός μας για την επόμενη μέρα.

Και επιστρέφουμε ευρισκόμενοι απέναντι συνήθως σε αποφάσεις. Είτε μεγάλες είτε μικρές καλούμαστε να χαράξουμε το μονοπάτι για τον επόμενο χειμώνα. Και φέτος θα διαβούμε το πιο δύσκολο μονοπάτι για τη χώρα μας. Νοικοκυριά και επιχειρήσεις αναμένεται να ζήσουμε μια ενεργειακή λαίλαπα. Και στο πέρας αυτής να αποφασίσουμε για την επόμενη κυβέρνηση της χώρας.

Και μετά από μια διπλή εκλογική αναμέτρηση, με μια κουραστική πολύμηνη προεκλογική περίοδος, θα κληθούμε να αποφασίσουμε για τους επόμενους δημάρχους των πόλεων μας. Με ένα νέο εκλογικό σύστημα που αποτρέπει την πολυφωνία στην αυτοδιοίκηση.

Σε αυτό το σκηνικό, από την ΔΕΘ και μετά θα αρχίσει και ο χορός των υποψήφιων δημάρχων. Ποιος χορεύει καλύτερα το τουίστ άραγε;

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 07.08.2022