ΑΠΟΨΕΙΣ

Η πίστις σώζει;

 03/06/2020 09:00

Έχετε δοκιμάσει να μπείτε σε λεωφορείο τις τελευταίες μέρες; Συνήθως είναι γεμάτα από κόσμο (και άδεια από εισιτήρια!). Υπάρχει καταγραφή για τα εισιτήρια; Επειδή δεν σκοπεύω να γίνω λαθρεπιβάτης στην ηλικία μου όπως έχουν γίνει σε πολλά και διάφορα πολλοί και πολλές, πληρώνω βλακωδώς (;) εισιτήριο. Οι επιβάτες –θεωρητικά, θα έπρεπε να φορούν μάσκα και ίσως και γάντια. Υποτίθεται δε ότι θα έπρεπε να βρίσκονται στο λεωφορείο οι μισοί από αυτούς που θεωρητικά χωράνε! Αμ δε! Αν δεν είναι 150% (όπως ήταν πριν) είναι 100%.

Κάποιος δεν πρέπει να ελέγχει; Έχετε δει κάποιον; Όχι, θα απαντήσω από την δική μου εμπειρία. Όλα αφήνονται στον αυτοματισμό. Έκτος του ότι αν φοράς μάσκα, κινδυνεύεις λιγότερο από αυτόν που δεν φορά, αν τολμήσεις να πεις σε κάποιον ότι σύμφωνα με τον κανονισμό πρέπει να φοράει μάσκα, λαμβάνεις την συνήθη απάντηση που λαμβάνεις από γυναίκες και άντρες όταν κάνεις κάποια κριτική για οτιδήποτε: τι σε νοιάζει εσένα, έτσι θέλω, αυτές είναι οι προτεραιότητες μου! Αν ο λαός είναι φτωχός και δεν μπορεί να αγοράσει μάσκες ας του δίνουν οι διάφορες ΜΚΟ και τα κόμματα που τον σκέφτονται.

Βεβαίως συνήθως αναγκάζεσαι να κατέβεις. Δηλαδή να υποχωρήσεις στην ανθρώπινη ηλιθιότητα: πως το είπε ο Τσίπολα στο βιβλίο του «οι νόμοι της ανθρώπινης ηλιθιότητας»; Ο ηλίθιος είναι το χειρότερο είδος. Κάνει κακό και στους άλλους και στον εαυτό του. Μεγάλη αλήθεια που έχει επαληθευτεί πολλαπλά (πχ στο περήφανο δημοψήφισμα).

Όλοι νομίζουν ότι ξεμπερδεύουμε με την πανδημία. Σταμάτησε και η ζωντανή ενημέρωση από την τηλεόραση (δελτίο τύπου βγαίνει κάθε μέρα) και όλοι θεωρούν ότι έληξε η υπόθεση. Μιλάει η αντιπολίτευση για το ζήτημα τουρισμός που είναι λίγο μακριά μας. Είναι μακριά μας γιατί κοντά μας είναι άλλα.

Αναρωτιέμαι: αν για τις οικογένειες με παιδιά σε ηλικία σχολείου το ποσοστό τους που έχει άτομο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα είναι πάνω από 70% είμαστε όλοι ευπαθείς ομάδες! Και πως αυτά τα παιδιά που εξαιρούνται από την υποχρέωση προσέλευσης στο σχολείο λόγω «ευπαθούς ομάδας» θα πάνε στις ιερές πανελλήνιες στις 15/6; Το άτομο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα στην οικογένεια τους θα φυλακιστεί κάπου; Ή ο υποψήφιος/υποψήφια θα τεθεί σε αποκλεισμό για να ολοκληρώσει τις εξετάσεις; Αστείο έτσι; Δυστυχώς η όλη αυτή υπόθεση ανέδειξε και μια άλλη πτυχή της ελληνικής κοινωνίας. Η απάτη (λέω ότι έχω άτομο σε ευπαθή ομάδα) για καλό σκοπό (να πάει το παιδί φροντιστήριο) συγχωρείται! Μετά διαμαρτύρονται ότι δεν μεταδίδεται το μάθημα από Η/Υ! θα συμφωνούσα να μεταδίδεται αλλά μόνο σε αυτούς που η δήλωση που κατέθεσαν έχει ελεγχθεί για την αλήθεια της! Όπως οι σκύλοι είχαν τρελαθεί στις βόλτες την εποχή των SMS η γιαγιά του 4ου θα βρει πολλές οικογένειες τον μήνα πριν από τις ιερές πανελλήνιες.

Ώρα είναι να βγει κάποιος/κάποια και να πει ότι όπως η πίστη σε προφυλάσσει όταν κοινωνείς, έτσι και τώρα που θα κοινωνούν στις ιερές πανελλήνιες θα προστατεύονται από την μετάδοση! Καλή μας τύχη…

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 31 Μαΐου 2020