Αφιερώματα

Αφιέρωμα: Τα 10+2 από τα καλύτερα κρεοπωλεία της Θεσσαλονίκης για το φετινό εορταστικό τραπέζι

Οι χώροι, τα πρόσωπα και οι προτάσεις τους για την περίοδο των γιορτών και όχι μόνο

 16/12/2023 13:50

Αφιέρωμα: Τα 10+2 από τα καλύτερα κρεοπωλεία της Θεσσαλονίκης για το φετινό εορταστικό τραπέζι

Η Θεσσαλονίκη εδώ και δεκαετίες, με αποκορύφωμα τα τελευταία χρόνια, διαθέτει ένα μεγάλο αριθμό κρεοπωλείων ανά περιοχή. Οι εποχές όπου τα κρεοπωλεία ήταν απλώς χώροι αγοράς κρέατος της επιλογής σας έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Τα καταστήματα πέρασαν πλέον στις επόμενες γενιές που έφεραν όλες τις νέες τεχνολογίες, νέο εξοπλισμό, τις παγκόσμιες γαστρονομικές τάσεις. Πλέον μια επίσκεψη στα κρεοπωλεία είναι εμπειρία και ένα ταξίδι σε νέες γεύσεις!

Για τη φετινή εορταστική περίοδο λοιπόν –και όχι μόνο- ανακαλύψαμε και σας παρουσιάζουμε 10+2 από τα καλύτερα κρεοπωλεία στην Θεσσαλονίκη, για να τα γνωρίσετε, να δείτε τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή τους, αλλά και για να σας προτείνουν μοναδικές δημιουργίες για το εορταστικό τραπέζι και για κάθε όμορφη περίσταση του χρόνου!

Κρεοπωλείο Αιμίλιος Κουτράκος

kreopolio-aimilios-koytrakos1.jpg

Στο νούμερο 25 της οδού Αλεξάνδρου Σβώλου, εδώ και μιάμιση δεκαετία σχεδόν, το Κρεοπωλείο «Αιμίλιος Κουτράκος» παρέχει κάποια από τα πιο εκλεκτά premium και βιολογικά κρέατα κάθε είδους, αλλά και μία ευρεία ποικιλία deli προϊόντων, από κάθε γωνιά της Ελλάδας κι όχι μόνο. Με τις γιορτές να πλησιάζουν, οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και σε λίγες μόνο ημέρες, θα μπορείτε να βρείτε κάποιες από τις πιο ιδιαίτερες προτάσεις, για να πλαισιώσετε το γιορτινό σας τραπέζι.

Η ιστορία του Κρεοπωλείου «Αιμίλιος Κουτράκος» ξεκινά από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, από το χωριό Παπαζλί, κοντά στη Σμύρνη, όπου ο παππούς του σημερινού ιδιοκτήτη ξεκίνησε τη δουλειά του Κρεοπώλη δίπλα στον προπάππο της οικογένειας.

Το 1922, με τη Μικρασιατική Καταστροφή, εγκαταστάθηκε στο Ζαγκλιβέρι, όπου συνέχισε τη δραστηριότητά του, μέχρι που τη σκυτάλη πήρε τότε ο γιος του Παναγιώτης, που επέκτεινε τις δραστηριότητές του και δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της εστίασης, ανοίγοντας στην περιοχή, το πρώτο μαγειρείο – ταβέρνα.

Την οικογενειακή παράδοση συνεχίζει σήμερα ο γιος του Παναγιώτη, Αιμίλιος Κουτράκος, πλαισιωμένος από το γιο του Πάρη, την κόρη του Μαργαρίτα και τη σύζυγό του Αναστασία, με δύο πλέον καταστήματα στη Θεσσαλονίκη. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων: Αλεξάνδρου Σβώλου 25, Κέντρο | Γ. Αγγέλου 16, Χαριλάου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 271603

Οι φάρμες του χωριού μας

oi-farmes-1.jpg

«Οι φάρμες του χωριού μας», αφού κατέκτησαν εδώ και χρόνια την εμπιστοσύνη των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας και έχοντας ως έδρα το Άργος Ορεστικό, μας υποδέχονται πλέον στη Θεσσαλονίκη, στα δύο καταστήματα τους στην οδό Σμύρνης 44 στην Καλαμαριά και στην οδό Χριστοβασίλη 2, στην περιοχή Μαρτίου. Οι στόχοι τους; Πρώτον, η εξασφάλιση του ποιοτικότερου ελληνικού κρέατος και δεύτερον η άμεση και σωστή εξυπηρέτηση. Και τους πετυχαίνουν καθημερινά!

Τα καταστήματα «Οι φάρμες του χωριού μας», είναι κάτι πολύ παραπάνω από απλά κρεοπωλεία και αυτό γιατί συναντάμε δύο εντυπωσιακά deliμπακάλικα με κρέας που συνδυάζουν τα προϊόντα κρεοπωλείου, με μία πλούσια γκάμα επιλεγμένων delicatessen προϊόντων, αλλά και μία εξαιρετική Wine List με προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες οίνων, που θα συνοδεύσουν κατάλληλα κάθε περίσταση, εορταστική και όχι μόνο.

Ο ιδιοκτήτης, με την εμπειρία στο χώρο ως έμπορος μπακαλικής δεύτερης γενιάς ταξιδεύοντας με σκοπό να συλλέξει μυρωδιές και γεύσεις από κάθε τόπο μετουσιωμένες σε ιδιαίτερα προϊόντα, προσπάθησε να εμπλουτίσει τα υψηλής αισθητικής «deli μπακάλικα με κρέας» του.

Εδώ θα βρούμε, εξαιρετικά αλλαντικά παραγωγής τους που ξεχωρίζουν για το μοναδικό τους άρωμα αλλά και την εκλεκτή ποιότητα των πρώτων υλών τους, τυριά, απίστευτη ποικιλία μπαχαρικών, ζυμαρικά και ρύζια, όσπρια, ελληνικές παραδοσιακές σάλτσες, παρθένα ελαιόλαδα, και ατελείωτη κάβα από κρασιά και μπύρες από Έλληνες και ξένους παραγωγούς, που θα συνοδεύσουν μοναδικά κάθε γεύμα μας. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:

Χρήστου Χριστοβασίλη 2, περιοχή Μαρτίου
Τηλέφωνο επικοινωβίας: 2310 411420

Σμύρνης 44, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 444011

Κρεοπωλείον Ο Βαγγέλης

kreopolion-o-vaghghelis1.jpg

Όταν λέμε ότι στο Κρεοπωλείον «Ο Βαγγέλης», στο νούμερο 25 της Ιωάννη Πασαλίδη στην Καλαμαριά, οι επιλογές σας είναι πραγματικά μοναδικές, κυριολεκτούμε. Σε ελάχιστα αντίστοιχα σημεία της πόλης θα βρει κανείς τόσες πολλές και πρωτότυπες ιδέες κι επιλογές σε κρεατικά και κρεατοσκευάσματα για το τραπέζι των γιορτών. Ο ιδιοκτήτης του, Ευάγγελος Χρηστίδης, βάζει τον πήχη ψηλά κι όπως κάθε χρόνο και καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, διαλέγει το καλύτερο, με αυστηρούς κανόνες ποιότητας, για το τραπέζι μας.

Στο Κρεοπωλείον «Ο Βαγγέλης» θα βρείτε ολοκληρωμένες προτάσεις, σε έναν μπουτίκ χώρο της κατηγορίας του στην Καλαμαριά, που πραγματικά ξεχωρίζει, για τις τόσο διαφορετικές του δημιουργίες.

Ο ιδιοκτήτης του κρεοπωλείου, Ευάγγελος Χρηστίδης, άνοιξε το κατάστημα το 2014, υλοποιώντας το όνειρό του και καθώς θεωρεί ότι το φαγητό είναι «δύναμη και υγεία», προσπαθεί πάντα, να προσφέρει κάτι ξεχωριστό και στην καλύτερη ποιότητα.

Με καταγωγή ο ίδιος από το Σοχό της Θεσσαλονίκης, μία περιοχή που φημίζεται για την κτηνοτροφική της παραγωγή και με γονείς κτηνοτρόφους, έχει μία ιδανική πηγή Α’ υλών ως προς το κατσικίσιο κρέας κι αυτή δεν είναι άλλη, από την κτηνοτροφική μονάδα «Χρηστίδης Farm», που λειτουργεί ο αδερφός του στην περιοχή καταγωγής τους. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ι. Πασαλίδη 25, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 444771

Κρεοπωλείο Μπλάγκου

kreopolio-mplaghkoy1.jpg

Καθώς πλησιάζουν οι γιορτές, το χριστουγεννιάτικο ελληνικό τραπέζι έχει την τιμητική του. Όλοι αναζητάμε τα καλύτερα υλικά, πρώτης ποιότητας κρέατα που φυσικά, αποτελούν το επίκεντρο όλου του τραπεζιού. Το «Κρεοπωλείο Μπλάγκου», με την τρίτη γενιά της επιχείρησης στο «τιμόνι» της, έχει πάντα ως μέλημα το ποιοτικό και θρεπτικό κρέας, καθώς από το 1970 μας παρέχει τα καλύτερα κρέατα και προϊόντα, με premium κοπές από μοσχάρια, ιδιαίτερα πιάτα από μαύρο χοίρο, γκουρμέ προτάσεις και κρεατοπαρασκευάσματα που απογειώνουν κάθε ελληνικό τραπέζι και βγάζουν όλους εμάς από τη δύσκολη θέση να προετοιμάσουμε το φαγητό μας, καθώς είναι όλα έτοιμα για ψήσιμο.

Το «Κρεοπωλείο Μπλάγκου», στηρίζεται στην οικογενειακή παράδοση. Εδώ και τρεις γενιές, βρίσκονται δίπλα σε κάθε πελάτη, κάθε λάτρη του κρέατος, κάθε άτομο που αναζητά ιδιαίτερες γεύσεις για να τοποθετήσει στο τραπέζι του. Παραμένουν πιστοί σε όλα, όσα οι πρόγονοί τους τους δίδαξαν για την τέχνη του κρέατος, εφαρμόζοντας όλες τις σύγχρονες μεθόδους και όλους τους κανονισμούς υγιεινής, σχετικά με την παραγωγή και κοπή του κρέατος, με απόλυτο σεβασμό στον καταναλωτή.

Η ομάδα του κρεοπωλείου «Μπλάγκου», προσφέρει ελληνικά πιστοποιημένα κρέατα όπως μοσχάρια, χοιρινά, αρνιά, κοτόπουλα και μας περιμένει για να μας προσφέρει αξεπέραστη ποιότητα και εξυπηρέτηση. Κρέατα από την Ελληνική ύπαιθρο, από δική τους φάρμα που βρίσκεται στο Ηράκλειο του Λαγκαδά, άριστης ποιότητας, που θα ικανοποιήσουν κάθε απαιτητικό ουρανίσκο που αναζητά εξαιρετική γεύση, ποικιλία και μοναδική θρεπτική αξία. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αμπελοκήπων 43 με Κρήτης – Περαία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23920 28820

Κρεοπωλείο Βαρδόπουλος

kreopolio-vardopoylos1.jpg

Για τους λάτρεις του καλού φαγητού, το κρεοπωλείο παίζει σημαντικό ρόλο στην κουζίνα τους. Ο κρεοπώλης τους μπορεί να γίνει ο άνθρωπός τους, εκείνος που θα τους φέρει την καλύτερη πρώτη ύλη για τα μαγειρέματά τους κι έτσι μεταξύ τους μπορεί να «χτιστεί» μία σχέση εμπιστοσύνης, αν οι προϋποθέσεις το επιτρέψουν. Στο κρεοπωλείο «Βαρδόπουλος» έχουν πετύχει ακριβώς αυτό. Την προτίμηση των πελατών τους, που εμπιστεύονται με κλειστά πλέον μάτια ό,τι και να παραλάβουν από το κρεοπωλείο.

Από το 2016 που λειτουργεί το κρεοπωλείο «Βαρδόπουλος», συνεχώς αναπτύσσεται και εξελίσσεται, προσφέροντας στους πελάτες του ό,τι καλύτερο σε νωπά κρέατα, χειροποίητα κρεατοπαρασκευάσματα, αλλά και διαλεχτά προϊόντα delicatessen.

Πριν μερικούς μήνες μάλιστα μετακόμισε σε νέο χώρο, πολύ κοντά στον αρχικό, αλλά σε πιο κεντρικό σημείο κι έτσι, ακόμα κι αν δεν είσαστε ήδη πελάτες, θα σας τραβήξει την προσοχή το όνομα που έχει ταυτιστεί με την ποιότητα, στο 18 της Γρ. Λαμπράκη, στον Εύοσμο.

Η Δέσποινα είναι αρχιτέκτονας, αλλά έπειτα κι από την ενασχόληση του πατέρα της με το εμπόριο κρεάτων, επέλεξε να ασχοληθεί με αυτό, μαζί με την αδερφή της Αλεξάνδρα, δημιουργώντας τον δικό τους χώρο.

Έτσι, το 2016 ξεκίνησε η λειτουργία του κρεοπωλείου «Βαρδόπουλος», όπου η Δέσποινα αποφάσισε πώς θα διοχετεύσει την έντονη ανάγκη της για δημιουργικότητα. Επιμελήθηκε η ίδια τον χώρο και στη συνέχεια φρόντισε να τον «εξοπλίσει» όχι μόνο με τα απαραίτητα, αλλά και τα καλύτερα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Γρηγορίου Λαμπράκη 18, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 660070

Κρεοπωλείο Μουστάκας

kreopolio-moystakas1.jpg

Το κρέας είναι πρώτη ύλη αγαπημένη, που συχνά απολαμβάνουμε στο τραπέζι μας το οικογενειακό και φυσικά πρωταγωνιστεί και στα γιορτινά μας τραπέζια. Το να είναι λοιπόν άριστης ποιότητας είναι το λιγότερο που θέλουμε και αναζητούμε. Στα κρεοπωλεία «Μουστάκας» δεν χρειάζεται να σκεφτείτε πολύ. Ό,τι και αν χρειάζεστε θα το βρείτε και μάλιστα στην καλύτερη δυνατή ποιότητα.

Ελληνικά κρέατα από περιοχές και παραγωγούς που φημίζονται για τα προϊόντα τους θα βρείτε καθημερινά στις βιτρίνες των κρεοπωλείων «Μουστάκας» και στα δύο καταστήματα, στη Χαριλάου και στο Πλαγιάρι. Το έμπειρο προσωπικό τους σας περιμένει με χαμόγελο για να ικανοποιήσει και την πιο ιδιαίτερη γαστρονομική σας προτίμηση.

Από το 2014 τα κρεοπωλεία «Μουστάκας» φροντίζουν τους πελάτες τους, παρέχοντάς τους ό,τι πιο εκλεκτό σε κρέας. Τότε ήταν που άνοιξε το κατάστημα της Χαριλάου ο Νίκος Μουστάκας. Πολύ νέος τότε, μόλις 24 χρόνων, αλλά έμπειρος λόγω της χρόνιας ενασχόλησης του πατέρα του με το αντικείμενο, ξεκίνησε με πολύ μεράκι μία πορεία που φαινόταν ήδη ότι θα είναι πετυχημένη.

Με απεριόριστο σεβασμό στον πελάτη και προσεγμένη έρευνα για κρέατα ανώτερης ποιότητας, ήταν αδύνατο να μην πετύχει το εγχείρημα του Νίκου.

Τα πράγματα μάλιστα πήγαν τόσο καλά, που λίγα χρόνια μετά, το 2018, άνοιξε κατάστημα και στο Πλαγιάρι. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:

Παπαναστασίου 97, Χαριλάου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 917515

Μιαούλη 45, Πλαγιάρι
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23920 61458

Κρεοπωλείο Stivos

stivos1.jpg

Αν και η ιστορία του ξεκινάει από το μακρινό 1989, το κρεοπωλείο «Stivos» αποτελεί σήμερα ένα από τα πιο σύγχρονα και ενημερωμένα κρεοπωλεία της δυτικής Θεσσαλονίκης, με φανατικούς πελάτες από κάθε μεριά της πόλης. Στα χέρια της τρίτης γενιάς από το 2007, συνεχώς ανανεώνει την γκάμα των προϊόντων για το καθημερινό τραπέζι, αλλά πραγματικά τις μέρες των εορτών δίνει ρεσιτάλ με τις υπέροχες κρεατοδημιουργίες του.

Σε ένα καλοστημένο κατάστημα, με σύγχρονο και απόλυτα άρτια εξοπλισμένο εργαστήριο, ο Μιχάλης Μαγδάκης, επιλέγει τα καλύτερα νωπά κρέατα για τα καθημερινά σας μαγειρέματα και όχι μόνο. Με την ομάδα του δημιουργούν ξεχωριστά παρασκευάσματα για όλες τις περιστάσεις, που δεν μπορούν παρά μόνο να εντυπωσιάσουν την οικογένεια και τους καλεσμένους.

Στο κρεοπωλείο «Stivos» βρίσκετε καθημερινά τεράστια ποικιλία κρεατικών όλων των ειδών από επιλεγμένες κτηνοτροφικές μονάδες τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού. Ο Μιχάλης Μαγδάκης επιλέγει για εσάς ό,τι καλύτερο εντοπίζει και σας προτείνει την ιδανική λύση ανάλογα με το τι και πώς θέλετε να το μαγειρέψετε.

Το προσωπικό του κρεοπωλείου, εξίσου έμπειρο και πρόθυμο, πάντα με ένα χαμόγελο στο πρόσωπο και με σεβασμό στον πελάτη, είναι εκεί για να σας βοηθήσει σε ό,τι χρειαστείτε. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ευαγγελισμού της Θεοτόκου 43, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας κρεοπωλείου: 2310 700203
Τηλέφωνο επικοινωνίας μαγειρείου: 2314 037956

Κρεαταγορά Θερμαϊκού

kreataghora-thermaikou1.jpg

Το κρέας, συμμετάσχει στα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Βρίσκεται πάντα στο κέντρο του τραπεζιού, μαγεύοντάς μας με τα χρώματα και τα αρώματά του. Η μαγεία βρίσκεται στο να ξέρουμε να επιλέγουμε το καλό και ποιοτικό κρέας, που θα συνοδεύσει τις αγαπημένες οικογενειακές στιγμές μας. Η κρεαταγορά «Θερμαϊκός», είναι ένα από τα κρεοπωλεία που έχουμε σίγουρα ξεχωρίσει, γιατί μας προσφέρει πάντα άριστη ποιότητα και γαστρονομικές νοστιμιές που ξέρουν καλά να κλέβουν την παράσταση.

Ο Μιχάλης Κοτσιμπέρης και ο Θόδωρος Παπαδόπουλος, είναι οι ιδιοκτήτες της κρεαταγοράς «Θερμαϊκού», μίας επιχείρησης που το όνομά της αποτελεί εγγύηση, για όποιον ξέρει από καλό κρέας. Και οι δύο, αφού εργάστηκαν για πολλά χρόνια κοντά σε έμπειρους κρεοπώλες, έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα, δημιουργώντας την κρεαταγορά «Θερμαϊκός», που αποτελείται από δύο καταστήματα, ένα στη Περαία στην οδό Ανθέων 16 και ένα στη Νέα Κρήνη, στην οδό Πολυβίου 38 & Λυκούδη Στυλιανού 21.

Κοινή αγάπη τους, το καλό και ποιοτικό φαγητό, προσφέροντας καθημερινά την καλύτερη ποιότητα στο τραπέζι μας, τηρώντας με ακρίβεια όλες τις υγειονομικές προδιαγραφές. Παρασκευάζουν για εμάς ό,τι τους ζητήσουμε βάσει των προτιμήσεων μας, όλα αρμονικά συνδυασμένα με προτάσεις εκλεπτυσμένων καρυκευμάτων και μπαχαρικών. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:

Ανθέων 16, Περαία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23920 20743

Πολυβίου 38 & Λυκούδη Στυλιανού 21, Νέα Κρήνη, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 444908

Κρεοπωλείο Ζησιάδου

kreopolio-zisiadoy1.jpg

Το κρεοπωλείο «Ζησιάδου» από το Φεβρουάριο του 2021 έχει ανοίξει τις πύλες του και μας περιμένει στη γειτονιά της Καλαμαριάς, στην οδό Δημ. Καμπούρογλου 2, για να μας προσφέρει ασύγκριτη ποιότητα και μοναδικά κρέατα που θα απογειώσουν το τραπέζι και τη διάθεσή μας.

Ο μοναδικός συνδυασμός άψογης εξυπηρέτησης, εξαιρετικής ποιότητας κρέατος και ατελείωτων παραδοσιακών κρεατοδημιουργιών νόστιμου, σπιτικού φαγητού, δε θα μπορούσε, παρά να είναι αποτέλεσμα… γυναικείας υπογραφής.

Στο τιμόνι της επιχείρησης, μια αληθινά ταλαντούχα γυναίκα, η Ευαγγελία Ζησιάδου, με οικογενειακή παράδοση στην κτηνοτροφία από τον παππού και τον πατέρα της, μεταμορφώνει καθημερινά με πρώτη ύλη το μεράκι και την αστείρευτη αγάπη της, το κρέας μας, σε αξεπέραστη θρεπτική αξία.

Όπως χαρακτηριστικά μας αναφέρει η Ευαγγελία «είμαστε γυναίκες και νοικοκυρές που γνωρίζουμε πόσο δύσκολη είναι η καθημερινή προετοιμασία φαγητού» και λαμβάνοντας υπόψη αυτό, αποφάσισε να μας διευκολύνει με τον πιο νόστιμο τρόπο, προσφέροντάς μας ατελείωτες εύκολες και παράλληλα θρεπτικές λύσεις. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Δ. Καμπούρογλου 2, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 449423

Κρεαταγορά Μπότσαρη

kreataghora-mpotsari1.jpg

Ποιος είπε ότι το κρέας, δεν μπορεί να γίνει έργο τέχνης; Η δημιουργικότητα, η φαντασία και η τέχνη, βρίσκεται παντού για όσους ξέρουν να την αναζητήσουν! Η Κρεαταγορά Μπότσαρη, αποτελεί το απόλυτο must για το τραπέζι μας και για τη φετινή εορταστική περίοδο.

Γιατί συνδυάζει μοναδικά την ποιοτική πρώτη ύλη, την καινοτομία και την αστείρευτη δημιουργικότητα! Από το 1987, μας προσφέρει τα καλύτερα κρέατα και τις πιο άψογες υπηρεσίες.

Για τέταρτη γενιά συνεχίζουν την τέχνη των προγόνων τους και την εξελίσσουν μοναδικά παρέχοντάς μας τις καλύτερες και τις πιο εύκολες λύσεις, τις πιο νόστιμες γευστικές πινελιές που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους!

Ιδιοκτήτες της Κρεαταγοράς Μπότσαρη, η Μαρία Κασσίδου και ο σύζυγός της, Κωνσταντίνος Μίσιος, που συνεχίζουν και στηρίζουν την ελληνική αγορά επιλέγοντας τα καλύτερα κρέατα και πρώτης ποιότητας υλικά, ενώ τη νέα γενιά στην επιχείρηση, εκπροσωπεί ο γιος τους Αποστόλης Μίσιος, που ξεχωρίζει για το φωτεινό του χαμόγελο και την ευγενική υποστήριξή του. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αλεξάνδρειας 9, περιοχή Μπότσαρη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 859167, 6956547720

Κρεοπωλείο ΜΑΚΡΑΝΤΩΝΗΣ

kreopolio-makrantonis1.jpg

Ήταν το 1983 όταν ο Βασίλης Μακραντώνης αποφασίζει να ανοίξει το δικό του κρεοπωλείο στον Εύοσμο. Παραδοσιακό, όπως ταίριαζε στην εποχή, λιτό, με κύριο μέλημα να προσφέρει τα καλύτερα κρεατικά στους πελάτες του.

Αυτό αποτελεί το κύριο μέλημα του κρεοπωλείου «ΜΑΚΡΑΝΤΩΝΗΣ» μέχρι και σήμερα που μετράει πλέον 40 ολόκληρα χρόνια λειτουργίας. Από τον πατέρα στον γιο, Νίκο Μακραντώνη κι από εκεί φυσικά στον εγγονό, Βασίλη, το κρεοπωλείο «ΜΑΚΡΑΝΤΩΝΗΣ», είναι μία οικογενειακή επιχείρηση που με τον πέρασμα των χρόνων εξελίχθηκε σε ένα σύγχρονο, πλήρως ενημερωμένο κρεοπωλείο, στο οποίο θα βρεις ό,τι καλύτερο σε κρέας, αλλά και σε προϊόντα που το συνοδεύουν στα μαγειρέματά του.

Σήμερα το κρεοπωλείο «ΜΑΚΡΑΝΤΩΝΗΣ» βρίσκεται στο 47 της 28ης Οκτωβρίου στον Εύοσμο. Στο ξεκίνημά του βρισκόταν δύο στενά μακριά από εκεί που είναι σήμερα, όπου και μεταφέρθηκε το 1990 για να αποκτήσει πλέον τον δικό του ιδιόκτητο χώρο.

Πριν τέσσερα μάλιστα χρόνια έγινε και ανακαίνιση στον χώρο, ο οποίος αναβαθμίστηκε κι άλλο με σύγχρονες πινελιές.

Στο πλευρό πατέρα και γιου, βρίσκεται και η σύζυγος του Νίκου Μακραντώνη, Ζήνα, καθώς και οι δύο μικρότερες κόρες της οικογενείας, Αναστασία και Ελισάβετ. Όλοι τους βάζουν το δικό τους λιθαράκι στο κομμάτι που τους αναλογεί και πετυχαίνουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: 28ης Οκτωβρίου 47, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 771686

Κρεοπωλείο - Dimeatris shop

kreopolio-dimeatris-shop1.jpg

Το κρέας είναι αναμφισβήτητα ο βασιλιάς όλων των ελληνικών τραπεζιών. Λατρεμένο φαγητό της ελληνικής κουζίνας, δεσπόζει με τα χρώματα και τα αρώματά του στο κέντρο του τραπεζιού και κλέβει την παράσταση και τις εντυπώσεις μας. Πόσο μάλλον το καλό κρέας, που το αναζητούν όλοι όσοι ξέρουν να το ξεχωρίζουν. Λίγα είναι τα κρεοπωλεία, που μπορούν να μας βγάλουν αληθινά ασπροπρόσωπους σε τέτοιες συγκεντρώσεις. Ένα από αυτά που εμείς ξεχωρίσαμε για την ποικιλία και την ποιότητά του, είναι το «Κρεοπωλείο - Dimeatris shop», που συνδυάζει και εγγυάται και τα δύο.

Ο Δημήτρης Σεμένoβιτς, πτυχιούχος κρεοπώλης και ιδιοκτήτης του «Dimeatris - shop», έχει στη φαρέτρα του, τη γνώση και την εμπειρία που κέρδισε ως μαθητευόμενος δίπλα σε έναν παραδοσιακό κρεοπώλη τρίτης γενιάς. Δημιούργησε, με θεμέλιο την αγάπη του για το καλό κρέας, ένα σύγχρονο κρεοπωλείο στη Μακεδονίας 153 που κερδίζει τις εντυπώσεις.

Τηρώντας όλες τις υγειονομικές προδιαγραφές, επιμελείται καθημερινά με γούστο και μεράκι όλα τα παρασκευάσματα, με στόχο να προσφέρει το καλύτερο centerpiece για το τραπέζι μας, μαγεύοντας και εμάς και τους καλεσμένους μας.

Στο «Dimeatris - shop», αποδεικνύεται καθημερινά ότι η αξιοπιστία σε ένα κρεοπωλείο κερδίζεται μέσα από τη σχέση που αναπτύσσεται με τον κρεοπώλη μας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μακεδονίας 153, περιοχή Βούλγαρη, Ανατολική Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 071219














Η Θεσσαλονίκη εδώ και δεκαετίες, με αποκορύφωμα τα τελευταία χρόνια, διαθέτει ένα μεγάλο αριθμό κρεοπωλείων ανά περιοχή. Οι εποχές όπου τα κρεοπωλεία ήταν απλώς χώροι αγοράς κρέατος της επιλογής σας έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Τα καταστήματα πέρασαν πλέον στις επόμενες γενιές που έφεραν όλες τις νέες τεχνολογίες, νέο εξοπλισμό, τις παγκόσμιες γαστρονομικές τάσεις. Πλέον μια επίσκεψη στα κρεοπωλεία είναι εμπειρία και ένα ταξίδι σε νέες γεύσεις!

Για τη φετινή εορταστική περίοδο λοιπόν –και όχι μόνο- ανακαλύψαμε και σας παρουσιάζουμε 10+2 από τα καλύτερα κρεοπωλεία στην Θεσσαλονίκη, για να τα γνωρίσετε, να δείτε τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή τους, αλλά και για να σας προτείνουν μοναδικές δημιουργίες για το εορταστικό τραπέζι και για κάθε όμορφη περίσταση του χρόνου!

Κρεοπωλείο Αιμίλιος Κουτράκος

kreopolio-aimilios-koytrakos1.jpg

Στο νούμερο 25 της οδού Αλεξάνδρου Σβώλου, εδώ και μιάμιση δεκαετία σχεδόν, το Κρεοπωλείο «Αιμίλιος Κουτράκος» παρέχει κάποια από τα πιο εκλεκτά premium και βιολογικά κρέατα κάθε είδους, αλλά και μία ευρεία ποικιλία deli προϊόντων, από κάθε γωνιά της Ελλάδας κι όχι μόνο. Με τις γιορτές να πλησιάζουν, οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και σε λίγες μόνο ημέρες, θα μπορείτε να βρείτε κάποιες από τις πιο ιδιαίτερες προτάσεις, για να πλαισιώσετε το γιορτινό σας τραπέζι.

Η ιστορία του Κρεοπωλείου «Αιμίλιος Κουτράκος» ξεκινά από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, από το χωριό Παπαζλί, κοντά στη Σμύρνη, όπου ο παππούς του σημερινού ιδιοκτήτη ξεκίνησε τη δουλειά του Κρεοπώλη δίπλα στον προπάππο της οικογένειας.

Το 1922, με τη Μικρασιατική Καταστροφή, εγκαταστάθηκε στο Ζαγκλιβέρι, όπου συνέχισε τη δραστηριότητά του, μέχρι που τη σκυτάλη πήρε τότε ο γιος του Παναγιώτης, που επέκτεινε τις δραστηριότητές του και δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της εστίασης, ανοίγοντας στην περιοχή, το πρώτο μαγειρείο – ταβέρνα.

Την οικογενειακή παράδοση συνεχίζει σήμερα ο γιος του Παναγιώτη, Αιμίλιος Κουτράκος, πλαισιωμένος από το γιο του Πάρη, την κόρη του Μαργαρίτα και τη σύζυγό του Αναστασία, με δύο πλέον καταστήματα στη Θεσσαλονίκη. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων: Αλεξάνδρου Σβώλου 25, Κέντρο | Γ. Αγγέλου 16, Χαριλάου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 271603

Οι φάρμες του χωριού μας

oi-farmes-1.jpg

«Οι φάρμες του χωριού μας», αφού κατέκτησαν εδώ και χρόνια την εμπιστοσύνη των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας και έχοντας ως έδρα το Άργος Ορεστικό, μας υποδέχονται πλέον στη Θεσσαλονίκη, στα δύο καταστήματα τους στην οδό Σμύρνης 44 στην Καλαμαριά και στην οδό Χριστοβασίλη 2, στην περιοχή Μαρτίου. Οι στόχοι τους; Πρώτον, η εξασφάλιση του ποιοτικότερου ελληνικού κρέατος και δεύτερον η άμεση και σωστή εξυπηρέτηση. Και τους πετυχαίνουν καθημερινά!

Τα καταστήματα «Οι φάρμες του χωριού μας», είναι κάτι πολύ παραπάνω από απλά κρεοπωλεία και αυτό γιατί συναντάμε δύο εντυπωσιακά deliμπακάλικα με κρέας που συνδυάζουν τα προϊόντα κρεοπωλείου, με μία πλούσια γκάμα επιλεγμένων delicatessen προϊόντων, αλλά και μία εξαιρετική Wine List με προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες οίνων, που θα συνοδεύσουν κατάλληλα κάθε περίσταση, εορταστική και όχι μόνο.

Ο ιδιοκτήτης, με την εμπειρία στο χώρο ως έμπορος μπακαλικής δεύτερης γενιάς ταξιδεύοντας με σκοπό να συλλέξει μυρωδιές και γεύσεις από κάθε τόπο μετουσιωμένες σε ιδιαίτερα προϊόντα, προσπάθησε να εμπλουτίσει τα υψηλής αισθητικής «deli μπακάλικα με κρέας» του.

Εδώ θα βρούμε, εξαιρετικά αλλαντικά παραγωγής τους που ξεχωρίζουν για το μοναδικό τους άρωμα αλλά και την εκλεκτή ποιότητα των πρώτων υλών τους, τυριά, απίστευτη ποικιλία μπαχαρικών, ζυμαρικά και ρύζια, όσπρια, ελληνικές παραδοσιακές σάλτσες, παρθένα ελαιόλαδα, και ατελείωτη κάβα από κρασιά και μπύρες από Έλληνες και ξένους παραγωγούς, που θα συνοδεύσουν μοναδικά κάθε γεύμα μας. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:

Χρήστου Χριστοβασίλη 2, περιοχή Μαρτίου
Τηλέφωνο επικοινωβίας: 2310 411420

Σμύρνης 44, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 444011

Κρεοπωλείον Ο Βαγγέλης

kreopolion-o-vaghghelis1.jpg

Όταν λέμε ότι στο Κρεοπωλείον «Ο Βαγγέλης», στο νούμερο 25 της Ιωάννη Πασαλίδη στην Καλαμαριά, οι επιλογές σας είναι πραγματικά μοναδικές, κυριολεκτούμε. Σε ελάχιστα αντίστοιχα σημεία της πόλης θα βρει κανείς τόσες πολλές και πρωτότυπες ιδέες κι επιλογές σε κρεατικά και κρεατοσκευάσματα για το τραπέζι των γιορτών. Ο ιδιοκτήτης του, Ευάγγελος Χρηστίδης, βάζει τον πήχη ψηλά κι όπως κάθε χρόνο και καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, διαλέγει το καλύτερο, με αυστηρούς κανόνες ποιότητας, για το τραπέζι μας.

Στο Κρεοπωλείον «Ο Βαγγέλης» θα βρείτε ολοκληρωμένες προτάσεις, σε έναν μπουτίκ χώρο της κατηγορίας του στην Καλαμαριά, που πραγματικά ξεχωρίζει, για τις τόσο διαφορετικές του δημιουργίες.

Ο ιδιοκτήτης του κρεοπωλείου, Ευάγγελος Χρηστίδης, άνοιξε το κατάστημα το 2014, υλοποιώντας το όνειρό του και καθώς θεωρεί ότι το φαγητό είναι «δύναμη και υγεία», προσπαθεί πάντα, να προσφέρει κάτι ξεχωριστό και στην καλύτερη ποιότητα.

Με καταγωγή ο ίδιος από το Σοχό της Θεσσαλονίκης, μία περιοχή που φημίζεται για την κτηνοτροφική της παραγωγή και με γονείς κτηνοτρόφους, έχει μία ιδανική πηγή Α’ υλών ως προς το κατσικίσιο κρέας κι αυτή δεν είναι άλλη, από την κτηνοτροφική μονάδα «Χρηστίδης Farm», που λειτουργεί ο αδερφός του στην περιοχή καταγωγής τους. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ι. Πασαλίδη 25, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 444771

Κρεοπωλείο Μπλάγκου

kreopolio-mplaghkoy1.jpg

Καθώς πλησιάζουν οι γιορτές, το χριστουγεννιάτικο ελληνικό τραπέζι έχει την τιμητική του. Όλοι αναζητάμε τα καλύτερα υλικά, πρώτης ποιότητας κρέατα που φυσικά, αποτελούν το επίκεντρο όλου του τραπεζιού. Το «Κρεοπωλείο Μπλάγκου», με την τρίτη γενιά της επιχείρησης στο «τιμόνι» της, έχει πάντα ως μέλημα το ποιοτικό και θρεπτικό κρέας, καθώς από το 1970 μας παρέχει τα καλύτερα κρέατα και προϊόντα, με premium κοπές από μοσχάρια, ιδιαίτερα πιάτα από μαύρο χοίρο, γκουρμέ προτάσεις και κρεατοπαρασκευάσματα που απογειώνουν κάθε ελληνικό τραπέζι και βγάζουν όλους εμάς από τη δύσκολη θέση να προετοιμάσουμε το φαγητό μας, καθώς είναι όλα έτοιμα για ψήσιμο.

Το «Κρεοπωλείο Μπλάγκου», στηρίζεται στην οικογενειακή παράδοση. Εδώ και τρεις γενιές, βρίσκονται δίπλα σε κάθε πελάτη, κάθε λάτρη του κρέατος, κάθε άτομο που αναζητά ιδιαίτερες γεύσεις για να τοποθετήσει στο τραπέζι του. Παραμένουν πιστοί σε όλα, όσα οι πρόγονοί τους τους δίδαξαν για την τέχνη του κρέατος, εφαρμόζοντας όλες τις σύγχρονες μεθόδους και όλους τους κανονισμούς υγιεινής, σχετικά με την παραγωγή και κοπή του κρέατος, με απόλυτο σεβασμό στον καταναλωτή.

Η ομάδα του κρεοπωλείου «Μπλάγκου», προσφέρει ελληνικά πιστοποιημένα κρέατα όπως μοσχάρια, χοιρινά, αρνιά, κοτόπουλα και μας περιμένει για να μας προσφέρει αξεπέραστη ποιότητα και εξυπηρέτηση. Κρέατα από την Ελληνική ύπαιθρο, από δική τους φάρμα που βρίσκεται στο Ηράκλειο του Λαγκαδά, άριστης ποιότητας, που θα ικανοποιήσουν κάθε απαιτητικό ουρανίσκο που αναζητά εξαιρετική γεύση, ποικιλία και μοναδική θρεπτική αξία. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αμπελοκήπων 43 με Κρήτης – Περαία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23920 28820

Κρεοπωλείο Βαρδόπουλος

kreopolio-vardopoylos1.jpg

Για τους λάτρεις του καλού φαγητού, το κρεοπωλείο παίζει σημαντικό ρόλο στην κουζίνα τους. Ο κρεοπώλης τους μπορεί να γίνει ο άνθρωπός τους, εκείνος που θα τους φέρει την καλύτερη πρώτη ύλη για τα μαγειρέματά τους κι έτσι μεταξύ τους μπορεί να «χτιστεί» μία σχέση εμπιστοσύνης, αν οι προϋποθέσεις το επιτρέψουν. Στο κρεοπωλείο «Βαρδόπουλος» έχουν πετύχει ακριβώς αυτό. Την προτίμηση των πελατών τους, που εμπιστεύονται με κλειστά πλέον μάτια ό,τι και να παραλάβουν από το κρεοπωλείο.

Από το 2016 που λειτουργεί το κρεοπωλείο «Βαρδόπουλος», συνεχώς αναπτύσσεται και εξελίσσεται, προσφέροντας στους πελάτες του ό,τι καλύτερο σε νωπά κρέατα, χειροποίητα κρεατοπαρασκευάσματα, αλλά και διαλεχτά προϊόντα delicatessen.

Πριν μερικούς μήνες μάλιστα μετακόμισε σε νέο χώρο, πολύ κοντά στον αρχικό, αλλά σε πιο κεντρικό σημείο κι έτσι, ακόμα κι αν δεν είσαστε ήδη πελάτες, θα σας τραβήξει την προσοχή το όνομα που έχει ταυτιστεί με την ποιότητα, στο 18 της Γρ. Λαμπράκη, στον Εύοσμο.

Η Δέσποινα είναι αρχιτέκτονας, αλλά έπειτα κι από την ενασχόληση του πατέρα της με το εμπόριο κρεάτων, επέλεξε να ασχοληθεί με αυτό, μαζί με την αδερφή της Αλεξάνδρα, δημιουργώντας τον δικό τους χώρο.

Έτσι, το 2016 ξεκίνησε η λειτουργία του κρεοπωλείου «Βαρδόπουλος», όπου η Δέσποινα αποφάσισε πώς θα διοχετεύσει την έντονη ανάγκη της για δημιουργικότητα. Επιμελήθηκε η ίδια τον χώρο και στη συνέχεια φρόντισε να τον «εξοπλίσει» όχι μόνο με τα απαραίτητα, αλλά και τα καλύτερα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Γρηγορίου Λαμπράκη 18, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 660070

Κρεοπωλείο Μουστάκας

kreopolio-moystakas1.jpg

Το κρέας είναι πρώτη ύλη αγαπημένη, που συχνά απολαμβάνουμε στο τραπέζι μας το οικογενειακό και φυσικά πρωταγωνιστεί και στα γιορτινά μας τραπέζια. Το να είναι λοιπόν άριστης ποιότητας είναι το λιγότερο που θέλουμε και αναζητούμε. Στα κρεοπωλεία «Μουστάκας» δεν χρειάζεται να σκεφτείτε πολύ. Ό,τι και αν χρειάζεστε θα το βρείτε και μάλιστα στην καλύτερη δυνατή ποιότητα.

Ελληνικά κρέατα από περιοχές και παραγωγούς που φημίζονται για τα προϊόντα τους θα βρείτε καθημερινά στις βιτρίνες των κρεοπωλείων «Μουστάκας» και στα δύο καταστήματα, στη Χαριλάου και στο Πλαγιάρι. Το έμπειρο προσωπικό τους σας περιμένει με χαμόγελο για να ικανοποιήσει και την πιο ιδιαίτερη γαστρονομική σας προτίμηση.

Από το 2014 τα κρεοπωλεία «Μουστάκας» φροντίζουν τους πελάτες τους, παρέχοντάς τους ό,τι πιο εκλεκτό σε κρέας. Τότε ήταν που άνοιξε το κατάστημα της Χαριλάου ο Νίκος Μουστάκας. Πολύ νέος τότε, μόλις 24 χρόνων, αλλά έμπειρος λόγω της χρόνιας ενασχόλησης του πατέρα του με το αντικείμενο, ξεκίνησε με πολύ μεράκι μία πορεία που φαινόταν ήδη ότι θα είναι πετυχημένη.

Με απεριόριστο σεβασμό στον πελάτη και προσεγμένη έρευνα για κρέατα ανώτερης ποιότητας, ήταν αδύνατο να μην πετύχει το εγχείρημα του Νίκου.

Τα πράγματα μάλιστα πήγαν τόσο καλά, που λίγα χρόνια μετά, το 2018, άνοιξε κατάστημα και στο Πλαγιάρι. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:

Παπαναστασίου 97, Χαριλάου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 917515

Μιαούλη 45, Πλαγιάρι
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23920 61458

Κρεοπωλείο Stivos

stivos1.jpg

Αν και η ιστορία του ξεκινάει από το μακρινό 1989, το κρεοπωλείο «Stivos» αποτελεί σήμερα ένα από τα πιο σύγχρονα και ενημερωμένα κρεοπωλεία της δυτικής Θεσσαλονίκης, με φανατικούς πελάτες από κάθε μεριά της πόλης. Στα χέρια της τρίτης γενιάς από το 2007, συνεχώς ανανεώνει την γκάμα των προϊόντων για το καθημερινό τραπέζι, αλλά πραγματικά τις μέρες των εορτών δίνει ρεσιτάλ με τις υπέροχες κρεατοδημιουργίες του.

Σε ένα καλοστημένο κατάστημα, με σύγχρονο και απόλυτα άρτια εξοπλισμένο εργαστήριο, ο Μιχάλης Μαγδάκης, επιλέγει τα καλύτερα νωπά κρέατα για τα καθημερινά σας μαγειρέματα και όχι μόνο. Με την ομάδα του δημιουργούν ξεχωριστά παρασκευάσματα για όλες τις περιστάσεις, που δεν μπορούν παρά μόνο να εντυπωσιάσουν την οικογένεια και τους καλεσμένους.

Στο κρεοπωλείο «Stivos» βρίσκετε καθημερινά τεράστια ποικιλία κρεατικών όλων των ειδών από επιλεγμένες κτηνοτροφικές μονάδες τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού. Ο Μιχάλης Μαγδάκης επιλέγει για εσάς ό,τι καλύτερο εντοπίζει και σας προτείνει την ιδανική λύση ανάλογα με το τι και πώς θέλετε να το μαγειρέψετε.

Το προσωπικό του κρεοπωλείου, εξίσου έμπειρο και πρόθυμο, πάντα με ένα χαμόγελο στο πρόσωπο και με σεβασμό στον πελάτη, είναι εκεί για να σας βοηθήσει σε ό,τι χρειαστείτε. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Ευαγγελισμού της Θεοτόκου 43, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας κρεοπωλείου: 2310 700203
Τηλέφωνο επικοινωνίας μαγειρείου: 2314 037956

Κρεαταγορά Θερμαϊκού

kreataghora-thermaikou1.jpg

Το κρέας, συμμετάσχει στα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Βρίσκεται πάντα στο κέντρο του τραπεζιού, μαγεύοντάς μας με τα χρώματα και τα αρώματά του. Η μαγεία βρίσκεται στο να ξέρουμε να επιλέγουμε το καλό και ποιοτικό κρέας, που θα συνοδεύσει τις αγαπημένες οικογενειακές στιγμές μας. Η κρεαταγορά «Θερμαϊκός», είναι ένα από τα κρεοπωλεία που έχουμε σίγουρα ξεχωρίσει, γιατί μας προσφέρει πάντα άριστη ποιότητα και γαστρονομικές νοστιμιές που ξέρουν καλά να κλέβουν την παράσταση.

Ο Μιχάλης Κοτσιμπέρης και ο Θόδωρος Παπαδόπουλος, είναι οι ιδιοκτήτες της κρεαταγοράς «Θερμαϊκού», μίας επιχείρησης που το όνομά της αποτελεί εγγύηση, για όποιον ξέρει από καλό κρέας. Και οι δύο, αφού εργάστηκαν για πολλά χρόνια κοντά σε έμπειρους κρεοπώλες, έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα, δημιουργώντας την κρεαταγορά «Θερμαϊκός», που αποτελείται από δύο καταστήματα, ένα στη Περαία στην οδό Ανθέων 16 και ένα στη Νέα Κρήνη, στην οδό Πολυβίου 38 & Λυκούδη Στυλιανού 21.

Κοινή αγάπη τους, το καλό και ποιοτικό φαγητό, προσφέροντας καθημερινά την καλύτερη ποιότητα στο τραπέζι μας, τηρώντας με ακρίβεια όλες τις υγειονομικές προδιαγραφές. Παρασκευάζουν για εμάς ό,τι τους ζητήσουμε βάσει των προτιμήσεων μας, όλα αρμονικά συνδυασμένα με προτάσεις εκλεπτυσμένων καρυκευμάτων και μπαχαρικών. Δείτε περισσότερα…

Διευθύνσεις καταστημάτων:

Ανθέων 16, Περαία
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23920 20743

Πολυβίου 38 & Λυκούδη Στυλιανού 21, Νέα Κρήνη, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 444908

Κρεοπωλείο Ζησιάδου

kreopolio-zisiadoy1.jpg

Το κρεοπωλείο «Ζησιάδου» από το Φεβρουάριο του 2021 έχει ανοίξει τις πύλες του και μας περιμένει στη γειτονιά της Καλαμαριάς, στην οδό Δημ. Καμπούρογλου 2, για να μας προσφέρει ασύγκριτη ποιότητα και μοναδικά κρέατα που θα απογειώσουν το τραπέζι και τη διάθεσή μας.

Ο μοναδικός συνδυασμός άψογης εξυπηρέτησης, εξαιρετικής ποιότητας κρέατος και ατελείωτων παραδοσιακών κρεατοδημιουργιών νόστιμου, σπιτικού φαγητού, δε θα μπορούσε, παρά να είναι αποτέλεσμα… γυναικείας υπογραφής.

Στο τιμόνι της επιχείρησης, μια αληθινά ταλαντούχα γυναίκα, η Ευαγγελία Ζησιάδου, με οικογενειακή παράδοση στην κτηνοτροφία από τον παππού και τον πατέρα της, μεταμορφώνει καθημερινά με πρώτη ύλη το μεράκι και την αστείρευτη αγάπη της, το κρέας μας, σε αξεπέραστη θρεπτική αξία.

Όπως χαρακτηριστικά μας αναφέρει η Ευαγγελία «είμαστε γυναίκες και νοικοκυρές που γνωρίζουμε πόσο δύσκολη είναι η καθημερινή προετοιμασία φαγητού» και λαμβάνοντας υπόψη αυτό, αποφάσισε να μας διευκολύνει με τον πιο νόστιμο τρόπο, προσφέροντάς μας ατελείωτες εύκολες και παράλληλα θρεπτικές λύσεις. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Δ. Καμπούρογλου 2, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 449423

Κρεαταγορά Μπότσαρη

kreataghora-mpotsari1.jpg

Ποιος είπε ότι το κρέας, δεν μπορεί να γίνει έργο τέχνης; Η δημιουργικότητα, η φαντασία και η τέχνη, βρίσκεται παντού για όσους ξέρουν να την αναζητήσουν! Η Κρεαταγορά Μπότσαρη, αποτελεί το απόλυτο must για το τραπέζι μας και για τη φετινή εορταστική περίοδο.

Γιατί συνδυάζει μοναδικά την ποιοτική πρώτη ύλη, την καινοτομία και την αστείρευτη δημιουργικότητα! Από το 1987, μας προσφέρει τα καλύτερα κρέατα και τις πιο άψογες υπηρεσίες.

Για τέταρτη γενιά συνεχίζουν την τέχνη των προγόνων τους και την εξελίσσουν μοναδικά παρέχοντάς μας τις καλύτερες και τις πιο εύκολες λύσεις, τις πιο νόστιμες γευστικές πινελιές που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους!

Ιδιοκτήτες της Κρεαταγοράς Μπότσαρη, η Μαρία Κασσίδου και ο σύζυγός της, Κωνσταντίνος Μίσιος, που συνεχίζουν και στηρίζουν την ελληνική αγορά επιλέγοντας τα καλύτερα κρέατα και πρώτης ποιότητας υλικά, ενώ τη νέα γενιά στην επιχείρηση, εκπροσωπεί ο γιος τους Αποστόλης Μίσιος, που ξεχωρίζει για το φωτεινό του χαμόγελο και την ευγενική υποστήριξή του. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Αλεξάνδρειας 9, περιοχή Μπότσαρη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 859167, 6956547720

Κρεοπωλείο ΜΑΚΡΑΝΤΩΝΗΣ

kreopolio-makrantonis1.jpg

Ήταν το 1983 όταν ο Βασίλης Μακραντώνης αποφασίζει να ανοίξει το δικό του κρεοπωλείο στον Εύοσμο. Παραδοσιακό, όπως ταίριαζε στην εποχή, λιτό, με κύριο μέλημα να προσφέρει τα καλύτερα κρεατικά στους πελάτες του.

Αυτό αποτελεί το κύριο μέλημα του κρεοπωλείου «ΜΑΚΡΑΝΤΩΝΗΣ» μέχρι και σήμερα που μετράει πλέον 40 ολόκληρα χρόνια λειτουργίας. Από τον πατέρα στον γιο, Νίκο Μακραντώνη κι από εκεί φυσικά στον εγγονό, Βασίλη, το κρεοπωλείο «ΜΑΚΡΑΝΤΩΝΗΣ», είναι μία οικογενειακή επιχείρηση που με τον πέρασμα των χρόνων εξελίχθηκε σε ένα σύγχρονο, πλήρως ενημερωμένο κρεοπωλείο, στο οποίο θα βρεις ό,τι καλύτερο σε κρέας, αλλά και σε προϊόντα που το συνοδεύουν στα μαγειρέματά του.

Σήμερα το κρεοπωλείο «ΜΑΚΡΑΝΤΩΝΗΣ» βρίσκεται στο 47 της 28ης Οκτωβρίου στον Εύοσμο. Στο ξεκίνημά του βρισκόταν δύο στενά μακριά από εκεί που είναι σήμερα, όπου και μεταφέρθηκε το 1990 για να αποκτήσει πλέον τον δικό του ιδιόκτητο χώρο.

Πριν τέσσερα μάλιστα χρόνια έγινε και ανακαίνιση στον χώρο, ο οποίος αναβαθμίστηκε κι άλλο με σύγχρονες πινελιές.

Στο πλευρό πατέρα και γιου, βρίσκεται και η σύζυγος του Νίκου Μακραντώνη, Ζήνα, καθώς και οι δύο μικρότερες κόρες της οικογενείας, Αναστασία και Ελισάβετ. Όλοι τους βάζουν το δικό τους λιθαράκι στο κομμάτι που τους αναλογεί και πετυχαίνουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: 28ης Οκτωβρίου 47, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 771686

Κρεοπωλείο - Dimeatris shop

kreopolio-dimeatris-shop1.jpg

Το κρέας είναι αναμφισβήτητα ο βασιλιάς όλων των ελληνικών τραπεζιών. Λατρεμένο φαγητό της ελληνικής κουζίνας, δεσπόζει με τα χρώματα και τα αρώματά του στο κέντρο του τραπεζιού και κλέβει την παράσταση και τις εντυπώσεις μας. Πόσο μάλλον το καλό κρέας, που το αναζητούν όλοι όσοι ξέρουν να το ξεχωρίζουν. Λίγα είναι τα κρεοπωλεία, που μπορούν να μας βγάλουν αληθινά ασπροπρόσωπους σε τέτοιες συγκεντρώσεις. Ένα από αυτά που εμείς ξεχωρίσαμε για την ποικιλία και την ποιότητά του, είναι το «Κρεοπωλείο - Dimeatris shop», που συνδυάζει και εγγυάται και τα δύο.

Ο Δημήτρης Σεμένoβιτς, πτυχιούχος κρεοπώλης και ιδιοκτήτης του «Dimeatris - shop», έχει στη φαρέτρα του, τη γνώση και την εμπειρία που κέρδισε ως μαθητευόμενος δίπλα σε έναν παραδοσιακό κρεοπώλη τρίτης γενιάς. Δημιούργησε, με θεμέλιο την αγάπη του για το καλό κρέας, ένα σύγχρονο κρεοπωλείο στη Μακεδονίας 153 που κερδίζει τις εντυπώσεις.

Τηρώντας όλες τις υγειονομικές προδιαγραφές, επιμελείται καθημερινά με γούστο και μεράκι όλα τα παρασκευάσματα, με στόχο να προσφέρει το καλύτερο centerpiece για το τραπέζι μας, μαγεύοντας και εμάς και τους καλεσμένους μας.

Στο «Dimeatris - shop», αποδεικνύεται καθημερινά ότι η αξιοπιστία σε ένα κρεοπωλείο κερδίζεται μέσα από τη σχέση που αναπτύσσεται με τον κρεοπώλη μας. Δείτε περισσότερα…

Διεύθυνση: Μακεδονίας 153, περιοχή Βούλγαρη, Ανατολική Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 071219














ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία