Τόλμη και αποφασιστικότητα για να αλλάξουμε την Ελλάδα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τόλμη και αποφασιστικότητα για να αλλάξουμε την Ελλάδα

 16/11/2018 20:08

 16/11/2018 20:08

Η ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στο Thessaloniki Summit

 H ευημερία δεν έρχεται με την εθνική απομόνωση, αλλά εναπόκειται στη συνεργασία μεταξύ των λαών. Με αυτή τη φράση ξεκίνησε σήμερα το βράδυ την ομιλία του στο 3ο Thessaloniki Summit 2018 στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την οποία έκλεισε η διήμερη εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΒΒΕ.

Στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε στα δυτικά Βαλκάνια, λέγοντας ότι η Ελλάδα και η ΝΔ θα στηρίξει την ευρωπαική προοπτική των δυτικών Βαλκανίων, όμως αυτό πρέπει να γίνει σε απόλυτη συμμόρφωση με το ευρωπαικό κεκτημένο. Τα δυτικά βαλκάνια μπορεί να εξελιχθούν σε μια δυναμική περιοχή», σημείωσε.

Για τη συμφωνία των Πρεσπών, μιλώντας για «λάθος χειρισμούς της κυβέρνησης», οι οποίοι όπως είπε «έχουν ήδη δηλητηριάσει τις κοινωνίες και στις δύο πλευρές. Δεκάδες εταιρείες στη Βόρεια Ελλάδα χρησιμοποιούν τη λέξη Μακεδονία ή παράγωγά της στον τίτλο ή στα προϊόντα τους. Τι θα γίνει με αυτές;», αναρωτήθηκε, προσθέτοντας με νόημα:  «Η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία. Η ΝΔ δεν πρόκειται να την ψηφίσει ούτε στη σημερινή Βουλή, ούτε στην επόμενη». Πρόσθεσε δε ότι όσα ψηφίζοντας τώρα στα Σκόπια είναι χειρότερα από αυτά που έχουν συμφωνηθεί στη συμφωνία των Πρεσπών.

«Η Ελλάδα δεν πρέπει και δεν μπορεί να τοποθετηθεί στον διεθνή ανταγωνισμό ως ένας φτηνός επενδυτικός προορισμός. Το κλειδί της βιώσιμης ανάπτυξης βρίσκεται στη δραστική βελτίωση του θεσμικού περιβάλλοντος της χώρας μας», ήταν το δεύτερο μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την ομιλία του στο 3ο Thessaloniki Summit 2018.

«Το κύριο ζητούμενο παραμένει πώς θα επιτύχουμε υψηλή και βιώσιμη ανάπτυξη και όχι το κατά πόσο υπάρχει δήθεν κάποιος δημοσιονομικός χώρος για επιπλέον μεταβιβαστικές πληρωμές», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. Άσκησε κριτική σε υψηλούς τόνους προς την κυβερνητική πολιτική και τον Αλέξη Τσίπρα, που «δοκιμάστηκε δύο φορές και απέτυχε. Και επειδή στη Βουλή ομολόγησε την ήττα του, δυστυχώς, γίνεται διπλά επικίνδυνος. Έχει χάσει κάθε έννοια του μέτρου. Τάζει 34.000 προσλήψεις και θυμίζει σε χειρότερο μορφή το ‘’Τσοβόλα δώστα όλα’’, σε μια χώρα που δεν μπορεί να δανειστεί από τις αγορές και έχει χρέος 180% του ΑΕΠ.
Υπόσχεται παντού, από αναδρομικά μέχρι αυξήσεις χωρίς αντίκρισμα, την ίδια ώρα που αδιαφορεί για τη δραματική κατάσταση στην υγεία και τη διάλυση της παιδείας.
Κάντε μια βόλτα στο ΑΠΘ και θα δείτε μια αδιανόητη κατάσταση».

Για τις προτεραιότητες της ΝΔ σημείωσε ότι η απόφασή του είναι δεδομένη. «Θα εργαστώ για μια δημόσια διοίκηση που ακούει πραγματικά τις ανάγκες των επιχειρήσεων. Πρέπει να είμαστε φιλόδοξοι και συγκεκριμένοι», σημείωσε, ενώ σημείωσε με νόημα. «Τόλμη και αποφασιστικότητα χρειάζεται για να κάνουμε πράξη αυτό που θέλουμε».

«Όσο πιστεύω σε ένα κράτος που δεν θα πνίγει την ιδιωτική δημιουργία, άλλο τόσο πιστεύω ότι το κράτος πρέπει να είναι ισχυρό ώστε να μην υποτάσσεται σε ειδικά οικονομικά συμφέροντα που λειτουργούν σε βάρος των πολλών. Δυστυχώς μετά από 8 χρόνια μνημονίων δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να κάνουμε την Ελλάδα και το λαό της μια ελεύθερη οικονομία και κοινωνία. Η μάχη που πρέπει να κερδηθεί όμως είναι ακριβώς αυτή. Από αυτή την θεσμική και οικονομική παγίδα της ανελευθερίας που δημιουργεί η υπερφορολόγηση και το αντιαναπτυξιακό μείγμα πολιτικής επείγει να απελευθερωθούμε. Για να δημιουργήσουμε ξανά μια ρωμαλέα μεσαία τάξη, ευημερία για τους πολλούς, μια οικονομία που παράγει και εξάγει, μια πατρίδα ισχυρή και με αυτοπεποίθηση σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία. Γιατί αλλιώς θα τρώμε από τις σάρκες μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Παραμένω αισιόδοξος, σε πείσμα της σημερινής κατάστασης. Το μελετημένο πρόγραμμα της ΝΔ μπορεί να οδηγήσει σε ένα νέο ελληνικό θαύμα. Προϋπόθεση γι΄ αυτό θα είναι μια μεγάλη πολιτική αλλαγή» τελείωσε αισιόδοξα ο κ. Μητσοτάκης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ