ΑΠΟΨΕΙΣ

Ξώβεργες

 07/02/2023 14:00

Η αλήθεια είναι ότι η ιδέα ήταν συγκλονιστική. Γενναία! Αυτοτιμωρητική! Δεν συμμετέχουμε στις συζητήσεις στη Βουλή. Η αυτοτιμωρία ως ανώτατο στάδιο της αυτοκριτικής. Πάντως καλά κάνει και φεύγει από τη Βουλή διότι θα ήταν άδικο o ένας να πάει στις εκλογές ξεκούραστος και ο άλλος πτώμα από τις ομιλίες. Fair play!

Το σχέδιο μοιάζει βγαλμένο από βαθιά σκέψη, όπως εκείνες οι θάλασσες στις οποίες δεν έχουμε ακόμη ταξιδέψει. Μετά υπάρχει πάντα και η μέθοδος της ξώβεργας. Αυτή είναι πιο απλή και ίσως γι’ αυτό παρουσιάζει ορισμένα κενά.

Στήνεις τις ξώβεργες και περιμένεις να πιαστεί το πουλάκι. Μικρό είναι, μεγάλο είναι δεν έχει σημασία, από το στιγμή που μετά τα ίδια θα πεις είτε έχεις πετύχει το θησαυροφυλάκιο του Μητσοτάκη με χρυσά νομίσματα με την ένδειξη ο χώρος είναι ιδιωτικός και τον ίδιο να βουτά μέσα, όπως ο θείος Σκρουτζ, είτε αν ο Μητσοτάκης με ηλεκτρικό ποδήλατο υπερέβη τα όρια ταχύτητας.

Και μέσ’ την πολλή σκοτούρα τους δεν βρίσκουν χρόνο να διαβάσουν ότι σε όλες τις δημοσκοπήσεις τα θέματα θεσμικής διαφάνειας συγκινούν κάποιους ανάμεσα στο 2,5 και στο 4%.

Εκτός αν οι υποκλοπές και η θεσμική διαφάνεια δεν είναι παρά προσχήματα...


*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 05.02.2023

Δημοφιλείς Απόψεις