ΑΠΟΨΕΙΣ

Το Σάββατο του Λάζαρου και οι θεωρίες συνωμοσίας

 20/12/2020 13:57

Την προηγούμενη Δευτέρα ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον Άλφα επανέλαβε αυτό που είχε πει στη βουλή λίγο νωρίτερα. Θα έπρεπε να είχε βάλει τη Θεσσαλονίκη σε lockdown μία βδομάδα νωρίτερα.

Η Θεσσαλονίκη μπήκε σε lockdown στις 30 Οκτωβρίου, άρα σύμφωνα με το μία εβδομάδα νωρίτερα, θα έπρεπε να είχε μπει στις 23 Οκτωβρίου. Εκείνη την ημέρα που έμπαινε σε πορτοκαλί.

Σύμφωνα με την έρευνα του ΑΠΘ, εκείνη την ημέρα το ιικό φορτίο της πόλης παρουσίαζε αύξηση 500% σε σχέση με δύο εβδομάδες νωρίτερα. Μία βδομάδα μετά είχε διπλασιαστεί η αύξηση και ήταν 1000% επάνω σε σχέση με τις 5 Οκτωβρίου

Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι κανένας δεν του είχε κάνει προτείνει lockdown.

Όμως πριν 26 ημέρες, στις 17 Νοεμβρίου, του Πολυτεχνείου ανήμερα, είχε στείλει μία επιστολή στον πρωθυπουργό, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, σύμφωνα με την οποία στη σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στις 7 το βράδυ της Πέμπτης 22 Οκτωβρίου, παρουσία του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά:

  • Ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας ζήτησε να μην πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις του τριημέρου εορτασμού του Αγίου Δημητρίου και να μην πραγματοποιηθεί εφέτος η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας.
  • Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας ζήτησε την αυστηροποίηση των μέτρων.
  • Ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) Ιγνάτιος Καϊτετζίδης ζήτησε την ενημέρωση των δήμων για τα επιδημιολογικά στοιχεία της περιοχής τους.

Αν εξαιρέσει κανείς τα στοιχεία του ΑΠΘ που δημόσια είχαν γίνει γνωστά και δεν αμφισβητήθηκαν από κανέναν ότι την ήξερε, σε όλα τα υπόλοιπα, έχουμε ένα κενό:

Κανείς από όσους μετείχαν σε εκείνη την σύσκεψη δεν διέψευσε τον πρωθυπουργό αναφορικά με το ότι κανένας δεν είχε προτείνει μέτρα.

Όμως κανένας από τους εμπλακέντες δεν διέψευσε και τον Κυρίζογλου για το τι γράφει ότι ειπώθηκε σε εκείνη τη σύσκεψη.

Βεβαίως υπάρχει το ενδεχόμενο να έχουν όλοι δίκαιο. Δηλαδή και ο Κυρίζογλου ότι αυτά ειπώθηκαν στη σύσκεψη και ο πρωθυπουργός ότι δεν είχε καμία σχετική εισήγηση.

Σε αυτήν την περίπτωση το εύλογο συμπέρασμα είναι ότι δεν του τα είπε ο Χαρδαλιάς.

Αυτό όμως αποκλείεται να έχει συμβεί! Διότι ο Χαρδαλιάς είναι υφυπουργός, δηλαδή μέλος του κυβερνητικού σχήματος. Και επειδή έχουμε αντιπολίτευση, η οποία νυχθημερόν προσπαθεί να εκθέσει την κυβέρνηση, αν υπήρχε υπόνοια περί Χαρδαλιά, θα είχε ρωτήσει στη βουλή; Δεν θα είχε ζητήσει την απάντηση Μητσοτάκη στον Κυρίζογλου; Δεν θα είχε φωνάξει;

Κάτι τέτοιο θα είναι κάνει! Δεν θα πλακωνόταν με τον υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης ποια εταιρεία πλήρωσε για τα απολυμαντικά στα σύνορα, από όπου ...θεωρητικά δεν περνάει κανένας. ή έστω μόνο νταλικιέρηδες...

Και σε κάθε περίπτωση όλα τα κόμματα έχουν έναν τουλάχιστον βουλευτή στη Θεσσαλονίκη και ένα έχει και τον αρχηγό του...

Ούτε ένας δεν το πρόσεξε; Ούτε μία εφημερίδα, δεν διαβάζουν;

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 13 Δεκεμβρίου 2020