ΑΠΟΨΕΙΣ

Το δακτυλίδι του Μπουτάρη

 25/01/2023 18:00

Κάτω από το σπίτι μου υπάρχει ένα καφέ. Για να φτάσω από τον δρόμο στην είσοδο του σπιτιού μου πρέπει να διασχίσω μία απόσταση περίπου πέντε μέτρων διασχίζοντας πληθώρα εμποδίων. Υπάρχουν τα γυάλινα παραπετάσματα του καφέ, το απεριποίητο παρτέρι του Δήμου, τα τραπεζάκια του καφέ εκτός του γυάλινου παραπετάσματος και προσφάτως προστέθηκε ένα ακόμα: Η σόμπα για τη θέρμανση των θαμώνων. Με τη δε σόμπα η πρόσβαση ήταν αδύνατη, ακόμα και για ελλιιποβαρείς ανθρώπους. Απλά, δεν χωρούσα.

 Τους έκανα ευγενή σύσταση. Τίποτα. Τους έκανα θυμωμένη σύσταση. Τίποτα. Έβγαλα φωτογραφία τη σόμπα και έκανα ανώνυμη καταγγελία μέσω των Φίλων του Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Μετά από ένα μήνα περίπου η σόμπα μετακινήθηκε κάποια εκατοστά, με αποτέλεσμα να χωράω να περάσω αλλά όχι με σακούλες ή καροτσάκι σούπερ μάρκετ. Σήμερα κατεβάζοντας τα σκουπίδια είδα ότι το τραπεζάκι μπροστά στο παρτέρι ενώθηκε με το τραπεζάκι μέσα στο γυάλινο παραπέτασμα. Με αποτέλεσμα η δίοδος και πάλι να είναι αδύνατη, εκτός αν είναι κανείς άυλος. Σαν τη συνταγογράφηση.

Ταυτόχρονα παρατηρώ την δραστηριότητα των επίδοξων δημάρχων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο νυν δήμαρχος ενσωματώνει στο ψηφοδέλτιο του γνωστούς θεσσαλονικείς και το ποστάρει στο Facebook με υπόρρητο τίτλο «Ναι, τους έπεισα». Πρώην στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ζητούν να μετρηθούν σε δημοσκοπικές εταιρείες, ενώ άλλοι ποστάρουν τρυφερές οικογενειακές φωτογραφίες με επίκληση στο συναίσθημα. 

Άλλες επίδοξες υποψήφιες κάνουν διφορούμενες αναρτήσεις στο Facebook, ή προσπαθώντας να κερδίσουν ακολούθους στο Instagram ντύνονται στολίζονται και αυτοποστάρονται με το χαμόγελο της επιτυχίας. Τα κόμματα αναρωτιούνται εάν, δίνοντας σε κάποιον το χρίσμα θα τον βοηθήσουν ή θα τον καταστρέψουν. Το ΠΑΣΟΚ έχει τους περισσότερους και τις περισσότερες υποψήφιες, αλλά έτσι δε συνέβαινε πάντα; Ο Μπουτάρης τηρεί στάση αναμονής, καθώς ήδη 3 απο τους επίδοξους διεκδικούν το χρίσμα του. 

Εκείνος σφίγγει το χέρι και προς το παρόν το δακτυλίδι δεν το δίνει. Θα μου πείτε ο Μπουτάρης τατουάζ έχει και αυτά δεν μεταβιβάζονται. Άλλον συμπαθεί, ξέρει όμως ότι άλλος είναι ο πιο ικανός. Για την γυναίκα ούτε λόγος. Άλλοι παράγοντες της πόλης που την νοιάζονται πραγματικά (πρόεδροι φορέων και σωματείων) μουρμουρίζουν πως δυστυχώς οι ικανότερες υποψηφιότητες είναι οι λιγότερο χαρισματικές.

Και μέσα σ’ όλα αυτά εγώ ρώτησα έναν ευγενέστατο υπάλληλο της δημοτικής αστυνομίας για το καφέ και την μη πρόσβαση και μου απάντησε πως το συγκεκριμένο καφέ έχει βγάλει άδεια από την πολυκατοικία για το επιπλέον τραπέζι. Υποθέτω πως του δώσαμε την άδεια και για να μην περνάμε από εκεί. Καλό βόλι.

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 22.01.2023

Δημοφιλείς Απόψεις