ΑΠΟΨΕΙΣ

Θα τους βάλει να ξυρίσουν το μουστάκι;

 03/10/2022 20:00

Η αλήθεια είναι ότι με την εκλογή της Μελόνι τρόμαξα. Διότι δεν φτάνει που έχει τα μύρια όσα πολιτικά που ξινίζουν, έμαθα ότι δεν είναι και φεμινίστρια.

Διότι φεμινισμός για μένα που θυμάμαι καλά τα συνθήματα της δεκαετίας του 1980 είναι «δεν είμαι του αντρός μου, δεν είμαι του πατρός μου».

Θέλω να ’μαι ο εαυτός μου, κατέληγε το σύνθημα. Τρομάζω στην ιδέα ότι μία μεγάλη και ιστορική χώρα στο έδαφος της οποίας έχουν διαπρέψει Αγριπίνες, Μεσαλίνες και η Πάπισσα Ιωάννα, θα έχει μία πρωθυπουργό, που δεν διεκδικεί να είναι ο εαυτός της.

Εκεί άρχισα να συμπονώ τον Μητσοτάκη. Θα πηγαίνει στις συνόδους και θα περιμένει την ομόλογό του της Ιταλίας να τηλεφωνήσει στον άντρα της να τον ρωτήσει τι πρέπει να ψηφίσει στην ψηφοφορία.

Και θα τηλεφωνεί μόνο στον άντρα της ή και στον πατέρα της που μάλλον είναι εν ζωή; Πόση ώρα θα κρατούν αυτές οι συνεννοήσεις;

Και κυρίως τι θα κάνουμε με το θεσμικό ζήτημα που ανακύπτει αβίαστα.

Η κυρία Μελόνι δεν είναι παντρεμένη με παπά και με κουμπάρο. Συμβιεί με το έτερον της ήμισυ.

Νομιμοποιείται να τον ρωτάει αφού δεν τους έχουν ενώσει τα ιερά δεσμά του γάμου; Και που αυτός δηλώνει αριστερός, πώς ερμηνεύεται; Μήπως μας ρίχνει στάχτη στα μάτια; Ή μήπως δεν θέλει να έχει κουμπάρους;

Και τι χριστιανή είναι, όπως δηλώνει, αφού δεν πήρε την ευλογία του επιχώριου επισκόπου για τον γάμο της; Τo παιδί της το βάφτισε άραγε;

Διότι το παιδί το λένε Ginevra, ένα από τα 10 πιο δημοφιλή ονόματα στην Ιταλία το 2020 και τόσο δημοφιλές που από το 2020 χρησιμοποιήθηκε 20 φορές στις ΗΠΑ και 17 στην Ελβετία. Μήπως δεν συμμετείχε καν στην επιλογή του ονόματος;

Και επιπλέον, μήπως αυτή που δεν παντρεύτηκε ποτέ, δεν θέλει τον γάμο ζευγαριών του ίδιου φύλου; (Για την τεκνοθεσία ζευγαριών του ίδιου φύλου, μπορεί να χρησιμοποιήσει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, όπου το νιόπαντρο ζευγάρι δύο ανδρών, έχει παιδί από προηγούμενο γάμο του ενός με σύζυγο που έχει πεθάνει).

Καθίσταται προφανές ότι η αποστασιοποίηση μίας γυναίκας από τον φεμινισμό, ανοίγει πολλά ζητήματα.

Εκτός αν θέλουμε να το αγνοήσουμε και να μείνουμε στη λεπτομέρεια ότι ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους στην Ιταλία, την επέλεξαν παρά το ότι είχε αυτά τα χαρακτηριστικά, τα οποία ενοχλούν περισσότερο την ελληνική «προοδευτική διανόηση» παρά το ιταλικό εκλογικό σώμα.

Αλλά από ακροδεξιούς τι να περιμένει κανείς…

Αυτή ούτε μουστάκι δεν μπορεί να τους βάλει να ξυρίσουν. Σιγά μη φορέσει χιτζάμπ αν επισκεφθεί το Ιράν…

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 02.10.2022