ΑΠΟΨΕΙΣ

Θα είχαν λυθεί όλα!

 30/11/2021 20:00

Μπαίνοντας στον Δεκέμβριο, με την απαιτούμενη ανησυχία περί της εξέλιξης της πανδημίας που φαίνεται να μην επιβεβαιώνει τις «προβλέψεις» και «προφητείες» αλλά να προκαλεί μαύρες σκέψεις, και παρόλο ότι 83% των ενηλίκων έχει εμβολιαστεί ή νοσήσει (70% αν αναφερθούμε στο σύνολο του πληθυσμό) και με το 10% του συνόλου του πληθυσμού να έχει κάνει την τρίτη δόση η εξίσωση εκτίμησης είναι δύσκολη!

Πότε άραγε θα μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει φως (στην άκρη όποιου τούνελ). Λέω ότι θα πρέπει να περιμένουμε το Πάσχα και δεν βλέπω κάποια ποιο γρήγορη αποκλιμάκωση. Το μόνο σχετικά αισιόδοξο είναι ότι το ποσοστό θανάτων σε σχέση με τον αριθμό κρουσμάτων μειώνεται. Χιλιάδες θάνατοι δυστυχώς θα προκύψουν μέχρι την αποκλιμάκωση. Όσο ποιο γρήγορα «θωρακιστεί» μέσω των εμβολίων ο πληθυσμός, τόσο καλύτερα. Κοινοτυπία αλλά απαραίτητο να επαναλαμβάνεται…

Στο εσωτερικό μας μέτωπο περιμένουμε να ξεκαθαρίσει η εκλογή του επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ (δηλαδή του τρίτου πόλου στο κομματικό μας σύστημα) ώστε να προχωρήσει η εναρμόνιση του κομματικού μας συστήματος με τα υπόλοιπα στην Ευρώπη. Κόμματα κομήτες υπήρξαν και θα υπάρξουν. Θα χαθούν όπως χάθηκαν από τον ουρανό αφήνοντας προσδοκίες και όνειρα.

Άλλωστε αν ήταν κυβέρνηση οι τάδε (αυτοί της Δευτέρας Παρουσίας) τώρα θα είχαμε διπλάσια κτήρια σχολείων, πανεπιστημίων, ΜΕΘ, νοσοκομεία, θα είχαν διοριστεί 100 χιλιάδες καθηγητές στο σχολείο, μερικές χιλιάδες νοσοκομειακοί, μερικές χιλιάδες σε πανεπιστήμια όπου θα είχαν μπει όλοι οι υποψήφιοι. Πιθανόν με τις οδηγίες του νέου ΑΣΕΠ συμβούλων που μόλις ανακοινώθηκαν.

Φυσικά τα λεφτά θα φύτρωναν και δεν θα υπήρχε πόνος και θλίψη. Το πολύ-πολύ θα μας τα έδιναν αυτοί που μας τα χρωστάν. Στην Δευτέρα Παρουσία θα είχαν ανυψωθεί οι ικανοί και θα είχαν σταλεί στην αιώνια πυρά οι κακοί. Ωραία πλάκα για κάποιο θρησκευτικό δόγμα αλλά ανούσιο και ανόητο για ένα κομματικό και πολιτικό σύστημα.

Α! και θα είχε λήξει μέσω της προαιρετικής υποχρεωτικότητας και η ιστορία του κορονοϊού. Θα είχαν λυθεί όλα! Πολύ ωραίο για να είναι αληθινό…. Ράπιντ τεστ και μοριακό για την ανίχνευση του κορονοϊού υπάρχει. Για άλλα δεν υπάρχει δυστυχώς.

Έχει πολλές φορές αποδειχτεί στο πολιτικό και κομματικό σύστημα των προηγμένων χωρών. Σε μια χώρα όμως που όλα σχεδόν λειτουργούν με 10 χρόνια καθυστέρηση (αρκούν τα δύο ποιο πρόσφατα: ότι έπρεπε να γίνει το 1990 έγινε το 2000 και ότι έπρεπε να γίνει το 2009 άρχισε να γίνεται το 2019) ελπίζω να μην χρειαστεί να φτάσουμε στο 2031 για να έχουμε πολιτικές λειτουργίες όπως αυτές που σήμερα ξεκινούν στην Γερμανία ή θα ξεκινήσουν στην Γαλλία το 2022. Όπως χάνονται τα κόμματα της Δευτέρας Παρουσίας στην Γερμανία και την Γαλλία θα χαθούν και εδώ. Τι θα γίνουν οι προφήτες τους και οι άγιοι τους θα δείξει.

Αξίζει τέλος να αναφερθούμε στην περίπτωση του κόμματος «υπάρχει και τέτοιος Λαός» της Βουλγαρίας. Πάσα ομοιότητα με την Ελλάδα συμπωματική. Έχασε. Τι θα γίνει στην γειτονιά μας (Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Τουρκία) φαίνεται να μην μας πολυαπασχολεί. Κακώς. Το 2022 θα μας βρει (όπως πάντα) απροετοίμαστους για τις τεκτονικές αλλαγές που θα συμβούν. Αλλά αυτή είναι μια ιστορία που θα διηγηθούμε άλλη φορά.

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 28 Νοεμβρίου 2021