ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα θέματα της καθημερινότητας!

 31/08/2023 14:00

Το μακρινό 2019 τον Μάρτιο υποτίθεται ότι το σύστημα στάθμευσης μονίμων κατοίκων στο δήμο Θεσσαλονίκης από το Α’ και Γ’ Διαμέρισμα που ίσχυε και ισχύει θα επεκτείνονταν και σε μέρος του Ε’ διαμερίσματος. Κληθήκαμε να κάνουμε αίτηση και να πάρουμε την σχετική κάρτα!

Ορίστηκαν 3.100 θέσεις για τους μόνιμους κατοίκους και θέσεις επισκεπτών! Φυσικά κάθε νοικοκυριό πήρε μία κάρτα! Και φυσικά μόνο με ελληνικές πινακίδες. Αλλά ώ του θαύματος παρά τις πινακίδες και τις διαγραμμίσεις το σύστημα δεν λειτούργησε!

Χρειάζεται; Αυτονόητα! Οι δύστυχοι κάτοικοι που είτε πρέπει να πληρώνουν παρκινγκ είτε να παρκάρουν παράνομα γιατί οι θέσεις αυτές είναι μόνιμα πιασμένες κατά την ελληνική συνήθεια -ότι με βολεύει είναι το νόμιμο και δεν με νοιάζει αν ενοχλώ τους άλλους που πρέπει να αποδεχτούν ότι το συμφέρον μου είναι το απόλυτο σωστό.

Το θέμα συζητήθηκε; Από το 2019 μέχρι σήμερα υποθέτω ότι το συμβούλιο του Ε’ Διαμερίσματος είχε σοβαρότερα θέματα να ασχοληθεί. Το ίδιο και το Δημοτικό Συμβούλιο. Όχι ότι η ανακύκλωση δεν είναι σημαντικό θέμα ή η γενική πολιτική ή άλλα, αλλά για τις 100 χιλιάδες κατοίκους του Ε’ Διαμερίσματος (άντε για τις 40.000 που θα αφορούσε) το θέμα αυτό είναι άμεσο και ακανθώδες.

Θα περιμένω από τους υποψήφιους δημάρχους (και Συμβούλους) να μας πουν εκτός από τα μακρόπνοα σχέδια που δεν γίνονται ποτέ τι λένε για αυτό. Ιδιαίτερα από όσους και όσες ήταν στην διοίκηση του δήμου από το 2019 μέχρι σήμερα. Γιατί αν τα μικρά και καθημερινά θέματα καθορίζουν τελικά την ψήφο μας αυτό είναι ένα από αυτά.

Θα περίμενα μέσα στο διάστημα 2019-2023 να υπάρχει τουλάχιστον συζήτηση ή να προκληθεί μία διαβούλευση μεταξύ των κατοίκων. Φυσικά -όπως και άλλα- η ιδέα ενεργοποίησης των κατοίκων μέσω των γειτονιών που σχεδίαζε να ενεργοποιήσει η προηγούμενη διοίκηση ακυρώθηκε και χάθηκε στα γραφεία και στα σπιτάκια.

Θα προτείνω μέσα στο διάστημα μέχρι τις εκλογές του Οκτωβρίου να γίνει αυτή η συζήτηση -εκτός από τις πετσέτες στις παραλίες υπάρχουν και οι θέσεις στάθμευσης, και μάλιστα θα προτείνω την ημέρα των εκλογών να γίνει τοπικό δημοψήφισμα στο Ε’ Διαμέρισμα ή σε μέρος του.

Σέβομαι την διάθεση όσων κινούνται για δουλειά προς το Ε’ Διαμέρισμα που δεν σέβονται εμάς και καταλαμβάνουν τις θέσεις στάθμευσης. Όπως εμείς περιμένουμε το Μετρό για να πηγαίνουμε στην δουλειά μας στο Κέντρο έτσι και αυτοί να παίρνουν το Μετρό για να έρχονται. Προφανώς όσοι έχουν δύο-τρία αυτοκίνητα μπορούν να πληρώνουν παρκινγκ για τα επιπλέον. Γιατί να πληρώνω εγώ; Προφανώς αυτοκίνητα με βουλγάρικες, ρουμάνικες ή άλλες πινακίδες που απάλλαξαν τους ιδιοκτήτες τους από κόστος μια χαρά μπορεί να πηγαίνουν σε πάρκινγκ.

Τέλος ο δήμος καλά θα κάνει τα οικόπεδα που είναι ακάλυπτοι και χώροι άναρχης βλάστησης να τα κάνει χώρους στάθμευσης και χώρους για την λειτουργία της πόλης.

Άντε και καλή μας ΔΕΘ.

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 27.08.2023