ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα μηνύματα της μεγάλης συμμετοχής στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ

 18/09/2023 13:50

Η αλήθεια είναι πως μέχρι την εμφάνιση Κασσελάκη, όταν ρωτούσε κανείς τους κομματικούς παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ποια εκτιμούν πως θα είναι η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές ανάδειξης νέου αρχηγού στην Κουμουνδούρου, οι περισσότεροι κουνούσαν τους ώμους. Κανείς δεν έκανε προβλέψεις για να μην εκτεθεί, ενώ όλοι θεωρούσαν δεδομένο πως ο κόσμος που θα προσερχόταν στις κάλπες θα ήταν κατά πολύ λιγότερος από τις 150.000 και πλέον μέλη που προσήλθαν να ψηφίσουν τον Αλέξη Τσίπρα, όταν ήταν ο μοναδικός υποψήφιος πριν από έναν χρόνο.

Κι όμως έπεσαν έξω. Κομματικοί, δημοσιογράφοι, αναλυτές. Η χθεσινή μαζική προσέλευση στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, μια προσέλευση που σίγουρα δεν περίμεναν και βλέποντας τις ουρές οι περισσότεροι έτριβαν τα μάτια τους έχει τη δική της ερμηνεία και στέλνει τα δικά της μηνύματα.

Αρχικά, τα χιλιάδες μέλη που ψήφισαν χθες έδωσαν το φιλί της ζωής στον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ. Ένα κόμμα που από τον Μάιο και μετά ήταν μουδιασμένο, ενώ πλην ελαχίστων που τάχθηκαν υπέρ κάποιας υποψηφιότητας παρακολουθούσαν τις εσωκομματικές εξελίξεις αδιάφορα. Χθες, στις ουρές έξω από τα εκλογικά κέντρα υπήρχαν χαμόγελα, πολλά χαμόγελα, ενώ απαρατήρητο δεν περνά και το γεγονός ότι ο κόσμος που στήθηκε στις ουρές περίμενε μέχρι και μια ολόκληρη ώρα για να ψηφίσει.

Ένα φιλί ζωής που ήταν απαραίτητο για τον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ενόψει των επικείμενων δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του Οκτωβρίου. Κι αυτό γιατί ενεργοποιήθηκαν μέσω της διαδικασίας μέλη και στελέχη που παρέμεναν σε... ακινησία μετά το φευγιό Τσίπρα. Μια κινητοποίηση η οποία σίγουρα θα φανεί χρήσιμη στους υποψηφίους δημάρχους και περιφερειάρχες που φέρουν τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στις προσεχείς εκλογές.

Η χθεσινή μαζική προσέλευση στις κάλπες και η εγγραφή χιλιάδων νέων μελών «χρεώνεται» κατά πολύ, αν όχι εξ’ ολοκλήρου, στον Κασσελάκη. Από την ημέρα της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του ένα κύμα υποστήριξης υψώθηκε κυρίως στα social media. Επειδή όμως εκλογές δεν είναι τα likes και οι «καρδούλες» στο facebook, το Instagram και το tik tok η επικράτησή του στην πρώτη θέση με αυτή τη διαφορά έναντι της δεύτερης, Έφης Αχτσιόγλου δείχνει ότι η υποστήριξη είναι ουσιαστική και ο Κασσελάκης πλέον, ανεξαρτήτως αποτελέσματος της επόμενης Κυριακής, έχει αναδειχθεί σε υπολογίσιμη δύναμη μέσα στην Κουμουνδούρου.

Δεδομένων δε των δηλώσεων που ακολούθησαν των αποτελεσμάτων και των ενδεχόμενων αλληλοστηρίξεων που μπορεί να προκύψουν ενόψει του δεύτερου γύρου (είναι λογικό οι υποστηρικτές Τσακαλώτου να ψηφίσουν Αχτσιόγλου λόγω της κοινής τους πολιτικής τασικής εντός ΣΥΡΙΖΑ προέλευσης- οι υποστηρικτές Παππά εκτιμάται πως θα «σπάσουν» στα δυο, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι ξεκάθαρο ακόμα) αλλά και λαμβάνοντας υπόψη και τα πρώτα... δείγματα γραφής των υποστηρικτών των δυο επικρατέστερων στα social media πως η συμμετοχή θα είναι μεγάλη και την ερχόμενη Κυριακή. Μένει να φανεί πόσο θα ανέβουν οι τόνοι στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο. Θα είναι μια πρόγευση του τι θα ακολουθήσει την επομένη των εκλογών και της ανάδειξης του νέου αρχηγού.

Δημοφιλείς Απόψεις