Μονόλογοι

Τα εν δήμω Καλαμαριάς μη εν σόσιαλ με εντολή... Προέδρου και η αναβάθμιση ενός δις... αποτυχημένου

02/08/2022 15:55

Η πλαζ Αρετσούς ή Golden Bay όπως τη βάφτισε η νυν διοίκηση του δήμου Καλαμαριάς υιοθετώντας την ιδέα (όπως αποκάλυψε ο ίδιος) του Προέδρου της ΔΕΤΕΚ, Ιωάννη Ανδρεάδη, κυριάρχησε στα τοπικά μίντια την περασμένη εβδομάδα, με αφορμή ρεπορτάζ της ΕΡΤ για τα παράπονα των επισκεπτών.


Ε, δεν ήθελε πολύ ο γνωστός για την αγάπη του για την Καλαμαριά (που κατά τον ίδιο γεννήθηκε όταν ο Θεός φίλησε τη Γη!) για να κακιώσει σε όσους δημότες αναπαρήγαγαν το σχόλιο και εν συνεχεία, με τη χρήση μάλιστα του... Caps Lock (όπως συνηθίζουν όσοι δε γνωρίζουν πως στα σόσιαλ «απαγορεύονται» τα κεφαλαία) να συμβουλεύει τους Καλαμαριώτες να μη λένε δημόσια τα παράπονά τους (δηλαδή σε ένα γκρουπ που αυτός είναι ο σκοπός του, δηλαδή η παράθεση των προβλημάτων και η επίλυσή τους) γιατί κάνουν κακό στον τόπο τους!


Ο κ. Ανδρεάδης, λοιπόν, παρότι η πλειονότητα των δημοτών συμφωνούσε με το ρεπορτάζ, δηλαδή τη μεγάλη ενόχληση λόγω της μυρωδιάς αλλά και του όγκου των φυκιών που ξεβράζονται στη... βαφτιστήρα του, τη Golden Bay, πρώτα τόνισε προς όλους πως είναι καλύτερη από τη Χαλκιδική (!) γιατί εκεί κυκλοφορούν «ροζ τσούχτρες» και έπειτα ζήτησε τα εν δήμω να μένουν μυστικά...


«ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ...ΔΕΝ ΚΑΚΟΛΟΓΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ..ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ mail ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΤΕΚ , ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΠΙΛΗΦΘΟΥΜΕ...Η ΔΕΤΕΚ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ..ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ..ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΖ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ..ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΘΕΤΟΥΜΕ...ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΣΥΡΟΥΜΕ» έγραψε (πάνω από μία φορές) ο κ. Ανδρεάδης.


Το καλύτερο; Πως κάποια στιγμή στην κουβέντα στο γκρουπ «Μένω Καλαμαριά» ανακατεύτηκε ως θιγμένος και ο ίδιος ο δήμαρχος, Γιάννης Δαρδαμανέλης, ο οποίος έγραψε πως σε αντίθεση με τους προκατόχους του αυτός φροντίζει να καθαρίζεται συχνά πυκνά η πλαζ. Τότε, ο κ. Ανδρεάδης που καθημερινά ζητωκραυγάζει «Μπράβο Καλαμαριά, Μπράβο ΔΕΤΕΚ, Μπράβο Δήμαρχε» σε ό,τι (στο πλαίσιο των υποχρεώσεων ενός δήμου) κάνουν οι υπάλληλοι, «αποθέωσε» τον άνθρωπο που τον διόρισε στη θέση, γράφοντάς του πως είναι ο τιμονιέρης, ο μπροστάρης κλπ και λέγοντας πως και από το κρεβάτι του πόνου έδινε οδηγίες.


Είπαμε, μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο, είπαμε να στηρίζει ο καθένας το έργο του όσο καλύτερα μπορεί, αλλά τέτοια κυριολεκτική απόδοση της λαϊκής σοφίας περί του παπά που ευλογάει τα γένια του, δεν περιμέναμε να δούμε

Και μιας και μιλάμε για δημάρχους, θέλει ο «ανθηρόστομος» να κάνει μια βουτιά, να ξεχαστεί, αλλά δεν τον αφήνουν να αγιάσει.

Έχουμε, πει, πολλές φορές στο παρελθόν πως κανείς καλός δε χάνεται και ο Μίμης Φωτόπουλος είναι η τρανότερη απόδειξη.

Ως δήμαρχος Δέλτα δεν αποδείχτηκε και τόσο καλός και έχασε το δήμο. Δε χάθηκε όμως.

Διορίστηκε γ.γ. του δήμου Θεσσαλονίκης από τον Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Και εκεί απέτυχε και παύτηκε από τα καθήκοντά του.

Ούτε, όμως, τότε χάθηκε και ανέλαβε σύμβουλος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης.

Να αποτυγχάνεις δηλαδή, και μια και δυο και όχι μόνο να μην πηγαίνεις σπίτι σου ή στον ιδιωτικό τομέα, αλλά να ανεβαίνεις και κλίμακα...


O… ανθηρόστομος