ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Από τον ανακριτή στο… Αυτόφωρο ο 23χρονος -Φυλάκιση 4 ετών και 3 μηνών χωρίς αναστολή για τα "πολεμοφόδια" στη Θύρα 4

Για ανθρωποκτονία με δόλο, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα η ποινική δίωξη -Πήρε προθεσμία από τον ανακριτή να απολογηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας και παραμένει υπό κράτηση

 03/02/2022 07:00

Από τον ανακριτή στο… Αυτόφωρο ο 23χρονος -Φυλάκιση 4 ετών και 3 μηνών χωρίς αναστολή για τα "πολεμοφόδια" στη Θύρα 4

Το μεσημέρι της Δευτέρας θα απολογηθεί ο 23χρονος ο οποίος φέρεται ως ο δράστης της δολοφονίας του 19χρονου Αλκη.  Ο εισαγγελέας απήγγειλε εις βάρος του ποινική δίωξη, μεταξύ άλλων, για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Από το γραφείο του ανακριτή, ο 23χρονος Αλβανός που κατηγορείται για εμπλοκή στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, μεταφέρθηκε αμέσως στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, καθώς συντάχθηκε νέα δικογραφία σε βάρος του ως ηγετικού στελέχους του συνδέσμου του ΠΑΟΚ, όπου πραγματοποίησε έφοδο η ΕΛ.ΑΣ χθες το μεσημέρι. Όπως έγινε γνωστό το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και τριών μηνών καθώς και χρηματική ποινή 2.200 ευρώ.

Η παραπάνω ποινή αποφασίστηκε να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεσή της. Επιπλέον, το δικαστήριο αποφάσισε την απαγόρευση παρακολούθησης πάσης φύσεως αθλητικών εκδηλώσεων για 5 χρόνια και για το ίδιο διάστημα την υποχρεωτική παρουσία του, στη διάρκεια αγώνων της ομάδας του, στο αστυνομικό τμήμα του τόπου όπου διαμένει.

Ο 23χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες για την κατοχή των αντικειμένων που κατασχέθηκαν και όπως στήριξε ότι δεν είναι καν εγγεγραμμένο μέλος του συνδέσμου. «Είχα πρόσβαση. Ήταν εκεί στο χώρο τα κλειδιά και μπορούσε να μπει ο καθένας. Δεν ξέρω ποιος άλλος έχει κλειδιά», είπε.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης του κατηγορούμενου μεταξύ άλλων, ανέφερε πως «είναι πολύ εύκολο για τις αστυνομικές αρχές να βρουν σε ποιον ανήκει και ποιος είναι ο υπεύθυνος λειτουργίας  του συνδέσμου. Υπάρχουν αμφιβολίες αν ο συγκεκριμένος ήταν ο μόνος κάτοχος των κλειδιών του χώρου». 

Οι συνδεόμενες με τα ευρήματα στον σύνδεσμο πράξεις αφορούσαν τα παρακάτω αδικήματα: λειτουργία λέσχης φιλάθλων χωρίς άδεια, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη, κατοχή κροτίδων, παράνομη οπλοκατοχή και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Υπενθυμίζεται, πως μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν, αναδιπλούμενοι σουγιάδες, κράνη, βεγγαλικά χειρός, κροτίδες, διάφορα εργαλεία (φτυάρια, σφυριά, δικράνια κ.α.), μεταλλικοί σωλήνες και ξύλινα ρόπαλα.

Όλα αυτά ενώ εκκρεμεί η απολογία του στον Ανακριτή για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου και τον τραυματισμό δύο ακόμη νεαρών, τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, στην οδό Θεοδ. Γαζή. Νωρίτερα, ο εισαγγελέας απήγγειλε εις βάρος του ποινική δίω ξη, μεταξύ άλλων, για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα.  Ο 23χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα και παραμένει υπό κράτηση. Από τις αρχές σύμφωνα με πληροφορίες διατάχθηκε η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να διερευνηθεί και ο ενδεχόμενος ρόλος άλλων ατόμων στην υπόθεση και στη δολοφονική επίθεση.

Τι συνέβη νωρίτερα

Νωρίτερα σήμερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο 23χρονος χούλιγκαν Αλβανικής καταγωγής που συνελήφθη χτες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη έξω από το γήπεδο του Άρη. Ο 23χρονος έφτασε φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο. Κατά την άφιξή του στα δικαστήρια αποδοκιμάστηκε από πολίτες που τον περίμεναν έξω από το μέγαρο.  Περίμενε περίπου 3 ώρες για να περάσει την πόρτα του εισαγγελέα. 

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για ανθρωποκτονία με δόλο, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, συμπλοκή με επακόλουθο τον θάνατο, όπως επίσης για παραβάσεις των Νόμων περί Όπλων και Αθλητισμού.

Ο 23χρονος, με αλβανική καταγωγή, (Α.C. αρχικά του ονόματός του) οδηγούσε ένα από τα αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν οι χούλιγκαν που χτύπησαν απρόκλητα την παρέα των παιδιών έξω από το Χαριλάου σκοτώνοντας το 19χρονο. Το αυτοκίνητο φέρεται να ανήκει στον πατέρα του σκληρού χούλιγκαν που είναι γνωστός και από άλλα περιστατικά βίας. Η αστυνομία θεωρεί ότι είναι αυτός που κρατούσε το δρεπάνι αν και ο ίδιος, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες αρνείται τα πάντα. Οι αστυνομικοί έχουν συγκεντρώσει υλικό από κάμερες ασφαλείας που έχουν καταγράψει τη διαδρομή των αυτοκινήτων με τα οποία έφτασαν και έφυγαν από το σημείο της δολοφονίας οι δράστες ενώ υπάρχουν και μαρτυρίες και περιγραφές σημαντικών αυτοπτών μαρτύρων. Οι έρευνες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνεχίζονται και για τη σύλληψη των υπόλοιπων δραστών της δολοφονίας.

alvanos-dolofonos.webp

Τον 23χρονο (φωτογραφίες του οποίου δημοσίευσε το protothema.gr) φέρονται να αναγνώρισαν άλλα δύο παιδιά, φίλοι του 19χρονου που δέχτηκαν επίσης επίθεση. Ο 23χρονος σύμφωνα με πληροφορίες είχε συλληφθεί και το 2019 για βίαιη επίθεση. Ο 23χρονος είχε προσαχθεί, χθες το βράδυ, στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και αναμένεται να οδηγηθεί αύριο, Πέμπτη, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Τη δράση του όπως και το πρόσωπό του, και το ΙΧ του, κατέγραψε κάμερα καταστήματος ακριβώς απέναντι από το χώρο του επεισοδίου. Οι αστυνομικοί εντόπισαν το ΙΧ του και στο κάθισμα του οδηγού βρήκαν κηλίδες αίματος που εξετάζονται αν ανήκουν στο 19χρονο θύμα της δολοφονικής επίθεσης.

Στις 14/3/2019 ο 23χρονος σήμερα, μαζί με άλλα τρία άτομα, στη στροφή Πανοράματος επί της οδού Παπαναστασίου, πολύ κοντά στο σημείο και της προχτεσινής επίθεσης, επιτέθηκαν σε δύο οπαδούς του Αρη τραυματίζοντας τον ένα με μαχαίρι. Τότε είχε συλληφθεί ένας από τους δράστες και σε δεύτερο χρόνο συνελήφθη και ο A.C. στον οποίο απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βαριά σωματική βλάβη.

Ο 23χρονος θεωρείται σκληρός χούλιγκαν και σύμφωνα με πληροφορίες συμμετείχε και στο έκτροπα που έγιναν στο Βόλο πριν τον τελικό κυπέλλου του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ. Φέρεται να είχε πρωταγωνιστήσει στα θλιβερά επεισόδια μεταξύ χούλιγκαν των δύο ομάδων τον Μάιο του 2017. Ο συγκεκριμένος φέρεται να είχε χτυπηθεί με οπαδούς της ΑΕΚ στην πεζογέφυρα του Πανθεσσαλικού κρατώντας μαχαίρι.

Χτες το πρωί η αστυνομία προχώρησε σε έλεγχο των γραφείων της Θύρας 4 αναζητώντας έναν αλλοδαπό, που φέρεται να έχει σχέση με τη δολοφονική επίθεση εναντίον του 19χρονου. Ο σύνδεσμος ήταν άδειος και οι αστυνομικοί πήραν μαζί τους διάφορα αντικείμενα (ρόπαλα, υπολογιστές, φτυάρια).

Τι ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Τη σύλληψη του φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας του 19χρονου ανακοίνωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Το χρονικό

Ο 19χρονος περπατούσε με φίλους του το βράδι της Δευτέρας προς την Τρίτη όταν δέχτηκαν άγρια επίθεση, στην περιοχή του γηπέδου Χαριλάου, από ομάδα ατόμων που κατέβηκαν από δύο ή τρία αυτοκίνητα. Αρχικά τους ρώτησαν τι ομάδα είναι και στη συνέχεια τους επιτέθηκαν με μαχαίρια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα.

Το θύμα τραυματίστηκε στο πόδι, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από ακατάσχετη αιμορραγία, ενώ τα άλλα δύο παιδιά φέρουν τραύματα αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή τους.

Ο άτυχος 19χρονος είχε δεχτεί πολλά χτυπήματα, με την ιατροδικαστή να αναφέρει ότι πολύ δύσκολα θα έμενε στη ζωή, ακόμη και αν δεν κατέληγε από αιμορραγία.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την Αστυνομία στην παρέα του Άλκη που δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση, ήταν ακόμα δύο άτομα που κατάφεραν να διαφύγουν και να γλυτώσουν από τους αδίστακτους δράστες.

Τη διαφυγή των δραστών με τα αυτοκίνητα κατέγραψε με το κινητό του μάρτυρας του άγριου σκηνικού. 

Το βίντεο δείχνει τις τελευταίες σκηνές στην εν ψυχρώ δολοφονία του 19χρονου Άλκη και όλες τις επόμενες στιγμές διαφυγής των επιτιθέμενων (και για την απόπειρα δολοφονίας των φίλων του Άλκη) με τον 23χρονο Αλβανικής καταγωγής φερόμενο ως δράστη του χτυπήματος με το κυρτό μαχαίρι που επέφερε την ακατάσχετη αιμορραγία του παιδιού. Στις σκηνές που καταγράφονται, οι δράστες τρέχουν και απομακρύνονται με αυτοκίνητα, ένα όχημα φεύγει ανάποδα στο ρεύμα κυκλοφορίας ενώ περίοικοι επιχειρούν να τους σταματήσουν, κάποιοι μάλιστα εκσφενδονίζουν και αντικείμενα σε ένα από τα οχήματα.

Βρέθηκε το δρεπάνι της δολοφονικής επίθεσης

Λίγες ώρες μετά την επίθεση, οι αρχές εντόπισαν το δρεπάνι της δολοφονικής επίθεσης. Το δολοφονικό όπλο βρέθηκε το πρωί της Τρίτης (1/2) – στο πλαίσιο των ερευνών της ΕΛΑΣ- λίγα μέτρα μακριά από το σημείο του εγκλήματος, πεταμένο στον δρόμο, πλάι σε απορρίμματα. Το δρεπάνι εντοπίστηκε αρχικά από περίοικους, οι οποίοι ακολούθως ειδοποίησαν την Ελληνική Αστυνομία. Το δρεπάνι έχει παραδοθεί στα εγκληματολογικά της ΕΛΑΣ για εξέταση, ενώ τον 19χρονο, Άλκη Καμπανό, τον αναγνώρισε ο θείος του, ο οποίος είπε ότι «το παιδί δεν είχε καμία σχέση με τα οπαδικά».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, στην επίθεση συμμετείχαν τουλάχιστον δέκα άτομα, τα οποία φέρονται να ρώτησαν το 19χρονο τι ομάδα είναι και στη συνέχεια να του επιτέθηκαν, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Προχτές το βράδι τρία άτομα προσήχθησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ως ύποπτα για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, ανάμεσά τους και ο 23χρονος Αλβανικής καταγωγής.

Ο Αλ. Κούγιας

Την εκπροσώπηση της οικογένειας του 19χρονου που δολοφονήθηκε άγρια στην Θεσσαλονίκη ανέλαβε ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας. Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο ποινικολόγος για την ανάληψη της εκπροσώπησης της οικογένειας, αναφέρει τα εξής: "Πριν από λίγη ώρα επικοινώνησαν με τον επικεφαλής του γραφείου μας κ. Αλέξιο Κούγια οι πρόεδροι της ΠΑΕ Άρης και του Ερασιτέχνη Άρη Θεσσαλονίκης κ.κ. Καρυπίδης και Αρβανίτης και του ζήτησαν να αναλάβει ως δικηγόρος της οικογένειας του άγρια δολοφονηθέντος 19χρονου οπαδού του Άρη, από απάνθρωπους οπαδούς (περίπου δέκα) του ΠΑΟΚ, σήμερα τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη. Οι δύο πρόεδροι ζήτησαν από τον κ. Κούγια να αναλάβει η ΠΑΕ και ο Ερασιτέχνης Άρης Θεσσαλονίκης την αμοιβή του κ. Κούγια στο δικαστήριο και σε όλη τη διαδικασία αλλά ο κ. Κούγιας αρνήθηκε και τους δήλωσε ότι θα εκπροσωπήσει την οικογένεια του θύματος προς υποστήριξη της κατηγορίας, εις βάρος των δέκα δραστών, εντελώς δωρεάν".

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Ανακοίνωση για τη σύλληψη του 23χρονου εξέδωσε χτες η ΕΛΑΣ:

Άμεση σύλληψη ατόμου για υπόθεση ανθρωποκτονίας 19χρονου στην περιοχή Χαριλάου

Οι άμεσες προανακριτικές ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στη σύλληψη ατόμου που εμπλέκεται σε υπόθεση ανθρωποκτονίας 19χρονου στην περιοχή Χαριλάου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 23χρονο αλλοδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη έπειτα από ενδελεχείς έρευνες και επιστάμενες αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα σε Σύνδεσμο Φιλάθλων αθλητικής ομάδας στο κέντρο της πόλης, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

  • Αναδιπλούμενοι σουγιάδες,
  • Κράνη,
  • Βεγγαλικά χειρός,
  • Κροτίδες,
  • Διάφορα εργαλεία (φτυάρια, σφυριά, δικράνια κ.α.),
  • Μεταλλικοί σωλήνες,
  • Ξύλινα ρόπαλα

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ η αστυνομική έρευνα – προανάκριση συνεχίζεται.

elas-syndesmos-ropala-dolofonia-19xronou.jpg

Φωτ.: ΕΛΑΣ


Το μεσημέρι της Δευτέρας θα απολογηθεί ο 23χρονος ο οποίος φέρεται ως ο δράστης της δολοφονίας του 19χρονου Αλκη.  Ο εισαγγελέας απήγγειλε εις βάρος του ποινική δίωξη, μεταξύ άλλων, για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Από το γραφείο του ανακριτή, ο 23χρονος Αλβανός που κατηγορείται για εμπλοκή στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, μεταφέρθηκε αμέσως στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, καθώς συντάχθηκε νέα δικογραφία σε βάρος του ως ηγετικού στελέχους του συνδέσμου του ΠΑΟΚ, όπου πραγματοποίησε έφοδο η ΕΛ.ΑΣ χθες το μεσημέρι. Όπως έγινε γνωστό το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και τριών μηνών καθώς και χρηματική ποινή 2.200 ευρώ.

Η παραπάνω ποινή αποφασίστηκε να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεσή της. Επιπλέον, το δικαστήριο αποφάσισε την απαγόρευση παρακολούθησης πάσης φύσεως αθλητικών εκδηλώσεων για 5 χρόνια και για το ίδιο διάστημα την υποχρεωτική παρουσία του, στη διάρκεια αγώνων της ομάδας του, στο αστυνομικό τμήμα του τόπου όπου διαμένει.

Ο 23χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες για την κατοχή των αντικειμένων που κατασχέθηκαν και όπως στήριξε ότι δεν είναι καν εγγεγραμμένο μέλος του συνδέσμου. «Είχα πρόσβαση. Ήταν εκεί στο χώρο τα κλειδιά και μπορούσε να μπει ο καθένας. Δεν ξέρω ποιος άλλος έχει κλειδιά», είπε.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης του κατηγορούμενου μεταξύ άλλων, ανέφερε πως «είναι πολύ εύκολο για τις αστυνομικές αρχές να βρουν σε ποιον ανήκει και ποιος είναι ο υπεύθυνος λειτουργίας  του συνδέσμου. Υπάρχουν αμφιβολίες αν ο συγκεκριμένος ήταν ο μόνος κάτοχος των κλειδιών του χώρου». 

Οι συνδεόμενες με τα ευρήματα στον σύνδεσμο πράξεις αφορούσαν τα παρακάτω αδικήματα: λειτουργία λέσχης φιλάθλων χωρίς άδεια, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη, κατοχή κροτίδων, παράνομη οπλοκατοχή και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Υπενθυμίζεται, πως μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν, αναδιπλούμενοι σουγιάδες, κράνη, βεγγαλικά χειρός, κροτίδες, διάφορα εργαλεία (φτυάρια, σφυριά, δικράνια κ.α.), μεταλλικοί σωλήνες και ξύλινα ρόπαλα.

Όλα αυτά ενώ εκκρεμεί η απολογία του στον Ανακριτή για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου και τον τραυματισμό δύο ακόμη νεαρών, τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, στην οδό Θεοδ. Γαζή. Νωρίτερα, ο εισαγγελέας απήγγειλε εις βάρος του ποινική δίω ξη, μεταξύ άλλων, για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα.  Ο 23χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα και παραμένει υπό κράτηση. Από τις αρχές σύμφωνα με πληροφορίες διατάχθηκε η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να διερευνηθεί και ο ενδεχόμενος ρόλος άλλων ατόμων στην υπόθεση και στη δολοφονική επίθεση.

Τι συνέβη νωρίτερα

Νωρίτερα σήμερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο 23χρονος χούλιγκαν Αλβανικής καταγωγής που συνελήφθη χτες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη έξω από το γήπεδο του Άρη. Ο 23χρονος έφτασε φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο. Κατά την άφιξή του στα δικαστήρια αποδοκιμάστηκε από πολίτες που τον περίμεναν έξω από το μέγαρο.  Περίμενε περίπου 3 ώρες για να περάσει την πόρτα του εισαγγελέα. 

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για ανθρωποκτονία με δόλο, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, συμπλοκή με επακόλουθο τον θάνατο, όπως επίσης για παραβάσεις των Νόμων περί Όπλων και Αθλητισμού.

Ο 23χρονος, με αλβανική καταγωγή, (Α.C. αρχικά του ονόματός του) οδηγούσε ένα από τα αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν οι χούλιγκαν που χτύπησαν απρόκλητα την παρέα των παιδιών έξω από το Χαριλάου σκοτώνοντας το 19χρονο. Το αυτοκίνητο φέρεται να ανήκει στον πατέρα του σκληρού χούλιγκαν που είναι γνωστός και από άλλα περιστατικά βίας. Η αστυνομία θεωρεί ότι είναι αυτός που κρατούσε το δρεπάνι αν και ο ίδιος, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες αρνείται τα πάντα. Οι αστυνομικοί έχουν συγκεντρώσει υλικό από κάμερες ασφαλείας που έχουν καταγράψει τη διαδρομή των αυτοκινήτων με τα οποία έφτασαν και έφυγαν από το σημείο της δολοφονίας οι δράστες ενώ υπάρχουν και μαρτυρίες και περιγραφές σημαντικών αυτοπτών μαρτύρων. Οι έρευνες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνεχίζονται και για τη σύλληψη των υπόλοιπων δραστών της δολοφονίας.

alvanos-dolofonos.webp

Τον 23χρονο (φωτογραφίες του οποίου δημοσίευσε το protothema.gr) φέρονται να αναγνώρισαν άλλα δύο παιδιά, φίλοι του 19χρονου που δέχτηκαν επίσης επίθεση. Ο 23χρονος σύμφωνα με πληροφορίες είχε συλληφθεί και το 2019 για βίαιη επίθεση. Ο 23χρονος είχε προσαχθεί, χθες το βράδυ, στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και αναμένεται να οδηγηθεί αύριο, Πέμπτη, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Τη δράση του όπως και το πρόσωπό του, και το ΙΧ του, κατέγραψε κάμερα καταστήματος ακριβώς απέναντι από το χώρο του επεισοδίου. Οι αστυνομικοί εντόπισαν το ΙΧ του και στο κάθισμα του οδηγού βρήκαν κηλίδες αίματος που εξετάζονται αν ανήκουν στο 19χρονο θύμα της δολοφονικής επίθεσης.

Στις 14/3/2019 ο 23χρονος σήμερα, μαζί με άλλα τρία άτομα, στη στροφή Πανοράματος επί της οδού Παπαναστασίου, πολύ κοντά στο σημείο και της προχτεσινής επίθεσης, επιτέθηκαν σε δύο οπαδούς του Αρη τραυματίζοντας τον ένα με μαχαίρι. Τότε είχε συλληφθεί ένας από τους δράστες και σε δεύτερο χρόνο συνελήφθη και ο A.C. στον οποίο απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βαριά σωματική βλάβη.

Ο 23χρονος θεωρείται σκληρός χούλιγκαν και σύμφωνα με πληροφορίες συμμετείχε και στο έκτροπα που έγιναν στο Βόλο πριν τον τελικό κυπέλλου του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ. Φέρεται να είχε πρωταγωνιστήσει στα θλιβερά επεισόδια μεταξύ χούλιγκαν των δύο ομάδων τον Μάιο του 2017. Ο συγκεκριμένος φέρεται να είχε χτυπηθεί με οπαδούς της ΑΕΚ στην πεζογέφυρα του Πανθεσσαλικού κρατώντας μαχαίρι.

Χτες το πρωί η αστυνομία προχώρησε σε έλεγχο των γραφείων της Θύρας 4 αναζητώντας έναν αλλοδαπό, που φέρεται να έχει σχέση με τη δολοφονική επίθεση εναντίον του 19χρονου. Ο σύνδεσμος ήταν άδειος και οι αστυνομικοί πήραν μαζί τους διάφορα αντικείμενα (ρόπαλα, υπολογιστές, φτυάρια).

Τι ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Τη σύλληψη του φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας του 19χρονου ανακοίνωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Το χρονικό

Ο 19χρονος περπατούσε με φίλους του το βράδι της Δευτέρας προς την Τρίτη όταν δέχτηκαν άγρια επίθεση, στην περιοχή του γηπέδου Χαριλάου, από ομάδα ατόμων που κατέβηκαν από δύο ή τρία αυτοκίνητα. Αρχικά τους ρώτησαν τι ομάδα είναι και στη συνέχεια τους επιτέθηκαν με μαχαίρια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα.

Το θύμα τραυματίστηκε στο πόδι, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από ακατάσχετη αιμορραγία, ενώ τα άλλα δύο παιδιά φέρουν τραύματα αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή τους.

Ο άτυχος 19χρονος είχε δεχτεί πολλά χτυπήματα, με την ιατροδικαστή να αναφέρει ότι πολύ δύσκολα θα έμενε στη ζωή, ακόμη και αν δεν κατέληγε από αιμορραγία.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την Αστυνομία στην παρέα του Άλκη που δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση, ήταν ακόμα δύο άτομα που κατάφεραν να διαφύγουν και να γλυτώσουν από τους αδίστακτους δράστες.

Τη διαφυγή των δραστών με τα αυτοκίνητα κατέγραψε με το κινητό του μάρτυρας του άγριου σκηνικού. 

Το βίντεο δείχνει τις τελευταίες σκηνές στην εν ψυχρώ δολοφονία του 19χρονου Άλκη και όλες τις επόμενες στιγμές διαφυγής των επιτιθέμενων (και για την απόπειρα δολοφονίας των φίλων του Άλκη) με τον 23χρονο Αλβανικής καταγωγής φερόμενο ως δράστη του χτυπήματος με το κυρτό μαχαίρι που επέφερε την ακατάσχετη αιμορραγία του παιδιού. Στις σκηνές που καταγράφονται, οι δράστες τρέχουν και απομακρύνονται με αυτοκίνητα, ένα όχημα φεύγει ανάποδα στο ρεύμα κυκλοφορίας ενώ περίοικοι επιχειρούν να τους σταματήσουν, κάποιοι μάλιστα εκσφενδονίζουν και αντικείμενα σε ένα από τα οχήματα.

Βρέθηκε το δρεπάνι της δολοφονικής επίθεσης

Λίγες ώρες μετά την επίθεση, οι αρχές εντόπισαν το δρεπάνι της δολοφονικής επίθεσης. Το δολοφονικό όπλο βρέθηκε το πρωί της Τρίτης (1/2) – στο πλαίσιο των ερευνών της ΕΛΑΣ- λίγα μέτρα μακριά από το σημείο του εγκλήματος, πεταμένο στον δρόμο, πλάι σε απορρίμματα. Το δρεπάνι εντοπίστηκε αρχικά από περίοικους, οι οποίοι ακολούθως ειδοποίησαν την Ελληνική Αστυνομία. Το δρεπάνι έχει παραδοθεί στα εγκληματολογικά της ΕΛΑΣ για εξέταση, ενώ τον 19χρονο, Άλκη Καμπανό, τον αναγνώρισε ο θείος του, ο οποίος είπε ότι «το παιδί δεν είχε καμία σχέση με τα οπαδικά».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, στην επίθεση συμμετείχαν τουλάχιστον δέκα άτομα, τα οποία φέρονται να ρώτησαν το 19χρονο τι ομάδα είναι και στη συνέχεια να του επιτέθηκαν, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Προχτές το βράδι τρία άτομα προσήχθησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ως ύποπτα για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, ανάμεσά τους και ο 23χρονος Αλβανικής καταγωγής.

Ο Αλ. Κούγιας

Την εκπροσώπηση της οικογένειας του 19χρονου που δολοφονήθηκε άγρια στην Θεσσαλονίκη ανέλαβε ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας. Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο ποινικολόγος για την ανάληψη της εκπροσώπησης της οικογένειας, αναφέρει τα εξής: "Πριν από λίγη ώρα επικοινώνησαν με τον επικεφαλής του γραφείου μας κ. Αλέξιο Κούγια οι πρόεδροι της ΠΑΕ Άρης και του Ερασιτέχνη Άρη Θεσσαλονίκης κ.κ. Καρυπίδης και Αρβανίτης και του ζήτησαν να αναλάβει ως δικηγόρος της οικογένειας του άγρια δολοφονηθέντος 19χρονου οπαδού του Άρη, από απάνθρωπους οπαδούς (περίπου δέκα) του ΠΑΟΚ, σήμερα τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη. Οι δύο πρόεδροι ζήτησαν από τον κ. Κούγια να αναλάβει η ΠΑΕ και ο Ερασιτέχνης Άρης Θεσσαλονίκης την αμοιβή του κ. Κούγια στο δικαστήριο και σε όλη τη διαδικασία αλλά ο κ. Κούγιας αρνήθηκε και τους δήλωσε ότι θα εκπροσωπήσει την οικογένεια του θύματος προς υποστήριξη της κατηγορίας, εις βάρος των δέκα δραστών, εντελώς δωρεάν".

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Ανακοίνωση για τη σύλληψη του 23χρονου εξέδωσε χτες η ΕΛΑΣ:

Άμεση σύλληψη ατόμου για υπόθεση ανθρωποκτονίας 19χρονου στην περιοχή Χαριλάου

Οι άμεσες προανακριτικές ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στη σύλληψη ατόμου που εμπλέκεται σε υπόθεση ανθρωποκτονίας 19χρονου στην περιοχή Χαριλάου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 23χρονο αλλοδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη έπειτα από ενδελεχείς έρευνες και επιστάμενες αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα σε Σύνδεσμο Φιλάθλων αθλητικής ομάδας στο κέντρο της πόλης, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

  • Αναδιπλούμενοι σουγιάδες,
  • Κράνη,
  • Βεγγαλικά χειρός,
  • Κροτίδες,
  • Διάφορα εργαλεία (φτυάρια, σφυριά, δικράνια κ.α.),
  • Μεταλλικοί σωλήνες,
  • Ξύλινα ρόπαλα

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ η αστυνομική έρευνα – προανάκριση συνεχίζεται.

elas-syndesmos-ropala-dolofonia-19xronou.jpg

Φωτ.: ΕΛΑΣ


ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία