ΑΠΟΨΕΙΣ

Στόχος τους, η έσωθεν ανατροπή Μητσοτάκη

 23/11/2022 09:30

Από το καλοκαίρι γίναμε μάρτυρες πολλών προσπαθειών με κατασκευασμένες ειδήσεις και τη λάσπη στον ανεμιστήρα να πληγεί όχι τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Όσοι διακινούσαν αυτές τις ψευδείς ειδήσεις είχαν στόχο να τρωθεί πρωτίστως το κύρος του πρωθυπουργού στο εξωτερικό και να αμαυρωθεί η εικόνα της Ελλάδας. 

Όλη η υπόθεση με τους 38 πρόσφυγες στη νησίδα του Έβρου και οι καταγγελίες για επαναπροωθήσεις σε αυτό απέβλεπαν. Ήταν μία καλά συντονισμένη επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν και έντυπα του εξωτερικού. Ακολούθως είχαμε τη δυσώδη υπόθεση του παιδοβιαστή και την απόπειρα να χαρακτηριστεί όλη η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας «κόμμα παιδοβιαστών». Αυτό το σκηνικό κατέρρευσε όταν στην ομάδα των παιδοβιαστών αποδείχθηκε πως συμμετείχε και στέλεχος κόμματος που πρωτοστατούσε να ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα.

Και τώρα έχουμε την υπόθεση των παρακολουθήσεων, μέσω παράνομου λογισμικού, για τις οποίες η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί προσωπικά τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Μέχρι σήμερα πάντως δεν έχουν εμφανιστεί στοιχεία που να αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς αυτών που δημοσιοποιούν τις λίστες πως πίσω από τις παρακολουθήσεις βρίσκεται η ΕΥΠ και το Μέγαρο Μαξίμου.

Και ενώ διαδραματίζονται όλα αυτά και ενώ υπάρχει η γνωστή ακρίβεια που πληγώνει τα νοικοκυριά, η βελόνα των δημοσκοπήσεων παραμένει σχεδόν ακίνητη, φέρνοντας σε απογοήτευση την αξιωματική αντιπολίτευση και ποικίλα επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία επιδιώκουν το «κόντεμα» ή και την ανατροπή ακόμα του πρωθυπουργού. Στην τελευταία περίπτωση επιδιώκουν να προκληθεί αναταραχή στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και να αντικατασταθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης από ένα άλλο στέλεχος της παράταξης. Ακούγονται και γράφονται και ονόματα (εδώ γελάμε!).

Πρόκειται για ευσεβείς πόθους γιατί πρωτίστως έναν πρωθυπουργό με διεθνές κύρος, που έχει διαχειριστεί με επιτυχία τόσες κρίσεις και ο οποίος προηγείται σταθερά του βασικού του αντιπάλου και με σημαντική διαφορά, δεν τον αλλάζεις. Αυτός είναι το ισχυρό χαρτί της Νέας Δημοκρατίας που θα εξασφαλίσει και την επανεκλογή των περισσοτέρων βουλευτών.

Επίσης, είναι αυτονόητο πως δεν υπάρχουν βουλευτές στη Νέα Δημοκρατία με αυτοκτονικές τάσεις. Ουδείς θέλει να δει το όνομά του έξω από τις λίστες των υποψηφίων και να γευτεί την οργή της βάσης. Γιατί στην εντελώς ακραία περίπτωση που κάποιοι αποτολμήσουν να άρουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του πρωθυπουργού αμέσως θα προκηρυχθούν εκλογές και αυτοί θα ψάχνουν να βρουν κόμμα.

Είναι γνωστή η κατάληξη όλων αυτών -και δεν ήταν τυχαία στελέχη- που αποχώρησαν από τη Νέα Δημοκρατία και ίδρυσαν δικά τους κόμματα. Όλοι επέστρεψαν, καθώς η βάση της παράταξης παρέμεινε νομιμόφρων στην εκάστοτε ηγεσία της και δε συγχωρεί τέτοιες συμπεριφορές, πολύ δε περισσότερο σήμερα που ο βασικός αντίπαλος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπάρχουν οικονομικά κέντρα που θέλουν να κρατήσουν τον Αλ. Τσίπρα και το κόμμα του στην κεντρική πολιτική σκηνή και μάλιστα συμμέτοχους στην εξουσία. Θέλουν μία αδύναμη και ετερόκλητη κυβέρνηση για να την ελέγχουν και να προωθούν τα συμφέροντά τους. Αυτό με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν πρόκειται να συμβεί. Έτσι ψάχνουν για κάποιους «πρόθυμους» μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Εκτιμώ ότι θα ψάχνουν για πολύ ακόμα.

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 20.11.2022

Δημοφιλείς Απόψεις