ΑΠΟΨΕΙΣ

Να κάνουμε κι εμείς μία ΜΚΟ;

 11/02/2020 15:00

Να κάνουμε! Γιατί να μην κάνουμε.

Το θέμα δεν είναι αν θα κάνουμε τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση, αλλά από πού θα τη χρηματοδοτήσουμε.

Διότι αν θέλουμε να τη χρηματοδοτήσουμε μόνοι μας, με γεια μας με χαρά μας και σε κανέναν δεν πέφτει λόγος.

Αν, όμως, θέλουμε να βρούμε χρηματοδότη, εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν λιγάκι.

Διότι έχουμε δύο δυνατότητες: Ή να πάρουμε λίγα από πολλούς ή να πάρουμε πολλά από λίγους.

Στην πρώτη περίπτωση το πρόβλημα είναι ότι πρέπει το βαθιά ανθρωπιστικό μήνυμά μας να φτάσει στους πολλούς. Και αφού φτάσει, να τους πείσει. Το πρώτο είναι πιο δύσκολο από το δεύτερο. Για ακατανόητους λόγους, τα μέσα ενημέρωσης συνήθως προτιμούν την Greenpeace από τα δικά μας... Green Horses. Ακόμη κι αν διαλέξουμε κανένα αρχαιοελληνικό όνομα από αυτά που έχουν πέραση.

Στη δεύτερη περίπτωση πρέπει να έχουμε ένα εξαιρετικά πειστικό σχέδιο. Διότι οι χρηματοδότες μπορεί να είναι φιλάνθρωποι, αλλά δεν ανήκουν σε εκείνη την κατηγορία που περιγράφεται με τη λέξη με τα τρία άλφα.

Κοινώς δηλαδή αν θέλουν να σπαταλήσουν τα λεφτά τους, το κάνουν και μόνοι τους και δύσκολα πρόκειται να χρηματοδοτήσουν εμάς για ένα μεγάλο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης με στόχο την εξοικείωση των πληθυσμών των Εσκιμώων με τα χειμερινά λουτρά.

Μπροστά στο αδιέξοδο η μόνη λύση είναι... ο συμμαθητής του θείου Κώστα, που έχει αναλάβει στο γραφείο ενός υπουργού, του οποίου το όνομα δεν θυμάμαι.

Ο συμμαθητής λοιπόν πείθεται από το μεγαλόπνοο σχέδιό μας, το οποίο ταιριάζει απόλυτα στο πνεύμα του υπουργού, ο οποίος εμφορείται από σύγχρονες ιδέες, τις οποίες έχει δυσκολίες να περάσει στον αναχρονιστικό οπισθοδρομικό μηχανισμό του δημόσιου τομέα και θα μας αναθέσει να κάνουμε εμείς τα προγράμματά του.

Βεβαίως, θα προσλάβουμε με μπλοκάκι και κάτι μαύρα την κόρη της γραμματέως του, που δυστυχώς, παρά τα τεράστια προσόντα της, δεν βρίσκει δουλειά.

Φεύγοντας δε από το γραφείο, ο συμμαθητής του θείου Κώστα θα μας υπενθυμίσει ότι πολύ καλό μαγαζί με αναλώσιμα έχει και ο κυρ Βαγγέλης, διπλανός του θείου Κώστα στο σχολείο, που δίνει την ψυχή του για τον υπουργό. Και με πολύ καλές τιμές...

Αυτές οι ΜΚΟ είναι το πρόβλημα! Αν σταματήσει το κράτος να χρηματοδοτεί τέτοιες ΜΚΟ, οι άλλες μια χαρά ελέγχονται...

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 9 Φεβρουαρίου 2020

Δημοφιλείς Απόψεις