ΑΠΟΨΕΙΣ

Μακάρι… να τα καταφέρει

 17/09/2023 20:00

Δεν έχω καμιά απολύτως επιθυμία να αμφισβητήσω τις καλές προθέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και την ειλικρίνειά του όταν δηλώνει πως θα κάνει τα πάντα για να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα, προκειμένου να πλησιάσει τα δεδομένα των κρατών της ευρωπαϊκής δύσης.

Είμαι απολύτως βέβαιος πως κάθε άνθρωπος, από την στιγμή που πετυχαίνει τη μέγιστη φιλοδοξία που μπορεί να έχει- τι υψηλότερο στόχο από το να προεδρεύει στην κυβέρνηση μπορεί να βάλει κάποιος που ασχολείται με την πολιτική σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία- επικεντρώνεται στο να αφήσει βαθύ και θετικό αποτύπωμα στη χώρα, γράφοντας το όνομά του με ανεξίτηλα γράμματα στην ιστορία.

Έχοντας μακρά εμπειρία στην παρακολούθηση των κοινών, θεωρώ δεδομένες τις καλές προθέσεις του σημερινού και του εκάστοτε πρωθυπουργού.

Γνωρίζοντας πως στην πολιτική αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα, οφείλω να υπογραμμίσω ότι η συγκυρία -η θεά τύχη επί το λαϊκότερο- στέκεται ιδιαίτερα σκληρή απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, βάζοντας στον δρόμο του όλο και δυσκολότερα εμπόδια και θέτοντάς του όλο και πιο δυσεπίλυτα προβλήματα.

Μπορεί οι περισσότεροι Έλληνες να καγχάζουμε στα καφενεία τους πολιτικούς και να κομπορρημονούμε λέγοντας «μία μέρα να ήμουν εγώ πρωθυπουργός…», αλλά προσωπικά ούτε ψύλλος στον κόρφο του Κυριάκου Μητσοτάκη θα ήθελα να ήμουν.

Αυτά όμως είναι τα δεδομένα και με αυτά θα πορευτεί και θα κριθεί από τους πολίτες και την ιστορία.

Μέσα στο 2023, έσκασαν στα χέρια του τα μύρια όσα που έβγαλαν στην επιφάνεια όλες τις χρόνιες παθογένειες του ελληνικού κράτους, αποκαλύπτοντας την χαμηλή επιχειρησιακή ικανότητα των δημόσιων υπηρεσιών. Το υπουργείο που άφησε χωρίς τηλεματική τα τρένα με αποτέλεσμα την τραγωδία των Τεμπών, την αστυνομία που παρακολουθεί ως παρατηρητής του Κροάτες χούλιγκανς, την πυροσβεστική που αντί να σβήσει εκκενώνει, το λιμενικό που απουσιάζει από τη θέση του επιτρέποντας να συμβεί αυτό που συνέβη στον Πειραιά, τον στρατό που δεν μπορεί να εμποδίσει να φτάσει η φωτιά σε αποθήκη πυρομαχικών, τα έργα που εξαγγέλλονται αλλά δεν γίνονται, τις υποσχέσεις που κολλάνε στην γραφειοκρατία και ξεχνιούνται…

Ο καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνεται και έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να ξεπεράσει τον πήχη που βρίσκεται ιδιαίτερα ψηλά, λόγω των πολύ υψηλών εμποδίων που προέκυψαν στη… βάρδιά του.

Η αναγέννηση της Θεσσαλίας, είναι ακόμη πιο δύσκολη από αυτήν της κατεστραμμένης από τη φωτιά Δαδιάς, Έβρου, Ρόδου κ.λπ. και φαίνεται αδύνατη υπό τις παρούσες συνθήκες κι αφού ακόμη δεν φτάσαμε στο τέρμα της τραγικής διαδρομής (πλήρης αποκάλυψη καταστροφής, τι θα συμβεί με την υγειονομική βόμβα των μολυσμένων νερών κ.λπ.).

Υπό αυτές τις συνθήκες, γίνεται ακόμη δυσχερέστερη η ανάπτυξη της οικονομίας, η προώθηση μεταρρυθμίσεων, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση έργων, κοντολογίς, η ανάταξη της χώρας.

Μακάρι να τα καταφέρει -να τα καταφέρουμε.

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 16-17.2023

Δημοφιλείς Απόψεις