ΑΠΟΨΕΙΣ

Κι αν ο Τσιόδρας μας λέει ψέματα;

 13/05/2020 16:00

Ας ξεκινήσουμε από την πιο απλή δυνατή παραδοχή.

Κι αυτή είναι ότι ο Τσιόδρας μας δουλεύει και μας λέει ψέματα, έτσι ώστε να διευκολύνει τον Μητσοτάκη, ο οποίος τον έβαλε εκεί και τα λοιπά που τα ξέρουμε όλοι πολύ καλά διότι έτσι δουλεύει το σύστημα στην Ελλάδα.

Τι ακριβώς όμως βολεύει τον Μητσοτάκη;

Ευλόγως τον βολεύει οι θάνατοι που ανακοινώνονται να είναι λιγότεροι από αυτούς που στην πραγματικότητα είναι έτσι ώστε να πουλάει μούρη ότι πέτυχε να αντιμετωπίσει την υγειονομική κρίση με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες.

Όντως σε πολλές χώρες ακούστηκε ότι η αύξηση του αριθμού των θανάτων ήταν μεγαλύτερη από το συνηθισμένο ποσοστό συν τους θανάτους από τον COVID-19.

Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο δεν έχει παρά να ψάξει τα ληξιαρχεία. Δεν είδα κανέναν να το κάνει και η μόνη περίπτωση που ακούστηκε ήταν μία 39χρονη γυναίκα στην Καστοριά.

Υπάρχει βέβαια και η άλλη εκδοχή: Ότι ο Τσιόδρας παρουσιάζει τους θανάτους περισσότερους από ότι στην πραγματικότητα είναι έτσι ώστε να δημιουργήσει στην κοινή γνώμη το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα δικαιολογηθούν τα αντιλαϊκά μέτρα της επόμενης ημέρας.

Παράδειγμα ένα και εδώ, η περίπτωση ενός άνδρα που έχασε τη ζωή του αλλά δεν είναι σαφές αν την έχασε από τον COVID-19 ή αν ο COVID-19 ήταν υποκείμενο νόσημα.

Προφανώς με ένα επιπλέον θύμα δεν γίνονται μαύρες και άραχνες οι στατιστικές. Αν ήταν να κάνει τη δουλειά, θα έβαζε δυο τρεις χιλιάδες νεκρούς να έχουμε να πορευόμαστε.

Απλώς το πρόβλημα είναι ότι ο Τσιόδρας δεν μπορεί να τα κάνει και τα δύο. Αυτό έχει να συμβεί από τη δεκαετία του 1970 όταν κάποιοι ήταν «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ».

Είναι κρίμα λοιπόν, κόμματα, οργανώσεις και άλλοι να προσπαθούν να διαψεύσουν τον Τσιόδρα.

Η διάψευση Τσιόδρα μπορεί να γίνει μόνο με στοιχεία, τα οποία στοιχεία χρειάζονται έρευνα, η οποία έρευνα χρειάζεται χρόνο και χρήμα.

Όποιος τα διαθέτει όλα αυτά, προχωρά.

Αν δεν συντρέχουν όμως, μένουν κάτι φωτοβολίδες που ανεβαίνουν στον ουρανό και πέφτουν χωρίς κανένας να τις προσέξει...

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 10 Μαΐου 2020

Δημοφιλείς Απόψεις