ΑΠΟΨΕΙΣ

Καλό Σεπτέμβριο!

 04/09/2022 20:30

Με τον κορονοϊο να υποχωρεί -προσοχή! Είμαστε στο επίπεδο του Απριλίου 2022 με ευτυχώς την αποκλιμάκωση του αριθμού θανάτων, ετοιμαζόμαστε για την ΔΕΘ. Αναμένουμε ανακοινώσεις, εξαγγελίες, μέτρα. Δεν έχουμε βάλει μυαλό από την αρχή της ΔΕΘ που ήταν πάντα ένα βήμα εξαγγελίας οικονομικών πολιτικών από τις κυβερνήσεις και τις αντιπολιτεύσεις. Μόνο που πλέον έχουμε την δυνατότητα να παρακολουθούμε και να μαθαίνουμε τα πάντα γρήγορα και έγκαιρα.

Ήταν και μία ευκαιρία για διασκέδαση. Μπίρες, λουκάνικα, παιχνίδια. Υπάρχουν και αυτά πλέον παντού. Πριν από λίγα χρόνια υπήρξε η ιδέα να μεταφερθεί εκτός πόλης και να πάρει χαρακτήρα έκθεσης -και μάλιστα διεθνούς! Σε αντίστοιχες πόλεις ήταν ευκαιρία να αναπτυχθεί μία γειτονική περιοχή -σαν να λέμε, π.χ. η Σίνδος. Σε μας, ο παραδοσιακός συντηρητισμός διατηρεί τα πράγματα εκεί που είναι μέχρι το απροχώρητο. Έτσι δύσκολα θα υλοποιηθεί ένα σωστό σχέδιο μεταφοράς. Γιατί εκτός από τα μεγάλα και μικρά συμφέροντα μαλώνουμε που θα πάει! Δυτικά, Ανατολικά, Βόρεια! Ποια θα είναι η έδρα!

Μαλώνουμε τι θα γίνει ο χώρος. Σπίτια, προέκταση του ΑΠΘ, πάρκο, εμπορικό κέντρο και πάει λέγοντας.

Ας περιμένουμε λοιπόν να δούμε τι θα πει ο πρωθυπουργός για την οικονομία. Τι να πει και αυτός… Με 10% πληθωρισμό τα φετινά 1.000 θα γίνουν 900. Τι μπορεί να γίνει; Αν δεν επανασχεδιαστεί η παραγωγική λειτουργία και δεν βρεθούν νέα προϊόντα και υπηρεσίες θα ακολουθήσουμε την τύχη του πλανήτη ελπίζοντας να τελειώσει γρήγορα η εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία. Ας τελειώσει για να ξεκινήσουμε το μέλλον…

Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει μεγάλη αποσταθεροποίηση των κυβερνήσεων και έντονη κινητικότητα. Μέχρι τον Απρίλιο-Μάιο των εκλογών εδώ θα δούμε πολλά και διάφορα. Με την ευκαιρία: μόνο σαν ανέκδοτο μπορώ να αντιμετωπίσω την φήμη ότι τον Νίκο Ανδρουλάκη τον κατηγορούσαν λόγω της σχέσης του με Καταλανούς αυτονομιστές ότι θέλει την αυτονόμηση της Κρήτης! Για να μην ακούμε και άλλα τέτοια είναι σκόπιμο ο πρωθυπουργός με κάθε ειλικρίνεια να μας πει ποιος ζήτησε και για ποιο λόγο την παρακολούθηση Ανδρουλάκη. Για να τελειώνει αυτή η ιστορία που ενώ πρακτικά ενδιαφέρει λίγο δημιουργεί διατηρούμενη πολλές και ποικίλες καταστάσεις.

Ο Σεπτέμβριος μας έρχεται και μαζί του ανοίγουν και τα σχολεία. Την άλλη Δευτέρα και με το καλό χωρίς προβλήματα. Θα δούμε μέχρι τότε τι θα ανακοινωθεί.

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 04.09.2022

Δημοφιλείς Απόψεις