ΑΠΟΨΕΙΣ

Και τώρα; Καλό Σεπτέμβριο!

 05/09/2023 19:00

Με τον κορονοϊό να υποχωρεί -προσοχή(!)- ετοιμαζόμαστε για την 87η ΔΕΘ. Αναμένουμε ανακοινώσεις, εξαγγελίες, μέτρα. Δεν έχουμε βάλει μυαλό από την αρχή της ΔΕΘ που ήταν πάντα ένα βήμα εξαγγελίας οικονομικών πολιτικών από τις κυβερνήσεις και τις αντιπολιτεύσεις. Μόνο που πλέον έχουμε την δυνατότητα να παρακολουθούμε και να μαθαίνουμε τα πάντα γρήγορα και έγκαιρα.

Ήταν και μία ευκαιρία για διασκέδαση. Μπίρες, λουκάνικα, παιχνίδια. Υπάρχουν και αυτά πλέον παντού. Πριν από λίγα χρόνια υπήρξε η ιδέα να μεταφερθεί εκτός πόλης και να πάρει χαρακτήρα έκθεσης -και μάλιστα διεθνούς! Σε αντίστοιχες πόλεις ήταν ευκαιρία να αναπτυχθεί μία γειτονική περιοχή -σαν να λέμε π.χ. η Σίνδος. Σε μας, ο παραδοσιακός συντηρητισμός διατηρεί τα πράγματα εκεί που είναι μέχρι το απροχώρητο. Έτσι, δύσκολα θα υλοποιηθεί ένα σωστό σχέδιο μεταφοράς. Γιατί εκτός από τα μεγάλα και μικρά συμφέροντα μαλώνουμε που θα πάει! Δυτικά, Ανατολικά, Βόρεια! Ποια θα είναι η έδρα!

Μαλώνουμε τι θα γίνει ο χώρος. Σπίτια, προέκταση του ΑΠΘ, πάρκο, εμπορικό κέντρο και πάει λέγοντας. Καλό είναι με την ευκαιρία του Μετρό να γλιτώσουμε από τη ΔΕΘ στο κέντρο της πόλης.

Ας περιμένουμε λοιπόν να δούμε τι θα πει ο πρωθυπουργός -και οι άλλοι- για την οικονομία. Τι να πει και αυτός… Με 2,5% πληθωρισμό φέτος από 8,5% πέρσι είμαστε καλύτερα. Τι μπορεί να γίνει; Αν δεν επανασχεδιαστεί η παραγωγική λειτουργία και δεν βρεθούν νέα προϊόντα και υπηρεσίες θα ακολουθήσουμε την τύχη του πλανήτη ελπίζοντας να τελειώσει γρήγορα η εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία. Ας τελειώσει για να ξεκινήσουμε το μέλλον…

Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει μεγάλη αποσταθεροποίηση των κυβερνήσεων και έντονη κινητικότητα. Μέχρι τον Μάιο των ευρωεκλογών εδώ θα δούμε πολλά και διάφορα. Έχουμε και αυτοδιοικητικές εκλογές τον Οκτώβριο!

Μέσα σε όλα έχουμε και την αρχή της εσωκομματικής διαδικασίας στον ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή αρχηγού του. Μετά το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται να διευρύνει το εκλογικό σώμα επιλογής αρχηγού του. Δεν θέλω να σχολιάσω τις απόψεις των υποψηφίων αλλά η θέση ενός να γίνει επιστολική ψήφος για όλους εντός και εκτός Ελλάδας στις εκλογές και να προκύπτουν οι υποψήφιοι του κόμματος με προκριματική εκλογή, είναι σίγουρα από τις αναγκαίες και απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Θα δούμε λοιπόν και θα μάθουμε.

Ο Σεπτέμβριος μας έρχεται και μαζί του ανοίγουν και τα σχολεία. Μακάρι να υποβαθμιστεί η αντι-κοινωνική συμπεριφορά των μαθητών που μας άφησε ο COVID. Την άλλη Δευτέρα και με το καλό χωρίς προβλήματα. Θα δούμε μέχρι τότε τι θα ανακοινωθεί.

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 03.09.2023