ΑΠΟΨΕΙΣ

Και πάλι για την Ειρήνη… (από τον γερμανικό Τύπο που δημοσιεύει σχετικά…)

 05/04/2022 12:00

Ο Πούτιν (όπως κάποιος άλλος πριν για την Πολωνία) είχε ένα στρατιωτικό σχέδιο που περιλαμβάνει 3 φάσεις. Στόχος η σταδιακή διχοτόμηση της Ουκρανίας με περιορισμό της στο 30% περίπου των εδαφών της. Θα ήταν η υποτελής στην Μόσχα η Ανατολική Ουκρανία, ενώ η Δυτική Ουκρανία θα ήταν ένα «φινλανδοποιημένο», δηλαδή τυπικά ανάχωμα, κρατικό μόρφωμα. Υπέθετε ότι η ηγεσία της Ουκρανίας -που βγήκε από εκλογές όχι από διορισμό, θα εγκατέλειπε τη χώρα. O ρωσικός στρατός, αντιμετωπίστηκε με σθένος από τους Ουκρανούς κι έτσι το σχέδιο κατέρρευσε (όπως τόσα και τόσα σχέδια των ισχυρότερων έχουν καταρρεύσει στα πεδία των μαχών...).

Αυτή τη στιγμή ο Πούτιν ψάχνει μία ανάπαυλα για να αναδιοργανώσει τις δυνάμεις του. Πολύτιμη βοήθεια σε αυτό του προσφέρει ο «επιτήδειος ουδέτερος» δηλαδή η Τουρκία. Από κοντά και πολλοί Ευρωπαίοι που θέλουν με κάθε τρόπο να παρατείνουν την βολική τους αφασία και έτσι να βολέψουν τα οικονομικά τους συμφέροντα.

Πιέζουν ασφυκτικά τους Ουκρανούς, άλλωστε οι Ουκρανοί θα έχουν και το ρίσκο της όποιας συμφωνίας. Όμως η Ουκρανία προδόθηκε ήδη μία φορά το 1994 όταν εμπιστεύτηκε τις δυτικές δυνάμεις και τη Ρωσία και παρέδωσε όλα τα πυρηνικά της στη Ρωσία. Προδόθηκε ξανά το 2014 όταν εδάφη της κατακτήθηκαν με το πρόσχημα πληθυσμιακής συγκρότησης. Φυσικά ούτε κατά διάνοια μπορεί να εμπιστευτεί τη Ρωσία η οποία έστησε ολόκληρη μηχανή παραπλάνησης και διαβεβαίωνε ξεδιάντροπα τη διεθνή κοινή γνώμη ότι απλά «κάνει ασκήσεις» λίγο προτού προχωρήσει σε ολοκληρωτικό πόλεμο και πολυμέτωπη επίθεση κατά της Ουκρανίας... Καταστράφηκαν πόλεις, σκοτώθηκαν άνθρωποι αλλά η Ειρήνη να είναι καλά.

Ούτε είναι τρελοί οι Ουκρανοί να χαρίσουν για την ίδια τους την πατρίδα καθεστώς «εγγυήτριας δύναμης» στη Ρωσία. Από την άλλη πλευρά ο Πούτιν δεν διστάζει να δελεάζει με καθεστώς «εγγυήτριας δύναμης» την Τουρκία που με αυτόν τον τρόπο επιστρέφει στη βόρεια ακτή της Μαύρης Θάλασσας. Προφανώς χαίρονται οι γείτονες. Τι είπατε για την Κύπρο;

Ο Πούτιν θέλει να κερδίσει χρόνο με κάθε τρόπο, και ευτυχώς ούτε οι Αμερικανοί ούτε βέβαια οι ίδιοι οι Ουκρανοί πέφτουν στην επικοινωνιακή του παγίδα με την απόσυρση ρωσικών δυνάμεων σε μέτωπα όπου ήδη τους κυνηγούν οι Ουκρανοί σε συνδυασμό με την επικοινωνιακή φιέστα που έστησε ο Πούτιν με την βοήθεια των Τούρκων στην Κωνσταντινούπολη. Το να κάνεις συμφωνία «ειρήνης» με τον Πούτιν είναι σαν να κάνεις συμφωνία με τον άλλο γνωστό δικτάτορα του ΒΠΠ: Την επόμενη μέρα θα σου την ξαναπέσει με τριπλάσιες δυνάμεις...

Άντε για την Ειρήνη…

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 03.04.2022