ΑΠΟΨΕΙΣ

Και όμως συμφωνούν!

 04/04/2023 16:00

«Αν χρειαστεί, δεύτερη αναμέτρηση για να ακυρωθεί η περιπέτεια της απλής αναλογικής, θα γίνει αρχές Ιουλίου», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνοντας τη διεξαγωγή των εκλογών στις 21 Μαΐου.

Την πεποίθησή του πως την επομένη των εκλογών θα αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας άμεσα μία κυβέρνηση προοδευτικής συμμαχίας εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Αυτό που λέει ο Μητσοτάκης είναι σαφές. Αυτό που λέει ο Τσίπρας έχει δύο - τρεις προϋποθέσεις. Αλλά ας πούμε ότι πληρούνται όλες για την ροή της συζήτησης.

Άρα ο λόγος των δύο μεγάλων συμπίπτει στο ότι ενδέχεται να μην γίνει αυτό για το οποίο ο τρίτος αρχηγός ενδέχεται να μας φέρει τον άγνωστο πρωθυπουργό.

Θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει ότι τους ξέφυγε. Αλλά δεν είναι μικρά παιδάκια. Προφανώς στο μυαλό και των δύο υπάρχει το ενδεχόμενο να μην χρειαστεί ο... δεύτερος γύρος, εσύ και χωρίς τζατζίκι που μυρίζει πολύ.

Αν κάτι τους ξέφυγε, είναι η βεβαιότητά τους.

Διότι τον τελευταίο μήνα στην υπόθεση του τρένου για παράδειγμα οι ομοιότητες των δύο κομμάτων ως προς την διαχείριση είναι τόσες που ο πολίτης δεν μπορεί να διαπιστώσει ποιος το έκανε λάθος.

Αν το έχει κάνει κανένας, γιατί δεν αποκλείεται να μην το έκανε.

Και αν δεν ήταν εκείνος ο «άγιος άνθρωπος», ο Παύλος Πολάκης να διώχνει τον κόσμο μακριά, ένας θεός ξέρει για ποιους λόγους θα μαλώναμε μεταξύ μας.

Διότι μία χώρα στο μέγεθος της Ελλάδας πόσες διαφορετικές οπτικές έχει την πολυτέλεια να έχει σε διάφορα επιμέρους θέματα; Αν έχει...

Και αν δεν έχει καλά να είμαστε, θα θυμόμαστε ότι τις δύο βδομάδες που έλειπε ο Πολάκης από τα ψηφοδέλτια, δεν μαλώναμε για τίποτε

Διότι δεν είχαμε για τι να μαλώσουμε.

Γι΄αυτό δεν πρέπει να ξεχνάμε την κρυφή χειραψία Κώστα Μητσοτάκη - Ανδρέα Παπανδρέου εκεί στα μέσα της δεκαετίας του 1980: Κώστα μου, Ανδρέα μου...

Δεν είμαστε βέβαια στην εποχή της κρυφής χειραψίας, αλλά τότε το κρυπτόν ήταν για όλους μας υπό τον ήλιο, ενώ τώρα είναι μη το μάθει ο Πολάκης

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 02.04.2023