ΑΠΟΨΕΙΣ

«Γιατί τα πεντοχίλιαρα δεν είναι ψηφουλάκια»

 13/02/2019 12:00

Μία μεγάλη συζήτηση γίνεται τις τελευταίες ημέρες για την επιλογή της κυρίας Νοτοπούλου με την ιδιότητα της υφυπουργού να ενισχύσει διάφορες πολιτιστικές συλλογικότητες.

Νομίζω ότι η συζήτηση την αδικεί.

Δεν μπορεί να είναι κάποιος τόσο αφελής, που να νομίζει ότι μπορεί να εκλεγεί δήμαρχος Θεσσαλονίκης αν δώσει πέντε χιλιάδες ευρώ, για να κάνει εκδηλώσεις ο Σύλλογος Φίλων της ΕΡΤ Σερρών.

Μπορεί, όμως, να επιβεβαιώσει ότι είναι υπουργός.

Στην κυρία Νοτοπούλου δεν κάνει κακό ο θόρυβος γύρω από το όνομά της. Ακόμη και ο αρνητικός.

Το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι η απαξίωσή της και οι υφέρπουσες φήμες για τις διαδικασίες της εμπλοκής στην πολιτική δραστηριότητα, για την οποία έχουν γραφτεί κι έχουν ακουστεί τόσα πολλά.

Ε, με τις διαρροές για την απλοχεριά της ως υπουργού, η κυρία Νοτοπούλου αποδεικνύει ότι είναι πολιτικός. Πολιτικός όπως όλοι οι άλλοι. Με χρήση του δημόσιου ταμείου, με εκμετάλλευση της θέσης της και όλα τα συμπαρομαρτούντα.

Θα την ευγνωμονεί δημοσίως ο Σύλλογος Φίλων ΕΡΤ Σερρών, ακριβώς όπως ο Σύλλογος Εφαπλωματοποιών ευγνωμονούσε τον Παντελή Ζερβό ως βουλευτή Φερέκη, στο «Ζητείται ψεύτης».

Επίσης, όλο και μία καλή κουβέντα θα πουν και οι οπαδοί του βόλεϊ του Ηρακλή, τον οποίο, απ' ό,τι μαθαίνω, ειπώθηκε δημόσια ότι έσωσε.

Έτσι θα οικοδομήσει την προσωπική της πελατεία, η οποία ενδεχομένως να της είναι χρήσιμη, όπως την οικοδόμησαν άλλοι συνάδελφοί της, οι οποίοι παρακαλούσαν δημάρχους να πληρώσουν ένα αεροπορικό εισιτήριο, για να έλθει στη Θεσσαλονίκη η χήρα ενός δολοφονημένου στελέχους της αριστεράς και να βγουν φωτογραφία μαζί της.

Η κυρία Νοτοπούλου δεν αγοράζει ψήφους. Αγοράζει ρόλο στο πολιτικό παιχνίδι και καταφέρνει να τον πληρώνει με λεφτά άλλων.

Δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία.

Το έκαναν κι άλλοι, και θα το κάνουν και άλλοι στο μέλλον, όσο το πολιτικό σύστημα που έχουμε τους προσφέρει αυτήν τη δυνατότητα.

Απλώς, πολύ θα ήθελα να μάθω τι την κάνει στα 30 της να πιστεύει ότι αυτό το είδος του πολιτικού είναι που έλειπε σήμερα από την ελληνική κοινωνία και έρχεται να καλύψει αυτό το κενό.

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 10 Φεβρουαρίου 2019

Δημοφιλείς Απόψεις