ΑΠΟΨΕΙΣ

Επιτέλους, ας μαλώσουμε σοβαρά!

 22/09/2020 18:00

Έναν χρόνο στη διοίκηση της πόλης έκλεισε ο Ζέρβας πριν από λίγες ημέρες. Ένας χρόνος είναι ένα επαρκές διάστημα για να έχει δώσει κάποιος δείγματα και να μπορεί να κριθεί. Άρα το ερώτημα αν ο Ζέρβας είναι καλός ή κακός δήμαρχος μπορεί να απαντηθεί. Μπορεί να απαντηθεί από τον καθένα μας με βάση αυτά που έχει κάνει σ’ αυτόν τον χρόνο.

Ας πάρουμε ορισμένα παραδείγματα. Βρήκε χρήματα για να κάνει τη διάνοιξη της Αγίου Δημητρίου στην στροφή της Τριανδρίας. Κάποιος θα μπορούσε να του δώσει συγχαρητήρια γιατί το έκανε. Κάποιος άλλος όμως θα μπορούσε να πει ότι μία χαρά ήταν τα κτίρια εκεί και μας θύμιζαν και τον Ηρακλή και ότι κακώς δόθηκαν τόσα χρήματα για να ανοίξει ένας δρόμος που 150 μέτρα παρακάτω πέφτει σε άλλο εμπόδιο.

Όμως αυτό ακριβώς είναι η πολιτική. Είναι η αξιολόγηση των προτεραιοτήτων με βάση τα χρήματα που έχεις διαθέσιμα στο ταμείο.

Ο Ζέρβας αποφάσισε να τα διαθέσει με κάποιον τρόπο στη διάνοιξη. Όπως με κάποιον τρόπο αποφάσισε να διαθέσει την περιουσία του δήμου για την κατασκευή του Μουσείου Ολοκαυτώματος. Είτε συμφωνεί κάποιος, είτε διαφωνεί, αυτός αποφάσισε.

Δημιούργησε αποφάσεις. Και για τους ποδηλατοδρόμους, λέγεται ότι αναζητά λύση για τον πάρκινγκ της πλατείας Ελευθερίας.

Αν συμφωνεί κάποιος μαζί του, τις χειροκροτά, αν διαφωνεί κάνει αντιπολίτευση. Ο τρόπος που διαχειρίζεται τα πράγματα βοηθά τη δημιουργία της αντιπολίτευσης. Όχι σε σκέψεις, ιδέες και άλλες ακρότητες που είχαμε συνηθίσει αλλά σε πολιτικές πράξεις.

Αυτό έλλειπε από την πόλη. Μία μεταφορά του διαλόγου από αρνιά στα μπαλκόνια, στις πολιτικές πράξεις της διοίκησης. Δεν είναι κακό να διχαζόμαστε, δεν είναι κακό να μαλώνουμε. Αρκεί να μαλώνουμε επί της ουσίας.

Έχω ακούσει ότι ο διάλογος εντός δημοτικού συμβουλίου είναι κατώτερος των περιστάσεων. Έχω ακούσει ότι οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν είναι ικανοποιημένες από το επίπεδο του διαλόγου.

Μπορούν όμως να έχουν ακροατήριο. Ας βρουν αυτούς που θίγονται από τις αποφάσεις της διοίκησης. Δεν θα δυσκολευτούν να βρουν.

Ας βρουν πόσοι κερδίζουν και πόσοι χάνουν από τις διευθετήσεις που έχουν αποφασιστεί. Ας βρουν τρόπο να τους πλησιάσουν.

Επιτέλους ας μαλώσουμε επί της ουσίας. Δεν είμαι ο μόνος που είχα κουραστεί από τα δήθεν, χωρίς αποτέλεσμα.


*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 20 Σεπτεμβρίου 2020

Δημοφιλείς Απόψεις