ΑΠΟΨΕΙΣ

Ένας νέος ΣΥΡΙΖΑ κάτω από τα ραντάρ...

 01/03/2021 20:00

Οποίος παρακολούθησε την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για τον «πολιτικό διάλογο» και συγχρόνως έτυχε να δει τον τρόπο αντιμετώπισης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, θα πρόσεξε τα πάθη που προκαλεί ο πρώην πρωθυπουργός.

Μπορεί να μην ενθουσιάζει τους δικούς του, συσπειρώνει όμως σε τρομακτικό βαθμό τους αντιπάλους του, η συσπείρωση των οποίων φέρνει αντισυσπείρωση των δικών του.

Ο κ .Τσιπρας αντιμετωπίζεται σήμερα με τους όρους που αντιμετωπιζόταν ως πρωθυπουργός και στα μάτια της κοινής γνώμης έχει όλα τα αρνητικά χαρακτηριστικά που ανέδειξε τότε.

Όμως, όποιος έτυχε να διαβάσει τη λίστα των υποψηφίων για τα τοπικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης, θα διαπίστωσε ότι υπάρχει ένας άλλος ΣΥΡΙΖΑ, που κυκλοφορεί δίπλα μας αλλά έχει περάσει χαμηλά και κάτω από τα ραντάρ.

Πρόκειται για έναν ΣΥΡΙΖΑ με νέα ονόματα, τα οποία το 2015, όταν έγινε η κυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστερά, μάλλον απείχαν πολύ από το να θεωρηθούν όχι μέλη, ούτε καν ψηφοφόροι αυτού του κόμματος. Δεν ήταν καν φίλοι του παλιού ΠΑΣΟΚ

Και όμως σήμερα είναι εκεί και διεκδικούν ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτικής του.

Αυτό δεν συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα, συμβαίνει σε ελάχιστες περιοχές και σε τόση έκταση συμβαίνει ίσως μόνο στη Θεσσαλονίκη.

Όπως προκύπτει από την ανθρωπογεωγραφία των υποψηφίων, ο ΣΥΡΙΖΑ καρπώνεται τα αποτελέσματα της λειτουργίας του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη και της απήχησης που είχε η υποψηφιότητα Νοτόπούλου.

Η νεαρή πρώην υφυπουργός δεν προκάλεσε ποτέ ενθουσιασμό ούτε στην κοινωνία, ούτε στο κόμμα της, η παρουσία της έφερε όμως αποτέλεσμα. Όπως έδειξαν και οι εκλογές που στην Α’ Θεσσαλονίκης ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ένα από τα καλύτερα πανελλαδικά του αποτελέσματα.

Προφανώς αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ενιαίος, προφανώς οι μισοί από αυτούς τους νέους, ακούν τους παλιούς να μιλάνε και απορούν πως βρέθηκαν εκεί και κοιτούν μήπως υπάρχει έξοδος κινδύνου.

Αλλά αυτό έχει λίγη πια σημασία. Είναι ήδη εκεί και παρά το ότι πολλοί από αυτούς είναι χαλαρής πολιτικής συνείδησης, δύσκολα θα μετακινηθούν άλλου...

Υπάρχει βέβαια πάντοτε το ενδεχόμενο οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ να βλέπουν άλλο κόμμα μπροστά τους. Αλλά αυτό θα είναι δικό τους πρόβλημα.

Όπως υπάρχει και το ενδεχόμενο οι «παλιοί» του κόμματος να υποδείξουν την έξοδο κινδύνου που αναζητούν οι «νέοι», όταν τους ακούνε.

Δεν θα είναι η πρώτη φορά....

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 28 Φεβρουαρίου 2021

Δημοφιλείς Απόψεις