ΑΠΟΨΕΙΣ

Ένας κόσμος ψευδαισθήσεων

 14/10/2022 20:15

«Γύρνα και προφίλ», «Ωωωω τι ωραίο πωπουδάκι», «Έλα έλα, πιο γρήγορο περπάτημα!», «Βάλε μαγιό και γύρνα», «Τι πόζες είναι αυτές, βαριέμαι» -το τελευταίο συνοδεύεται και από ένα χασμουρητό που δείχνει μέχρι και τον λαρύγγι του/της κύριου/ας…

Έλεος! Βλέπω στη μικρή οθόνη μου να εκτυλίσσεται ο απόλυτος εξευτελισμός της γυναικείας φύσης… Μία και καλά ελίτ τεσσάρων εξπέρ της μόδας που βαυκαλίζεται ότι κατέχει το σύμπαν της σχεδιαστικής κοινότητας βγάζει «ετυμηγορίες», «παίζει» με νέες αλλά και μεγαλύτερες γυναίκες, σαρκάζει αλλά δεν αυτοσαρκάζεται, μιλάει σε παιδιά συχνά με τρόπο αυστηρό και απότομο.

Μόνο που δεν είναι τα δικά της παιδιά, αλλά άλλων… (τώρα, γιατί αυτοί οι άλλοι ενθαρρύνουν τα βλαστάρια τους να γίνονται έρμαια σχολίων τέτοιου τύπου, αυτό είναι άλλη συζήτηση, κι αυτή μεγάλη…).

Και όλα αυτά με γνώμονα και καλά την προσωπικότητα. «Πόσο μου αρέσει ο χαρακτήρας σου!», λέει η άλλη στο 18χρονο κορίτσι που γνώρισε μόλις πέντε λεπτά πριν, χωρίς εκείνο να έχει προλάβει να ψελλίσει σχεδόν ούτε μία λέξη, γιατί η «θύελλα» των σχολίων ξεκινά από την αρχή. Εντωμεταξύ η ματαιοδοξία είναι τέτοια που ο ένας δεν αφήνει καλά - καλά να τελειώσει ο άλλος και πρέπει κάτι να πει οπωσδήποτε, μην τυχόν και χάσει την εστίαση της κάμερας επάνω του.

Φέτος δε το μενού πέρα από τα plus size περιλαμβάνει και γυναίκες όλων των ηλικιών (έτσι για να μην μας λένε και ρατσιστές). Και ενθουσιάζονται όλοι που μία τέτοια γυναίκα μπαίνει στο στούντιο και παθαίνουν και καλά κοκομπλόκο με την ομορφιά και τη χάρη της -γιατί όμως εμένα όλο αυτό μου φαίνεται άκρως προσποιητό;

«Φταίνε αυτές που πηγαίνουν εκεί», έλεγε προχθές ένας πολύ καλός μου φίλος. Δεν μπορώ να τα βάλω όμως με ένα παιδί που έχει όνειρα για το μέλλον του. Έτσι το μεγάλωσαν έτσι κάνει. Άρα θα έλεγα ότι μπορεί να είναι και «θύμα» των επιλογών του ή, πολλές φορές, επιλογών κάποιων άλλων.

Ούτε με τη μόδα μπορώ να τα βάλω που τη λατρεύω και τη θεωρώ τέχνη κανονική με μορφές που πέρασαν από αυτήν να έχουν καταθέσει υψηλής ποιότητας δημιουργήματα, τάσεις και συνθέσεις.

Αυτό που με απωθεί είναι η δηθενιά και τα συστηματάκια. Οι κακές αντιγραφές, η αλαζονεία και η έπαρση. Και όλοι όσοι υποκύπτουν σε αυτά πλάθοντας έναν κόσμο ψευδαισθήσεων. Για την ακρίβεια δεν με απωθεί απλώς. Με κάνει έξαλλη!

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 09.10.2022

Δημοφιλείς Απόψεις