ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΣ-ΓΑΛΛΙΑ συμμαχία

 12/04/2022 16:00

Με τον κορονοϊό να συνεχίζει να δείχνει τα δόντια του και την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία να μην λέει να σταματήσει, πηγαίνουμε σιγά-σιγά προς το Πάσχα που αργεί ακόμη. Οι πάνω των 60 ετών θα κάνουν και τέταρτη δόση -και σωστά, γιατί όπως καταλαβαίνουμε το εμβόλιο προστατεύει από βαριά νόσηση ή και απλή νόσηση σε πολλές περιπτώσεις αλλά όχι σε όλες! Προφανώς υπάρχουν και κάποιοι που είτε δεν τους πιάνει, είτε αντιδρά διαφορετικά ο οργανισμός τους. Εδώ αντισυλληπτικά παίρνει κάποια και μένει έγκυος, το εμβόλιο θα έχει 100% προστάσια;

Φυσικά αφού το μεγάλο μέρος των θανάτων (πάνω από 90%) αναφέρεται σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας αυτά πρέπει να προσέξουν περισσότερο! Τι να πεις... άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

Κατά τα άλλα θέματα που έπρεπε να μας ενδιαφέρουν ίσως και περισσότερο στην Ουγγαρία και την Σερβία έγιναν εκλογές και οι φίλοι των Ρώσων κέρδισαν με χαρακτηριστική άνεση. Παρά τις καταγγελίες για διαφθορά και μεροληπτική διοίκηση ο Όρμπαν κέρδισε τα δύο τρίτα της Βουλής στην Ουγγαρία και φρόντισε με σαφήνεια να δηλώσει την σύνδεση του με την Ρωσία και να αποδείξει ότι δεν είναι τόσο απλό να μετασχηματιστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση σε πολιτικό θεσμό. Ο Βούτσιτς ξανακέρδισε άνετα στην Σερβία, παρά το ότι δεν έχει δική του πλειοψηφία στην Βουλή επικρατεί με συμμάχους και φρόντισε και αυτός να δηλώσει την πρόσδεση στην Ρωσία. Από την εποχή που ο αείμνηστος Τίτο ήταν σε απόσταση από την ΕΣΣΔ και στην Ουγγαρία η εσωτερική κοινή γνώμη είχε προβλήματα με την ΕΣΣΔ φτάσαμε στην αποδοχή του ολοκληρωτικού ρωσικού καθεστώτος σήμερα.

Στην χώρα μας αυτά τα ζητήματα λίγο αποσχολούν. Σχεδόν το 100% των ειδήσεων γυρνά γύρω από το τραγικό γεγονός της Πάτρας επιβεβαιώνοντας την οπτική της κλειδαρότρυπας που κυριαρχεί.

Παράλληλα τρία κόμματα, η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζουν τα συνέδρια τους με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ (άλλο και αυτό: έμαθα ότι η πλειοψηφία των 60.000 μελών του ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξαν 5.000 αντιπροσώπους! Συνέδριο ανταλλαγής απόψεων με 5.000 μέλη δεν γίνεται. Συνέδριο ανταλλαγής ψήφων με υποσχέσεις τακτοποίησης στην μελλοντική Δευτέρα Παρουσία γίνεται) και στην συνέχεια ακολουθεί ΝΔ και ΚΙΝΑΛ. Στο ένα -της ΝΔ, υποθέτω θα κυριαρχεί η εκτίμηση της πολιτικής διαχείρισης της πανδημίας και των επιπτώσεων του πολέμου. Στο άλλο οι νέες προγραμματικές θέσεις του ΚΙΝΑΛ. Φυσικά δεν ακούμε και δεν συζητάμε για τα τρία αυτά. Μετά διαμαρτυρόμαστε που οι Έλληνες αποστασιοποιούνται από την πολιτική.

Θα ασχοληθούμε με τα συνέδρια αργότερα. Προς το παρόν σήμερα είναι ο πρώτος γύρος εκλογών στην Γαλλία. Ελπίζω όπως φαίνεται ο νυν Πρόεδρος να κερδίσει άνετα και οι δύο εκδοχές ολοκληρωτισμού -ΛεΠεν και Μελανσόν να ηττηθούν. Με την πανδημία ήταν αναμενόμενο αλλά τώρα με την ρωσσική εισβολή όχι και τόσο φανερό και φοβίζει ότι σε πρόσφατες έρευνες ο Μακρόν είναι κοντά στο 2ο γύρο με την ΛεΠεν.

Θα ξέρουμε σήμερα Κυριακή 10 Απριλίου το βράδυ και ελπίζω ότι θα σχολιαστεί...

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 10.04.2022

Δημοφιλείς Απόψεις