ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δίκη για δολοφονία Άλκη - 9ος κατηγορούμενος: «Μαχαίρωσα δύο φορές τον Α.Β.»

Απολογήθηκε ο «Αθηναίος» που κατά τη στυγερή επίθεση κουβαλούσε το μαχαίρι τύπου κάραμπιτ - Η παπουτσοθήκη-οπλοστάσιο στο σύνδεσμο του ΠΑΟΚ, το λιγότερο «επικίνδυνο» μαχαίρι και η σκηνή του εγκλήματος

 08/05/2023 14:13

Δίκη για δολοφονία Άλκη - 9ος κατηγορούμενος: «Μαχαίρωσα δύο φορές τον Α.Β.»

Βιολέτα Φωτιάδη

«Μαχαίρωσα δύο φορές τον Α.Β.», παραδέχθηκε ο 9ος κατηγορούμενος κατά την απολογία του στη δίκη των 12 οπαδών του ΠΑΟΚ για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Ο 26χρονος, γνωστός και ως «Αθηναίος», ο οποίος τη μοιραία νύχτα κουβαλούσε το μαχαίρι τύπου κάραμπιτ και ήταν συνοδηγός του Polo, του αυτοκινήτου που έστριψε εντός της οδού Γαζή, περιέγραψε ενώπιον του ΜΟΔ τη δική του εκδοχή για την φονική επίθεση της 1ης Φεβρουαρίου, τη σκηνή του εγκλήματος, όσα συζήτησαν κατά τη διαφυγή τους και το πώς ξεφορτώθηκε ορισμένα από τα αντικείμενα που έφεραν μαζί τους.

«Ό,τι και να πω είναι ανούσιο. Τα λόγια μπροστά στο θάνατο ενός νεαρού παιδιού δεν έχουν καμία σημασία. Έχω νιώσει κι εγώ πως είναι, έζησα κι εγώ έναν θάνατο πολύ δικού μου ανθρώπου πρόσφατα, ξέρω πως είναι ο πόνος. Θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη στην οικογένεια και τους φίλους του Άλκη», είπε ξεκινώντας την απολογία του. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, και όπως έχουν υποστηρίξει και άλλοι συγκατηγορούμενοί του στις απολογίες τους, η απόφαση να μεταβούν οι 12 στη Χαριλάου και να αναζητήσουν οπαδούς του Άρη για να «τσακωθούν» πάρθηκε στο σύνδεσμο του ΠΑΟΚ ως αντίποινα για το οπαδικό περιστατικό στο Ωραιόκαστρο που είχε προηγηθεί την ίδια μέρα:

«Εκείνη τη μέρα τελείωσα τη δουλειά μου, πήγα σπίτι, έκανα μπάνιο, έκατσα, και αποφάσισα να κατέβω στη Θύρα 4. Με πήρε και ο 12ος, του είπα ότι θα πάω στο σύνδεσμο και να έρθει. Κατέβηκα με τη μηχανή μου γύρω στις 22:30.΄Είχα μιλήσει και με τον 1ο κατηγορούμενο μέσω Instagram, ρώτησα αν ήταν στο σύνδεσμο και μου είπε “ναι, να πάω να πιούμε ποτό”.

Ανέβηκα στο σύνδεσμο, πήρα τη μπύρα μου, επικρατούσε αναστάτωση για το περιστατικό στο Ωραιόκαστρο. Λέγανε πως είχαν σπαθιά και τσεκούρια εκείνοι που επιτέθηκαν σε κάτι παιδιά σε ένα σχολείο. Αυθόρμητα είπα κι εγώ ότι θα πάω στη Χαριλάου. Με πήρε ο 12ος τηλέφωνο. Όταν ήρθε του είπα αν μπορεί να βάλει αμάξι για να πάμε Χαριλάου και δέχθηκε. Του είπα πως θα πάμε να πλακωθούμε».

Όπως ανέφερε ο κατηγορούμενος όταν αποφασίστηκε να κινηθούν προς τη Χαριλάου ο ίδιος στράφηκε σε μία «ανοιχτή παπουτσοθήκη» - οπλοστάσιο, γεμάτη μαχαίρια, που υπήρχε στο σύνδεσμο του ΠΑΟΚ και από την οποία πήρε το μαχαίρι τύπου κάραμπιτ που έφερε μαζί του. Μάλιστα, υποστήριξε πως επέλεξε το συγκεκριμένο μαχαίρι γιατί του φάνηκε το λιγότερο επικίνδυνο σε σχέση με τα υπόλοιπα που είχαν εκεί:

«Έχει στο σύνδεσμο μία γωνία με μία ανοιχτή παπουτσοθήκη και μέσα έχει μαχαίρια. Τα είδα, βρήκα το πιο μικρό μαχαίρι, το θεωρούσα πιο ακίνδυνο, και το πήρα. Είχε και μεγάλα, με πλατιές λάμες. Αυτό που πήρα ήταν με τη μικρότερη λάμα. Τι είναι η λάμα του; Έχω χρησιμοποιήσει τέτοια μαχαίρια στην κουζίνα».

Για τους υπόλοιπους συγκατηγορούμενούς του και τα αντικείμενα που έφεραν μαζί τους ο 26χρονος είπε πως «έχω την εντύπωση πως όταν κατεβαίναμε για το αμάξι είδα κι άλλους να έχουν αντικείμενα. Είδα ένα ξύλο κι ένα άτομο με κόκκινο λοστό (εννοεί τη λαβή από το δρεπάνι). Το ξύλο το είχε ο 11ος. Μετά στο αμάξι δεν το είδα το δρεπάνι». 

«Τον είδα να ανοίγει το δρεπάνι»

Πηγαίνοντας προς τη Χαριλάου, οι επιβαίνοντες στο Polo, συζητούν για το αν θα εντοπίσουν Αρειανούς και αν θα τους «περιμένουν» λόγω ενός περιστατικού που είχε προηγηθεί. Η αυτοκινητοπομπή φτάνει στην Πλαστήρα και το Polo στρίβει στη Γαζή ενώ το Citroen και το Clio παραμένουν στη συμβολή των οδών. «Είδα τον 2ο κατηγορούμενο να βγαίνει από το αμάξι του και ο δικός μας οδηγός (ο 12ος) έστριψε απότομα. Δεν είδαμε τα παιδιά στα σκαλάκια. Δεν κατάλαβα γιατί έστριψε ο οδηγός. Μέσα στο στενό είδαμε κάποια άτομα να είναι στα σκαλιά. Είπαμε στον οδηγό ότι και οι άλλοι έχουν σταματήσει για αυτούς, "σταμάτα". Εκείνος συνέχισε λίγο ακόμα και σταμάτησε», είπε ο 26χρονος. 

Έπειτα ο κατηγορούμενος περιέγραψε τη θανατηφόρα επίθεση και τις κινήσεις κάποιων εκ των συγκατηγορουμένων του:

«Άνοιξαν οι πόρτες του αυτοκινήτου μας, η δικιά μου και οι δύο πίσω. Θυμάμαι τον 10ο να είναι μπροστά μου. Τον 11ο δεν τον θυμάμαι, υποθέτω ήταν πίσω μου. Κάνω δύο βήματα και είδα να ξεκινάει η συμπλοκή, είδα ένα κράνος να πέφτει πάνω στον 2ο. Άρχισα να επιταχύνω προς το σημείο. Το δικό μου κράνος το είχα μαζί στο αμάξι αλλά όχι στην συμπλοκή. Ο 11ος είχε κράνος και είδα ότι το φορούσε στην συμπλοκή. Ο 10ος επιτάχυνε, επιτάχυνα κι εγώ, τον είδα να ανοίγει το δρεπάνι. 

Ο 11ος πρέπει να κοντοστάθηκε προς το αμάξι. Ο 10ος ανέβηκε δύο σκαλιά και χτύπησε κάποιον που ήταν στο τειχάκι. Προσπέρασα τον 10ο, δίπλα μου ήταν ο 2ος που πάλευε με κάποιον, και πήγα από τα δεξιά του 2ου. Είχα βγάλει το μαχαίρι και μαχαίρωσα δύο φορές στο αριστερό πόδι. Τότε δεν ήξερα ποιον, τώρα είμαι σίγουρος που ήταν ο Α.Β.. Είδα το χέρι του 2ου να κουνιέται αλλά δεν ήξερα ότι κρατούσε μαχαίρι. Θυμάμαι να παλεύουν και ο Α.Β. να κλωτσάει. Τον μαχαίρωσα δύο φορές στο αριστερό πόδι, εσωτερικά, πάνω από το γόνατο. 

Τότε ένιωσα να περνάει κάποιος από μπροστά μου, να με σκουντάει όπως περνά και τον είδα να τρέχει προς την Πλαστήρα. Τον κυνήγησα μέχρι τη γωνία Πλαστήρα με Γαζή.

Γύρισα στο περιστατικό, είδα τον 11ο να έχει φτάσει στα σκαλιά, κρατούσε στειλιάρι και φορούσε κράνος, τρέχω προς το περιστατικό. Ο 11ος χτύπησε εκεί ένα παιδί, πάνω στα σκαλιά. Ο 2ος ήταν στα δεξιά του παιδιού, δεν τον είδα να κάνει κάτι. Μέχρι να δω τα δύο χτυπήματα είχα φτάσει κι εγώ, ανέβηκα πάνω στα σκαλιά, προσπέρασα τον 11ο, έπιασα τον 2ο από τον ώμο και άρχισα να φωνάζω "πάμε, σπάμε, τελείωσε". Αρχίσαμε να τρέχουμε προς το αμάξι».

Ερωτηθείς για το αν είδε τον Άλκη ο οποίος βρισκόταν αιμόφυρτος στο έδαφος ο 26χρονος απάντησε πως τον είδε φευγαλέα χωρίς όμως να είναι κανένας επάνω του: «Ήταν ένα παιδί κάτω στη γωνία. Το είδα αστραπιαία την ώρα που περνούσα. Ήταν μόνος του. Κανείς δεν ήταν εκεί. Τον είχα δει νωρίτερα στα σκαλιά. Όταν ανέβηκα πρώτη φορά στα σκαλιά υπήρχαν άτομα μπροστά μου. Ο ένας ήταν αυτός που με σκούντησε και έφυγε και ήταν ακόμα δύο άτομα, αυτό θυμάμαι».

Η πρόεδρος του δικαστηρίου τόνισε πως όταν κατέθεσε ενώπιον του ΜΟΔ η αδερφή του 26χρονου είχε πει πως σε μεταξύ τους συνομιλία, εκείνος της είχε εκμυστηρευθεί πως είχε αμφιβολίες για το ποιον χτύπησε και πως κάποια από αυτά που παρέθεσε σήμερα κατά την απολογία του ανασκευάζουν την κατάθεσή του στην ανακρίτρια. «Είχα αμφιβολίες στην αρχή αλλά μετά σιγουρεύτηκα ότι χτύπησα τον Α.Β. Τα είχα μπερδέψει στην απολογία μου. Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν ότι είχε πεθάνει ένα παιδί, σκεφτόμουν αν το είχα χτυπήσει εγώ, η μητέρα μου ήταν έξω και έκλαιγε», απάντησε ο κατηγορούμενος. 

Με την άνοδο των οπαδών του Άρη από την Πλαστήρα οι κατηγορούμενοι τρέπονται σε φυγή με τον 26χρονο να ζητά από τον οδηγό του Polo να σταματήσει κάπου για να ξεφορτωθεί το μαχαίρι του και τα δύο κράνη μηχανής που είχαν μαζί τους:

«Τρέξαμε προς τα αμάξια, ο 10ος ήταν μπροστά, ο 11ος ήταν δίπλα μου, το αμάξι είχε φτάσει στο τέλος της οδού και μπήκαμε μέσα. Επικρατούσε τεράστια σύγχυση και πανικός. Δεν ξέρω πως καταλήξαμε στην γέφυρα και ζήτησα να σταματήσουμε για να πετάξω το μαχαίρι και τα δύο κράνη. Είχα κάνει κάτι πολύ πρωτόγνωρο για μένα και ήμουν σε πανικό. Περπάτησα λίγο μέσα στο χωράφι και τα πέταξα. Δεν ξέρω πού ήταν το στειλιάρι. Καθίσαμε όπως στην αρχή. Με μία επιφύλαξη για τους πίσω μήπως έκατσαν αντίθετα. Ο 10ος είπε για το δρεπάνι πως έκανε μ@λακία και το άφησε εκεί. Ο 12ος με ρώτησε αν χτύπησα κάποιον και του είπα "ναι δύο φορές" και άριχσε να με βρίζει. Φύγαμε και ο 12ος μάς άφησε στην Nεάπολη. Tου το ζήτησα εγώ και θα έπαιρνα ταξί για το σπίτι. Χωριστήκαμε. Δεν ξέρω που πήγαν μετά».

Το ίδιο βράδυ η είδηση για τον χαμό του Άλκη κάνει τον γύρο του διαδικτύου και ο 9ος κατηγορούμενος αποφασίζει να πάει στο σπίτι του 12ου για να τον ενημερώσει καθώς όπως είπε «αυτά δεν λέγονται από το τηλέφωνο».

«Έμαθα το ίδιο βράδυ όταν γύρισα σπίτι. Δεν περιγράφεται με λόγια το συναίσθημα. Αποφάσισα να πάω στον 12ο και να του το πω. Πήγα σπίτι του με ρώτησε τι έγινε τι κάνεις εδώ τετοια ώρα και του λέω ένα παιδί πέθανε. Τον είδα να αλλάζει χρώματα. Δεν το ήξερε. Του ζήτησα συγγνώμη γιατί εγώ του είπα να έρθει. Με έπιασαν τα κλάματα. Μου έλεγε "τι να κάνω", του έλεγα "χτύπα με"

Πέταξα το κινητό μου για να μην συλληφθώ, να μην με εντοπίσουν. Ήθελα εγώ να πω στους γονείς μου τι έκανα, να μην το μάθουν από τα κανάλια. Μίλησα με τη μητέρα μου το Σάββατο το πρωί από το κινητό ενός φίλου. Μέρες μετά τη συμπλοκή, την Πέμπτη συγκεκριμένα, είχα φτάσει σε σημείο να μην τρώω να μην κοιμάμαι και αποφάσισα να παραδοθώ».

Λίγο πριν ολοκληρώσει την απολογία του ο 26χρονος είπε πως «θεωρούσα πως είναι ακίνδυνο να πλήξω κάποιον εσωτερικά στο μηρό. Θεωρούσα ότι τον σημαδεύω, τον εκφοβίζω. Δεν θέλαμε να πεθάνει κάποιος, δεν φαντάστηκα ποτέ ότι θα μπορούσε ναγίνει τέτοιο πράγμα». Σε ερώτηση της εισαγγελέως για τα οπαδικά επεισόδια και τα χτυπήματα που καταφέρνουν οι δράστες στα θύματά τους ο κατηγορούμενος απάντησε πως «στα οπαδικά χτυπούν πόδια και κεφάλι», επιβεβαιώνοντας την αντίστοιχη παρατήρηση που είχε κάνει και η ιατροδικαστής Λήδα Κοβάτση, όταν κατέθεσε ενώπιον του ΜΟΔ. 

«Ζητώ για ακόμα μία φορά συγγνώμη από την οικογένεια του Άλκη. Πραγματικά λυπάμαι, από την πρώτη στιγμή που το είδα, έχω μετανιώσει ειλικρινά και έχω αφήσει την προηγούμενη ζωή μου πίσω», κατέληξε ο 26χρονος κατηγορούμενος.

«Μαχαίρωσα δύο φορές τον Α.Β.», παραδέχθηκε ο 9ος κατηγορούμενος κατά την απολογία του στη δίκη των 12 οπαδών του ΠΑΟΚ για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Ο 26χρονος, γνωστός και ως «Αθηναίος», ο οποίος τη μοιραία νύχτα κουβαλούσε το μαχαίρι τύπου κάραμπιτ και ήταν συνοδηγός του Polo, του αυτοκινήτου που έστριψε εντός της οδού Γαζή, περιέγραψε ενώπιον του ΜΟΔ τη δική του εκδοχή για την φονική επίθεση της 1ης Φεβρουαρίου, τη σκηνή του εγκλήματος, όσα συζήτησαν κατά τη διαφυγή τους και το πώς ξεφορτώθηκε ορισμένα από τα αντικείμενα που έφεραν μαζί τους.

«Ό,τι και να πω είναι ανούσιο. Τα λόγια μπροστά στο θάνατο ενός νεαρού παιδιού δεν έχουν καμία σημασία. Έχω νιώσει κι εγώ πως είναι, έζησα κι εγώ έναν θάνατο πολύ δικού μου ανθρώπου πρόσφατα, ξέρω πως είναι ο πόνος. Θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη στην οικογένεια και τους φίλους του Άλκη», είπε ξεκινώντας την απολογία του. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, και όπως έχουν υποστηρίξει και άλλοι συγκατηγορούμενοί του στις απολογίες τους, η απόφαση να μεταβούν οι 12 στη Χαριλάου και να αναζητήσουν οπαδούς του Άρη για να «τσακωθούν» πάρθηκε στο σύνδεσμο του ΠΑΟΚ ως αντίποινα για το οπαδικό περιστατικό στο Ωραιόκαστρο που είχε προηγηθεί την ίδια μέρα:

«Εκείνη τη μέρα τελείωσα τη δουλειά μου, πήγα σπίτι, έκανα μπάνιο, έκατσα, και αποφάσισα να κατέβω στη Θύρα 4. Με πήρε και ο 12ος, του είπα ότι θα πάω στο σύνδεσμο και να έρθει. Κατέβηκα με τη μηχανή μου γύρω στις 22:30.΄Είχα μιλήσει και με τον 1ο κατηγορούμενο μέσω Instagram, ρώτησα αν ήταν στο σύνδεσμο και μου είπε “ναι, να πάω να πιούμε ποτό”.

Ανέβηκα στο σύνδεσμο, πήρα τη μπύρα μου, επικρατούσε αναστάτωση για το περιστατικό στο Ωραιόκαστρο. Λέγανε πως είχαν σπαθιά και τσεκούρια εκείνοι που επιτέθηκαν σε κάτι παιδιά σε ένα σχολείο. Αυθόρμητα είπα κι εγώ ότι θα πάω στη Χαριλάου. Με πήρε ο 12ος τηλέφωνο. Όταν ήρθε του είπα αν μπορεί να βάλει αμάξι για να πάμε Χαριλάου και δέχθηκε. Του είπα πως θα πάμε να πλακωθούμε».

Όπως ανέφερε ο κατηγορούμενος όταν αποφασίστηκε να κινηθούν προς τη Χαριλάου ο ίδιος στράφηκε σε μία «ανοιχτή παπουτσοθήκη» - οπλοστάσιο, γεμάτη μαχαίρια, που υπήρχε στο σύνδεσμο του ΠΑΟΚ και από την οποία πήρε το μαχαίρι τύπου κάραμπιτ που έφερε μαζί του. Μάλιστα, υποστήριξε πως επέλεξε το συγκεκριμένο μαχαίρι γιατί του φάνηκε το λιγότερο επικίνδυνο σε σχέση με τα υπόλοιπα που είχαν εκεί:

«Έχει στο σύνδεσμο μία γωνία με μία ανοιχτή παπουτσοθήκη και μέσα έχει μαχαίρια. Τα είδα, βρήκα το πιο μικρό μαχαίρι, το θεωρούσα πιο ακίνδυνο, και το πήρα. Είχε και μεγάλα, με πλατιές λάμες. Αυτό που πήρα ήταν με τη μικρότερη λάμα. Τι είναι η λάμα του; Έχω χρησιμοποιήσει τέτοια μαχαίρια στην κουζίνα».

Για τους υπόλοιπους συγκατηγορούμενούς του και τα αντικείμενα που έφεραν μαζί τους ο 26χρονος είπε πως «έχω την εντύπωση πως όταν κατεβαίναμε για το αμάξι είδα κι άλλους να έχουν αντικείμενα. Είδα ένα ξύλο κι ένα άτομο με κόκκινο λοστό (εννοεί τη λαβή από το δρεπάνι). Το ξύλο το είχε ο 11ος. Μετά στο αμάξι δεν το είδα το δρεπάνι». 

«Τον είδα να ανοίγει το δρεπάνι»

Πηγαίνοντας προς τη Χαριλάου, οι επιβαίνοντες στο Polo, συζητούν για το αν θα εντοπίσουν Αρειανούς και αν θα τους «περιμένουν» λόγω ενός περιστατικού που είχε προηγηθεί. Η αυτοκινητοπομπή φτάνει στην Πλαστήρα και το Polo στρίβει στη Γαζή ενώ το Citroen και το Clio παραμένουν στη συμβολή των οδών. «Είδα τον 2ο κατηγορούμενο να βγαίνει από το αμάξι του και ο δικός μας οδηγός (ο 12ος) έστριψε απότομα. Δεν είδαμε τα παιδιά στα σκαλάκια. Δεν κατάλαβα γιατί έστριψε ο οδηγός. Μέσα στο στενό είδαμε κάποια άτομα να είναι στα σκαλιά. Είπαμε στον οδηγό ότι και οι άλλοι έχουν σταματήσει για αυτούς, "σταμάτα". Εκείνος συνέχισε λίγο ακόμα και σταμάτησε», είπε ο 26χρονος. 

Έπειτα ο κατηγορούμενος περιέγραψε τη θανατηφόρα επίθεση και τις κινήσεις κάποιων εκ των συγκατηγορουμένων του:

«Άνοιξαν οι πόρτες του αυτοκινήτου μας, η δικιά μου και οι δύο πίσω. Θυμάμαι τον 10ο να είναι μπροστά μου. Τον 11ο δεν τον θυμάμαι, υποθέτω ήταν πίσω μου. Κάνω δύο βήματα και είδα να ξεκινάει η συμπλοκή, είδα ένα κράνος να πέφτει πάνω στον 2ο. Άρχισα να επιταχύνω προς το σημείο. Το δικό μου κράνος το είχα μαζί στο αμάξι αλλά όχι στην συμπλοκή. Ο 11ος είχε κράνος και είδα ότι το φορούσε στην συμπλοκή. Ο 10ος επιτάχυνε, επιτάχυνα κι εγώ, τον είδα να ανοίγει το δρεπάνι. 

Ο 11ος πρέπει να κοντοστάθηκε προς το αμάξι. Ο 10ος ανέβηκε δύο σκαλιά και χτύπησε κάποιον που ήταν στο τειχάκι. Προσπέρασα τον 10ο, δίπλα μου ήταν ο 2ος που πάλευε με κάποιον, και πήγα από τα δεξιά του 2ου. Είχα βγάλει το μαχαίρι και μαχαίρωσα δύο φορές στο αριστερό πόδι. Τότε δεν ήξερα ποιον, τώρα είμαι σίγουρος που ήταν ο Α.Β.. Είδα το χέρι του 2ου να κουνιέται αλλά δεν ήξερα ότι κρατούσε μαχαίρι. Θυμάμαι να παλεύουν και ο Α.Β. να κλωτσάει. Τον μαχαίρωσα δύο φορές στο αριστερό πόδι, εσωτερικά, πάνω από το γόνατο. 

Τότε ένιωσα να περνάει κάποιος από μπροστά μου, να με σκουντάει όπως περνά και τον είδα να τρέχει προς την Πλαστήρα. Τον κυνήγησα μέχρι τη γωνία Πλαστήρα με Γαζή.

Γύρισα στο περιστατικό, είδα τον 11ο να έχει φτάσει στα σκαλιά, κρατούσε στειλιάρι και φορούσε κράνος, τρέχω προς το περιστατικό. Ο 11ος χτύπησε εκεί ένα παιδί, πάνω στα σκαλιά. Ο 2ος ήταν στα δεξιά του παιδιού, δεν τον είδα να κάνει κάτι. Μέχρι να δω τα δύο χτυπήματα είχα φτάσει κι εγώ, ανέβηκα πάνω στα σκαλιά, προσπέρασα τον 11ο, έπιασα τον 2ο από τον ώμο και άρχισα να φωνάζω "πάμε, σπάμε, τελείωσε". Αρχίσαμε να τρέχουμε προς το αμάξι».

Ερωτηθείς για το αν είδε τον Άλκη ο οποίος βρισκόταν αιμόφυρτος στο έδαφος ο 26χρονος απάντησε πως τον είδε φευγαλέα χωρίς όμως να είναι κανένας επάνω του: «Ήταν ένα παιδί κάτω στη γωνία. Το είδα αστραπιαία την ώρα που περνούσα. Ήταν μόνος του. Κανείς δεν ήταν εκεί. Τον είχα δει νωρίτερα στα σκαλιά. Όταν ανέβηκα πρώτη φορά στα σκαλιά υπήρχαν άτομα μπροστά μου. Ο ένας ήταν αυτός που με σκούντησε και έφυγε και ήταν ακόμα δύο άτομα, αυτό θυμάμαι».

Η πρόεδρος του δικαστηρίου τόνισε πως όταν κατέθεσε ενώπιον του ΜΟΔ η αδερφή του 26χρονου είχε πει πως σε μεταξύ τους συνομιλία, εκείνος της είχε εκμυστηρευθεί πως είχε αμφιβολίες για το ποιον χτύπησε και πως κάποια από αυτά που παρέθεσε σήμερα κατά την απολογία του ανασκευάζουν την κατάθεσή του στην ανακρίτρια. «Είχα αμφιβολίες στην αρχή αλλά μετά σιγουρεύτηκα ότι χτύπησα τον Α.Β. Τα είχα μπερδέψει στην απολογία μου. Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν ότι είχε πεθάνει ένα παιδί, σκεφτόμουν αν το είχα χτυπήσει εγώ, η μητέρα μου ήταν έξω και έκλαιγε», απάντησε ο κατηγορούμενος. 

Με την άνοδο των οπαδών του Άρη από την Πλαστήρα οι κατηγορούμενοι τρέπονται σε φυγή με τον 26χρονο να ζητά από τον οδηγό του Polo να σταματήσει κάπου για να ξεφορτωθεί το μαχαίρι του και τα δύο κράνη μηχανής που είχαν μαζί τους:

«Τρέξαμε προς τα αμάξια, ο 10ος ήταν μπροστά, ο 11ος ήταν δίπλα μου, το αμάξι είχε φτάσει στο τέλος της οδού και μπήκαμε μέσα. Επικρατούσε τεράστια σύγχυση και πανικός. Δεν ξέρω πως καταλήξαμε στην γέφυρα και ζήτησα να σταματήσουμε για να πετάξω το μαχαίρι και τα δύο κράνη. Είχα κάνει κάτι πολύ πρωτόγνωρο για μένα και ήμουν σε πανικό. Περπάτησα λίγο μέσα στο χωράφι και τα πέταξα. Δεν ξέρω πού ήταν το στειλιάρι. Καθίσαμε όπως στην αρχή. Με μία επιφύλαξη για τους πίσω μήπως έκατσαν αντίθετα. Ο 10ος είπε για το δρεπάνι πως έκανε μ@λακία και το άφησε εκεί. Ο 12ος με ρώτησε αν χτύπησα κάποιον και του είπα "ναι δύο φορές" και άριχσε να με βρίζει. Φύγαμε και ο 12ος μάς άφησε στην Nεάπολη. Tου το ζήτησα εγώ και θα έπαιρνα ταξί για το σπίτι. Χωριστήκαμε. Δεν ξέρω που πήγαν μετά».

Το ίδιο βράδυ η είδηση για τον χαμό του Άλκη κάνει τον γύρο του διαδικτύου και ο 9ος κατηγορούμενος αποφασίζει να πάει στο σπίτι του 12ου για να τον ενημερώσει καθώς όπως είπε «αυτά δεν λέγονται από το τηλέφωνο».

«Έμαθα το ίδιο βράδυ όταν γύρισα σπίτι. Δεν περιγράφεται με λόγια το συναίσθημα. Αποφάσισα να πάω στον 12ο και να του το πω. Πήγα σπίτι του με ρώτησε τι έγινε τι κάνεις εδώ τετοια ώρα και του λέω ένα παιδί πέθανε. Τον είδα να αλλάζει χρώματα. Δεν το ήξερε. Του ζήτησα συγγνώμη γιατί εγώ του είπα να έρθει. Με έπιασαν τα κλάματα. Μου έλεγε "τι να κάνω", του έλεγα "χτύπα με"

Πέταξα το κινητό μου για να μην συλληφθώ, να μην με εντοπίσουν. Ήθελα εγώ να πω στους γονείς μου τι έκανα, να μην το μάθουν από τα κανάλια. Μίλησα με τη μητέρα μου το Σάββατο το πρωί από το κινητό ενός φίλου. Μέρες μετά τη συμπλοκή, την Πέμπτη συγκεκριμένα, είχα φτάσει σε σημείο να μην τρώω να μην κοιμάμαι και αποφάσισα να παραδοθώ».

Λίγο πριν ολοκληρώσει την απολογία του ο 26χρονος είπε πως «θεωρούσα πως είναι ακίνδυνο να πλήξω κάποιον εσωτερικά στο μηρό. Θεωρούσα ότι τον σημαδεύω, τον εκφοβίζω. Δεν θέλαμε να πεθάνει κάποιος, δεν φαντάστηκα ποτέ ότι θα μπορούσε ναγίνει τέτοιο πράγμα». Σε ερώτηση της εισαγγελέως για τα οπαδικά επεισόδια και τα χτυπήματα που καταφέρνουν οι δράστες στα θύματά τους ο κατηγορούμενος απάντησε πως «στα οπαδικά χτυπούν πόδια και κεφάλι», επιβεβαιώνοντας την αντίστοιχη παρατήρηση που είχε κάνει και η ιατροδικαστής Λήδα Κοβάτση, όταν κατέθεσε ενώπιον του ΜΟΔ. 

«Ζητώ για ακόμα μία φορά συγγνώμη από την οικογένεια του Άλκη. Πραγματικά λυπάμαι, από την πρώτη στιγμή που το είδα, έχω μετανιώσει ειλικρινά και έχω αφήσει την προηγούμενη ζωή μου πίσω», κατέληξε ο 26χρονος κατηγορούμενος.

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία